Tar upp kampen

142 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kristina78
Aldrig

Nej, för mig gäller det att aldrig ta det första glaset...för jag vet att det kommer inte att stanna där.
Så där har det varit för mig också, jag har tvungen att dricka tills jag small av, annars kändes det fullkomligt meningslöst att dricka överhuvudtaget.
Tänker på alla gånger jag varit ensam med barnen och jag drack tills jag somnade...kunde ha hänt vad som helst med dom och jag skulle inte ha en aning.
Nej fy, då vill jag hellre ge dom tryggheten och vissheten att jag finns här för dom
Det är ganska konstigt hur det blir här i livet, och hur fullkomligt kidnappad hjärnan blir av alkoholen...man är ju helt ovetandes om hur det känns att verkligen må bra på riktigt...
Emala. ...kanske du behöver söka hjälp om du inte klarar att sluta på egen hand. ...jag hoppas och tror på att du klarar det här, du är betydligt starkare än vad du tror☺

Kristina78
Dag 21

Fantastiskt skönt att få sova ut imorse, och även fantastiskt att vakna på en lördagmorgon och må bra.
Var på bio igår med mina äldsta barn, tror det var flera år sen sist jag var på bio...tycker det är lite dyrt men om man jämför med vad det går kostat att dricka alla dessa år så....
Min jobbvecka har gått ovanligt bra, känner ju en helt annan sorts energi nu och jag känner mig inte lika sliten
..så jag har kunnat engagera mig mer.
Man blir verkligen totalt personlighetsförändrad av att ha alkoholproblem, för 3 veckor sen var jag fullkomligt slut i både kropp och själ, jag brydde mig inte om något annat än när nästa rus skulle komma...jag var bitter och deprimerad.
Nu känner jag mig pigg och glad, ser fram emot att göra saker, och jag känner levnadsglädje, jag vet att det kommer att komma svackor men förhoppningsvis är jag starkare i mig själv och kan hantera dom på ett annat sätt då ☺

Emala
Att sluta

Jag tror och hoppas ändå att jag kan sluta på egen hand. Mådde ju så bra när jag var nykter!
Vågar inte berätta för någon eller söka hjälp, vill inte bli anmäld till socialen med allt vad det innebär...
Dricka bara lite är meningslöst för mig.
Jag blir numera aldrig full på bröllop, fester etc. Jag dricker inte tillräckligt mycket helt enkelt. Och ibland så känner jag att det är bättre att avstå helt än att dricka måttligt och sen känna starkt begär efter mer...
Jag tänker också på de gånger jag varit ensam med barnen och de inte kunnat väcka mig... Den kvällen jag däckade i badrummet, slog huvudet i handfatet så att det gick sönder... Det var 4 år sedan.
Så pass illa har det inte varit på senare tid, men ändå..

Kristina78
Ännu en söndag

Ja, huvva jag har utsatt mina barn och min make för så mycket skit. ...har verkligen betett mig som en idiot i många många år.
Helgen har varit nykter och bra, bio, barnkalas. ..idag for jag ut och cyklade en sväng. ..konditionen är urusel men ändå roligt att känna att man vill göra saker.
Också fantastiskt härligt att vakna nykter en söndag och veta att man klarat ännu en helg...det är så här jag vill leva mitt liv...att få må bra, bara vara glad och känna att man ger barnen den uppmärksamhet dom behöver☺

Kristina78
God morgon

Sitter och funderar en del nu på morgonen, färgade håret och klippte mig igår, och jag kom på att det är flera år sen jag gjort det.
Har haft väldigt dålig självkänsla senaste åren och jag har nog hatat mig själv under åren som jag har druckit, mitt drickande har nog varit ett sorts sätt att straffa mig själv
Så att vakna en morgon och vilja göra sig fin är en väldigt välkommen men ovan känsla.
Märker också att det speglar av sig på min familj nu när jag mår bättre, tycker alla är lite gladare.
Jag är väldigt glad att jag tog beslutet att sluta, jag tänker kämpa för att fortsätta hålla mig nykter...för det känns verkligen som att det är först nu som jag har börjat leva...vill ta igen så mycket som jag har missat under åren när alkoholen har fått styra...nu vill jag ta över ratten och bestämma själv☺

Emala
Härligt!

Så underbart att kunna glädjas åt andra saker än alkoholen!
Jag vet inte när jag färgade håret senast, målade naglarna, sminkade mig, eller ens rakade benen..
Förstår inte hur min man stått ut...
Jag har trott att han inte märkt något, jag har druckit i smyg, och han har inget sagt... Men häromdagen grälade vi om något, minns inte vad det var. Men han tappade besinningen och skrek: du och din jävla ALKOHOL!!!
Jag är nykter nu, och kan som vanligt inte sova...

Emala
Egen tråd?

Jag är rätt ny här, så vet inte riktigt hur det funkar.
Vill diskutera och skriva av mig med andra i samma sits.
Ska jag starta en egen tråd eller hänga på här?

Kristina78
Hej

Endera kan du hänga här, jag är inne på forumet några gånger varje dag så svar får du garanterat...sen om det är så kloka svar är ju en annan fråga☺
Tycker det är sjukt hur mycket alkoholen förändrar och förstör för en, var ju bara tanken på nästa fylla som fanns i mitt huvud förut...barn och make fanns som bara med i bakgrunden.
Nu när jag varit nykter att tag så här saker ändrats drastiskt..tror att det handlar mycket om självförakt när man dricker som mest, och att man dricker för att döva känslorna, jag har haft jöttesvårt att sova i flera år...
Och drack för att kunna sova, nu förstår jag att det var alkoholen som gjorde att jag inte kunde sova ordentligt...men det är klart att nykterheten är annorlunda för alla...första tiden kan ju vara fruktansvärt jobbig för en del.
Än hur det är så vill jag inte tillbaka☺

Kristina78
Trött

Har varit en tröttsam dag, vet att jag inte sov tillräckligt inatt, så ikväll blir det en tidig kväll för mig.
Jag är tydligen väldigt känslig för stress, och jag har en jobbarkompis som alltid stressar upp sig och alla andra...vilket resulterar i att jag blir på dåligt humör.
Har försökt prata med henne om det här flera gånger, men jag tror inte att hon är medveten om det själv.
Men men....det värsta suget har lagt sig...nu känns det som att tankarna kan nudda vid att dricka och sen är det bra.
Är fortfarande livrädd för att hjärnan ska börja diskutera och tycka att det är okej att dricka nu, men samtidigt så mår jag så bra just nu och det vill jag inte byta bort mot nånting...jag tänker kämpa för att jag ska hålla mig nykter den här gången☺

Ensam1984
Självförakt

Att dricka för självförakt. Där satte du huvudet på spiken. Det känns iof. att man drack (häftigt det är att skriva om sig själv i futurum) på precis alla känslor. Men just den, känner jag igen. Tiden bara löpte på och man liksom sopade problemen eller obehagligheterna framför sig, nu är det en stor hög, så det är mycket att ta tag i och reda ut samtidigt.

I vilket fall, jag är sjukt stolt och glad o dina vägnar, du har verkligen vänt på allt och tänk så långt du kommit på så kort tid, hade du kunnat ana det när du startade?

Kram

Kristina78
Inte riktigt

Nej, jag hade inte trott att det skulle gå så bra faktiskt...har försökt flera gånger och fallit tillbaka när jag försökt att börja dricka normalt....så den här gången är det totalstopp.
Läser ju boken Skål ta mig fan...och där skriver han att dom alkolist så kan man aldrig lyfta det första glaset...så det försöker jag att leva efter.
Sen älskar jag att läsa och fördjupa mig om olika saker, så just nu är det alkolism och annat alkoholrelaterat som jag läser om, det hjälper mig mycket för att hålla mig nykter☺

Kristina78
Dag 25

Idag har jag nog chockat både mig själv och min chef.
För några veckor sedan vad jag henne att få byta avdelning eftersom jag kände att jag inte orkade vara kvar där jag jobbar nu.
Men under tiden jag har varit nykter har jag märkt mer och mer att det nog har varit alkolisten i mig som har varit problemet.
Jag har varit trött, seg, haft noll motivation till att jobba...och det har ju börjat komma tillbaka nu.
Jag märker också nu i efterhand vilket fruktansvärt kaos jag har haft inom mig under tiden jag drack....
Så idag sa jag till henne att jag håller på att jobba på mig själv, och att jag kan tänka mig att stanna kvar ett tag iaf...känns som ett bra beslut.

Ensam1984
Vilken insikt, vad skönt för

Vilken insikt, vad skönt för dig ❤️

Talien
Coolt!

Kul att chocka sig själv med en sån insikt!
Modigt och starkt av dig att se det, och att ge dig själv en ärlig chans 💪
Lycka till!

Kristina78
Vaknade

Till i natt och låg och funderade, tanken på att alkohjärnan ska börja förhandla för att få dricka och dessutom vinna för mig faktiskt livrädd.
Livrädd till den grad att jag nästan får panik...det är ju bra att jag är orolig....men det gick mig också att inse att jag faktiskt är sjuk på riktigt.
En människa som inte är alkolist behöver ju inte oroa sig för nåt sånt....så det gäller verkligen att jobba med dig själv varje dag, och att man varje dag tar beslutet att inte dricka.

Kristina78
Igår

När jag vaknat kände jag mig ledsen och nere, så jag satt mig ner och skrev upp dumma saker jag gjort på fyllan, ochvsen skrev jag en lista med positiva saker med att vara nykter.
Min positiva lista blev faktiskt fylld med saker, och jag kände mig betydligt gladare efter jag gjort den där listan.
I helgen ska jag återigen på bio med barnen, får se om vi hinner bowla också.
Igår kväll städade jag nedervåningen så att det ska vara fint inför helgen, och imorgon blir det äntligen sovmorgon.
Ha en fin fredag...och kom ihåg att ta en dag i taget.

Kristina78
Igår

När jag vaknat kände jag mig ledsen och nere, så jag satt mig ner och skrev upp dumma saker jag gjort på fyllan, ochvsen skrev jag en lista med positiva saker med att vara nykter.
Min positiva lista blev faktiskt fylld med saker, och jag kände mig betydligt gladare efter jag gjort den där listan.
I helgen ska jag återigen på bio med barnen, får se om vi hinner bowla också.
Igår kväll städade jag nedervåningen så att det ska vara fint inför helgen, och imorgon blir det äntligen sovmorgon.
Ha en fin fredag...och kom ihåg att ta en dag i taget.

Bestämd
Vad smart att skriva lista,

Vad smart att skriva lista, det ska jag också göra nu när det känns lite kämpigt. Din helg låter så himla mysig, ville bara säga det :)

Kristina78
Skönt

Att vakna och må bra på en lördagmorgon, jag är så tacksam för att jag får vakna och må bra...lite trött och sliten efter arbetsveckan men det är helt okej.
Jag har börjat fundera lite över vad jag vill göra på fritiden nu när jag inte dricker...träna skulle jag gärna göra, men det är så fruktansvärt dyrt att gå på gymmet här.
Så jag ska försöka ta tag i promenaderna, men det jag försöker väldigt noga med är att ta det lugnt...jag är en sån som går all in på allt och det blir lätt för mycket och då blir jag less.
Så nykterheten kommer att komma först en väldigt lång tid framöver...det är den som jag känner är allra viktigast för mig just nu.

Lonely Man
Lördagsmorgon

Känner igen mig i det du skriver, verkligen skönt att vakna o må bra och utan ångest. Promenader är bra, har hjälpt mig mycket iallafall.
Jag skall gå mer på museum något som jag gillar. Gör det som du tycker om. Du klarar detta.
Ta hand om dig

Kristina78
Tack

Ja, promenader är superbra...vaknade först i huset imorse...hann dricka té, äta frukost och gå ut med hunden innan resten vaknade...älskar att få vara själv en stund på morgonen.
Satt och tänkte på att tom hunden har blivit påverkad av mitt drickande...jag har inte orkat gå med honom på längre promenader på flera månader, så han har också fått ett nytt liv nu☺
Som det är just nu så ser jag inget negativt alls med att sluta dricka, ser bara fördelar ☺

Kristina78
Förkylning

Känner mig inte alls pigg, helt slutkörd i kroppen och allmänt slö....så idag blir det bara vila.
När jag drack som mest var jag livrädd för att bli sjuk för då kunde jag ju inte dricka...helt sinnesrubbat vad a ställer till med.
Kom också på att det är säg 29 idag...den här helgen har jag faktiskt inte tänkt på a så mycket alls....den här friheten och friden i själen jag får av att vara nykter är verkligen helt underbar.
Börjar se den där personen som jag har gömt bakom alkoholen så länge, och jag börjar också inse att man kan leva nykter och ändå ha roligt...
Men nu får det bli att vila och ta det lugnt så att man blir frisk från förkylningen också...hoppas ni andra har en fin söndag också☺

Kristina78
Min mamma

Bor just nu på ett äldreboende trots att hon bara är 65 år...mest pga hon är alkoholdement och kommunen där jag bor i går ingen annastans att placera henne just nu.
Jag vet att jag inte ska ha dåligt samvete när hon ringer och frågar när hon ska få komma hem till mig...vilket jag vet kommer aldrig att hända, men det jag säger till henne är att jag vet inte när det blir.
Jag gör hur besviken och ledsen hon blir...och det gör fruktansvärt ont i mig.
För än hur det är...och än vad hon gjort så är hon fortfarande min mamma.
Jag kan sakna min friska, nyktra mamma ibland så det känns som att jag ska gå i bitar...samtidigt är jag på nåt vis glad att hon inte minns nånting...för hon har ingen aning om att pappa dog ifjol, och det skulle hon inte kunna hantera.
Tidigare skulle jag ha druckit för att slippa känna den här sorgen och hopplösheten...nu väljer jag istället att vara nykter och låta känslorna komma.

Pellis
Så tråkigt att läsa...

...om din mamma. Tycker du är otroligt duktig som håller i nykterheten när du har såna känslostormar inombords. Det där ständiga dåliga samvetet kan ju göra en så ledsen och hopplös! Kram på dig och ha en fin dag!

Kristina78
Att ta hand om

Allt som involverar min mamma har jag inte så mycket emot...hon är tacksam att hjälpa...jag har blivit mamma till min mamma, det är nog hon vill prata med när hon är orolig.
Hur ser fick till att jag klarade förra hösten med allt som hände är för mig ett mysterium...eller egentligen klarade jag ju inte av det så bra...jag drack ju så fort jag fick chansen bara för att döva alla känslor.
Men nu tänker jag som sagt tackla det som livet kommer med nykter.
En sak som jag också funderat mycket över är att mina föräldrar aldrig nånsin försökte sluta...jag tror aldrig som kom till den gräns där dom kände att det fick vara nog.
Dom körde på tills deras kroppar gav upp helt sonika...
Jag tycker främst att det var väldigt orättvist mot mina barn...att dom skulle förlora både mormor och morfar på en månad....det har varit väldigt jobbigt för dom.
Men jag är glad åt att vi har varandra...och jag ska ge dom en glad och nykter mamma☺

Kristina78
Youtube

Har jag kollat på hela kvällen...väldigt intressant att höra människor berätta om hur deras liv varit och hur dom tagit sig ur sina beroenden.
Funderar på att gå på mitt första AA möte imorgon...fast jag är lite tveksam...vet att om jag går dit så kommer jag att känna mig tvingad att vara nykter...och då kommer det inte att kännas lika bra längre...så jag måste fundera på det lite till.

Kristina78
Youtube

Har jag kollat på hela kvällen...väldigt intressant att höra människor berätta om hur deras liv varit och hur dom tagit sig ur sina beroenden.
Funderar på att gå på mitt första AA möte imorgon...fast jag är lite tveksam...vet att om jag går dit så kommer jag att känna mig tvingad att vara nykter...och då kommer det inte att kännas lika bra längre...så jag måste fundera på det lite till.

Kristina78
AA

Sitter fortfarande och funderar på om jag ska gå på mötet ikväll...känner inombords att det faktiskt är något som jag vill göra..
Men sen kom faktiskt alkoholisthjärnan från och sa att så stora problem har du inte så att du måste gå på möten...
Men jo...det har jag fasen visst det
..låter man spriten gå före familj och allt annat så här man stora problem, så jag tänker gå dit.
För den här gången vill jag faktiskt hålla mig nykter...jag vill ha verktyg att använda mig av när jag känner att jag vill dricka.
Jag vill visa barnen och mig själv att jag kämpar för ett bättre liv...och att jag är värd att må bra.

Strulan65
Hoppas du kom iväg❤️

Kan ju aldrig bli fel, bara en stund i ditt liv. Hittar du styrka och kraft ör ju det bara plus, annars kanske det var en stund att träffa människor// kram Strulan 💪🙏❤️

Kristina78
Jag gick

Dit...och det är bland det bästa jag har gjort på evigheter.
Vilka otroligt fina människor det finns...kommer att gå dit igen på torsdag.
Det var väldigt intressant att höra som berätta sina historier...och att dom bara välkomnar en med öppna armar kändes väldigt fint.
Jag berättade även för min man att jag skulle dit...han brukar vara skeptisk till allt sånt där...men han sa att han tyckte att jag var duktig och stark som tog tag i saker själv....det gjorde mig fruktansvärt glad.
Det är en av hans egenskaper som jag älskar mest...han tar mig för den jag är.
Just nu känner jag mig psykiskt utmattad...jag var så fruktansvärt nervös innan jag gick dit...och har suttit och spänt mig hela kvällen.
Men som sagt, jag ångrar absolut inte att jag for dit...och jag kommer att gå dit fler gånger.

Sidor

Låst tråd