Talien

Vågen visar -3,5kg sen jag blev nykter. Utan ens ett försök till viktnedgång ?. Ätit mer, tränat sundare och INGEN ALKOHOL!!

Själsligt känner jag mig mycket lättare än -3,5kg ?

Jag ser fram emot en nykter höst och vinter. Till och med att jag ser fram emot ett nyktert liv ?
Fördelarna hittills har gett mig hopp om framtiden. Vad finns i mitt liv om 3 mån, ett halvår eller ett år om jag fortsätter så här?

Nykter torsdagskväll väntar. Även en nykter helg väntar (om jag får lov att vara lite kaxig ?)

Broken

Läste dina tidigare inlägg om träning för att maskera alkoholproblem. Både för sig själv och utåt sett (som jag tolkade det)
Tränar själv ganska hårt. Som jag nu känner är ett sätt bara för att kunna dricka, dvs fysiskt och psykiskt.
Träna bakis för att visa sig själv att det går att supa dagen innan (dvs inga A-problem), och sedan belöna sig själv efter träningen med alkohol.

Känner du igen dig i det beteendet??

MVh B

Talien

Jag känner igen det du skriver! Just träning var ett väldigt bra verktyg för att dölja hur det stod till med mig, för mig själv och andra. Tyckte jag var duktig när jag bakistränade, det är klart man inte har problem om man kan det!?
På slutet tränade jag inte med glädje alls. Kunde ta en öl direkt jag klev innanför dörren när jag kom hem från gymmet.. Eller gick på bolaget, köpte en BiB som sen låg i träningsväskan som motivation medan jag tränade.
Bara några veckor in i nykterhet är det ju så mycket lättare och roligare, träningsglädjen smyger sig tillbaka ?

Talien

Har haft ett A-sug 3 dagar (befinner mig på en plats som jag förknippar med "alkomyyyys" ?) Jag mår så pass bra nykter och är livrädd för att ramla tillbaka där jag varit, så det går bra att stå emot.
Rösten i huvudet låter som en dryg men ändå lättsam gammal vän, en sån man kan käbbla och skämta lite med. Känns som nån form av ironi i tonen så jag har kunnat skratta bort den.
Kan bli jobbigt så småningom det här.. Verkar som att jag försöker intala mig själv att jag har tråkigt just nu också. Men jag kommer vara nykter idag ?. 4 nyktra veckor efter helgen, och en månad på torsdag! Det ska jag inte missa ?

En konstig men positiv effekt har uppstått senaste veckan. Jag känner igen den sen tidigare och därför kan jag se den som positivt. Jag är förvirrad och lite glömsk ? Det är en grej som brukar hända när jag mår bra. Ju sämre jag mår desto större kontrollbehov har jag nämligen. I alkoholdimma har jag verkligen gjort allt jag kan för att behålla kontroll utåt sett, för att ingen ska märka hur dimmig jag är. Nu kan jag slappna av och bara vara, behöver inte klamra mig fast vid var, vem, när och hur.

Så, idag är jag lite förvirrad och småsugen... Men främst är jag rätt nöjd med en halvtråkig och nykter lördagskväll ?

Talien

Att inte kunna boka in yogapass på kvällen med rädsla för att råka bli full innan det är dags... för att sedan tycka att dagen är tråkig och innehållslös och sötta sig med en öl i handen och tomglo på en serie.
Eller att inte spontant kunna bjuda hem en kompis man möter på stan för att hemmet är fullt med tomburkar och BiBar. För att sen känna sig ensam för att man inte har nån att umgås med. Och ta ett glas vin istället.
=
Mitt liv för fyra veckor sen.
BARA genom att ta bort alkoholen har annat fått plats i mitt liv. Nu gör jag saker, jag umgås med andra ?. Jag kan planera och vara spontan. Jag har fortfarande tråkigt... Men det är på en helt annan nivå, en hanterbar nivå liksom.
Jag har inte ett liv fullt med fester, AWs och middagar så utmaningarna har inte varit så stora på det viset att jag måste tacka nej till alkohol inför folk så ofta. Nån gång hittills, och det utan större problem.

Jag fortsätter att njuta av det här nya livet nu när det känns så bra. Det borde vända och bli tufft framöver? Skulle vara konstigt om jag skulle kunna gå från ett liv där en starköl till morgonkaffet var helt rimligt, till ett liv där nykterheten bara är härlig?

Dag 28 och ingen söndagsfylla står på schemat här!

Snart en månad, en evighetslång tid för mig som ligger en bit efter, samtidigt som det väl objektivt sett måste vara en relativt kort period.
Ändå skriver du att du redan börjat ändra mönster och redan är mindre ensam samt kan planera och vara spontan.
Vad härligt att det kan gå så snabbt! Även om jag naturligtvis förstår att de stunder du verkligen kämpat varit lååånga.
Du inspirerar mig!

Talien

Tack för fina ord! Inspiration är viktigt, det är så många här som inspirerat mig bara genom att skriva ett par ord, oavsett vad det gäller, bra eller dåligt..
Jag har läst så många trådar att jag förstår att det knappast är lugnt efter 4 fyra veckor... Men det är ingen orsak till att inte glädjas NU ?
Tiden har ändrat form efter alkostoppet. Den har fått ett innehåll den inte haft förut, varje dag räknas helt plötsligt ?. Jag vet inte om det har tagit lång tid eller gått fort, både och kanske?

Jag har så länge kämpat för att må bra, på alla möjliga sätt och vis.. och tänka sig! Det var visst alkoholen som var den största boven ? och alla dessa "må bra-strategier" FUNKAR ju nu när jag håller boven borta. Jag har nog längtat efter det här längre än vad jag kan förstå..

Talien

Började dagen kl 5 imorse. Gick förbi soffan och tänkte lite drömskt att "däääär ska jag sitta med en ööööl ikväll". Det ska jag ju inte.

Är jättetrött!! Tar visst på krafterna det här trots att det går rätt bra. Har ett riktigt drygt arbetspass idag dessutom, 11 timmar och knappt nåt att göra ?, det är ett sånt där stå-ut-pass...

Börjar känna en lockande känsla av att förändra något. Utvecklas och gå framåt. I fyra veckor har jag dagligen påminnt mig om vad som varit och försökt njuta av Nuet. Men framtiden då? Vad vill jag med livet? Hur ska jag göra för att fortsätta trivas med nykterhet?
Jag har ingen större brådska framåt, men nog vill jag ha något att fokusera på, drömma om och sträva efter... risk att jag blir uttråkad annars när denna nyförälskelse jag känner nu börjar lätta, och då kan det gå på tok. Tror jag ska sätta mig ner med detta senare i vecka när jag är ledig. Har några idéer redan...

FYRA veckor klara ?
Dag 29 fixar jag också, kaxig och nyförälskad som jag är ?

Talien

Träffade en kille i somras. Första gången jag var hem till honom, skulle vi kolla på film. Jag var nykter (dejter kan jag vara nykter på, det är viktigt för mig).
Han frågar: Vill du ha nåt att dricka? Jag har inge alkohol, jag dricker inte så mycket.
(Han öppnar kylen, tittar in)
Han fortsätter: Alkoholiserad.
(Va??! Tänkte jag... säger man så? Alkoholiserad. Vilket udda ord att beskriva sig själv på..?)
Jag (lite trevande..): Vaaa sa du?
Han (tittar fortfarande i kylen): Cola zero. Det är vad jag har.

??
Undrar varför jag hörde fel...?!
Vi sågs ett par gånger men blev ju inget... kanske var jag lite småkonstig, mitt uppe i ett missbruk.
Nu, drygt 2 månader senare har han börjat försöka ta upp kontakten igen. Väldigt fin, charmig och omtänksam. Jag kommer att ha jättesvårt att säga nej till honom om han fortsätter... men jag tror egentligen inte att det är bra för mig. Jag har fått för mig att han är en player. Byxorna på ett år va?! Hoppas han tystnar bara så slipper jag ta ställning..

Talien

Ännu en anledning till att vara nykter, självdistanserad alkishumor ?
Jag förstod redan då att det var kul på nåt vis... men det är roligare nu ?
(Killens initialer är AA dessutom... ?)

Igår började jag dagen med att fantisera om öl, idag började jag dagen med att tycka att allt är vackert, fantastiskt och riktigt bra! Undrar vad morgondagens första tankar kommer vara? Små små saker har plötsligt blivit spännande ?

Ännu en nykter dag blir det ?

Talien

Alltså. Jag har klarat 30 dagar!! Nattjobbar och blev helt överlycklig när appen visade detta ?

Efter alkostoppet har jag insett att mitt liv inte alls är så tokigt som jag trott. Det är bra i vissa avseenden ?. Men som jag skrev här om dagen så känner jag att jag behöver titta framåt. Vill inte fastna för mycket i i dåtid, eller stå still i nutid. Alkoholen får inte fortsätta vara mitt största intresse, även om det nu är att låta bli den, istället för att dricka upp den ?

Jag ska försöka att inte ta ut segern i förskott här... men jag vill verkligen så mycket! Jag har tagit dö på mina drömmar de senaste åren då jag prioriterat alkoholen för allt. Dessa veckor har jag börjar minnas saker jag tidigare drömt om. Några saker som pockar på min uppmärksamhet:

Studier. Ska läsa en kurs snart. Ska bli jätteintressant! Lite nytt område för mig. Har varit lite orolig i fylledimman att jag skulle fixa det.. Jag är redan antagen så jag har två möjligheter, sabba det genom att börja dricka igen eller försöka fixa det. Sabbar jag det så ?‍♀️ då får jag väl försöka nån annan gång då. Men jag vill verkligen!

Vänskap. Jag har en nära vän och förövrigt trivs jag rätt bra själv. Men jag inser ju också att när jag tidigare umgåtts med någon som inte dricker eller dricker väldigt lite har jag känt mig obekväm.. och dragit mig undan fast jag egentligen gillat personen. Det här med ev nyktra bekantskaper är ju något som börjar utvecklas till en möjlighet i mitt huvud nu, en möjlighet som jag ser fram emot att ta när den kommer.

Mitt första mål just nu som går att genomföra snart är att hitta nåt kreativt pyssel. Ska ut och shoppa vid lön. Har lite idéer redan på vad jag ska göra. Vill ju ha nåt schysst intresse att ägna kvällar och ledig dagar till. Det har jag tänkt på länge men ja... annat har ju kommit i vägen va ?

Resor. Det är drömmar långt framåt just nu, men drömma kan man väl?!
Vill uppleva och se världen, eller Sverige. Helst naturupplevelser. Det är något som gnagt i mig länge, för jag har verkligen velat det men superiet har varit intressantare. När jag tidigare rest har det varit sol, bad och dricka som gällt. Nu vill jag göra det som jag faktiskt vill och fantiserat om. Har tackat nej till dröm-resor med svidande hjärta eftersom jag förstått att jag inte skulle kunna fixa det.. Jag vill inte ha det så längre!!

Sen har jag en hemlig grej jag vill/ska göra om ett halvår ? Om jag når dit... lite väl optimistiskt kanske. Men jag ser en nykter framtid, och om jag når ett halvår helnyktert eller med nåt snedsteg längs med vägen så kommer jag vara min egen superhjälte ?
Jag har inte lust att slösa livet på den olycka som alkoholen gett mig. Jag vill leva ❤

GRATTIS till dina 30 dagar, det är ju stort, en månad!!!
Vill också tacka för att du ger mig inspiration!
När du skriver om vad du har försakat till förmån för alkoholen så känner jag igen mig alltför väl :-(.
Men tänk att du "redan" kommit till ett stadie där du vågar börja planera för en förändring på riktigt och vågar drömma - det är ju fantastiskt! Grattis även till det.

Kan du, så kan jag! Tack för att du gav mig dagens sporre :-)

Talien

Känns som ganska enkla önskningar jag har, samtidigt undrar jag om jag ska våga tänka framåt redan.. men jag kan inte låta bli ?
Jag är ju faktiskt glad över att jag inte önskar mig kunna "socialdricka" med mina vänner i framtiden, det är inte ett mål för mig, det finns inte i tankarna alls (i så fall är den ju en superdunderfylla jag önskar mig, om jag ska vara ärlig ? annars kan jag vara nykter). Jag har "missat" några fina människor innan vi ens byggt upp en vänskap på grund av att jag känt mig så obekväm med mitt alkoholintag (då har jag hellre suttit hemma ensam dyngrak, tydligen...). Jag är glad att det är DET jag saknar och önskar mig, fin vänskap.

För övrigt är jag aptrött och har varit drygt en vecka. Tar rejält på krafterna det här. Sover så fort jag får chansen. Lättirriterad och dåligt tålamod. Ont i ryggen har jag också. Men det är ändå så värt ❤

Bestämd

Grattis till 30 dagar! Vad underbart! Känner igen mig i det du skriver om att plötsligt vilja göra saker och förverkliga drömmar. Tycker det är så fint att känna att något annat än alkohol känns roligt.

Talien

Inte för att jag är sugen på att dricka. Men har hittills de få timmar jag varit vaken känt mig lite avig.. Vill inte ta tag i mina måsten, känns tråkigt och stressigt... Kvällens höjdpunkt börjar kännas besvärlig... Rösten i huvudet börjar säga "Är det inte lite tråkigt idag?". Det är som att alkoholhjärnan bytt strategi för att försöka nå mig, det går visst inte att locka mig med alkohol längre..
Jaja.. bara att bryta och sätta igång med dagens göromål. Det är klart jag ska göra det jag ska och det jag egentligen ser fram emot.
Nykter ska jag vara, även idag ❤

Hoppas att du inte fick en alltför tråkig dag igår.
Om jag utgår ifrån mig själv, så har alkoholen fått döva tristessen - kortsiktigt - medan långsiktiga positiva mål skjuts upp. Resultatet blir ju att tristessen förlängs från enstaka dagar till år och man undrar emellanåt varför man aldrig når sina mål....

Av dina senaste inlägg ser jag dock att du kommit förbi det där och värderar dina långsiktiga mål högre. Vad skönt det måste kännas!?

Håll i! Idag är en annan dag!