Rosé.

Läst din tråd nu Bestämd och jag måste verkligen tacka dig för att du finns och skriver med sån glöd! ❤️
Idag tar jag min första nyktra dag och jag kan säga att jag är lite orolig.
Hur ska det här gå?

Knyter näven i fickan och kör på.
Idag ska jag vara nykter!

Rosé.

Läst din tråd nu Bestämd och jag måste verkligen tacka dig för att du finns och skriver med sån glöd! ❤️
Idag tar jag min första nyktra dag och jag kan säga att jag är lite orolig.
Hur ska det här gå?

Knyter näven i fickan och kör på.
Idag ska jag vara nykter!

Bestämd

Soffi: Lovar att göra allt i min makt för att det ska gå bra och inte bli för mycket. Så nyfiken på meditation nu. Har testat förr men nog inte varit på rätt plats mentalt. Har du några tips på typ böcker, appar? :)

Rosé: Men du, vilka fina ord att vakna upp till. Värmer mer än du anar :) Du fixar den här dagen. Ska tänka på dig idag och försöka skicka styrka ❤

Har inga tips om böcker eller appar, tyvärr. Jag har gått med i en grupp på vårdcentralen där vi tränar och lär oss meditation tillsammans. Riktigt bra och roligt faktiskt.

Bestämd

Trippar in i dag 19 med förhållandevis lätta steg. Visst att det blir lite mycket idag, men har en rolig helg att se framemot, en garanterat alkoholfri (eller ja, garantier finns ju aldrig men där jag kommer vara så är det ytterst osannolikt att det kommer halas fram en pava vin).
Så himla morgontrött bara. La mig 21 igår, somnade vid 22 och var helt slut när jag vaknade vid sju. Sömnen går lite bättre men är fortfarande så himla lättväckt. Just nu stör det mig inte så mycket, men det skulle vara härligt att vara mindre seg på mornarna. Och DÄR gick i detta nu ett ljus upp för mig! Vill ni höra? Jomen såhär: Eftersom jag trots allt är mycket piggare på dagarna är jag ju också mer aktiv. Klart den stackars kroppen får sig en chock och blir extra trött. Förklarar dock inte den lätta sömnen.

Bestämd

Mått rätt kasst idag, typ som om jag håller på att dra på mig något. Har inte haft några direkta tankar på att dricka men fortfarande tänker jag väldigt mycket på alkohol. Inte så ofta på att jag är sugen utan snarare på allt kring nykterhet, vad alkoholen gjort med mig osv. Längtat till den dag den inte har så stort utrymme i mitt huvud. Ska bli skönt!
Annars har dagen varit bra, nykter förstås. Imorgon hoppas jag plocka 20 dagar.

Bestämd

Det slog mig att nykterheten kanske har faser, sådär som kärlek. Någon som har koll på det? Hittar inte när jag söker.

Bestämd

Idag blir en dag med fullt upp, fast på ett bra sätt. Mår bra idag, känner mig peppad om än liiite stressad. Försöker ta det lugnt, en sak i taget.
Dagens insikt får ändå bli: Jäklar vad skönt det är att se fram emot andra saker än vin! Som en ny värld av möjligheter som öppnat sig.

Bestämd

Så har dag 20 passerat, en fredag tom. Har haft en trevlig kväll och inte tänkt på alkohol en enda gång. Somnar tacksam och glad ?

..av att läsa dina dagsrapporter.
20 dagar, en fredag utan att tänka på alkohol och att du ser en ny värld av möjligheter.
Fantastiskt!
Grattis!

Bestämd

När jag började den här resan så var jag osäker på om jag skulle nå upp till så här många dagar. Jag har bestämt mig förr men alltid fallit till föga på fredagen, och om inte fredagen så iaf lördagen. Jag vet inte vad som är annorlunda den här gången? Ingenting hade hänt, mitt liv bara rullade på som vanligt. Ibland kanske den där myten om botten måste bort? Jag nådde ingen botten, eller gjorde jag det mentalt? Jag kände bara att det var nog nu.

Du vet inte vad som är annorlunda den här gången och har inväntat någon slags botten. Ibland kanske vi lägger för stort fokus vid den där bottnen. Eller så är det som du själv säger, du slog i den mentalt.

Just nu tycker jag du bara ska njuta av att du ändå kom till insikt på det sätt du gjorde. Du slapp ha en värsta botten att bearbeta och ha extra ångest för. Allt från rattfyllor, göra bort sig bland vänner eller, ännu värre, inför sina barn, brukar vara det riktiga uppvaknandet. Mitt eget blev när jag drack handsprit av rent tvång en dag i november förra året.

Du är en förebild och sådana behövs här. Välkommen hit, även om det gått en tid.

Kram

Bestämd

Har haft en jättefin och alkoholfri dag idag. Börjar se nöjet i att umgås med andra, hitta på saker och aktivera mig igen. Det är så himla fint. Visst snuddar tanken vid alkohol ibland, men det finns så mycket annat som är så himla mycket mer värt. Om jag får ha det såhär så är jag lycklig. Somnar med andra ord tacksam.

Vinäger: Tack för att du tittar in och lämnar fina och kloka ord. Jag tror precis som du att man inte ska fokusera så mycket på den där botten. Vissa når den och vänder då, men man ska också vara medveten om att det går att vända innan allt blir kaos.

Bestämd

Vet inte vad jag ska skriva här idag men känner fortfarande att de dagliga noteringarna här är så viktiga för min nykterhet. Om jag inte hela tiden påminner mig om varför jag gör det här känner jag att det är lätt att glömma, sväva bort och tänka att det inte var så farligt. Kom också på en grej som faktiskt skrämde mig i somras när jag drack som mest. Jag är en person som gärna väger för och nackdelar, ser risker och faror långt före alla andra. Det är ofta en ganska bra egenskap men i somras övergick de tankarna till att bli paranoida. När jag insåg att jag tänkte helt absurt så valde jag att sluta dricka. Känner mig inte längre nojjig på samma sätt. Tänk hur det där vinet som ska vara mysigt och en guldkant kan ställa till det. Det är verkligen ett gift. Vi är ju ganska många som druckit bort vår ångest men tyvärr blivit mer ångestfyllda av alkohol. Så jäkla lömskt.

Oj, klockrent!
Jag har också alltid varit en mycket riskmedveten person. Men har de senaste året/åren känt att jag nästa blivit nojjigt rädd för en del saker - ser faror överallt. Jag har inte förstått varför, tänkt att det kanske kommit med åldern (men sååå gammal är jag inte..).
Där fick jag nåt att fundera på...

Bestämd

Vad spännande höll jag på att skriva..haha Nej, men det är alltid skönt och fascinerande att hitta gemensamma nämnare med andra. Känner du att du blivit mer sansad nu efter uppehåll med alkohol? Jag är definitivt på rätt väg men blir fortfarande lite väl nojjig. Viss del av det är ju för mig precis som för dig, en del av min personlighet, men riktigt så ängslig som jag var efter sommaren har jag aldrig varit. Börjar bli bättre nu dock.

Bestämd

Har lagt mig och ska snart sova. Känner mig tacksam över att lägga ännu en nykter dag bakom mig. Har gjort roliga saker idag som jag aldrig orkat med eller känt mig peppad på om jag hade dränkt gårdagen i vin.

Bestämd

Skulle behöva energi nu men är väldigt seg och trött. Har massor att göra i veckan och känner mig lite överväldigad. En känsla som jag lätt druckit på annars. Sen blir jag också konstigt tjurig: "Jaha! Jag är ju nykter, gör det som är rätt. Varför känns då kroppen som ett gistet skåp?"
Får liksom försöka resonera med mig själv här:
1. Du har varit nykter i 3 veckor men druckit i år, vad väntar du dig?
2. Det är ändå så himla mycket som blivit så mycket bättre på den här korta tiden.