Vaknade på rätt sida i dag, känner mig ganska tillfreds just i denna stund. Ska snart ge mig iväg till jobbet. Har fullt upp i dag - sen kommer 2 dagar av arbete på annan plats, möten, föreläsningar - chill!

Tror jag hann vila ikapp lite i går eftermiddag, vilket var skönt. Jag är en sån person som behöver mycket återhämtning och det får bara vara okej :)

Väljer att inte dricka i dag, istället jobbar jag på mot 3 månader och 100 dagar.

Känner mig stressad...och sugen på att dricka öl... ett jättesug, var kom det ifrån liksom? Att dricka kopiösa mängder öl och bara mysa i soffan.

Men det ska jag inte, men är så trött att dessa tankar kommer ännu. Det var ju så bra ett tag. Men så länge jag känner tankarna och bara tackar nej ändå, så är det totalt ok!

Lite sovmorgon, det var skönt.

Är så irriterad på mig själv att jag ifrågasätter mitt icke-drickande dagligen just nu. Vet att det är bäst att inte dricka något, men efter helgen så har jag kommit på att jag har noll social kompetens nykter. Har ju tyckt det var ganska kul att gå ut förr, men nu var det odrägligt. Funderar på att testa att dricka på en fest/utgång. Men är ju rädd att det leder till hur det var förut, visserligen är det ju bara jag som kan se till att det inte blir så men känner ju också min personlighet. Jag är den personen som inte kan ta en godis, jag äter hela skålen och gärna så snabbt som möjlighet också. Så är så rädd, ska inte hitta på något drastiskt, ska inte dricka själv, har inget planerat men det kommer att komma möjligheter inom det närmsta så vi får se.

I dag är jag dock nykter, istället för att dricka så ska jag ungås med lite skönt folk på jobbet och försöka att inte stressa ?

...men de har släppt nu. För mig hjälper det verkligen att tänka att jag börjar med en månad. Man får lura sin hjärna lite ? du närmar dig verkligen 100 dagar, så coolt!! Heja dig o försök se det målet först ? ha en bra torsdag!

Talien

Det tåls att fundera på det där! Ska bli intressant att höra vad ditt val blir. Har en vän som brukar ta "planerade återfall". Gått bra för honom, blir faktiskt mer och mer sällan. Från en gång i månaden till nu, två ggr om året.
Jag tror inte att jag skulle klara nåt sånt.

Men en fråga.. Varför är det viktigt för dig att kunna vara socialt kompetent när du egentligen tycker att det är tråkigt/odrägligt att gå ut? Är utgång ett krav i livet? Jag tror det kommer bli färre fester för mig om mitt liv fortsätter nykter, för jag trivs ju iaf bäst ensam eller med några få som jag kan ha intressanta samtal med.
Varför inte istället söka dig till aktiviteter som du faktiskt tycker är intressanta? Så slipper du alkoholen som krycka..

Hoppas iaf du hittar ett bra sätt för dig, vad valet än blir ?

Mm dagligt ifrågasättande av nykterheten... Känns igen. Jag närmar mig 4 mån nu. Min hjärna försöker inte enns lura mig att tro att jag bara ska dricka på en fest eller så. Helt sturskt insisterar den på att jag borde köpa en flaska rödtjut och sörpla i mig den i soffan. Suck. Man blir trött... Kram

Jag vill inte gå ut och dricka för någon annan än mig själv, jag vill festa ute och träffa folk, snacka, skratta - det är det roligaste som finns i hela världen. För mig. Är ju ganska mycket ensam också, så den sociala saken - att dricka lite vin med en vän, gå ut och festa/dansa är i princip det enda som görs i min bekantskapskrets. Är i ärlighetens namn inte så intresserad av något annat, människor är så jävla ointressanta när man själv är nykter. Men det blir så tradigt att vara ensam.

Det ser ju ut som att jag har bestämt mig redan för att dricka, men det har jag inte. Problemet jag sitter vid nu är att jag har ju aldrig förut försökt att sluta, eller ens dra ner på mitt drickande. Jag slutade bara tvärt utan att ha testat olika metoder 10000 gånger. Så därav är jag frågande till om jag skulle fixa att faktiskt festa till det lite med vänner. Att sitta och dricka ensam hemma känns just nu så långt bort, tar mig A-fri öl eller cider ibland, och det räcker för mig. Men tänk om man skulle falla tillbaka, och att det skulle kännas omöjligt att sluta. Att man har varit nykter i 100 dagar till ingen nytta. Såklart har det gjort nytta, men att man tappar hoppet lite.

Pust... och andra aktiviteter, har ju tyvärr inte ork för mycket annat än att jobba pga. min situation.

Precis! Det känns som att det är att spela rysk roulette, kanske går det vägen och inget händer, eller så dör man på kuppen. (kanske var lite väl dramatiskt, men hey, det är ju jag) ;)

Om jag ändå ska dricka någon gång framöver, så ska det vara på ett väl valt tillfälle, när jag har planerat det, då jag har planerat hur mycket osv. Men jag är inte där ännu. Men tanken får leva lite i huvudet ändå, jag accepterar det.

Känsla - dra till systemet o fira helgen

Vad är det för fel på mig? Har inget fysiskt sug, har nästan glömt hur det är att va full... men vill bara dra till systemet och unna mig en bib för duktigt uppförande och att det är helg. Kan min hjärna sluta spela spratt med mig. Blir så trött!

Kommer inte göra det i dag, har bestämt att inte dricka i dag, men det kommer att komma. Jag känner det. Det skrämmer skiten ur mig ? vill inte samtidigt som det känns oundvikligt ?

En dag i taget!

Känslan finns kvar länge, våra vanor är så inlärda. Tror det bara att acceptera att känslan att vilja belöna finns där, inte göra så stor grej av det.
Hejade på draken idag, sa till den fule att sticka: Jag vet att du finns där, men skiter i dig.
För jag vill verkligen inte dansa med draken igen.
Så en stund i taget och samma löften varje dag, kram och styrka till dig// Strulan ??❤️

Helg, vad skönt! För tre månader sen var jag hundvakt och satt och drack som att vinet var lösningen till alla världens problem. Det känns som 100 år sedan, 3 månader känns inte långt nog på något sätt, men samtidigt så har tiden gått så snabbt. Känslorna har gått upp och ner, mående likaså, motivation och syfte svajjar fortfarande men om inget annat så har jag lärt mig att det stora felet ligger i att dricka på känslor. Det viktiga är att analysera och verkligen grotta in sig på varför man vill dricka som tröst, eller som belöning. Det är jättejobbigt att fundera på, man blir ju helt trött i huvudet, men nödvändigt.

Ingen A för mig denna helg heller, bra beslut känner jag. Ska försöka fixa lite i hemmet och göra minsta möjliga så jag hinner vila upp mig rejält. Tillåter vädret så går jag ut i naturen lite.

Väljer att inte dricka i dag, är istället tacksam över mina snart 3 månader och lugnet som infunnit sig större delen av tiden.

Från den 18 augusti:

"Jag måste känna alla känslor i stunden, inte fokusera på annat och låta det passera förbi. Jag ska inte vara trött på det, jag ska välkomna det. Eller måste och måste, jag måste inte ett skit. Men eftersom jag mår bra nu i min nykterhet så får jag inte växla ner. Har läst och förstår ju att det är då hjärnspökena börjar komma och säga att "du kanske är den där 1% som kan dricka måttligt".
Pyttsan, det vet jag att jag inte kan. Jag kan inte göra någonting måttligt. Antingen är det inget alls eller all in medvetslös liksom."

Jag måste komma ihåg detta, jag är inte personen som har kapacitet till måttlighet. Jag har aldrig varit måttlig, jag är full on eller ingenting. Lagom existerar inte.

Alltså fy faen vad jag vill dricka!

Jag vill festa, jag vill dricka mig redlös. Känner nästan att kroppen skriker efter det, men vet ju att det är huvudet som spelar spratt.

Tur att systemet är stängt, för att dricka sig driters på 3,5:or är inte min grej. Så det är ju en bra sak, men kan inte tänka på något annat än att dricka. Det har ju snart gått 3 månader och ett tag var det ju så enkelt... why god why?

Bäst vore om jag bara kunde gå och lägga mig och sova, men klockan är visst bara 16.30 så är väl tvungen att vänta några timmar till :(

...så kan man ju känna o det är ok. Men tänk att det inte ska hända idag ivf :) och fundera på hur du skulle må imorgon om du gjorde det. Är det värt det? :) känns ibland som man längtar efter en romantiserad bild av det och i vetkligheten suger det rätt orderntligt. Skickar lite pepp o en stor kram!!

Jag tror inte chansen är stor att jag oplanerat skulle dricka, för även om jag har en en romantiserad bild (en nidbild) av att dricka just nu i mitt huvud så är känslan och tron på att inte dricka större. Men problematik just nu är att jag tänker på det för mycket, inte som de första veckorna då all tid gick åt att omprogrammera hjärnan från att ständigt vara på alert efter alkohol. Men tänker för mycket på.. men om... kanske kan jag... om 2 månader så kanske.. nyår?

Gick in i min nykterhet med idén om allt eller inget, där är min konflikt nu. Jag vet innerst inne att det fortfarande är så, men undrar om jag har för få kickar i mitt liv i övrigt att jag saknar det, eller just det ultimata unnandet...att jag vill sabba för mig själv... kände inte så här förut, i början eller under de 2,5 första månaderna, det är just det som stör mig. Men jag kör på som vanligt, överlever... men är ibland tveksam till om jag lever...

Väljer att inte dricka i dag, istället vilar jag hela dagen, kikar på serier och ligger på soffan med värmefilten.

Ångestdag, vet precis varför. Huvudvärk, hemma från jobbet. Så har inte måndagsångest såsom många andra, har sjuk-ångest :(

Suget håller på att ta över, men jag kämpar emot. Det får bara inte vinna.

Vila, ska bara vila.

Väljer att inte dricka i dag, istället hoppas jag på att jag kan kurera mig och bli kvitt ångest över att inte vara på jobbet.

Li-Lo

En tuff dag för dig idag. Så fint att du i en stund av skörhet så tydligt väljer alkoholfrihet. Starkt. Vila, ska bara vila skriver du. Gott.

Blir lite nyfiken på vad det innebär för dig. Om du vill och orkar berätta så gör gärna det. Vila är ett intressant ord, vila från vad, vila kropp, tankar, känslor. Någon sa till mig en gång att promenera var ett sätt att vila. rörelsen framåt ledde till en rörelse inåt. Så var det för den.

Vad vila än är för dig så önskar jag dig ro idag.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

Vila för mig är att ligga i soffan eller sängen, lyssna på podcast eller se på något inteligensbefriande tv-program. Vila kroppen, så batteriet laddas (för det är det enda sättet, all fysisk aktivitet och interaktion med människor gör mig trött vare sig det är roligt eller inte). Så det är just så jag vilar. Tror även att jag genom att ha på något annat i bakgrunden kan leva mig in i annat och glömma bort den egna världen för en sekund, tillåta mig att stänga av min hjärna, som ofta går på högvarv genom tankar och intryck.

Och det blir detsamma i dag, kanske även i morgon. Behöver bara vila ikapp, men inte för mycket så man mår dåligt, för det gör jag om jag inte interagerar med vanliga människor. Då kan ju även de jobbiga A-tankarna ta över också tror jag. Men inte i dag, nu är det ju oktober så får satsa att ha en sober oktober jag med, och i dag så firar jag även 3 månaders nykterhet så lite lycka måste jag ju medge att jag känner.

Just ja, blev frågad i går om jag ville ha något från tyskland, då en bekant ska åka. Brukar ofta ta lite vin eller öl, väldigt lite då jag inte velat visa det. Nu sa jag att personen kan köpa en årsglögg, fast att jag har det hos personen, att de kunde dricka upp. Personen sa även att den skulle köpa lite vin till mig, och jag sa inte nej. Vi bestämde att om personen köpte det vinet så skulle personen själv förvara det. Jag sa till och med att om jag har det hemma själv, så dricker jag säkert bara upp det. Det kändes som jag gjorde fel att inte säga något, säga nej, men baktanken var inte att få dricka det, utan att personen skulle glömma av att jag har vin hos dem (vi bor ca 10 mil från varandra så kan inte gå dit och hämta), detta har hänt förut också. Jaja... Knepigt. Det är den enda personen som har funderingar (inte ifrågasatt men jag märker att hen undrar varför? Är väl för svag och osäker om jag vill dricka någon gång att jag inte kan säga det. För det finns ju bara en sak som är värre en en alkoholist, det är en person som har berättat för omgivningen att man är en icke-drickande alkoholist, som helt plötsligt börjar dricka igen. Nope, det ska inte hända. Ska jag kungöra att jag har problem med A (kommer nog aldrig använda order alkoholist då det är så stigmatiserat) så ska jag ha varit nykter läääänge, ett år minst.

Väljer att inte dricka i dag, istället vilar jag och är tacksam över 3 nyktra månader

...men tänk att du fixat 3 månader!! Under den tiden har det varit tider som varit lättare än nu och de kommer säkert tillbaka. De dagar jag e låg o tänker att jag ville dricka så har jag försökt lura mig själv och tänkt: ok, ja du får dricka men inte idag o inte när du e låg. Det har hjälpt för jag vill ju inte dricka när jag mår bra men tankarna ger mig ett lugn o en acceptans. Skickar en kram o hoppas du får en bra tisdag. ?