Bestämd

Idag har varit en trött dag. Har gått omkring med molande huvudvärk, lite kli i halsen och allmän matthet. Tyvärr det sista jag behöver just nu men tränar på att bara acceptera att det varit en sån dag. Det positiva i det hela är att jag inte en enda gång tänkt att det vore skönt med ett glas vin, en tanke som annars kommit väldigt lätt för mig då det varit motigt. Visst, jag har inte alltid agerat på den känslan men ändå alldeles för ofta. Nu säger jag godnatt och är tacksam över ännu en nykter dag.

Bestämd

Började sådär. Vaknade upp med huvudvärk och känner mig allmänt vissen. Antar att jag inte kan stressa min kropp hur mycket jag än har att göra för då protesterar den högljutt. Nåja, lätt att hålla sig frän alkohol idag iaf. Alltid något.

Tråkigt att du känner dig vissen, låter som du är på väg att bli förkyld med huvudvärk och kli i halsen? För visst, vissen kan man ju absolut känna sig när man så plötsligt ryckt undan livselixiret, men kli i halsen?
Bra att det gör det lätt att hålla sig ifrån alkohol då iaf.

Krya på dig!

Bestämd

Det känns faktiskt lite bättre nu ikväll :) Hoppas det bara var en liten basilusk som inte riktigt fick grepp.
Tack för kryahälsningen :)

Bestämd

Lägger mig tidigt ikväll och hoppas sova bort det sista av den lilla sjukan som suttit i kroppen senaste dagarna. Mår bättre och hoppas att imorgon blir en piggare dag :) Som vanligt tacksam över att somna nykter.

Bestämd

Det känns lite som en milstolpe ändå. 25 dagar och tre helger utan alkohol. Märkt att jag kommit till en punkt då tankarna på alkohol inte tar upp precis all tid. Börjar slappna av lite och känna mig som en nykter människa. I början tänkte jag mycket: Ska bara fixa de här 30 dagarna, sen ska det bli skönt att dricka igen. Nu vet jag inte om jag någonsin vill dricka igen. Livet presenterade sig för mig när jag varit nykter i någon vecka och det är så spännande och fint ändå. Man hinner så mycket och blir mer påhittig när det gäller att göra saker. Jag mår mycket bättre, min partner mår mycket bättre. Allt är bara mycket bättre. Vet att det kommer att komma en tid då allt detta är vardag och jag kanske blir sugen igen, men ska försöka komma ihåg då hur inte värt det det var. Hur mysigt är det egentligen att bli lullig på fredagskvällen samtidigt som man ägnar mesta tiden åt mobilen eller tv. Sen vaknar man upp på lördagen bakis och kör allt i repris igen. Söndagen är bara ångest och seghet. Vill inte slösa mitt liv så.

Det finns ju så mycket mer i livet än bara fyllor. ...jag har också märkt att jag blivit mer energisk och påhittig under tiden jag varit nykter...och det vill jag inte byta bort mot något☺

Rosé.

Jag var nykter i 2 och ett halvt år och jag vet hur bra jag mår nykter.
Livet i största allmänhet blir så mycket lättare... ekonomi och vänner försakas inte.

Då för nästan 3 år sedan befann jag mig i exakt samma situation som dig!
Längtade efter det där vinet på fredagen...
Redan när det var onsdag började det ”pirra” i kroppen av längtan till fredag då jag fick korka upp och sjunka in i min lilla vinbubbla och bara koppla av.
Ofta blev det en box.
Då kunde jag vara hyfsat på fyllan fredag och lördag och så fanns det en liten skvätt kvar till söndagen med.

Ibland blev det en flarra på onsdagen med.
Det kändes mindre ”alkisaktigt” att köpa en flaska.

Efter ett tag fick jag nog.
Det enda jag var på helgerna var antingen full eller bakis.
Var avundsjuk på andra människor som var ute på diverse aktiviteter och kändes hälsosamma....

Men jag vet inte vad som hände för 5 månader sedan.
Hade jättemycket på jobbet, och en fredag så slank jag in på Bolaget.
Av ren vana tog jag en box rött ChillOut...
Och Poff!
Allt bara brast och jag hamnade i samma mönster igen!!!
.... men ännuvärre...
Nu under semestern har jag snittat tre boxar i veckan....
Fyffan vad jag har druckit...

Du gör det så bra Bestämd! ??? Och jag följer din tråd med så stor ödmjukhet.

Bestämd

Visst är det häftigt? :) Mitt i vinsug och fylla är det svårt att se att det kan bli så här bra. Är så tacksam just nu.

Bestämd

Tack snälla du för att du delar med dig av din historia. Så oerhört lik min ändå, bara att jag inte kommit fram till det där nästa steget och hoppas slippa göra det. Din historia får mig verkligen att förstå hur snabbt det kan gå, från nykterhet till att vara i vinets makt igen. Det är verkligen huvudet på spiken när du beskriver det där pirret inför fredagen. Så likt mig.
Så glad att du är på väg tillbaka till nykterhet och så fint att ha dig här på forumet så att jag får ta del av din erfarenhet och klokskap.

Rosé.

Och ja du bestämd...
Allt kan vända på en femöring!

Det läskiga är att dom hade inte möblerat om på Bolaget på över två år...
kroppen visste precis vart den skulle gå...
Först rakt fram... sedan till vänster... och sedan till vänster igen...
”Hugga” en dunk i farten och sedan till kassan.

För mig vände det på en helg och återfallet var ett faktum...

Rosé.

Och ja du bestämd...
Allt kan vända på en femöring!

Det läskiga är att dom hade inte möblerat om på Bolaget på över två år...
kroppen visste precis vart den skulle gå...
Först rakt fram... sedan till vänster... och sedan till vänster igen...
”Hugga” en dunk i farten och sedan till kassan.

För mig vände det på en helg och återfallet var ett faktum...

Bestämd

Men eller hur? Känner mig typ bakis..haha Nä, men jag tror det kommer :)

Bestämd

26:e dagen men också tredje dagen med spänningshuvudvärk. Jag brukar inte ha ont i huvudet så ofta men led av migrän i många år förr. När jag tänker efter så växte migränen bort i ungefär samma period som jag började dricka mer. Obs, menar nu inte att alkohol är någon migränmedicin men på något sätt lät den mig stressa av och släppa ned axlarna. Sen får man ju huvudvärk av alkohol också så det är inte alls lysande. Insåg bara att jag måste hitta ett annat sätt att koppla av och stresshantera. Måste ha ett utsläpp för spänningar pga hatar innerligt att ha huvudvärk.

Talien

Våra fysiska åkommor ger sig tydligen tillkänna när vi inte längre bedövar kroppen. För mig nacke, axlar och rygg, ibland går det upp i huvudet. Det har varit förskräckligt sen alkostoppet. Men yoga hjälper mig. OCH att ta tag i sånt som stör mig eller släppa problemet så fort som möjligt. Inte älta problemen, för det sätter sig direkt i kroppen på mig. Andra natten på rad nu som ryggen inte stört mig ? på mina 39 dagar nykter.
Så det är nog som du säger, bra om du hittar en verklig lösning på din stress ?

Bestämd

Vad skönt att höra från någon annan a0tt det ändå är vanligt. Så skönt att din rygg verkar vara på bättringsvägen. Är också en sån som lagrar alla spänningar i nacke och axlar. Speciellt till natten är det precis som för dig jobbigt. Har yogat en del förr så tror jag ska dra igång igen.

Ja, så sant, när alkoholen är borta så måste man nog lära sig mer om sunda sätt att hantera stress. Just nu har jag inte övermycket att göra så då tar jag till träning, det hjälper så att stressen inte kan sätta sig i rygg och nacke på mig iaf. Sedan håller jag på och lär mig meditation - inte lätt men ger inte upp än.
Tänker dock att båda dessa tar för mycket tid när ekorrhjulet snurrar som värst, hmm.. Vi får försöka komma på något mer sätt så att vi har en palett att välja av!

Hoppas huvudvärken släppt nu?
Önskar dig en kväll med skön avkoppling!

Bestämd

Jag är också inne på att testa meditation, kanske yoga lite också. Träning är ju också superbra. Ska nog ta upp löpningen igen. Sprang mkt förut när jag drack mindre och tyckte mycket om det som utlopp.

Tack :) Hoppas du har haft en skön kväll också.