Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Fibblan

Vad vill du säga, hur vill du säga det? Ibland är det till hjälp att ha tänkt igenom det innan och kanske t.o.m provat att säga det högt, även om det bara är för sig själv och det kanske kan kännas knasigt..
men å andra sidan är du ju en Knaskatt, så det kanske skulle kunna passa dig..??!
Oavsett, kommer det gå så bra!
Och du är så bra?!

Tack för att du fortsätter skriva och inspirera❤️!
Kram
/Fibblan ?

Ramlösa i dag, trallalaaa. Allt går super, jag super inte.
Middagen i veckan blev uppskjuten (inte av mig), så mina funderingar på hur jag ska ”komma ut” pausar jag lite. ??

Fler och fler väljer bort alkohol och många utan det minsta problem. Vi väljer nykterheten av olika orsaker och vad vi vill berätta för andra. Det låter härligt med dina nyktra dagar och tonen i dina inlägg är så positiv och glad.

Kram <3

Fint att det går trallande lätt???
Det har säkert att göra med att du bestämt dig en gång för alla!
Det är det man måste göra för att lyckas.
Grattis till dig?

Kramar
???

Tack fina ni! Och Jasmine, vad roligt att du hälsar på. ?
I dag blev det husmanskost i kattlyan. Med alkoholfri öl till. Mums! Jag har blivit en farbror? Haha.
Det går faktiskt fortfarande enkelt och som på räls. Har som sagt fortfarande inte utsatt mig för så många trigger-situationer än, men det kommer. Och ju fler dagar jag har i bagaget då, desto lättare kommer det att bli. ??
Kram på er alla!

Tutar på här. Skönt med fredag i morgon, men tjuvstartade helgens utsvävningar med ett glas kombucha redan i kväll. Hämningslös! Det är vad jag är. ?
Allt knallar på, och mitt nyktra liv känns ”som vanligt”. Tror att det blir annorlunda när jag gör sociala saker för första gången utan vin, men jag tar det när det kommer. Känns bra!

Imponerande vad fort tiden går! Förutom att du vaknar pigg varje morgon, vad märker du annars som är sådär superhärligt! Ha en jättefin helg Kissen Kraaam

Fibblan

Fantastiskt!
Och så härligt att det bara känns så naturligt, lätt och självklart! Det är den känslan man får när man läser iaf!
Heja dig - för även om det inte känns som ett jobb så är det ju du som gör det jobbet ??!
Stor kram!
/Fibblan ?

Så härligt att ni blir inspirerade! Jag känner mig urtråkig - mina rapporter innehåller ingenting. ?
I dag blev det fredag med tonic. Saknade inte gin alls. Sen kombucha som vanligt. Mys och pys.

Pellis, önskar att jag kunde säga att jag har märkt av en massa härliga saker med mitt icke-drickande. Men nope, förutom avsaknad av att vara bakis är det inte så mycket. Har till exempel inte gått ner i vikt, trots att jag inte har ersatt alkoholen med godis eller så. Känner mig inte superpigg. Det är typ som vanligt, förutom att jag är starkare inuti. Det är så skönt att känna att jag klarar det! Att jag inte ger löften till mig själv som jag inte håller. Att jag inte har ångest över drickandet. Och så klart skönt att inte ha huvudvärk och må lite halvpyton. Men har liksom vant mig vid det, så uppskattar det inte så mycket som jag tänkte att jag skulle göra. ??‍♀️ Skulle dock aldrig orka gå runt (och gå till jobbet) och må dåligt, så som jag gjorde var och varannan dag förut. Herregud! Snacka om att göra livet jobbigare än det behöver vara.
Saknar det inte ett dugg.
??

Fibblan

Nä, har också funderat på hur sjutton man orkade med att jobba bakis?. Det sjuka är också att jag hamnade in i att det var så ovant att inte ha den där lite tunga känslan i huvudet och segeheten, så jag tyckte mig nästan göra ett sämre jobb med den rastlösa, huvud-på-väg-mot-klarhet-känslan i knoppen. Skönt att än en gång veta att nu har jag snart en vecka av nykterhet bakom mig och att inte behöva "oroa" mig för att vara för rastlös/stressad eller för seg..
Jag kommer bara vara jag, känna det jag känner och kunna lita på vad som är vad. Jag kan ta mig själv på allvar och slippa gå omvägar och fundera på om ångesten, trötthet eller vad det nu må vara, är av alkoholen eller om det är kroppens alldeles egna vettiga signaler om att dra ner. Det tycker jag är en av de stora vinsterna?!
Inte heller märkt av så mkt yttre än, men de kommer de också..?.

Ha en fin nykter lördag?!
Kram
/Fibblan,?

Fibblan, det låter härligt! Du verkar verkligen på gång. ??????
Jag har haft en lugn och skön helg. Lite nice att det var så grått och trist väder... har mest varit innekatt, lagat en massa god mat, hängt med familjen och kollat film.
Och druckit kombucha och tonic.
Bättre kan det knappast bli! Snart två månader nykter här, och det känns som det nya vanliga. Känns nästan som att det har varit för enkelt, liksom. Är ödmjuk inför att alkoholrösten inuti kanske snart vaknar till liv, men just nu känner jag mig stark.

Wohoo! Sextio dagar! Inte så tokigt ju. Haha! Känns superbra faktiskt. I övermorgon två månader... Och så enkelt det har gått! Fantastiskt.
Tyvärr blir det inte något firande alls i dag, för jag hade helt glömt bort vilken dag det var fram tills jag gick in hit. Och nu ska jag sätta mig och jobba ikapp lite innan jag får gå och lägga mig. Men jag firar i alla fall inombords, med en jättehärlig, stolt och glad känsla.
Tack FinaLisa för grattis!
??

Grymma Kissen! 60 dagar...Blir mäkta imponerad och tänker tillbaka när du var så här hattig som jag är nu och som jag alltid varit. Både du och jag vet, framförallt du, att det inte fungerar i långa loppet. Ska nog läsa på lite i din tråd igen...

Bra jobbat!Kraaam

Fantastiskt bra jobbat..?..Fira med något du gillar eller tycker om att göra..Jag köpte mig ett paket hjortron, när jag varit nykter 1 månad..Åt dom med glass..Kändes lyxigt..?