Tura

För att göra en lång historia kort... separerade för 5 år sedan.. 3 barn, nu 14, 11 & 8. Tidigare mycket bra relation med mitt ex, pappa till barnen.
Sen gick det överstyr..
Mycket festande och AW:s under ett år.. sen vlrjade deickandet smyga sig in som tröst.. inte bara för att ha kul och njuta.. Sitter i skrivande stund på en solig terass och dricker vin... ”det är ju så billigt och gott här i Spanien”... suck... Hur hittar jag viljan och orken att kämpa? Om inte ens mina 3 underbara barn har hjälpt? Ska jag förlora ALLT? Barn, jobb, ex och ett nyare ex???
Hur gör man för att bryta HELT??
Kram till alla ”duktiga kämpar”❤️

Du har nu tagit ett första steg och kanske fått den första insikten.
Alla gör nog på olika sätt, men att erkänna att du har problem är det första steget. Finns ett bra självhjälpsprogram här på AH där kan du också få kontakt. Kram Strulan ??❤️

DetGårBättre

Svårt läge. Konkretisera varför du dricker. Är det bara för att det är gott i ett soligt Spanien? Det är gott med en kall cola också i ett soligt Spanien. Vill du bedöva ett dåligt samvete? Har du ångest du vill fly från? Tristess för att få dagen att flyta på? Eller bara en quick fix för att "må bra" genom att hjärnan får belöning direkt?

Ta en vit vecka. Reflektera och se hur du vill ha det. Att du skulle sluta för att du har tre barn eller vinner 20 miljoner på lotto eller för att... ja det kommer antagligen inte hända. Hitta nyckeln eller viljan inom dig själv. Sen börjar resan! Då kommer du uppskatta allt omkring dig ännu mer än du gör idag - för nu uppskattar du det billiga vinet i Spanien.

Känner du dig osäker på dig själv, så fundera över om du ska söka hjälp. Visserligen är forumet en viktig plats, men många behöver mera. Kolla upp vårdcentralen eller beroendecentrum i din kommun. AA funkar också bra för många.

Visst måste du göra resan för din egen skull, men att du har barn brukar hjälpa motivationen när du väl tagit klivet och verkligen bestämt dig.

Önskar dig lycka till!

Kram