Är också med i kampen igen? dag 2 idag. Ångesten hänger med lite än men jag ska klara det denna gången??? nu kämpar vi!!? det hjälper mycket att läsa här att man inte är ensam.

Tack för era uppmuntrande svar!! Jag hade planerat att gömma undan alkohol för att klara eventuell ångest inatt. Nu tänker jag om. Nu måste jag ju haka på er andra!
Jag har gjort det förr. Jag vet hur bra jag mår av nykterheten. Jag har inte sjunkit så djupt som när jag ”började sluta”. Men det är på väg dit. Ångesten är hemsk. Tur att jag inte hunnit förstöra mitt liv den här gången. Det kan bara bli bättre med nykterheten.
Kram till er! ?

Klart vi ska klara det. Första natten är ju alltid värst. Hjärtat slår hårt och snabbt och man bara längtar till morgonen på något vis! Nu följs vi åt och har vi jobbiga tankar så delar vi med oss eller hur? Jag har tagit semester denna veckan bara för att få ladda om o bara ta hand om mig själv. Så när man går till jobbet på måndag är jag på dag 9. Det ser jag fram emot?? känslan och stoltheten som förhoppningsvis kommer infinna sig??

Kanske jag snor någons tråd. Inte meningen o funderar på att starta en egen men måste berätta. Idag började bra för att sen känna att ångesten trängde sig på lite. Men tänkte jag skulle köra till biltema för att köpa en värmefilt men redan innan jag satte mig i bilen så började förväntansångesten. Tänk om jag får en panikattack i affären. Ahhh vände hem igen så besviken på mig själv? men när barnen nu kom hem så tänkte jag nu jäklar ska jag exponera mig så vi åkte för att handla i världens största affär. Maxi. Väl i entren början en aning ångest skölja över mig men jag tänkte. Du ska fanemej(ursäkta språket) inte få ta över mig och det gick galant. Kände hur glad jag var och tacksam att jag tar denna chansen. Var tidigare idag vid havet med hunden. Solen skiner och helt spegelblankt. Ro för själen. Repris imorgon. Ha en fin fortsatt nykter måndag???

Du får gärna prata i min tråd!? Det är så givande att diskutera med dig och er förstående medmänniskor här på forumet! Håll gärna liv i tråden. Det får med mig också.
Så himla klok du är som exponerar dig för det du känner panik för! Det är bra att bli arg på det som hämmar en, ilskan är starkare än rädslan! Heja dig!! ??
Jag tog på mig löparskorna. Stoppade ned en peng i fickan. Tänkte springa inom systemet och köpa en liten flaska vin för eventuell ångest. Jag drogs som en magnet åt systembolagshållet...och sprang.....förbi!!! Jag klarade av dag 1 idag. Så stolt! Medan jag sprang kände jag lycka. Alltså ska jag röra på mig, förebygga suget med träning, återhämtning, roliga aktiviteter, sova, kolla film, läsa, diskutera med er!
Jag är glad nu. Jag lät inte ångesten bestämma. Jag är nykter NU!?

Gjort?? tack för dina ord. Härligt att känna sig lite stark igen. Imponerande att du sprang förbi. En seger bara det? vad vi kommer må bra eller bättre imorgon. Träning,där sa du något. Kanske skulle prova sig på ett pass imorgon? kram och hoppas du kan få sova inatt!

Vad hände? Jag lurade mig själv. Ont i halsen. Bara en droppe whisky.
En droppe blev många.
Idag har jag ångest. Svårt att andas.
Är på jobbet. Smyger för att det inte ska märkas att jag är sliten. Jag vill sluta. Inser att jag är fast igen.
”Skulle ju bara...”

Men jag ger inte upp. Jag börjar om.

Bestämd

Ramlade precis in på din tråd och wow vilket jobb du gjort! Nu kommer jag bara med min lekmanna åsikt här, men jag tänker såhär: Ja, du drack igår men det behöver ju inte betyda att allt du byggt upp är förgäves. Fel och snedsteg kan alla göra. Jag tycker mig märka att det finns två ganska farliga myter kring alkoholmissbruk. Den ena är att man måste slå i botten för att sluta och den andra är att om du gör fel en gång så är hela nykterheten åt fanders och du kommer att börja supa hejdlöst igen. Idag är en ny dag och du har alla möjligheter att fortsätta nykterheten.

Upp på hästen igen. Du fixar det är, Vi ska ju fixa detta tillsammans eller hur? nya tag. Kramar?

Tack för era svar till mig!??

Idag är jag nykter. Och igår lördag, var jag också nykter. Min man och jag har båda druckit för mycket och har haft lätt för att ”bara ta ett glas vin” mot allt, tristess, stress etc.. igår förmiddag föreslog jag för min man att vi kan köpa hem vin till kvällen ... att jag vet att vi borde sluta men suget är stort... Han hjälpte mig genom att ta beslutet ”nej, nu räcker det!”. Så vi var nyktra igår, mår mentalt mycket bättre idag. Och har lättare för att ta nytt beslut om nykterhet. Som att jag väntat på ny styrka för att sluta. Det blir aldrig bättre tillfälle än NU.
Jag är sjukskriven på 25% pga stress, den tiden ska jag ta för friskvård. Ska ta hand om mig själv. Fokusera på allt som tar mig tillbaka till den friska vägen. Yoga. Meditation. Träning. Läsa.
Jag är säker på att jag lyckas ta mig hela vägen. Upp igen. Nykterhet är det enda sättet att må bra. Välja nykterhet. Varje minut.
?