Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

med att tänka på vad som var bra/vad jag gjorde bra igår och skriva ner det jag spontant och först kommer att tänka på (utan att korrigera eller analysera)! Mitt "bra igår" var att jag åkte till ett favorit ställe utanför stan och gick en härlig kvällspromenad och avrundade med ett dopp i sjön, så härligt att bada i kvällssolen. Och också nöjd med att jag satt på farstukvisten och beundrade fullmånen en bra stund. När jag tittar tillbaka på mitt "bra igår" så var det nästan bara prestationsbaserat för ett år sedan. Jobbsaker, städat förråd, fixat dåliga samveten och liknande. Det senaste halvåret har det, i princip bara varit "snäll mot mig själv saker". Pratade med en klok kompis om att fånga dagen och stunden. Hon sa "Du älskar ju att bada, varje gång du badar så tänk att det kanske är sommarens sista dopp. Då njuter du ordentligt och fångar stunden, man ska inte ta något för givet". Kloka ord! Min tid är dyrbar. Bäst att använda den på bästa sätt och lägga den på rätt personer.

för ditt inlägg Nordäng67 som påminner mig om att ta vara på dagen idag !

Renée

med Adde!

Va intressant och positivt att fokus ändrats på det som varit bra/
du gjort bra ifrån något prestationsbaserat till "snäll mot dig själv saker".

Inser att mitt "bra" tyvärr handlat mycket om prestation,
men nu - i och med ditt inlägg - har jag fått upp ögonen
för att en god gärning även kan vara att prioritera sig själv.

God fortsättning att fånga dagen! ?

att förändra sig själv och hur man behandlar sig själv. Och bäst går det när man slutar lägga energi på att förändra andra. Hoppas ni har fångat dagen och gjort något snällt mot er själva ♥️ Själv tog jag en liten powernap efter lunchen....för att jag behövde det?

Blade Runner

Det du skriver skulle kunna vara jag. Skriver så sällan i forumet, följer och reflekterar. Jag tänker att det också kan vara en bra övning att blocka honom eftersom du då jobbar med känslan av att släppa kontrollen. Inget av det du investerar i honom genom att läsa hans sms gör väl att situationen blir bättre? Antar att det bara leder om tankarna till honom istället för att fokusera på dig och ditt välmående och förmåga att leva utan honom trots många fina minnen. Jag blockade min man idag ( kan läsa inlägg jag precis gjorde som heter kulmen). Jag tycker det är jättesvårt att släppa kontroll men mörker också hur mitt sinne blir lättare och hur jag kan fokusera på nuet när sms i te hela tiden stör och skickar giftpilar eller genererar tankar och känslor. Kram kram kram Blade Runner

Du har så rätt, jag borde verkligen blockera honom. Nu har det varit tyst i någon dag och då undrar man varför. I sitt senaste sms skrev han att han nu ska söka hjälp (för vilken gång i ordningen vet jag inte) Då sitter man här, fast jag avskyr att jag gör det, och undrar om det är det han är upptagen med. Det bästa vore att klippa helt. Ett ämne för min "bra igår" dagbok....Helt klart! Det som hindrar mig är det där lilla frö av hopp som verkar tåla vad som helst, dör aldrig. Vilket motsäger mig själv eftersom jag avskyr hans sätt att alltid ta den lätta och oseriösa vägen via sms när han tar kontakt. Helt galet att man har lagt tonvis med arbete med sig själv och så klarar jag inte att göra mig själv den pyttelilla tjänsten att blockera fast jag vet att det skulle vara så bra för mig! Kram

Blade Runner

Nej, varför ska det vara så svårt. Tror vi behöver inse att en människa man inte kan leva med fortfarande har bra egenskaper men att det inte betyder att man kan leva tillsammans. Acceptera att så här är det och det är inte alltid så kul men det enda rätta. Jag argumenterar med mig själv dagarna i ändå, argument framgick tillbaka och det där sablans hoppet gör sig alltid påmind: ”hallå, här är jag, glöm inte mig”
Du är så cooool och stark och bra bara i dig själv !!!!! // Blade Runner

Det finns bara energigivare. Läste det någonstans, minns inte var, men tycker det var så bra. Min tolkning är att man har ett val när någon vill ha ens energi. Får dom den är dom ingen energi tjuv utan det var jag som frivilligt gav. Fick ett sms igår kväll från en kompis som jag känt sedan jag var liten. Alltid känt att jag inte får något endaste lilla utrymme, tänkt j-vla energitjuv om henne, blir helt matt och nedstämd när jag har pratat med henne..eller snarare lyssnat på henne eftersom man knappt får en syl i vädret. Hon skrev igår kväll "känner att du undviker mig, stämmer det?". Kände att jag behövde sova på saken så det gjorde jag. Kom fram till att jag faktiskt inte undviker henne aktivt utan helt enkelt väljer andra vänner nu. Vänner som vill ge och ta, lyssna på varandra mm. Tyckte det var lite intressant att det kändes så för henne. Och lite intressant att jag själv hade "undvikit" henne utan att tänka på det egentligen. Senaste gången jag pratade med henne var på min födelsedag i somras. Hon visste att jag var på mobilfritt spa den dagen ändå hade jag fyra missade samtal från henne. Ringde upp när jag var klar och hon sa snabbt grattis och började genast spy sin galla över allt och alla. Hennes mamma var dum i huvudet, hennes man troligtvis psykopat mm mm bla bla me me! Och nu detta sms från henne som också egentligen bara handlar om henne och hur hon känner. Ännu en människa man har försökt förklara sina behov för tusentals gånger utan att få gehör. Så vad svarar man? Skrev helt enkelt "Nej" som svar. Orkade inte ännu en gång förklara, gjort det redan. "Nej" för att det är sant, jag undviker henne inte, vi går bara inte på samma väg längre.

Spinoza

Så klokt och det blir ju så mycket bättre när man tänker så. För då har jag ju själv makten över hur jag vill ha det och vilken typ av vänner jag vill ha.

Under några års tid har jag jobbat mycket med mig själv. Den senaste tiden har jag kommit till insikt om... att jobba med sig själv inte nödvändigtvis innebär att man skall typ "justera" sig själv. Det innebär mer att man skall lära känna sig själv och vad man själv behöver och mår bra av. I förlängningen också vilka människor man ska omge sig med. Dessutom en person kan vara bra...men inte bra för mig. För att jag är jag och hen är hen. Inte mer komplicerat än så. Bara man känner sig själv väl.

Precis, man är ofta väldigt hård mot sig själv. Vänder fokus till sig själv på fel sätt eller vad man skall säga. Man tror man måste förändra sig men det är mer förhållningssättet till saker och ting man måste förändra. Kram tillbaka

Idag blockerade jag äntligen mitt ex på mobilen mm. Efter att först ha hört av sig väldigt intensivt under ett par månader har det varit tyst som i graven i några veckor. Kan man ju tycka är bra. Går inte blunda för att jag undrar varför han inte skriver. Så det bästa är att inte veta helt enkelt om han hör av sig eller inte. Var faktiskt riktigt skönt att ta det steget. Låter som en liten och lätt sak att göra men för mig har det känts omöjligt. Fram till idag. Nu är det gjort och jag tror att jag nu kommer att sluta lägga tanke och energi på honom. Hoppas det i alla fall.

Är jättetuffa att klippa.
Det måste få gå gradvis i takt med att man är mogen.
Känsla måste vara ikapp förnuftet.
Annars blir det typ lösa skott.
Bra jobbat☺

Bra Nordäng67. Jättebra gjort. Du står upp för dig. Nu kan du släppa tankarna på honom.
En kram till dig?

Blade Runner

Precis vad du behöver. Grattis till ett stort steg !
Blade Runner

Spinoza

En stor sak att göra och starkt gjort av dig!
Kram!

Och kram tillbaka till er! Bara ni här på forumet kan förstå hur en sån lätt sak att genomföra kan vara så svår! Inte tänkt en sekund på mitt ex idag faktiskt. Bara jobbat på!