...dagarna bara rullar på. Jobbar hela dagen idag. Har nog aldrig varit nykter i 3 veckor förutom när jag varit gravid. Känns fint. Känner hur jag börjar förändra hela mitt tankesätt kring alkohol o vad som är viktigt i livet. Nu kör jag på mot en månad, sen tar jag ett nytt beslut.

Grattis till dina tre veckor. Jag har som mål att köra sober oktober. Vill försöka vinna över mina dåliga vanor. Totalt nykterhet är bra för kropp och själ.

Tre veckor är jättebra och att tänka sober oktober ovanpå det är ju ännu bättre.
Starkt, jag tror på dig!

Och idag bestämde sig min man att hänga på o köra nyktert ett tag. Känns så trevligt. Vi ska utforska alla alkoholfria alternativ som finns o ha mer energi med kidsen ??? Han har inte alls samma beroende i släkten som jag men har ju druckit som jag dvs mkt under sommaren.

Bestämd

Åh vad fint att ni bestämt er för att göra det här tillsammans. Det gör min partner och jag också. Är i precis samma situation: Han har inga direkta alkoholproblem men har liksom hängt på mig (inte i samma mängd och takt dock). Tror iof inte riktigt att han fattar att jag har alkoholproblem på riktigt även om jag uttalat det till honom. Kanske gör det ont att se? Har inte skrivit så mycket om min kärlek på forumet just för att jag har dåligt samvete, men ska ta tag i det också. Hursomhelst, heja dig! Så jäkla fint att det går bra för dig ?

...har varit o firat födelsedag i släkten. Både jag o min man drack alkoholfria öl. Alla andra drack lite vin. Kändes fint. Blir hans andra dag i dag o han deklarerade att han tänkte hålla upp ivf 3 månader vilket inte ens jag gjort utåt sett än ?Dagarna rullar på. Kommit fram till att det ör mest förväntningarna innan alkohol som är jobbiga alltså som idag, när vi körde dit tänkte jag åh va trevligt det vore med ett glas rött. När jag väl satt där ledning alkoholfria öl spelade det verkligen ingen roll. Och på vägen hem var det skönt att vara nykter o inte vin-dåsig ? god natt!

Tror du är något på spåren där med förväntningar, att det är de som är jobbiga. Jag undrar om det också var just förväntningarna som var det mest positiva tidigare när jag drack, det var ju inte alltid toppen när ruset väl kom... Att det alltså är förväntningarna som man måste kämpa mot, nästan mer än flaskan...
I alla fall fick jag en mycket märklig känsla häromdagen när insikten trillade ner för mig att -Det spelar ingen roll vad jag har i glaset, det är umgänget som är det viktiga!
Lite luddiga tankar, kanske, så här på morgonen.
Önskar dig / er en riktigt bra tisdag!

Har också en man utan egna A-problem som hänger på när jag vill och behöver. Att få stöttning i detta är en stor förmån.

Gillar ni öl finns det hur många goda A-fria alternativ som helst att välja på.

Lycka till!

Bland det alkoholfria som finns. Beställde 6 flaskor blandade viner från det märket Magnus Hedman jobbar med igår. Kul o testa lite olika ???

Ja det är skönt att man lever med nån utan problem med alkohol. Det hade varit skitsvårt o förändra något annars.

går till ända nu. Har varit en bra dag på det stora hela. Tränade på kvällen o drack te. På eftermiddagen kände jag mig dock orolig i kroppen o dom kom tankarna direkt kring att jag inte vill sluta dricka för alltid. Jag försökte tänka att det är ok att det känns såhär nu, idag ska jag inte dricka osv. Ska sova tidigt idag o så väntar två kvällars jobb...

Bestämd

Ja, det är verkligen ok att känna så. En dag i taget, inga stora beslut. Bara inte just idag. Tycker att det fungerar bäst, i alla fall för mig, att tänka så.
Låter härligt med träning och sedan te. Tror jag ska börja dricka mer te! ? Har ju gått all in på kaffe i den här nykterheten och dricker alldeles för många koppar. Haha, verkligen beroendepersonlighet här ?

Vi får nog bara acceptera att oron finns periodvis just nu och hitta strategier att hantera den. Då är ju träning och en avkopplande kopp te efter perfekt!

Känns bra att skriva här ? ja te finns ju i massa goda former o pajar inte sömnen o kan tom vara nyttigt ???