Stort med tre månader. Förstår känslorna av tvivel. Önskar att du slipper brottas med dessa, de tar mycket energi. Du är klok och analyserande, hoppas det hjälper dig att komma vidare.

Kram

Det är jätteskönt att ha tråkigt ju ? Det betyder att vi vilar från yttre stimuli ? Här är det också en tråkig tisdagskväll. Min plan är varmt skumbad och tidigt i säng. Försov mig imorse. Vaknade med ett ryck 07:19. Låste dörren bakom mig 07:20. Hann precis på sekunden till jobbet ? Tråkigt blir bra ikväll! Och du, jag tycker du var smart gällande vännen som handlar i Tyskland. Man är inte feg bara för att man inte är helt transparent. Kram

Ensam 1984, jag läser i din tråd och kan bara säga att jag förstår dig till 100. Det här med noll eller allt är ganska mycket som jag fast jag är mer 100 hela tiden. Lagom är svårt.
Fast om jag kör ett hårt löppass i skogen, som i förmiddags, då fungerar jag resten av dagen och kvällen, kan sitta vid datorn och arbeta samtidigt som det även funkar med TV på kvällen.
Jag klättrar på väggarna när jag har tråkigt och det är givetvis inte speciellt spännande eller harmoniskt på något vis. Önskar du kan se din stora vinst med dina snart 100 dagar! Det är tufft just nu men det går över, var så säker.
Tänker på dig och tråket är snart som bortblåst ska du se.
Kram och styrka till dig!
Jag njuter min 14:e dag utan fylleri idag!
Hurra för oss Ensam 1984!
GP

Fibblan

Du är grym! Fantastiskt bra jobbat?!
Håll i, du fixar det här, ta sikte på ? dagar nu, de alldeles inom räckhåll och sedan vidare mot nya mål..?!
Hejar på dig!
Stor kram
/Fibblan ?

Femina

Stort grattis från mig också! Jag vet hur det kändes för jag var där nyss! ?

Att vara hemma sjuk är inte att leka med, nu mår jag bättre i dag, men tar det ändå lugnt hemma så jag verkligen blir frisk-frisk. Har inget direkt sug, men en känsla av att jag vill unna mig. tror det är känslan av att vara hemma flera dagar som jag känner igen. Drack ju inte när jag var sjuk men på lov och semester blev det ju alltid mer. Det känns lite som att något fattas. Det visar verkligen hur viktigt rutiner är.

Sedan har jag även ätit lite godis, inte hutlöst mycket, men jag tror helt ärligt att det kan trigga min nykterhet. Allt hänger samman på något sätt. Hade inte ätit något socker (direkt) eller onyttigheter förrän förra söndagen (på länge), och det är efter det som jag har känt den här dragningen till A igen.

Men är mitt liv verkligen värt att leva utan socker och utan A!? Nae... jag önskar jag var ett träningsfreak som fick kickar så, men jag är inte det. Avskyr att träna, har ofta inte ens ork att gå i skogen, som jag gillar bara jag väl gör det. Men jag vet att allt hänger samman. Om jag skulle träna, gå i skogen och inte äta socker så skulle fokus skifta och A skulle bli mindre viktigt och inte dra i mig så mycket, men då måste man ju ha ork och ha en vilja att lyckas och vara lycklig. Jag tror helt ärligt att jag saknar den biten. Ja har ett självskadebeteende som inte innebär att jag fysiskt skadar mig, jag sabbar medvetet eller omedvetet för mig själv för att jag inte förtjänar eller är rädd för att lyckas.

Oj, vad det blev uttömmande och svamligt. Orkar inte ens korrekturläsa det.

Väljer att inte dricka i dag, istället vet jag inte vad jag ska göra faktiskt.

Intressant läsning, som vanligt, i din tråd. Socker triggar a-sug... För mig är det nog tvärtom, när jag tänker efter. Jag tror att mitt a-sug faktiskt ofta är kroppen som skriker efter energi, kolhydrater, kalorier. Det var nog också en anledning att det blev som det blev i lördags. Inser att jag har magrat av under en tid. Det blir så när jag är upptagen och i gasen. Hungerkänslor försvinner helt. Tappar helt aptiten på lagad mat. Och nu har jag pinnat på i 190 knyck sedan början av augusti... Kanske dags att ta semester och äta ikapp ? Nästa gång jag blir halvgalen av a-sug ska jag iaf försöka tvinga i mig det som här i huset kallas ”riktig mat”. Ingen Nicks kexchoklad. Ingen energybar. Ingen knäckemacka. Något tillagat som innehåller typ en halv ko, alternativt gris...

Vsknade på rätt sida i dag känner jag, är redo att kämpa visare mot A-djävulen. Dag 93, om en vecka har det gått 100 dagar, det känns så mycket och lite på samma gång. 100 dagar är länge, och det känns som att jag inte har druckit på en evighet. Just i denna sekund så känns det inte heller som att jag behöver det någonsin mer, men det är ju bara just precis NU. Samtidigt har det gått så himla fort, och det känns som kanske bara ett litet kommatecken i hela livshistorien. Men vi får se.

Om en vecka ska jag sätta mig ner och mer uttömmande än förut, analysera och se tillbaka på alla 100 dagarna, ska se till att ta mig tid att läsa många (om inte alla) mina inlägg här, känns monumentalt jobbigt och tidskrävande. Men vill kunna kommentera och analysera mina egna tankar genom resan. Spännande ska det blir. Mina 100 dagar innebär inte att jag ska bestämma om jag ska börja dricka igen, nej för det har jag inte som mål. 100 dagar är mer för att se hur det har påverkat mig. För att motivera mig mer att ta en dag i taget.

Måste säga att jag är lite rädd för att dricka A, att vara bakfull. Har inga planer på att dricka men har tänkt på detta lite och jag tror jag bygger upp detta i mitt huvud som en extra rustning, så jag kan skydda mig själv från A-världen.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag återigen till jobbet och lägga fokus där.

I dag har jag inte tänkt på A i princip någonting. Gick förbi bolaget (hade ett ärende på stan) och sa högt, "Not today satan", som min favoritqueen Bianca Del Rio skulle sagt. Så jävla larvigt men ack så behövligt. Det var säkert några som hörde mig, men ska flytta från denna stad inom några månader så vem bryr sig :)

Sitter nu med en A-fri cider från Somersby, den är 0%, så himla god, de säljs billigt på Netto, känns lite festligt ändå. Kan rekommenderas.

Tror att jag inte tänkt på A i dag för att jag har jobbat, varit bland folk och aktiverat mig.

Känner mig lite glad, har också börjar snacka med en kille på nätet, vi har inte mötts, han är lite äldre än mig, men utifrån det vi talat om så innehar han det viktiga jag söker, han är smart, har humor, är inte full on och ser bra ut (men inte för bra ut). haha. Sedan att han är språkpolis och avskyr särskrivningar är ett enormt plus. Vet inte vad det utvecklar sig till, har INGA förväntningar, men är glad att jag vågat söka kontakt och bara att få prata med någon på ett intellektuellt plan och inte behöva utbyta plattityder är ju underbart.

Så skönt att du mår bra, känner dig glad och slipper tänka på A!!

Jag tycker din kommentar utanför systemet var bra och inte det minsta larvig! Tänk så många, mycket mer larviga kommentarer man kläckt med lite innanför västen som man tyckt varit både roliga och fullt normala :-s.
Jag får en bild av hur det kunde sett ut för två månader sedan: Jag kommer gående, radiostyrd men övertygad om att jag ser ut som en fullt normal och välfungerande kvinna i yngre medelåldern, mot systemet. Strax utanför dörren hör jag en annan kvinna, som ser glad och fullt normal ut, säga "Not today satan". Jag blir som träffad av blixten, lyckas inte häva radiostyrningen, men oj vad tankarna snurrar! Kommer hem och öppnar vinet, men det smakar surt. Den där kvinnan väckte en tanke på att "det här är inte sunt"..

Ännu en fredag, den 14:e i rad utan A. Gudars skymning. Nästa helg ska jag till storstaden och gå på show, umgås med några fiiiiina vänner och ha det fint. Och de är såna där vänner som man inte behöver dricka med, de dricker sällan och det förväntas aldrig att man ska dricka om man inte själv känner för det. De är verkligen bäst!

Ska jobba hemifrån i dag, har mycket att göra så bäst att sätta igång snart.

I dag har jag bestämt mig för att inte dricka, istället ska jag hämta roliga paket på posten och dammsuga.

Usch.. fick en sån sjuk ångestattack nu. Vet precis varför. Vill bara åka och handla A. Vet inte om jag klarar mig i dag. Vet inte om jag orkar mig igenom denna gång. Usch... men gick in här och skrev istället just nu.

Ska försöka andas och lägga upp en plan i mitt huvud nu. Problemen försvinner inte för att jag dricker, de är där i morgon också, och är jag bakis så är allt bara ännu värre. Det ska inpräntas i mitt huvud!

Det går över...jag brukar också få ångestattacker och har gjort som du att jag har druckit för att dämpa...
Men i grund och botten så hjälper ju inte A ett dugg.
Försök att göra något som avleder sina tankar ett tag...
Lycka till och styrkekram☺

Du skriver det själv... Det ångestskapande finns kvar imorgon. Enda skillnaden blir att du är bakis och ännu mer sårbar för att hamna i en nedåtgående spiral. Prata litet mer med den där killen istället. Förlora dig en stund i pirret med en ny kontakt och samspelet med en jämlike. Eller ring din mamma och låt mammakärleken blåsa bort det onda. Det funkade ju sist. Mycket bättre än vin och baksmälla, eller hur. Kraaaaaam

Okej, jag kommer inte dricka i dag, men jag kommer dricka i morgon. Fast bara lite. Jag blev utbjuden av en tjejkompis att gå ut på puben, snacka skit, hänga, ha mysigt - sånt som jag älskar. Men känner bara att jag inte klarar av detta totalt nykter. Tänker bestämma i förväg hur mycket och vad som ska drickas. Prosecco är bra att dricka, liten alkoholhalt och man kan inte häva i sig det + små glas och lite dyrare.

Jag vet att detta är fel enligt vissa, och enligt mig också, men på något plan tror jag att det är just detta jag behöver. Skulle kunna försöka "fusk"-dricka i morgon, alltså låssas dricka A, men jag orkar inte ha tråkigt och vara skådespelare igen (båtresan räckte), vill få skratta och slappna av lite i gott sällskap. inte hemma själv i soffan.

För hemma i soffan är ett hårt NEJ.

Men fan vad rädd jag är nu ändå. Det känns fel, samtidigt som det känns rätt. Saken är den att jag känner mig så jävla fake som predikar på denna sida hela tiden om allt eller inget, och så sitter jag själv här. Men jag är inget jävla helgon, och även om jag vill att allt och jag ska vara perfekt så är det inte så. Är ett planerat snedsteg värre/bättre än ett oplanerat. Tänker jag fel.

Är rädd att jag dricker i vilket fall, att jag dricker av ensamhet och att jag är så jävla uttråkad om jag inte får göra något kul.

Skjut mig!

Ös över mig varför jag inte ska dricka, jag behöver det säkert.

Och det behöver du inte vara heller! Vi är änglar i träning ? Jag kan överösa dig med skäl till varför du inte ska dricka på ångesten. Eller nä, nu ljög jag. Jag har bara ett skäl på lager - att du kommer må ännu sämre. Att du inte ska dricka av rätt anledningar, som tex en kul tjejträff, har jag inga bra skäl för att påstå. Om du hade testat en trillion gånger och det alltid slutade med smygsupande hemma i soffan, så hade jag ropat stopp. Men du har ju inte vandrat den cirkeln runt varv på varv (till skillnad från Me myself and I...) Tro nu inte att jag uppmuntrar dig att dricka alkohol! Jag bara förstår varför ”tänk om...” gnager i dig. Det här är din resa vännen. Bara din. Du ”måste” ingenting åt endera hållet. Hitta din magkänsla och gå på den. Det kan inte bli värre än fel. Och i så fall rättar du till det. Kram