Mitt fel att pappa dog

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jessi123
Mitt fel att pappa dog
Jessi123
Jag skulle räddat honom

När min pappa dog på grund av sitt missbruk kände jag att det var mitt fel, jag kunde gjort mer.
Jag skulle ha anmält honom till socialen så dom kunde tvångsomhänderta honom och lägga in honom på ett behandlingshem. Jag kommer nog aldrig förlåta mig själv och nu är det försent.

Rosenhill
Man kan inte rädda den som inte vill ha hjälp

Hej Jessie123
Nä det är inte ditt fel att din pappa söp ihjäl sej
Det var inte du som misskötte honom det gjorde han själv.
Det var inte du som satte flaskan till hans mun och svalde, det var han själv
Alla beroende och alkoholister vet att det ät en dödlig sjukdom, om man inte agerar.
Men vem i hela världen kan bota någons sjukdom, när patienten inte lyssnar på råden och samarbetat.
Om en diabetiker inte tar sitt insulin eller fel dos och missköter kost motion med mera är risken stor och överhängande stor han dör.
Om någon nonchalerar en infektion som blir allvarlig och inte söker hjälp är risken stor att han dör i blodförgiftning/ sepsis.
Inte kan man beskylla andra för att det är deras fel, inte så länge det är vuxna individer

Varje individ vet att hon/ han har ett egetansvar.
Du har inget att förlåta dej för alls.
Han valde sitt liv, nu ska du välja ditt liv utan något som helst dåligt samvete.
Lycka till

Ledsen själ
Jessie

Jag är i samma situation som dig menmd en förälder som är på väg åt det hållet. Denne har hållt på sen jag var liten. Det är galet svårt och jobbigt o nu är det värre en någonsin. Som tidigare inlägg handlat om ör det ju ofta något bakomliggande som tex psykisk ohälsa i bakgrunden. Man kan stötta dem men man kan inte "Bära" dem. Det är inte en lätt sak att hjälpa dem som inte är villiga att ta emot hjälp och hjälpa sig själva! Tror innerligt du gjorde vad du kunde just i din situation! Kramar💕

Backen123
Ja hur hjälper man, jag har

Ja hur hjälper man, jag har en man som är deprimerad och har så varit i 1.5år. Självmedicinerar med alkohol men har nu varit nykter 1 månad. Äter antidepressivt men det hjälper inte. Har tagit mycket energi för honom att ta sig till läkaren för detta och jag tror inte jag får iväg honom igen. Världens finaste människa där inne, men nu är allt så svart

Clara
Tvångsomhändertagande

Det är, så vitt jag förstår, jättesvårt att få in nån för tvångsvård. En bekant till mig har jobbat på soc på Södermalm i Stockholm, ett enormt upptagningsområde rent befolkningsmässigt alltså, och de har några få tvångsomhändertaganden om året. Enligt henne beror det främst på att det är en sån dålig insats, väldigt få blir friska av tvångsvård. Utan egen motivation går det inte. Så lägg ingen som helst börda på dig själv - inte av nån anledning (att det inte alls är ditt fel har du ju redan fått höra). <3

Jessi123
TACK

Jättefint skrivet!

Jessi123
Stå jämte när en anhörig super ihjäl sig

Hör vad ni säger, går inte tvinga någon sluta med sitt missbruk om personen själv inte vill,
det är fruktansvärd att se någon man älskar långsamt ta dö sig själv,
sen tar allt slut, död, hastigt

gros19
Något av det mest smärtsamma

Något av det mest smärtsamma man kan uppleva är att se någon man älskar förstöra sitt liv och även anhörigas som plågas oehört. Vi tror vi kunde gjort mer men det är inte så. Vi har nog gjort mycket, mycket mer än någon kan begära. Om du inte gjorde någon anmälan så fanns det väl en anledning. Det var väl knappats inte för att du inte ville att din anhöriga skulle få hjälp och det stämmer att tvångsvården leder sällan till ett nyktert liv. Det handlar i första hand om motivation och den kunde inte du ge honom. Den måste man hitta själv. Försök att inte plåga dig själv med skuldkänslor. Du har lidit nog det är jag helt övertygad om.

Jessi123
Kloka ord

Det var fina och kloka ord ❤️

Nisse79
Känner igen mig

Kommer ihåg sista gången jag såg min pappa, liggandes på soffan en dag när jag kom för att hälsa på, han var full så jag gick igen. Efter det hade han tydligen sen piggnat till och gått vidare till nån "vän" för att fortsätta. Där dog han sen. Det var länge jag tänkte att jag inte skulle ha lämnat honom, då hade han ju inte gått vidare. Men det var hans eget val, jag vet att jag sa till honom en gång iaf att inte dricka mera men fick som svar att ska jag gnälla så kan jag gå till mamma istället.

Förlåt ville bara säga att det att det är inte ditt fel.

Exhale
.

.