Mstrx

Råkade skriva i fel forum först.
Och tack för att jag får skriva här.
Behöver skriva av mig efter ett långt turbulent liv..
Min resa med beroendeproblem har jag lyckats spåra tillbaka i min hjärna, jag tjuvrökte första gången när jag var fyra, sen lärde hela byn dit vi flyttat från Sthlm tjuvröka när jag var sju..
Uppvuxen som skilsmässobarn (5 syskon), styvfarsan blev alkoholist tidigt, morfar likaså och mamma spelberoende. Dåliga odds när jag kraschar ett eget företag när jag är 23.
Nu har jag lyckats krascha 3 förhållanden pga alkohol, var av det senaste var som make (här var jag inte ensam om att ställa till det, dålig kombo bp2 + adhd med en alkoholberoende..)
Men jag är så trött på det här alkoholberondet, trots jag lovade mig själv att inte dricka bort en familj igen- lyckades jag ändå. Visst senaste hade psykiska problem, men jag kände mig stark ibörjan, sen föll jag igenom. Faan säger jag, jag hade vart gift med familj idag om jag inte drack. Imorgon blir det Maria med vart ända utredning jag kan komma på för mig själv- varför dricker JAG när jag vet det skadar mig på alla sätt....?
Varför gör man det...?

Li-Lo

Börja med att säga klart du får skriva här. Ditt sätt att så naket och uppriktigt sätta ord på några av de saker du brottas med nu är säkerligen hjälpsamt för många. Du är inte ensam. Att vara beroende är en skrämmande upplevelse. Denna känsla av att förlora kontrollen samtidigt som en kanske har en helt annan uthållighet eller beslutsamhet gällande annat. Du beskriver så tydligt hur det kan vara för en del, det där att få ett starkt "gensvar" av nikotin, alkohol eller annat. Den där skillnad mellan oss människor. Du har uppmärksammat hur du reagerar och arbetar nu för att hitta rätt sätt att få bukt med din relation till alkohol. Jag hoppas att forumet kommer vara ett stöd nu när du fattat ett beslut.

Mitt i din besvikelse finner du kraft att skriva här. Vilka andra steg kan vara rimliga för dig nu?

Oavsett vad du väljer att göra så är vår förhoppning att du vill dela det med oss, naturligtvis gör du det som känns bäst för dig!

Varma hälsningar & igen välkommen
Li-Lo
Alkoholhjälpen

DetGårBättre

Att lova sig själv saker som är extremt svåra är ofta att sätta upp nya misslyckanden på sin lista och se sig som en ännu sämre människa i spegeln. Sätt upp små mål som du kan nå. Bygg på din självkänsla steg för steg. Lova inte att du ska klara allt direkt. Jag själv ser mig som en myra just nu. Kämpar på men med små steg. Men med mycket jobb så kan det bli bra resultat på sikt.

Mstrx

Har haft en skit tung tid nu i 5 veckor, MEN imorgon ska jag börja min resa på riktigt, dragit upp huvudet ur sanden, nu kör jag- har inte tid med fler misslyckanden och är så himla motiverad. Jag är 52, jobbat ihjäl mig till 2004 pga kronofogden sen 92, byggt upp ett egentligen bra liv med bostadsrätt och landställe. Men vad hjälper det om jag dricker bort jobb, förhållanden...
Jag krigade på i somras och var nykter ca 5 veckor och tränade bra, men pga av strul i mitt äktenskap ramlade jag tillbaks igen. Kan självklart inte skylla på någon annan en mig själv, är stark som person i självförtroende och självkänsla- förutom i kärlek- helt värdelös. Jätte konstigt, men är sån känslomänniska och har så mycket empati. Är för f-n militär och leder människor som ser upp till mig... nu jäklars ska jag fixa det här med hjälp, tidigare trott jag ska fixa det själv...
Kör ett eget tolvstegs redan med att berätta för precis alla och det känns så skönt, får stöd från alla ink arbetsgivare.
Nu kör vi!

Välkommen hit och underbart att du är motiverad! Förstår att det varit jobbigt för dig med allt du beskriver.
Perfekt att du vågar berätta och att du får stöd. Jag har också berättat sedan lång tid tillbaka men har snubblat väldigt många gånger ändå.
På det stora hela är det så mycket bättre att berätta även om man misslyckas emellanåt. Nu verkar du fast besluten och det kommer gå vägen.
Jag följer dig och hoppas du hänger här inne när du behöver.
Kraft och styrka till dig!
GaragePer

DetGårBättre

Bara kämpa på. Tror många av oss alkoholister är extremt starka människor som kan gå riktigt långt men är vi dessutom känslomänniskor så kan vi lätt blåsa omkull. Även annars med prestation kommer ju det som förenklar i att varva ner eller orka mer. Så det är bara att ta kampen och vinna den, steg för steg. Ett krig vinner man ju inte med att släppa 500 atombomber. Dumt att kriga förstås men du förstår liknelsen i mindre och små steg :D

Mstrx

Tack för peppning?
jag har också snubblat massa gånger, nu måste jag bara stå på benen i framtiden ? ?️‍♀️
La in mig på avgiftning på inrådan av alkoläkaren idag/ risk för epelepsi + delirium, känns jätte bra.tom ringde chefen och berättade, hoppas jag får behålla jobbet.
Nu ska skiten ut, så nu kör vi GaragePer och alla andra ?

DetGårBättre

Arbetsgivaren har skyldigheter att hjälpa till i rehabiliteringen när det gäller alkoholproblem då det ses som en sjukdom. Så ditt arbete är ingen risk om du bara gör vad du kan för att ta hand om sjukdomen. Sen kan omplacering etc vara möjligt ifall du anses vara en risk med dina arbetsuppgifter etc, men uppsägning finns det ej grund för.

Kan vara skönt att bli avgiftad om "ompysslad". Har själv varit iväg två dygn och fått fokusera på mig bara typ. Men det var mest en massa väntan på måltiderna :) Sen känner du själv hur länge du vill springa fram och tillbaka för att hämta stesolid. I mitt fall ville de jag skulle hämta det i sex dagar efter de skrev ut mig. Jag kände mig klar och gick inte dit och tog än mer gift. Men i det akuta är det rätt skönt att få vila ut och ta det lite chill!

Hoppas det går bra för dig. Att sluta tvärt kan ju medföra vissa risker - även om de flesta klarar det men det är ett helvete man går igenom så att trappa ner är oftast bästa metoden.

Sen kommer det tuffa när du kommer ut i fet fria igen. Kämpa då. Se till att försök ha någon regelbunden kontakt - typ AA eller alkoholterapeut så du kan kämpa med någon!

Mstrx

Vill dom kan dom säkert bli av med en tror jag.
Jag går sen ett par veckor hos alkoterapeut som är jätte bra, där kommer det bli basutredning med deras psykolog och läggas upp en långsiktig plan. Jag går även hos psykolog på vc, mår så jäkla dåligt av min skilsmässa så det är mycket ångest att ta hand om för att inte tala om allt praktiska, fy fan.
MEN nu börjar jag må lite bättre, tryggt att vara här och så blir det antabus, igen nu får va slut med det här alkolivet nu!
Kämpa alla- tänker på Barack- yes we can-

Mstrx

Måste bara säga, så glad att skriva här och all den pepp vi ger varandra, det verkligen hjälper.
Framför allt idag när jag är så ledsen och bara gråter. Fyllångesten börjar lägga sig och känslorna för skilsmässa jag bedövat med alkoholen börjar komma fram istället, så jobbigt.

Tack

Mstrx

Godmorgon alla,
Idag blir jag utskriven och mår sååå mycket bättre!
Aptiten tillbaks, b-vitamin sprutor gör susen och att känna sig trygg, mediciner övervakning i den värsta perioden. Rekommenderas starkt, känner mig som en ny människa, ångesten borta, känner mig otroligt mycket starkare i min skilsmässa bla.
Nu gäller det att hålla i den här känslan, komma ihåg hur dåligt jag mot ialla år pga av alkoholen och allt som gått snett pga av den.
Ett nytt kapitel och liv har tagit sin början och jag är taggad som f-n ?
Nu kämpar vi alla ?️‍♀️

Mstrx

Hej alla krigare!
Det var länge sedan jag såg framemot fredag på det här sättet, då är det första veckan nykter och det känns så jäkla bra ?
Så skönt att inte vara bakis och trött som oftast, proppfull av energi som jag hoppas smittar av sig!

Trevlig helg, KÄMPA på och kriga ?‍♀️

Hej Mstrx!

Jag går igenom exakt samma sak som du. Min kvinna sedan 25 år lämnade mig i augusti. Vet vad du går igenom. Har själv provat att döva med spriten under denna fasansfulla period.
Det blev inget bra. Blev bara mer uppriven. Jag har alltid druckit men då utan depression och sorg. Fy fan vad man mår i den kombon. Gick CT i förra veckan och fy fasen vad jobbigt. Bra att du har fått hjälp.
Starka kramar till dig!
Kämpa för allt du orkar så njuter vi en alkoholfri helg tillsammans (hoppas jag).

Mstrx

Hej Halvdan, hoppas du har en bra fredag!
Vi som du säger har väldigt lik situation med skilsmässa och nästan på dagen nyktra samtidigt !
Tänkte på det att du gjort en CT, hur gick det?
Själv fick jag mina provsvar idag när jag skulle dricka en antabus. Var nästan svim-spy färdig av nervositet, helt sjukt så var allt ok!
Jag har också druckit många år och den här gången trodde jag- nu har jag bergis druckit till mig en fettlever. Så jäkla skönt att veta, vissa värden var på gränsen men ska sjunka till helt normala på ett par veckor OM jag avstår från alkohol.

Kriga på !

Mstrx

Hej Halvdan!
Det har gått jätte bra, inget sug ännu och jag mår bättre för varje dag, helt ok faktiskt just nu men det är upp och ner skilsmässan spökar..
Blir nog värre när allt lagt sig och ensamheten kryper på, hatar att vara själv... Men för att kunna vara tvåsam måste man kunna vara ensam!
MEN det tar jag då för nu satsar vi på v 2, kriga på ??‍♀️

Ja, jag har lite sug emellanåt men tänker inte lika mycket på A just nu. Bra kämpat. Jag går i terapi för skilsmässan och pratar mycket med familj och vänner. Dessutom gör hon det lätt för mig att inte sakna henne med det beteende hon ligger inne med nu. Nu krigar vi vidare en vecka till gubben. Vi blir starkare och bättre än när vi var gifta jag lovar ?

Ja, jag har lite sug emellanåt men tänker inte lika mycket på A just nu. Bra kämpat. Jag går i terapi för skilsmässan och pratar mycket med familj och vänner. Dessutom gör hon det lätt för mig att inte sakna henne med det beteende hon ligger inne med nu. Nu krigar vi vidare en vecka till gubben. Vi blir starkare och bättre än när vi var gifta jag lovar ?

Mstrx

Hej Halvdan!
Samma här, terapi för skilsmässan alltså men också för jag small i väggen för all energi jag lagt ner på familjen. Tror också vi blir starkare, alla som tillslut kommer över all smärta blir nog det.
Nu laddar vi för en nykter helg och imorgon två veckor ??‍♀️

Blev inte nyktert för mig igår men det blev inte för mycket och jag minns hela kvällen. Hoppas att jag kan hålla nollan nu till nästa helg om det kommer något tillfälle då. Hur har det gått för dig, kämpe??