Lisa12

Hej! Har en nära anhörig som efter gastric bypass fått alkoholproblem. Vi har pratat om detta. Hen påstår att antabus inte hjälper efter gastric bypass. Stämmer detta och i så fall finns annan medicin som fungerar?

är väl så enkelt som att det inte finns nån medicin mot alkoholism.

Däremot blir jag så sur över läkare som inte informerar INNAN operationen om att risken för byta matberoendet mot alkohol är ca 30 % (vad jag kommer ihåg gäller den siffran kvinnor). En operation är i allra högsta grad en operation för symptomen och inte orsaken ! Bästa rådet är att ta kontakt med https://oasverige.org/ och självklart AA !!

Lisa12

Hej och tack för tipset! Jag förstår att det är en sjukdom men jag tänkte mer på antabus som ett ”stöd” utöver annat men hen påstår att det inte funkar pga operationen. Typ att kroppen inte upptar det. Det var mer jag som undrade om det var en ursäkt. Jag känner mig ganska förtvivlad och vill hjälpa men så svårt och smärtsamt att inte kunna. Bedrövligt nog var det alldeles för dålig info om detta och man kan tycka att detta borde ges behandling för parallellt...

Det finns många sätt att slippa undan. Självklart kan han ta antabus precis som alla andra, men han vill helt enkelt inte. Är nog
Inte konstigare än så. Jo man vill hjälpa och att erkänna sin maktlöshet är inte lätt men nödvändigt om man inte själv ska gå under. Så tänker jag. Har jobbat i missbruksvården och det var väldigt många som gjort operationen och som sedan fick alkoholproblem.