Pappa86

Hej är ny här och vet inte ifall detta är något för mig, men jag måste få prata om mina problem och alkohol vanor någonstans.

Jag känner mig så ensam med att ha ett alkoholproblem, mina vänner tycker att jag överdriver och min sambo tycker det är jobbigt men förstår nog inte riktigt heller vad det innebär att ha ett beroende och att man inte så lätt bara kan sluta dricka rakt av eller att man bara kan ta ”ett glas”. Jag har alkoholism i släkten, både en mor och en morfar som har samma sjukdom. Jag har en son på 3år och ett till barn påväg och jag är lyckligast i världen! Men alkoholen förstör så mycket i mitt liv och jag har som tur är kunnat hålla allt borta från min son, vilket jag kommer fortsätta med. Hur ska man göra för att bli av med sitt destruktiva beteende? Är det rätt att be sin sambo om hjälp och stöd? Jag vill ju att hon ska förstå att jag verkligen inte vill bli jättefull och konstig, men att man inte har någon kontroll över det. Har så svårt att förklara och få henne att förstå hur det är. Hur gör ni andra finns det något bra sätt?

Så bra att du vänder dig hit. Det är så skönt att få vara sig själv här. Alla förstår liksom.
Jag har bett min man om hjälp. Så ja, jag tycker att man kan be sin partner om stöd i det här. Man måste få vara ärlig. Annars hamnar man snabbt i träsket igen. Men om omgivningen förstår, är det lättare att avstå alkohol i sociala sammanhang.
Min mamma är också alkoholist. Det är dit det leder, om man inte bryter med alkohol! Jag vill inte svika mina barn.
Fortsätt skriva här! Som en dagbok. Man ser vilka mönster och triggers man han.
Du kan även kolla om kommunen erbjuder anonym och kostnadsfri alkoholrådgivning/terapi.
Lycka till!

Tycker absolut man kan stöttas i beslut etc av sin partner men vill flagga lite för att inte skapa medberoende. Sen måste viljan och jobbet komma inifrån den som är sjuk i alkoholism. Och framförallt en riktig vilja inifrån att sluta.
Testa gå på ett AA-möte?
Boken ”skål ta mig fan” hjälpte mig att inse att jag behövde hjälp att sluta.

Lycka till med allt och hoppas du kommer ut träsket.