Jag är ny här och kanske inte gör alla rätt nu, men jag försöker och ni får rätta mig annars. Jag är en kvinna på 50 år och är fullskaligt alkoholberoende sedan två år. Gift och min make och jag har två vuxna barn. Jag har talat om för dem att jag har alkoholproblem, ca ett år sedan jag berättade det. Min man fattar inget, han tror inte jag är så illa ute som jag är. Han säger "Du får dricka hur mycket du vill gumman, men ge fan i det på söndagar" Det var nämligen en söndag som han kom på mig med mitt smygsupande och det här upprepades flera gånger. Jag kan inte ta mig ur drickandet när det väl har börjat, veckorna funkar hyfsat, det är på fredagen det drar igång, det går ganska lugnt till, inget toksupande alls. På natten vaknar jag av hjärtklappning när alkoholen ska ur kroppen, då dricker jag kanske lite vin eller sprit för att kunna somna om. På morgonen är jag lite berusad och för att "rätta till det hela" så dricker jag mer. Sedan är det igång. Det här fortsätter in på söndagen, smygdricker och är lite lullig, går och lägger mig tidigt så jag kan köra bil till jobbet på måndag morgon. Kan vakna redan vid 00.20 typ och mår dåligt och har ångest, kan ju inte dricka mer nu eftersom jag ska köra. Är så klart jättetrött på jobbet och försöker flexa hem tidigt, har ibland ställt in möten för jag bara inte orkar. Jag kan ta något stärkande när jag kommer hem för att liksom tända av. På tisdagen mår jag bra och det fortsätter fram till fredagen när det är kört igen. Ja, lite så ser mina veckor ut. Så som jag mår i veckorna vill jag ju må hela tiden. Men sen kommer alkoholdjävulen och kidnappar hjärnan framåt helgen. Nu har jag brottats med detta en tid och försökt fundera ut hur jag ska hantera det hela. Igår sa jag till min man att jag ska vara nykter hela oktober, det här blir en rejäl prövning för mig, så länge min man är hemma kan det gå bra, men nästa helg åker han och jagar och jag blir ensam hemma bland alla flaskorna. Hur ska det sluta?, jag är jätteorolig för nästa helg.

Är väl jättebra o tänka att du tar denna månaden ? och vi är många som tänker en dag i taget. Att idag väljer jag att inte dricka och så fattar man ett nytt beslut imorgon. Det blir mer hanterbart då. Rekommenderar programmet här på sidan, har hjälpt mig identifiera varför jag drack o vad jag ska undvika. Sen tycker jag forumet hjälper massa! In här o läsa om att man inte är ensam o skriva av sig. Allt gott till dig o ha en fin tisdag ?

Den där spiralen är ren ondska och så svår att bryta själv. Har varit exakt där.
Jag har försökt med vita månader, uppehåll osv men det enda som till slut hjälpte var att jag gav upp. Sökte hjälp av vården följt av AA o 12-steg. Tyckte det var läskigt men det var det inte när jag väl tog hjälpen. Räddade mitt liv tror jag.
Lycka till! Har du testat gå på tex ett öppet AA-möte? Mkt kärlek o värme och känslan av att vi är mååånga som har det kämpigt med alkoholen lugnar tycker jag.

Skam

Kan bara trösta dig med att Du är långt ifrån ensam. Man skulle kunna tro du skrivit om Mig. Exakt på pricken lika!!!!!! Mitt i livet med detta kämpande.
MEN du kommer fixa det!!!!
Håll ut första veckan m skak å svett, det är det jobbigaste...att ta sig över tröskel. Ang helgen då du blir själv kanske du kan vara m ngn vän eller barn???
Kämpa på.... Jag har kommit en bit på den krokiga vägen, men helt ifrån felfri å jag stöter på patrull ibland. Men man får kämpa på... kram på dig?

Skam

Kan bara trösta dig med att Du är långt ifrån ensam. Man skulle kunna tro du skrivit om Mig. Exakt på pricken lika!!!!!! Mitt i livet med detta kämpande.
MEN du kommer fixa det!!!!
Håll ut första veckan m skak å svett, det är det jobbigaste...att ta sig över tröskel. Ang helgen då du blir själv kanske du kan vara m ngn vän eller barn???
Kämpa på.... Jag har kommit en bit på den krokiga vägen, men helt ifrån felfri å jag stöter på patrull ibland. Men man får kämpa på... kram på dig?

Härligt med peppande och stöttande kommentarer. Jag har sett här på forumet att flera berättar dagligen hur det går med kämpandet, vilket jag tror är jättebra, dels för att andra blir peppad och dels så klart för att stärka en själv. Jag ska fortsätta berätta här om min kamp. Tack igen :)

Mycket av det du skriver stämmer in även på mig. Tyvärr eskalerade det och till slut drack jag varje dag. Det värsta var att det gick så himla fort på slutet. Hua!

Förra året var det ett gäng som körde Sober October och fortsatte med typ Remember November. Vet att många fick mycket hjälp av detta, så jag tror att du får många medresenärer nu, som hejar på dig.

Önskar dig lycka till!

Kram

Dag två är här. Normalt inga problem då mina fyllor vanligtvis är fre, lör och sön med baksmälla på måndagen och då ibland en återställare på eftermiddagen för att få avtändandet lite lindrigare och slippa huvudvärken. Så skedde nu i måndags också. Igår nykter och jag har bestämt mig för att det ska jag vara idag också. Kaffet smakade gott i morse, sovit gott hela natten och mackan som jag åt när jag kom till jobbet satt som en smäck. I samband med alkoholintag smakar det aldrig med kaffe, macka eller mat överhuvudtaget och sömnen uteblir eller blir kortvarig. Känner mig stark och motiverad nu, men prövningarna kommer, det vet jag. Då känns det bra att hänga här på forumet och bli inspirerad av er andra <3

Att forumet här är guld värt. Vi hjälper och stöttar varandra för det är en jobbig process att ta sig igenom.
Första veckorna är man verkligen skör och det är så svajigt.
Bara för man hållit i tre veckor så får man plötsligt för sig att jag kanske ändå inte hade några problem...?
Men ack vad fel hjärnan har då!
Tror att det är vissa ahaupplevelser som måste till och att dessa måste komma i någon sorts ordning innan man bestämmer sig och lyckas.
Så kämpa på Sober-October!???
You can do it!

Kramar
???

Att skriva här varje dag och få stöttning av alla underbara i samma sits är orsaken till att jag inte druckit på 92 dagar. Det är ovärderligt.

Hänger på sober october, men tar det en dag i taget :)

Tack för pepp :) Dag tre nu och det känns ännu bättre än igår, jag känner ingen oro inför helgen, ser fram emot att kunna vakna fräsch och utan ångest.
Men tar det inte för givet, en-dag-i-taget.
Men skönt att inte behöva planera för vad och hur jag ska dricka i helgen, ett planerande som upptagit ganska mycket av min tid senaste året.
Maken är hemma i helgen och han vet om mitt beslut om nykter oktober så vi har planerat in lite aktiviteter. Utejobb på lördag, kratta och städa undan sommaren på altanen. Hockey på kvällen, vi bor i en SHL stad. Sova länge på söndag och besöka IKEA sedan för lunch. Han vet inget om mitt engagemang här på forumet, det känns som min egna grej tills vidare, med tiden kommer jag nog att berätta. Vi ska dricka a-fritt bubbel, Nonsecco och bada i spabadet söndag kväll. Har ni testat Nonsecco? jättegott bubbel som köps på bolaget, på den a-fria hyllan då :O
Ganska torr och inte så söt som andra a-fria alternativ på hyllorna. :)
Lite trevligare än a-fri cider från Coop liksom.

Idag är det dag 4 och fredag, men inget besök på bolaget. Det finns flaskor hemma men de får stå för min del, kanske min man vill ha sig en virre och det får han väl ta, han kan ju ta en och sedan inget mer. Jag kan det inte och avstår, det blir a-fritt bubbel i glaset ikväll. Skön fredag till er alla :)

Fredagen gick bättre än väntat, inga problem alls. Inget sug. Lugn kväll, vi snörvlar lite med halsont och halvsov framför TV:n efter ha ätit gott. Maken tog en virre och det bekom mig inte. Vaknade i morse utsövd utan ångest. Känner mig stark och mår bra. Nu ser jag fram emot en skön lördagkväll...helvit så klart ?

Måndag och en nykter helg är bakom mig, så himla skönt. Trots att jag frontat A mitt framför näsan så har det gått över förväntan, så beslutsam och bestämd som jag varit så var det inga problem. Helgen har varit full av energi och jag har fått en massa gjort, saker som jag inte fått gjort tidigare, då har man bara osat A och lullat runt. När jag haft lite lugnt och slagit mig ner i soffan har jag hängt här på forumet och läst era inlägg. Viktigt att vi finns här för varandra!

Västligvind

Känner igen mig så i din beskrivning. För mig är det också bara helgerna och inte veckorna. Men om man super konstant på helgen så går det ju iäut över veckorna också.. Man är ju inte 18 år längre direkt ? Jag är bara på dag 2 efter en helveteshelg. Hoppas jag kan vara lika stark som du. För mig måste jag vara nykter nu, annars förlorar jag min familj.. Så illa har det gått.

Hejjar på dig! Du kommer klara det!

Norrbottens tjej

Varit nykter i långa perioder. Har inte velat dricka. Att inte orka träna att göra saker spontant. Helgen som var blev det pannkaka fre- söndag. Dö packad. Fick utskällning av min man. Nu är det antabus som gäller 2-3 v framåt. Så jag kommer in i ett positivt flow. Jag har A hemma som jag tar själv vid behov. När jag väljer att vara nykter så har mitt liv blivit rikare. Men har en man som smådricker och det är jobbigt. Känns just nu som att jag vill vara själv. Göra det jag mår bra av. Just nu är ångesten jobbig. Men jag väljer att göra det jag mår brs av. Jinyoga träna. Samla energi. Detta ska jaf fixa. Men visst suger det. MEN VARFÖR

Hur går det för er Västligvind och Norrbottens tjej? Berätta hur ni mår och hur det går. Jag är inne på dag 9, det går fint. Jag mår bra. Inget sug. Det är bara mitt i veckan och det brukar inte vara några problem för mig. Helgen kommer och just den här helgen fasar jag lite för. Ensam hemma och det finns gott om dricka här hemma. Jag sa till min man vid ett tidigare tillfälle då han kom på mig med att smygsupa, ”ställ undan dina flaskor” han svarade ”det ska inte behövas, ge fan i dom bara” Lätt å säga. Efter jag berättat för honom om mina alkoholproblem och han ska ta sig en whisky kan han säga ”du gumman får bara en liten rackare eftersom du inte ska dricka så mycket sprit” ? Jamen, han har ju inte fattat ett skit, man kan inte säga/göra så mot en alkis liksom. Med detta så känner jag mig ganska ensam om mina problem. Jag har ju berättat för honom om mina problem, men han vill inte inse allvaret. Just nu är det så pass skört för mig, men jag kommer berätta för honom om det här forumet och att det hjälper mig i min kamp, vet ju inte hur det slutar, men just nu är det här forumet viktigt för mig. Jag har ingen plan framåt mer än nykter oktober, jag kanske fortsätter eller misslyckas, vem vet? En dag i taget ✊

Du har hittat hit till alkoholhjälpens forum, skapar ett konto och tagit modet till dig att skriva ett inlägg. Du har varit nykter långa perioder och nu har du beslutat att inleda en ny nykter period. Du vet att du mår bättre av det och som du skriver får ett positivt Flow. Fint att du är här och börjat skriva och läsa, jag vill passa på i välkomnandet att tipsa om att också starta en egen tråd på det viset kan användare här följa dig om du vill skriva och berätta mer hur det går för dig.
Det är såklart upp till dig hur du vill göra men många kan vara hjälpta av det. En del använder det lite som en dagbok.

Hoppas du hittar mycket här som blir hjälpsamt!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sitter i samma båt, men jag har valt en annan väg - försöka dricka kontrollerat, och det här är min första fredagkväll och det känns bra ? Ropar inte hej än dock.

Jag har dock en enorm fördel och det är att jag bor ensam, och den enda alkohol som finns i mitt hem är den som jag köper hem. Att utsättas för den enorma frestelsen kan fan inte vara lätt ?

Heja oss! Vi kämpar ihop! På olika sätt, men vi kämpar båda emot att alkoholen ska bestämma över vårt liv. Vi bestämmer!

Kram ❤️