Lussebulle

Hej!
Senaste 18mån har jag druckit varje helg. Druckit mig riktigt berusad nästan varje gång.
Jag har insett att jag har problem eftersom jag gömmer vinglas, jag ljuger om min alkoholkonsumtion och varje fredag tänker jag att jag kanske borde ha en nykter helg men ändå står jag till slut där inne på bolaget för att hinna handla innan dom stänger.
Nu sitter jag här och har sjuk ångest, jag har skakningar och jag mår allmänt dåligt.
Jag vill inte dricka varje helg, med jag gör det ändå. Det har blivit en vana.
Tanken på att inte dricka en helg känns så himla tråkig och dom få personer jag inte dragit mig undan vid detta laget det är dom jag kan dricka med. Dom som sitter i min sits.
Ursäkterna jag hittar på för att dricka är så otroligt dåliga,
tacos en fredag? Då behövs det vin! Myskväll? Då behövs självklart vin och kanske en flaska bubbel! Ska jag vara själv en helg, då behövs vin såklart. Ska jag umgås med någon, vad behövs? Självklart vin! Alltid samma visa och alltid så börjar jag veckan med "nästa helg ska jag absolut inte dricka"

Vill bryta denna cirkel innan det blir värre. Jag måste göra det!

Västligvind

Hej Lussebulle!

Jag känner igen mig så i din beskrivning. Det liksom bara blir att man har köpt på sig inför helgen. Min familj sa stopp igår så jag måste hålla mig nykter, annars förlorar jag dem. Har du någon familj eller vänner du kan prata med? Vi kanske kan peppa varandra? Jag är på dag 2 som nykter hitils men jag bävar såklart för helgen.. Veckorna brukar gå bra att hålla sig nykter på.

Kram

Lussebulle

Det känns skönt att det finns någon som förstår och att man inte är ensam om dessa problem!
Nej tyvärr inte, den enda jag är nära ur min släkt hade bara fått mig att må sämre om jag skulle berätta.
Det är precis som för mig, dag 2 här med och veckorna går oftast bra men när helgen närmar sig så börjar tankarna att "nästa helg kan jag börja bli nykter istället, en sista helg skadar inte", samtidigt som jag vet att det kommer va samma sak nästa helg och att jag i sista sekund kommer gå och handla alkohol då också.

Kram

Västligvind

Jag förstår! Vad tråkigt med din släkting, vi gör ju inte detta med mening. Man dricker ju inte för mycket och strular till det för att man är en elak person. Jag bävar också för helgen. Kanske du och jag kan bestämma oss att i alla fall denna helgen blir en nykter helg, så får man se vad som händer sen. En helg i taget kan man säga. Vad tror du om det? Vad tycker du om att göra på fritiden innan det blev såhär? Hade du några hobbies? Jag ska försöka hålla mig sysselsatt hela helgen med något kul, kanske boka in något tidigt på lördagen och söndagen så jag verkligen inte kan dricka.. Det kanske fungerar. Har inte kunnat göra roliga grejer på helgerna på länge.. Är alltid bakfull och sover bort hela helgen. Men nu ska det bli ändring på det!

Kram så länge

Lussebulle

Nej precis men det känns som att nästan ingen förstår!
Det tycker jag låter som en utmärkt idé, så kan vi försöka peppa varandra till att klara av att hålla sig nykter!
Tyvärr har jag aldrig haft någon speciell hobby eller intresse som involverar andra personer så jag kan fortfarande göra dom sakerna fast med ett vinglas i handen och ett dåligt resultat. Hade du det?
Det tycker jag låter Som en bra plan, jag ska också försöka komma på något roligt som jag kan göra men jag har isolerat mig och tappat kontakten med nästan alla förutom dom som har samma problem som mig, bara för att kunna dricka på helgen.

Västligvind

Tror det är svårt att förstå om man inte varit där. Innan jag fick problem med ångest kunde jag inte förstå alls varför andra tyckte det var så jobbigt.

Jag har inga hobbys eller vänner kvar heller. Bara en person. Resten har försvunnit längst vägen eller så har jag betett mig illa på fyllan och så isolerar man sig för man känner att man inte kan bete sig. Enklare att sitta hemma och bli lullig än att socialisera sig på helgen.

Jag tänkte jag skulle försöka hitta en ny hobby. Funderar på målarkurs eller nått. Kan inte måla och avskyr sånt med kruser och är nervös. Men det kanske är bra. Att ge sig in i något nytt med människor man inte känner.

I helgen tänkte jag leta svamp, jag gillar inte ens svamp men kan ge bort till någon. Jag tänkte göra det ensam. Eller gå ut och springa eller gå på bio. Bara jag inte sitter i soffan på fredag EM utan planer för då kommer jag dricka.

Du kanske kan göra något liknande? :)

Lussebulle

Ja jag är otroligt duktig på att bete mig illa på fyllan. Känns nästan som att man är dr Jekyll och Mr Hyde ibland.
Har funderat på att höra av mig till en vän och höra om hon vill ses och dricka kaffe eller något enkelt. Men jag drar mig för att göra det då jag har träffat henne ett par gånger när jag varit full och hon varit nykter och jag vet inte riktigt vad jag egentligen har sagt och gjort då. Tror jag skött mig ganska bra men vem vet..

Ja men varför inte bara testa gå en gång på någon kurs?
Plocka svamp, baka eller göra annat som man kan ge bort är faktiskt en bra idé, så kan man känna sig lite stolt som gjort något snällt och positivt för någon annan istället för att dricka bort allt och göra sig själv och andra illa.

Jag hoppas bara att jag lyckas undvika att handla alkohol innan helgen. Går jag nära den butiken när helgen närmar sig så kommer jag säkert göra det och då är det kört.

Lussebulle

Fick idag sms av Systembolaget att flaskan prosecco jag beställt nu finns att hämta.
Kan ärligt säga att jag redan nu sitter och försöker komma på ursäkter för att hämta den.
Är bara tisdag än och jag har flera dagar på mig att komma på ursäkter för att hämta ut den innan helgen, trots att jag vet att jag inte vill. Men en del av mig vill ju!?
Ska jag skjuta upp allt en vecka eller två? Tankarna är så många.
Mår riktigt dåligt för tillfället och tanken på hur mycket bättre det skulle kännas för stunden om jag drack ett glas vin (eller 4) gnager i bakhuvudet..

Västligvind

Hämta inte ut den! Du kommer dricka upp hela och sen må dåligt efter. Jag förstår precis hur du känner.. Drömde till och med om vin inatt.. Hade mer än gärna tagit ett eller fem glas jag med nu..

Men tänkt på allt du skrev i ditt första inlägg. Läs det igen.
Låt det i alla fall bli en vecka som vi sa så kan man se hur det blir sen.. Vad tror du om det?

Du får nog ta bort sms grejerna från bolaget, finns väl en sån där stopp svar längst ner. Det hade triggat mig enormt med ett sånt medelande så du ska vara stolt över dig själv att du inte plockade ut den direkt ?❤️

Du klarar detta! En dag i taget! Vi har ju samma dagar så hade varit kul om vi båda kunde kolla in här på söndag och säga att vi klarade 7 ?

Hör av dig till vännen och fika. Även om hon sett dig onykter innan så spelar det nog ingen roll. Hade du själv brytt dig om det? Jag tror inte det :)

Jag följer er och finns här. Jag läste i en tråd här på forumet att det är den där ljuvliga stunden direkt efter alkoholintag som man njuter av, där vill man ju vara hela tiden, men ganska snart byts det ljuvliga ut mot fylla och vad som följer efter det vet vi allihop. Ångest, bakfylla, dålig sömn med mera, detta påverkar oss i dagar efter fyllan. Frågan är om den där ljuvliga stunden var värt skiten som man får på köpet efteråt? Jag må säga att styrkan och energin jag fått efter dessa 9 dygn är bra mycket ljuvligare än det första å andra glaset. Kämpa på, det gör jag ?

Magge

Hej
Ny på den här sidan, känns bra att man inte är ensam/Magge