Dags att inse, det är inte värt det.

21 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Magge
Dags att inse, det är inte värt det.
Magge
Alkohol

Efter 2,5 år med "livet är en fest" inställning har 80% av tiden bestått av dessa dåliga fyllor som sedan blir lucköppningar på morgonen... som sedan blir veckor av ångest...I början gick det "bra" men det blev snabbt fler och fler kvällar som slutade med lucköppning på morgonen. Nu har det gått så långt när jag väl dricker att min inställning efter ett glas är att det inte finns någon morgondag och jag har inställningen att festen är inte slut för ens alkoholen är slut. Så jobbigt att man gör så här mot sig själv, nästa gång går bättre, nästa gång sen nästa gång... Jag ser mig själv kunna sitta och ta något glas med vänner utan att spåra eller vara den som drar iväg på någon fest med "mer drag" men har försökt och det spårar mer än lyckas. Dags att inse att det är inte värt det. /Magge

Pippi_365
Det är inte värt det

Gillar uttrycket ”lucköppning” . Så ironiskt och sant. Hur många gånger har jag inte vaknat med ångest över vad jag gjort kvällen innan. Borde finnas alkolås på mobiler.

Västligvind
Hej Magge ❤️

Hej Magge ❤️

Jag vill också se mig själv sitta med vänner, småmysa, smådricka och sen gå hem. Problemet är ju att jag inte vet hur man smådricker 😅 har aldrig vetat tyvärr. Så jag förstår din känsla.

Jag har efter helgens utspårning beslutat mig (okej jag blev även totalt konfronterad av hela min familj och släkt) att jag ska sluta. Eller i alla fall sluta på ett väldigt långt tag. Så du är inte ensam.

Är inne på dag 4 som nykter nu. Helgen blir en prövning. Har lyssnat en del på alkispodden som jag uppskattar mycket.

Tänkte bara berätta så att du vet att du inte är ensam som "ny" här. Har inga direkt goda råd att ge men jag har märkt att det är många här som har. Så fortsätt skriv om du vill så tar vi dag för dag ❤️

Magge
Hej på er!

Samma här, min helg spårade totalt och nu är jag inne på min 5:e dag nykter. Jag mår så dåligt över den man blir när man är berusad, vem är den människan tänker jag? jo i början är man väl den glade och dansande tjejen men sen? kan knappt tro när vänner berättar om kvällens bravader, sån är inte jag eller rättare sagt sån tänker jag inte tillåta mig vara.

Alkohol,de är inte värt det...

Tack för att ni svarat :)

IronWill
Smärtan har inget minne

Tiden går, minnen bleknar. En spårning blir en isolerad händelse och ”man vet ju bättre nu”.
Skriv ner spårningen, känslorna ångesten. Gärna flera så att det bildar ett mönster i stället för små öar av isolerade dåliga fyllor. Det kommer att behövas, för snart är det fest igen och ”den här gången...”

Magge
Vad menar du med skriva ner

Vad menar du med skriva ner spårningen? Jag har skrivit ner från när jag personligen själv tror allt började och varför, hur jag kände innan rusen, under ruset och efter, nå längre har jag inte kommit. Jag har kollat upp om det finns AA i min stad osv. Jag vill informera mina nära och kära så småningom så de förstår hur stort detta har blivit för mig personligen då jag inte bara har mig själv att tänka på.

IronWill
Exakt

Finns inget rätt eller fel. Skriv ner det du tror att du behöver för att påminna dig om varför ”bara den här gången” eller ”bara ett glas” är en dålig idé. Fördelen med ångest är att den går över och det är då det blir svårt.

Magge
Tack IronWill!!!

Tack IronWill!!!

Magge
Dag 5

Fem dagar har gått och jag jobbar med ångesten efter helgens fylla... stor del kommer jag inte ens ihåg men de är ju bland de värsta, vilka träffade man på?vad sa jag? gjorde jag bort mig? ont i kroppen har jag så har antagligen vurpat någonstans, vilka träffade man på ute vid rökrutan innan man drog hem och vad sa man...

Men men ska kämpa på och samtidigt ta tag i mitt problem innan ångesten försvinner så pass att jag tänker att "denna gång kommer gå bra"... Tänkte jag skulle prova ett AA möte och se om det är något för mig men inbillar mig att de kommer titta snett och mena på att mina problem är inga riktiga alkoholproblem

Västligvind
Ååh Magge ❤️

Ååh Magge ❤️
Jag tror aldrig att de kommer titta snett på dig. Du är där av en anledning som är din och de är där av sina anledningar. Finns nog inga rätt eller fel.. Sen har jag aldrig varit på ett möte själv 🙈 men det är vad jag tror. Om jag träffat dig på ett skulle jag inte titta snett i alla fall 🙂

Haha måste bara påpeka det där med att du antagligen ramlat. Jag är samma! En gång vaknade jag upp med världens lårkaka! Hela benet var blått och gult.. Har ingen aning om vart det kommer ifrån och vågade inte ens fråga någon! Så du är inte ensam 💛

Der var längesen jag drack ute eller var på fest. Det är liksom ingen som bjuder en längre när man är som jag på fyllan. Det får jag ta. Tyvärr så dricker jag hemma, antingen själv eller i väl valda sällskap. Oftast själv tyvärr. Ringer folk. Bråkar med min man. Får utflipp. Blir aggressiv. Ja.. Inte så kul. Och inte trodde jag att jag skulle bli en sån som sitter och super själv. Tydligen kan man bli en ensamsupare på fina viner också. Den bilden syns ju dock inte så ofta.

Nu kör vi en nykter helg! Och minns allt!

Magge
Dag 13

Om jag ska försöka sammanfatta, efter mitt första AA på dag 6 så har livet rullat på. Ångesten har dämpats, jag sover bättre och utan oro/ångestdämpande men detta är även den tuffaste tiden för mig då jag är svag för mitt tankesätt som kan komma att "en öl" eller "jag är värd" tänket men jag ska fortsätta gå på möten och även låna litteratur som får mig att kämpa på och öka min förståelse och hur jag ska hantera mitt problem. Jag kan ha kul nykter och har bevisat det för mig själv men dock alldeles för sällan men jag har bestämt mig och det är dags att inse. Jag är ensam sen 2,5 år och det var då mitt problem blev tydligare för mig, mycket fest de veckorna jag inte hade mina barn osv. men idag så har jag min äldsta på heltid och det hjälper mig mycket att få rutin även på veckorna då jag annars hade handlat hem från bolaget och väntat in helgen som då skulle innebära fest och ett slags välmående som jag vet nu vet är för stunden tills man tar de där glasen förmycket.

Idag ser jag framemot helgen då jag känner mig trött efter alla tankar och mitt jobb som är stressigt på ett positivt sätt. Så en helg fyllt med netflix, något gott snacks och sovmorgon kommer passa mig perfekt.

Vill tacka alla för era delningar, det hjälper mig att fortsätta kämpa! Tack! Hoppas ni får en riktigt bra fredag.

/Magge

Magge
Dag 18

I måndags var jag iväg till en annan ort och gick på mitt andra AA möte och jag var inte den som var där för första gången utan en annan. Det var en speciell känsla som gjorde mig så glad att just den personen hittat dit, kunde identifiera mig i vissa delningar men inte alla (än). Kändes verkligen som att jag behövde de där mötet för att tanka på med mer styrka så jag kan hantera kommande dagar utan alkoholen. Tänkte jag skulle åka på mitt tredje möte till den orten jag var på första gången då den gruppen var mindre och kändes mer som "min" grupp men ska fortfarande åka runt till fler olika grupper för att förhoppningsvis hitta min plats eller om åkandet kommer göra mig gott, jag vill inte gå i min stad då jag inte är redo för det än ifall man kanske skulle möta någon man känner osv.

Ångesten har näst intill släppt helt och jag sover väldigt bra men jag känner att det är tankar som snurrar varje dag om att jag kanske inte har problem mm men tur jag har skrivit här och i min egna dagbok om känslor och tankar från dag 1 som gör att jag ser svart på vitt att jag har verkligen alkoholproblem. Jag är så tacksam över att jag tagit tag i detta och jag har börjat tro så mycket på mig själv att jag kan om jag vill och med rätt hjälp, läsa litteratur hjälper mig också och inte bara om alkohol utan om hur man jobbar med sig själv då det antagligen ligger massor man behöver jobba med bakom.

Tack igen för era delningar det hjälper nog inte bara mig. /Magge

Magge
Två månader

Nu har det gått två månader sen jag bestämde mig för att be om hjälp och inse mitt alkoholproblem. Jag har varit på 3 AA möten, 2 utekvällar med dans och alkoholfria drinkar. Har varit en positiv känsla att vara nykter men de jag träffar där blir förvånade att jag är nykter, dansat till klubben stängde, tydligen så bör man vara full för att ha kul. Vardagen rullar på med jobb, barn, vänner och mitt arbete med mig själv. Jag har börjat bry mig om mer om hur jag mår och hur jag "ser ut". Jag blir glad över mindre saker idag och behöver inte leta bekräftelse i utekvällar och alkohol. Jag ser framemot helgen när den kommer då de innebär att vila upp sig, ett värmande bad, en bra film och tid att läsa böcker. Men jag vet att det när som helst kan förändras men jag är så nöjd över det jag gjort för mig själv innan de hann drabba min familj och mitt arbete. Jag ser framemot en mysig december månad och sedan ett nytt år, kanske blir mitt år...

FinaLisa
Grattis Maggie 💐

Två månader är jättebra jobbat👍
Kram 💚

Soffi
Grattis!

Toppen att du klarat två månader!

Magge
4 månader och nytt år!

Känns overkligt nu när jag passerat 4 månader nykter... Jag har varit på AW, julbord, spelningar, dans och utekvällar utan alkohol. Efter en utekväll med berusade människor så inser jag mer och mer för varje gång att jag uppskattar mitt beslut, inte för att människorna är dryga eller liknande utan mer att det påminner mig om hur JAG inte skulle kunna hantera det.

Jag är glad, vissa dagar är bättre än andra men är glad över dessa 4 månader och nytt år <3

santorini
Grattis Magge!

Så glad jag blir över dina 4 månader! Så bra jobbat! Du har så rätt i att vissa dar är bättre än andra men alla dagar sk, nykter är bättre än att vara kvar i missbruket.

Kontentan
Stort grattis!

Och tack för inspirationen, själv har jag bara lite drygt 3 veckor nykter i ryggen. Längtar tills jag också kan säga 4 månader.
Starkt jobbat!

Se klart
Grattis

Och vilken härlig läsning, fortsätt verkligen att vara stolt. Det är något stort!
Tack för att du delar med dig och inspirerar oss månads-gluttare.

FinaLisa
Härlig läsning☀️

Grattis Maggie👏👏👍
Så målmedvetet och träget, du har insett värdet av att hålla alkoholen på avstånd😊
Jag ligger ett par veckor efter dig men vi delar likadana upplevelser. Heja oss 💪
Kram 💚