Skilsmässa och livskris. Nu är det väl ändå dags

39 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Halvdan
Skilsmässa och livskris. Nu är det väl ändå dags
Halvdan
Skilsmässa och livskris

Jag och mitt ex var ”livsnjutare” eller skulle hellre idag kalla det livsförstörare. Under de 25 år vi levt ihop har jag stressat som ett djur i mitt eget företag för att vi ska kunna ha en god ekonomi. I långa perioder har hon varit deprimerad och jag har förnekat hur mycket det påverkat mig. Samma dag hon sa de magiska orden sa jag stopp. Nu måste jag vara på topp. Det gick bra ett par veckor sedan började det så smått. Nu är jag på solresa helt ensam. Blev en hel del de första tre dagarna av åtta. Då sa jag stopp. Nu får det vara nog. Och det får det minsann. Och det är det minsann. Hoppas på ett bättre förhållaande till A i framtiden. Annars får jag sluta för gott.
Kram

Halvdan
Hjälp

Nu blev jag jäkligt skraj när jag läste om dille! Ska jag ändå dricka lite grann?

Vinäger
Hur mår du?

Vi ska ju inte ge varandra medicinska råd här, men jag tror att vi oftast själva känner om det verkligen är en fara. Det verkar skilja en hel del också mellan olika individer. Det finns även en risk att det är A-hjärnan som försöker hävda att vi behöver dricka lite. Svårt att veta vad som är vad. Så ditt fysiska mående är avgörande.

Lycka till! /Kram

Halvdan
Mår

Alltså intellektuellt kan jag först det mesta men blev så himla rädd. Fick fysiska problem bara av att läsa det. Ringde 1177 här från flygplatsen. Kändes tryggt. Jag är klar i knoppen och gick igenom tax-free utan problem. Är inte alls sugen när jag mår såhär. Har lite vallningar men det får jag även när exet skickar sms. Jag vet inte vad som är vad. Depressionen i sorgearbetet eller abstinens. Känns ju ungefär likadant. Abstinens efter det liv man hade och trodde att man skulle få. Nu gick hon vidare och ville bli en ny människa. Det är även min plan.
Tack för ditt svar <3

Halvdan
Flög hem

Panik, panik, panik. Hela dagen. Flyget var en pina. Sitta still med denna ångest. Nu känns det bättre när jag kommit hem. Blir nog inget dille av det här....hoppas jag.
De fysiska reaktionerna har inte tilltagit. Jag är inte hungrig men äta ska jag. En liten djävul vill ändå viska lite till mig. Det var ju här hemma jag
drack mest. Det vill jag inte idag. Ska flytta undan all alko till en plats jag nästan aldrig befinner mig. Om jag inte tänker ta av den själv så kanske
man kan göra någon annan lycklig eller så provar jag och ser om någon vecka om det går, fast i sällskap. Hoppas hoppas, aldrig mer själv med A.

Flyktsoda
Gör inte som jag!!!!

Jag har gått igenom 2 svåra separationer i mitt liv efter ganska långa förhållanden, och jag har försökt hantera det med alkohol, det blir inte bra!
Så försök att lyda mitt råd, håll dig nyckter!
Det vore så skönt om jag hade varit nykter! Det skulle minskat min problematik avsevärt.
Så snälla du gör inte som jag.
För din skull!
Mvh Flyktsoda

Halvdan
Tack

Tack för stödet. Jag har märkt det. Det blir inte bra alls. Fick ett bra råd av en vän. Drick bara när du är lycklig och aldrig ensam. Ganska vettigt. De fysiska besvären känner jag inte av nu när jag vaknade nu kl 4.45. Har inte stigit upp ännu dock. Jag bara älter och älter. Gräver och gräver. Hoppas att den psykodynamiska terapin hjälper mig. Berettade för psykologen att jag ville känna mig lugn och avslappnad utan A.
Med vänlig hälsning,
Halvdan

Halvdan
Så glad

Så glad idag. En hel vecka utan alkohol. Mår mycket bättre mentalt. Spelade poker med polarna och de var väldigt förstående. Pigg och klar i knoppen. Måtte detta hålla. Vågar inte prova en folköl ens. Har läst att det inte är bra att sluta tvärt utan hjälp men nu råkade jag göra det. Bra eller dåligt. Det får vi se. Om någon vecka eller så ska jag prova lite i goda vänners lag. Vill inte dricka ensam fler gånger. Och som sagt, kanske inte alls.

Vintunnan
Bra jobbat

Jag har slutat 1000 gng o alltid trillat tillbaka, nu måste det vara slut. Nykter ca 30h. Du behöver bara vara orolig de 4 första dagarna, skakar du inte är det lugnt. Har druckit ca 1 flaska vin om dan i 15 år så jag e skraj som fan, men skakar inte så mkt längre. Har långsamt sugit på en mellanöl i flera timmar.. Kämpa på!

Mstrx
Kriga på Halvdan 💪💂‍♀️

Kriga på Halvdan 💪💂‍♀️

Andrahalvlek
Fysisk aktivitet

Något som hjälper mig jättebra mot ångest och kärlekssorg är fysisk aktivitet. Jag sätter på ruschig musik och springer intervaller mellan lyktstolpar tills jag nästan kräks av ansträngning. Sen går jag hem och sjunker nöjd ner i tv-soffan. Kämpa på! Ska följa din resa 😊

Mstrx
Hej Halvdan, hoppas du har en

Hej Halvdan, hoppas du har en bra fredag!
Vi som du skriver har väldigt lik situation med skilsmässa i augusti och nästan på dagen nyktra samtidigt bl.a.
Tänkte på det att du gjort en CT, hur gick det?
Själv fick jag mina provsvar idag när jag skulle dricka en antabus. Var nästan svim-spy färdig av nervositet, helt sjukt så var allt ok!
Jag har också druckit många år och den här gången trodde jag- nu har jag bergis druckit till mig en fettlever. Så jäkla skönt att veta, vissa värden var på gränsen men ska sjunka till helt normala på ett par veckor OM jag avstår från alkohol- hoppas du också gör det.

Kriga på 💪

Garageper
Rush & lightposts

Underbar taktik mot ångest som jag definitivt skriver under på.
Det är en genial ide, faktiskt.
Men ibland orkar man inte springa intervaller. Fast all aktivitet som höjer pulsen ger endorfiner, som samtidigt ger lyckorus. Det kan räcka med att ta trapporna när alla andra tar rulltrappan. Visste ni att rulltrappan och fjärrkontrollen till Tv från början var menat som ett handikapp hjälpmedel? Kommer ni ihåg när man fick lyfta rumpan från soffan för att byta från kanal ett till eventuellt kanal två?
Tänker mycket runt varför extrem ansträngning gör oss nöjda och lättare kan avstå alkohol?
Är det en lätt ekvation eller bara ett mindfuck?
För mig hjälper träning men den måste vara tuff. Allt för att känna mig OK och tillräcklig.
Alla har sin egen verklighet och sitt eget universum, alla människor tror jag mår bra av att röra sig, utmana sig, våga, bli ansträngda, få puls, ta steget ut i det okända.
Kram och kärlek från mig GP

Halvdan
Mstrx

CTn har funkat bra. Lite darrig i händerna men annars bra. Jag har varit lite småosäker i finmotoriken något år nu så jag vet inte riktigt om det är abstinens eller vad. I vilket fall var jag på en dejt med en jättesöt kvinna idag. Vi var på pub och restaurang i fem timmar. Jag drack vatten och alkoholfri öl och hon fick dricka A. Gick helt smärtfritt, jipeee. Körde henne sex mil hem och lika lång väg tillbaka. Kan inte minnas en fredag jag kört bil på kvällen/natten. En stor anledning att jag inte vill hålla på med spriten är att jag gärna vill träffa nya människor och vara mig själv utan påverkan. Vill inte att nya vänner ska se mig som en hinkare.
Mycket piggare nu. Hade jag krängt en pava efter jobb hade jag väl somnat klockan sju i soffan och inte fått uppleva detta möte. Halvdan 2.0 på G kanske.
Tack för all uppmuntran allihop. Så glad att jag hittat hit.

Halvdan
Håller med

Instämmer helt GaragePer!
Jag började träna stenhårt för sju år sedan efter en galet stressig period. Gick KBT och blev ordinerad träning. Cyklade flera långlopp och sprang milrundor och mådde riktigt bra. Bara det att jag fick inte med mig min bättre hälft på det tåget och fick skuldkänslor för att jag var borta så mycket på mina ”egotrippar”. Fick gliringar så som ”Ska du ut och cykla igen”. Jag tappade lusten och satte mig i tristessen och drack istället. Ser mer och mer att skilsmässan var ett bra tillfälle att förändra min livsstil och livssituation. Jag tänker fullfölja min terapi för vem vet, det kanske kommer något riktigt bra ur den. Stort tack för stödet Per.

Mstrx
Här har ni en grym app att
Halvdan
Lördag

Dagen efter dejten.
Har tillbringat kvällen med två helt underbara vänner varav den ena är nykterist sedan ett år tillbaka då han klappade ihop helt under djävulens grepp och den andre är en duktig måttlighetsdrickare. Vi lagade mat ihop och drack alkoholfri öl och hade trevligare än på länge. Vi mätte våra blodtryck och puls och jag vann. Ett sånt lugn jag landat i redan. Tidigare har jag tackat nej till dessa möten och suttit hemma och druckit tills jag somnade istället. För dyrt med taxi tyckte jag för man måste ju dricka.
Inte alls. Jag körde hem och nu ligger jag i soffan och skriver detta. Så jävla nöjd. Mitt vuxna livs andra helnyktra helg känns det som. Och alla ni som kämpar och krigar. Ge inte upp, det är aldrig för sent. Era hjärnor och övriga inre organ kommer att belöna er snabbare än ni tror.
Kramar Halvdan

Mstrx
Gott Halvdan, håll i 👍💪

Gott Halvdan, håll i 👍💪

Västligvind
Låter som du haft en underbar

Låter som du haft en underbar lördag!

Och härligt med andra nyktra helgen!
Jag känner igen mig i det med att ta taxi, att alltid planera, kolla om andra ska dricka, småfråga innan så man inte står där sen ensam om att inte tagit bilen.

Hur kändes det att dricka Afri öl? Var smaken triggande? Har bara en nykter helg framför mig men funderade på om jag ska köpa lite alkoholfritt (på Ica, vågar inte gå in på systemet än) till nästa helg.. Men är rädd att smaken är för lik och att jag får ett sug.

Allt gott så länge ❤️

Halvdan
Hur bra som helst

Jag kan säga som så. Om jag äter ordentligt och tar tre till fyra alkofria öl så går det precis hur bra som helst. Triggar ingenting men försök med 0.0%.
Tog tre igår när det kom lite sug. Hjälpte bra kan jag säga. Men blir sjukt pigg utan A.
Kram

Halvdan
Exet

Idag har hon jagat mig halva dagen. Stressande och irriterande. Var så jävla sugen på en folköl när jag kom hem men icke sa nicke.
Till sist svarade jag. Hon ville bara höra hur jag mådde och hålla ett vänskapligt samtal. Hurdå? Tänkte jag.
Mindre än två månader sedan hon stack och sa att hon var färdig med det livet (mig då, tolkar jag det som). Kom i luckan och lämna mig ifred med mitt projekt-bli hel igen utan alkohol!
Hoppas att det går bra för er i kampen. Idag var det nära för mig :(

Mstrx
Bra där Halvdan att hålla

Bra där Halvdan att hålla stånd, på två fronter t.o.m. 👍
Kämpa nu som f-n, sugen klingar av sakta men säkert!
Själv skulle jag inte våga pröva alkoholfritt ännu, jag har stängt av öltarmen helt för att fokusera på min nykterhet. När jag känner mig trygg i mitt beroende då ska jag fira med en alkoholfri. Har en Ica nära butik i närheten som säkert har 10 (!) olika sorter jag prövat tidigare och är jätte goda. Det sjuka är att han som köper in dom inte ens dricker öl och smakat dom 😳
Hur har det gått med dejten förresten 🤔

Kriga på och tänk på allt positivt att inte dricka 💂‍♀️

Piazza Duomo
Bli hel utan alkohol

Hamnade på din tråd i natt. Läste den med intresse och det smög sig fram ett leende på min läppar. Kul att det går så bra, även om jag förstår att det inte är en enkel resa. Jag är där själv, så jag vet. Min resa började också i en livskris, men min väg det senaste året har varit lite bumpigare än din. Har dock tagit ett beslut i augusti och kämpar på. Träningen har varit en viktig del i den lyckade delen av mitt projekt att inte dricka alkohol. Jag har inte tränat på 30 år, men när man väl börjar om så ger det mkt och ger effekt förvånansvärt snabbt, tror jag, känns det som i alla fall. Styrkepasset idag gick dock inte så bra. Längtade efter alkohol, brukar då gå in här på forumet istället för att få råd/kraft att stå emot och hittade din tråd. Så nu sitter jag här med en kopp kamomillte. Min akilleshäl är ensamheten, därför så kul att läsa om middagen med dina vänner. Var rädd om dem och LYCKA TILL! Lena

Halvdan
Kanske dum

Ja, jag är kanske lite dum som dricker alkoholfritt men det blir max fyra stycken på en ”festkväll”. Håller nollan än så länge och kör till alla aktiviteter som kan innebära att jag skulle dricka. Ska gå på pub och konsert ikväll med dejten :) Det blir en spännande övning. Har inte umgåtts med berusade personer på länge.
Idag när jag vaknade kände jag mig bakis. Hur går det till?

Halvdan
Härligt

Härligt att höra att jag fick dig att le :) Livet ska genomlevas med ett leende. När jag idag tänker på framtiden ler jag för det mesta. Bodelningen skrevs under igår och den ekonomiska smällen blev inte så hård. Nu tänker jag att de pengar som jag la på spriten ska jag min själ betala av på huset med istället och visa för alla att en människa och en motgång minsann inte bryter ner mig. Idag vet jag varför jag drack destruktivt. Det behöver jag inte göra längre. Det finns ett mått av skadeglädje när jag ser hur exet behandlat sin kropp och sitt utseende de senaste månaderna. Hennes övervikt berodde ju på den goda maten jag lagade, eller hur!?
Jäkligt sugen på att börja träna men jag tror jag tar upp det till våren. Nu är det jobb och vänner som gäller.
Tråkigt att höra om din ensamhet Lena. Hoppas att du kan vända ensamheten och hitta nya vänner eller återupptäcka dina gamla. Under mitt äktenskap försummade jag mina tyvärr.
Nu kämpar vi vidare mot ännu en vit helg!
Kram

Mstrx
Härligt Halvdan med dejten,

Härligt Halvdan med dejten, det kommer gå bra 😎
Jag har också känt/ vaknat bakis ibland med huvudvärk tom- jag som aldrig har huvudvärk! Undrar om det är kroppen som svarar på avgiftning/ rening 🤔
Vit helg på alla, nu krigar vi lite till 💂‍♀️

Halvdan
Ja, nu hände det

Jag var på dejten och ändrade mig från chaffis till en social drinkare. Vi tog en öl före restaurangen. Ett glas bubbel till förrätten och delade en röd till middagen. Tog två ganska lätta drinkar under konserten. Inget spårade ur och jag hade koll. Nu ligger jag i sängen och är fast besluten om att det inte blir mer förrän tidigast nästa helg. Gud hjälpe mig att jag inte förstört två veckors underbar nykterhet nu. Snälla ni, döm mig inte för detta. Jag ska vara stark. Vill ju bara leva normalt. 🙏

Halvdan
Dum i huvudet

Okej!
Det blev tre glas vin igår. Måtte jag inte accelerera. Ganska nöjd om jag inte dricker mer än jag gjorde denna helgen. Nu är det söndag.

Önskar att jag hade en liten pilla att mitt sug stilla. Får använda tankens kraft för att lindra suget jag haft.

Se där, en kort strof.

Skön söndag på er alla :)

Mstrx
Alla dagar räknas!

Alla dagar räknas!
Fråga.
Vill du sluta dricka eller lära dig dricka med måttlighet, vad är din plan?
Kul det flyter på med dejten 👍

Mstrx
Alla dagar räknas!

Alla dagar räknas!
Fråga.
Vill du sluta dricka eller lära dig dricka med måttlighet, vad är din plan?
Kul det flyter på med dejten 👍

Sidor