De är förjäkliga att genomleva, de där dagarna när man möter utmaningar som man inte är redo att möta... Man känner sig som ett menlöst mähä. Snälla mark, öppna dig och svälj mig hel, typ. Konstigt nog verkar aldrig omgivningen fatta att det är full panic mode inombords. Omgivningen brukar tro att man är lugn och självsäker, och tycka att man är en sån behaglig aktiv lyssnare. Det är märkligt det där, diskrepansen mellan hur man känner och hur man framstår... Det är också rätt otroligt att man överlever pärsen varje gång. Håll ut vännen! Även överjävliga dagar av den här typen tar slut ❤️ Kram

Vaknade väldigt trött i dag och med en huvudvärk som känns som en bakfylla. Och jag hade värsta drömmen att jag söp till, att jag gick in på systemet handlade, drack och var nöjd över det. Sen kommer jag ihåg att jag vaknade och mådde sjukt dåligt. KOmmer nästan aldrig ihåg mina drömmar, men denna var väl ganska bra ändå i så fall.

Hade en hektisk dag i går och i dag blir det än mer och var även hemma hos päronen på kvällen. Pratade jättemycket med mamma om utredningen, hur jag var som barn och jag tror hon har fattat att jag faktiskt är lite mer än säregen eller det är jag ju med, men att det faktiskt är mer hämmande än vad hon har trott. Jag grät massor, som vanligt, det är skönt att släppa ut det jobbiga som bygger upp. Vi talade inte speciellt mycket om A, men jagnämnde det och att jag har nog kommit på att ag faktiskt inte gillar sånt, att jag alltid gjort det för att det är socialt och man ska göra det, och att jag alltid tagit till A för att våga och slappna av.

I vilket fall, i dag har jag puffiga ögon :( så på med tjocka lagret smink i dag.

Väljer att inte dricka i dag. Blev avskräckt av drömmen, istället ska jag igen försöka överleva och invänta 2 lite lugnare dagar.

Måste upp tidigt, men ligger lite likt att det är julafton i morgon, det känns så. Kommer det magiskt kännas annorlunda när jag stiger upp 4.30 och ska dra till jobbet. Troligtvis inte, MEN jag har i vilket fall varit nykter i 100 fucking dagar då ?

Vilket jobb du gjort! Var stolt över dig själv. Läser ofta vad du skriver, blir inspirerad av dig. ✨

Pompa och fanfar, rosor och juveler. WOW! Jag har fixar 100 dagar, det är ju heeeelt sjukt ju. Känner i skrivande stund sån lycka och är så stolt. Brukar ha supersvårt för att nå mina mål, brukar alltid falla på vägen, men denna gång har jag hållet mig. Och jag kommer fortsätta så. Jag ska med allt smör i Småland jobba med att det blir 100 dagar till. Men tar en dag i taget, och kommer det en dag då jag väljer att dricka trots allt, så har jag ändå minst 100 dagar bakom mig.

Känns kanske inte som julafton, men nästintill.

Väljer att fortsätta att inte dricka i dag, istället heldag på jobbet och massa fix efteråt för att ha det lugnare sen.

Nu har jag ju nått mitt mål, så antar att även jag ska förflytta mig till "Det vidare livet" som jag sagt förut, känns lite sorgligt att lämna detta forum, men det är i trygga händer såklart.

Tack finaste vänner, ja.. jag vill verkligen kalla er vänner. Ni är guld värda allihopa.

I dag har jag haft en stressig dag, men allt har bara funkat, klaffat. Alla saker som kunde gå fel gjorde inte det. Är så lycklig.

Sitter med en A-fri öl som jag gillar sååå mycket och en liten chokladplopp med smak av gott & blandat, den är så himmelskt god. För att fira lite.

Vad mysigt med ett litet fireri såhär på en torsdagskväll ? Nu blev jag sugen på att fira också... Men det får i så fall firas att jag överlevde ännu en ”sån” dag. Kommer det inte en bättre dag snart så blir jag nog knäpp(are). Iofs vore väl det kanske en blessing in disguise. Jag tror inte de som är knäppa på riktigt bekymrar sig särskilt över sånt som bekymrar mig... Det tar jag ta mig tusan en kopp kaffe på. Skål! Jag vet, kaffe kl 20:00... Living on the edge baby. On the edge. Wild’n crazy ?

Jag vet precis varför jag blir skitfull vissa kvällar. Jag dricker för fort, häller i mig. Ett glas på en kvart är lätt hänt, och sen ett andra och kanske tredje glas lika raskt. Så min målsättning nu när jag vill dra ner rejält på drickandet är att dricka 1 glas vin/timme och växelvis dricka vatten.

Halvdag på jobbet, nu ska jag hem o myyyysa. Städa lite först, tvätta och vila inför resa till storstaden i morgon. Då ska jag möta några av de finaste människorna jag vet i hela världen. Ska även på drag-show. Så om nån mer ska dit, hejja på mig... tyvärr är jag nog inte den enda med utstickande läppstift ? där ?

Just nu känner jag mig lycklig, lite svullen kanske, men ändå lycklig ❤️

Inget dig efter A

Väljer att inte dricka i dag, jobbar på att bara vara lycklig i nuet

I dag ska jag till storstaden med stort S. Träffa vänner utan A i bilden, så himla skönt. Vet att det kommer ta på min energinivå ändå då jag blir trött vare sig det är kul eller inte men ser ändå så fram emot det.

Måste bara fixa i ordning mig och packa först, är lite seg på sånt, så chillar i soffan först.

Drömde om att jag drack även i natt, men det var ju ingen fara - för det var ju bara en dröm.

Väljer att inte dricka idag, istället kramar jag på fina vänner och mår allmänt bra

Har enligt o chill dag med vännerna i hufvudstaden. I kväll show - så himla kul. Ingen längtan efter A.

Mår bra, alltid lite jobbigt när man inte är hemma och kan göra vad man vill, men ändå bra.

Väljer att inte dricka i dag. Istället ska jag se Alaska, Adore, Sharon, Latrice o Miz cracker! ❤️

På väg hem från storstaden, skönt, men har haft riktigt mysigt med vännerna. Showen var bra, men inte amazing.

Just nu är det så enkelt att vara nykter, känner mig så stark ? och duktig.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag fixa när jag kommer hem så hemmet blir fint inför helvetesveckan på jobbet.

Hej Ensam. Jag hade glömt att jag faktiskt kommenterade din första nyktra dag här så nu blev jag så imponerad och inspirerad av resan du tagit dig igenom med dessa drygt 100 dagar som av allt att läsa varit annat än smärtfritt. Det är så obehagligt tydligt hur många likheter som finns här inne. Kaotiska inre liv ihop med starka intellektuella fasader. Hur förtvivlat vi känner igen oss i olika dysfunktionella symtom hos allt från ADD, HSP, Bipolaritet, men samtidigt för starka och självkritiska för att skenet ska bedra någon. Inte ens när vi försöker berätta för någon professionell hur dåligt vi mår och vilken kamp det är att leva så ser de helt igenom vårt till synes starka skal. Kort sagt "We are on our own"
Jag kommer klara mina 30 uppsatta dagar i alla fall men just nu är det jävligt tufft. Känner du igen dig i starka motgångar även när det gått flera veckor?

Pianisten, tack för inlägget. Visst är det intressant så många av oss som besitter någon bokstavskombination, eller spår av det, är bra skådespelare och har ett någorlunda ordnat liv - och tar till flaskan för att reglera det inre som behöver komma ut, eller hålet som behöver fyllas.

Jag tror att jag har blivit mycket bättre att känna av mina känslor sen jag slutade. Och framförallt att det är okej.

I helgen när jag var i storstaden så bröt en av mina bästa vänner ihop framför mig. I vanliga fall har jag jättesvårt för sånt. Allt jag säger känns så inövat och icke genuint, har alltid hatat sånt. Förr förklarade jag det med att jag inte bryr mig om andra människor. Att jag var totalt oempatisk, men det är nog inte så. Tror jag har väldigt mycket empati, men också en stark moralisk kompass, så när jag inte kan eller vet hur jag ska agera så mår jag dåligt över det eller blivit irriterad över det. Irritationen har jag förknippat med att jag är ointresserad Men har aldrig insett att det faktiskt inte är så det förut.

I vilket fall, tror jag betedde mig normalt, och förstod vad kompisen bröt ihop för, har varit i samma situation själv.

Känner mig så stark i min nykterhet nu, självförtroendet är bra, jag vågar göra nya saker. Samtidigt är jag medveten om faran som lurar och min självkänsla är inte på topp.

Mycket stress de kommande dagarna, speciellt i dag och i morgon. Får bara gilla läget antar jag, och vila/sova hela helgen.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag vara lite extra trevlig mot alla jag möter.

Så glad att du kommit så långt i din inre resa och att du går vidare i livet utan a. Och nu är du i nya tråden , det vidare livet, härligt. Jag har passerat 90 dagar så kanske jag kommer efter till denna tråd ;) inom kort. Visst är liver så mycket bättre utan a, även enskitdag är bättre utan a.

Lycka till på din fortsatta resa!
Kram