Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Hur du känner. Tjejerna bjöd in till aw på fredag men jag konmer nog inte att delta som det känns nu. Man får välja bort vissa saker till en början. Ohh vad pepp jag blev. Vi stöttar varandra?

Idag är det den första oktober. Det innebär att sober oktober drar igång på allvar. Känslan idag är bra. Hoppas den håller i sig hela vägen. En dag i taget ?

NU kör vi eller hur? idag är en ganska bra dag men bättre kan den bli. Ser mig i spegeln bara efter 4dagar och ser så fräsch ut! Härligt. Sober October bring it on??? ha en fin dag?

Har lite kvar och måste "dricka klart", sorgligt, jag vet, men vet hur jag funkar. Sedan kommer jag efter med dunder och brak. Det måste jag tro på.

Lycka till, Mrx, jag vet att du kan. ?

Kram

Har en fin känsla även idag. Alkohol tankar har inte stor plats i min hjärna. Jag börjar mer och mer förstå mig själv. Höga krav och många måsten samtidigt är inte bra för mig. Vad är det värsta som kan hända om taggar ned lite mentalt i vardagen. Kanske jag bara är lite rädd för själva förändringen. Kanske allt flyter på ännu bättre om jag lyssnar mer på mitt inre jag

Har kört ett gym pass i kväll. Nu ligger jag i soffan och är rätt nöjd med min dag. Sober och fin. Fredagens middag är en utmaning för mig vad det gäller alkohol. Samtidigt en liten utmaning som jag ska klara av. Förmodligen blir jag inte lika social utan alkohol i blodet. Men det får bli som det blir. Jag tänker inte bryta min sober october resa.

Med ett gympass ?? köpte själv träningskort idag. Nu gäller det bara att ta sig iväg dit. Kanske på lördag när man ändå ska vara pigg och fräsch! 5:e dagen idag 2:a på sober october. Vi grejar detta Mrx?

Idag är det den tredje oktober. Jag har inte druckit alkohol sedan den 27 september enligt min dryckeslogg här på forumet. Känner inget sug efter alkohol. Har haft långa helt vita perioder sedan jag började hänga här för ett år sedan. Dessa vita dagar har fått mig att inse hur mycket bättre jag mår om jag skippar alkoholen. Jag hade ett riskbruk som innebar 2-3 fyllor per vecka. Jag förstod aldrig hur mycket stryk kropp och själ tog av mitt riskbruk. Använd alkohol som bränsle för att orka prestera max. Efter semestern i år har jag haft typ en drycksdag per vecka. Det har funkat Si så där. Märker att ångesten ökar och jag blir seg av alkohol. Därför väljer jag att köra sober october. Sen får vi se om väljer att avstå helt eller inte. Hur som helst har min närvaro här bidraget till att jag har många vita dagar i bagaget. Det tycker jag är väldigt positivt. Min syn på alkoholen har också förändrats. En dag i taget ?

Härlig läsning, du har hopp och självförtroende inför sober oktober och vet att du kommer må bra av det.
Du önskar precis som jag att det gick att hålla de där 1 kanske t.o.m 2 dryckesdagarna i veckan som många andra gör för att "fira helg" men vi fixar det egentligen inte. Så länge rester av alkohol cirkulerar i våra kroppar så spökar det med vårt huvud. Trots att man gjort det om och om igen blir man lika överraskad varje gång hur tydligt det blir efter ett par veckor utan. Efter nån vecka till har man nästan glömt hur spökena kändes och "har ju koll på läget nu" Nån liten ny lärdom har man förhoppningsvis snappat upp till nästa vända.

Körde ett pass Yin yoga på gymmet i morse. Jädrans va skönt det var. Det här var första gången för mig. Det var så nice att jag har bokat ett nytt pass nästa lördag. Nu ligger jag spiknykter i soffan och har ingen längtan att ta en bira. Ska köra bil lite senare i kväll. En dag i taget ?

Jag har haft en skön söndag morgon utan bakfylla. Nu e jag på väg till centrum. Måste komplettera lite ingredienser till min söndags middag. Frun ska få käket serverat när hon kommer hem från jobbet. En dag i taget ?

Bror duktig, Mrx, slutade ta fluoxetine den 6/8-2019. Han mådde så jäkla bra varför dessa lyckopiller var helt onödiga. Mrx har vägrat inse att han inte mår bra utan kämpat på som vanligt. Idag har samma gubbe ändrat sig och börjat käka lyckopiller igen. Detta efter videosamtal med doktor kry. Jag har varit en idiot som inte lyssnade på min husläkare och trappade ned stegvis. Alkoholen och jag har fortfarande tagit paus från varandra, vilket är bra. En dag i taget ?

Torsdagen började ovanligt tidigt den här veckan. Vaknade pigg och utvilad långt före väckarklockan. Körde dubbla pass på gymmet igår och har sovit väldigt bra i natt. En dag i taget ?

...på gymmet säger du. Låter tufft. Trevligt med lite energi? :-) Kör du gruppträning eller vad är det för pass. Jag har aldrig kört gruppass, verkar läskigt.. Glöm inte vila nu! ;-)

Det blev ett individuellt morgonpass för att stärka mina dåliga axlar. Jag körde lugnt och mjukt i maskiner. Varje onsdag kväll kör jag ett grupp pass spinning på gymmet. Jag brukar besöka gymmet varje fredag morgon före jobbet och köra ytterligare ett spinnings pass. Jag har kommit igång med gruppträningen nu i år. Tidigare har jag endast kört individuella pass. Det funkar rätt bra med grupp pass tycker jag.

Är det kul med spinningpass? Mer motiverande än att sitta själv och trampa på en cyklar kan jag tro. Själv har jag bara kört individuellt alltid, kanske skulle ta och testa ett pass nån gång!

Ha en fin dag

Spinning är väldigt bra för mig. Jag behöver bara trampa och lyssna på instruktören. Dessutom blir jag genom svettig vilket jag gillar. Det blir liksom träning både för kropp och själ. Jag rekommenderar att du provar ?