Jag kommer aldrig att ge upp.
Jag kommer att börja om, ett nyktert liv och jag gör det nu. Igen.
Ska jag klara det denna gången?
Hur mycket ska jag begära av min man att stötta mig?
Han är snäll och låter mig bestämma.
"Hjälp mig att låta bli alkohol"
"Okej"
"Handla hem vin till helgen, snälla"
"Okej"
"Hjälp mig att sluta dricka"
"Okej"
"Snälla hjälp mig"
"Okej"
Hur ska jag förklara att jag inte klar är det själv?

Fibblan

..kunde inte med att skriva surkärring..
Men det kanske du är..?, eller som häxan surtant i barnens program, som är sur men helt underbar..?! Så jag tar tillbaka igen; hej du surkärring..!
Så länge man börjar om, så har man ju precis som du också säger, inte gett upp. Och så länge man inte har det, så är man ju, som du också vet alltid välkommen hit..?! Jag funderar själv på att checka ut ikväll.. dag 11 men vet inte om jag orkar stå emot mer..oavsett hur det blir med det så kommer här 1000 styrkekramar ?!
/Fibblan ?

Tack för dina ord och tack för din pepp!
Jag vill ju peppa dig tillbaka, 11 dagar är ju snart 2 veckor, det är ju jättebra! Ge inte upp nu!! Håll ut, en dag till. Och en dag till..sen är det 14 dagar efter det.

Vi kör det tillsammans!

Det kanske är så att man måste börja om många gånger innan man verkligen mognar in i nykterheten på riktigt? Eller börja om... Egentligen gör man ju inte det. Varje nykter dag lär oss något. Varje vurpa lär oss något. Framgång som motgång är delar av den kunskapande processen som hoppeligen leder oss mot en helnykter framtid. Det är nog svårt för din man att veta vilket ben han ska stå på... Kanske behöver du vara litet mer konkret. Karlar gillar att göra saker och ting ”enligt manualen” (jaja jag vet man ska vara normkritisk och sky könsstereotyper som pesten, men jag bryr mig inte ett spår). Du kan ju hjälpa din man att stötta dig genom att tex be honom utmana dig med tre frågor när du insisterar på att du vill ha vin. Har det hänt något särskilt idag som gör att du vill dricka? Är det verkligen alkohol du behöver, eller behöver du vila? Har du ätit vettigt idag? Ska vi inte ta en promenad istället? Det är bara exempel på frågor. Vet inte alls vad som skulle passa dig/er. Men det lilla motståndet kanske kan hjälpa dig att stanna upp och tänka om... Kram och lycka till!

Tack för dina kommentarer. Jag tror du har rätt, när du säger att jag kan hjälpa min man att stötta mig.
Ska verkligen prova det!.Tack!!

Mstrx

Hej,
Nu vet jag inte bart du bor, men jag föreslår du kontaktar öppenvården så du får professionell hjälp, du kan börja med vårdcentralen så hjälper dom till rätt instans.
Kämpa på ?

Är inne på 4e dygnet sedan sista glaset.
Känns väldigt märkligt att JAG räknar dygn.. jag är ju inte någon som kämpar mot alkoholen på DET viset, ni vet, så som alla andra antagligen gör.. jag är ju inte SÅN, inte BEROENDE på det viset..

Ni fattar, va?
Alla andra, men inte jag..

Känns skumt, att inse att jag har problem. Men så är det ju.
Jag kan LÄTT låta bli att dricka. Ända tills jag säger jaja bara ett glas..och det blir så klart 2, 3, 5.. sen kräks jag på natten, mår uselt dagen efter, har minnesluckor och svär att jag ALDRIG MER ska dricka... förrän nästa dag eller dagen efter det.. ett litet glas kan jag ju ta... som blir 2... ja ni fattar..

Jag KAN INTE dricka
Jag SKA INTE DRICKA
Det är ju bara att inte göra det.
Säg NEJ
NEJ NEJ och åter NEJ för tusan bövlar.
Hur svårt kan det vara??

Så jävla svårt..

..ena stunden tänker jag att detta går ju bra tralala och sen tänker jag fan ska jag ALDRIG MER få dricka??
Ska köra 90 dagar tänker jag men insåg sen att det blir ju över jul å nyår med vaffan då...fast å andra sidan då spar vi ju både pengar o huvudvärk..

Åh.
Fan

Västligvind

Tänkte också på jul och nyår idag.. Jul klarar jag av. Älskar verkligen julen så den ska gå bra. Sen kom jag på glöggen.. Älskar glögg. Dricker inte mycket av det men vit glögg efter en frusen promenad.. Måste hitta någon bra alkofri sort. Men nyår.. Inte ens ett glas bubbel. Det kommer bli min första vita nyår sen jag började dricka som 15 åring.. Kommer be att vi spenderar denna nyår hemma så jag inte blir stressad. Kanske ni kan göra samma?

...jag har fixat det förr, både genom ett aktivt val att helt enkelt avstå något år, men också när jag varit gravid.
Jag är nästan hellre nykter på nyår än på julen..tänker som du kring glögg, att det är så mysigt och gott.. på nyår har jag fullt upp med maten så där lockar inte drickan lika mycket mörker jag nu.
Tänker på hela vintern med Lumumba och hur gott det är..
...men sen tänker jag på den osäkra blicken mina barn ger mig ibland, de tvivlar på mig..och det är inte värt att göra dem besvikna.
Jag ska nog klara det.
90 dagar, det ska gå.
Jag har ju redan fixat 7.

...jag har fixat det förr, både genom ett aktivt val att helt enkelt avstå något år, men också när jag varit gravid.
Jag är nästan hellre nykter på nyår än på julen..tänker som du kring glögg, att det är så mysigt och gott.. på nyår har jag fullt upp med maten så där lockar inte drickan lika mycket mörker jag nu.
Tänker på hela vintern med Lumumba och hur gott det är..
...men sen tänker jag på den osäkra blicken mina barn ger mig ibland, de tvivlar på mig..och det är inte värt att göra dem besvikna.
Jag ska nog klara det.
90 dagar, det ska gå.
Jag har ju redan fixat 7.

9 dagar nykter och de 3 senaste dagarna har jag fått
migrän
mens
migrän igen

alltså det är lätt att ge upp nu.
frågan är om jag får migrän för att jag slutat dricka (knappast) eller
om jag får migrän för att jag gjort så mycket kul som jag aldrig orkade som bakis och det gått lite överstyr? (troligen)

mens kan jag inte rå på men nog är det fan att allt kommer på en gång.
dock, imorgon är det 10 dagar utan alkohol: double digits! yay

Huvudvärken sitter kvar men jag är ok.
Tidigare kunde jag tänka "jag tar ett glas, huvudvärk får jag ju ändå" men nu låter jag bli.
Detta är enkelt för mig.
Ganska skumt.
Men det är om 50, 100, 200 dagar, när jag tror jag kan låta bli, det är när jag bara ska ta ett glas, det är då jag trillar dit igen.
Jävla skit.
Jag vill så gärna kunna sällskapsdricka.
Det kan jag ju.
En gång.
Kanske 5.
Kanske 10.
Sen 11e gången blir jag aktuell och så är jag tillbaka på ruta 1 igen.
Jag önskar det var annorlunda.

Man kan börja om hur många gånger som helst. Bara man inte ger upp helt. Och förhoppningsvis blir man lite klokare för varje gång. Fundera över vad som funkade bra sist, och vad funkade inte alls? Vilka falluckor måste du se upp med den här gången. Analysera, planera, utvärdera, korrigera. Om och om igen.

...men det är ju så trååååååkiiiigt!!!
Varför kan det inte vara enkelt, bara?
Två glas tack o Hej vi stannar där?

Suck

Hej,

Jag känner precis som du igen mig i det här med att sällskapsdricka, jag klarar det en, två, fem, kanske tio gånger...men rätt vad det är så sitter jag där och har gjort bort mig igen. Kanske måste vi inse att det inte är för oss över huvud taget, även om man SÅ gärna vill vara en del av de andra. De som kan slappna av, ta sig två glas och nöja sig där. Inte bli hetsig, inte elak, inte dryg, inte skämmer ut sig. Att kunna se ens nära och kära i ansiktet och känna stolthet.

Jag är också i början på min väg mot ett annat liv, det kommer inte bli lätt men det är fler som befinner sig i samma situation. Jag känner i varje fall ett starkt stöd i det och tror att ju mer man läser här desto mer igenkänning hittar man. Vi är inte ensamma.

Det är bara en himla dryck. Ångesten och all skit som kommer med är inte värt det. Jag tror att man måste byta ut hela längtan efter alkohol till glädjen över livet man har utan den. DET ÄR SÅ MYCKET BÄTTRE. Sällskapsdrickandet är inte SÅ jäkla kul. Faktiskt. Det finns viktigare saker. Dina barn, till exempel. Och din egen hälsa. Kram!

..jag har ont i huvudet varje dag
jag är enormt trött
jag är småförkyld

känns liksom inte som att min avhållsamhet från alkohol belönas alls

jag vet att det är bättre för mig när jag låter bli men jag kan knappast påstå att det är roligare..

Fibblan

Trist att du inte mår så bra fysiskt och så förkylning på G ovanpå det..inte konstigt inte livet känns så roligt just nu.
Men du, vinsterna med att du avhåller dig - de kommer att komma?!
Vad kan du göra idag för att ta hand om dig lite extra och som kanske ger den där belöningen utifrån, om inte annat. Förstår att det känns trist, men hang in there?! Du gör det så bra?!
Styrkekramar ?

/Fibblan ?