Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Duktig du är som håller dig på mattan! Och ja, Captain är en favorit. Likaså ett märke som heter Karma. Finns på Mathem! Kraaaam

Fibblan

Hur mår du ??
Längesedan jag var inne och skrev känns det som. Har ju gått sådär för mig..
Hoppas desto bättre för dig!
Jag hejar på oavsett?!
Stor kram
/Fibblan ?

...så längesedan jag kikade in här! Har inte ens hunnit läsa vad ni andra har skrivit! Gulligt att ni undrar vart jag har tagit vägen. Min frånvaro har inte berott på att jag har fallit och simmar i vindunken utan att jag helt enkelt fått lägga vissa saker åt sidan. Det tog för mycket tid på morgonen och kvällen att uppdatera och svara här inne när jag är uppe 5 varje morgon och skjutsar min son till sin praktik. Detta är sista veckan för honom nu och min sista dag för idag flyger jag iväg, via Helsinki, till Kanarieöarna och tar därmed lov. Jag och vovven ska få några dagar för oss själva därnere innan mannen och sonen kommer (som därmed slutar sin praktik)

Jag kommer ha mycket mera tid att "hänga" här inne och gå igenom allt jag har missat.

Hur det går? Fibblan, det går sådär men jag håller en ganska rakryggad och stolt bröstkorg framför mig. Ska ta mera krafttag, hälsomånaden är slut och jag märker en viss skillnad på tightheten i kroppen men jag har inte varit helvit.

Nu måste jag skynda vidare...hör av mig när jag sitter på altanen i in ensamhet med kaffekoppen. Kraaam

Fibblan

Och att frånvaron inte beror på att du simmar runt i vindunken..??!
Klart du inte hunnit med att hänga här, så som vardagen sett ut! Och det verkar ju gå bra även utan ?! Inte helvitt, (som kanske inte är målet ändå, eller hur var det nu..?) men dock
en hälsomånad, som du märker positiva resultat av?! Så jag tänker mig att det betyder att du lyckats hålla a på en rimlig nivå (?)!
Vad skönt med resa och avkoppling efter denna intensiva period?!
Ser fram emot fler uppdateringar om/när du orkar och har lust☺️! Jag är på dag 3..
Denna gången nailar jag det..??!
Stor kram
/Fibblan ?

Jag hatar bortförklaringar men måste ju ändå skriva lite för åhhh vad jag saknar er alla. Jag fattar precis om ni har gallrat bort mig men snälla gör inte det ?? Varje stund är tid för reflektion men jag har inte suttit still många timmar på en stol denna resa. Herregud, jag har ränt runt i affärer för att försöka få ordning i min mans pappas hus. Igår var jag tvungen att gå och få massage och då ska ni veta att jag typ gjort det en gång i livet. Vilken hit! Ska dit på måndag igen.

Min bortförklaring är att jag bor med familjen på sån lite yta att jag helt enkelt inte kan sitta och skriva men nu tog jag mig tid eftersom jag är uppe tidigt varje morgon. Jag har inte ens orkat eller hunnit titta på film på kvällarna. Men ja det har varit kul men är mycket tungrott i ett land där man måste köra Google translator hela tiden.

Vinet då, jag säger bara usch. Tankarna snurrar hitan och ditan om varför man är så himla hypad på vin? Att dricka vin till allt? Jag hade en bra ambition när jag reste ner, letade efter Komboucha men det finns INGENSTANS. Ni vet ju då, hur man börjar prata med sig själv och den här draken. Diskussionerna går vilda och ja, jag har druckit vin men just nu tycker jag det smakar usch med vitt vin. Rosévinet är bläää och strävt. Ska försöka få samma känsla av ett ä’ckligt Rioja också men dit har jag inte kommit. Jag blir grinig och irriterad av att dricka vin både när jag gör det och framförallt dagen efter. Till mitt försvar är... att jag varit uppe typ 6.30 varje morgon då ”arbetslägret” typ har börjat.

Min tråd har fyllt ett år också... Kraaam på er alla!

Kämpa på Pellis! Jag tror och hoppas på dig. Be inte om ursäkt - vägen är kanske kringlig, men den går framåt. Så länge du återkommer och uppdaterar och försöker finns vi alla här. ??

Fibblan

Instämmer med kloka katten ?!
För trött för att skriva ngt mer, ville bara du skulle veta det?!
Kramar
/Fibblan ?.

Här gallras det inte bort någon ? men ibland behövs en paus och då kanske man inte vill pressa någon att känna sig tvungen att skriva.
Bra att du fortsätter kämpa trots tung arbetsbelastning ??.
Jag tror på dig?

Kramar
???

Idag skulle min pappa ha fyllt år, han gick bort allldeles för tidigt, endast 74 år gammal. Jag tror så här i efterhand att han dog av alkoholrelaterade skador. Det sporrar mig att idag kliva på Framgångståget. Sitter på flyget hem från Spanien, jag och vovven, sippar på en Cola Zero. Bredvid mig sitter en fantastiskt kvinna från Estonia som är ekologisk hela hon. Jag frågade henne om hon hade hört talas om Komboucha, det hade hon och älskade den drycken. Hon dricker aldrig alkohol och det märks på henne Tycker inte det är gott. Hon är 32 år, ser ut som Vicks Blå och det bara strålar om henne. Vilket energiknippe att sitta och prata med.

Tänk om jag gått vidare på stigen då hade jag också snart haft 100 dagar i ryggsäcken men så jag inte tänka. Orkar inte vara besviken på mig själv det gör framtida jobb ännu mer tyngre.

Ta chansen nu istället. Det bästa tillfället att plantera ett träd (eller bli nykter) var för hundra år sen, men det näst bästa tillfället är idag! Tiden går fort, och snart är det du som sitter där, fräsch som en nyponros, och inspirerar andra.
Låt det här bli dagen som förändrade allt.
Kram! ?

Fibblan

Så härligt att ha dig med på tåget Pellis ❤️!
Helt rätt Pellis - släpp besvikelse och hur det kunder varit! Tar sådan onödig energi i anspråk!
Jag har "bara" 16 dagar denna omgång - kunde också haft närmre 100, men det spelar ingen roll! För denna gången kan vara den sista! Varje gång vi gör en omstart kan vara det tillfället. Varje gång vi tog den sista klunken ur det sista glaset den dagen eller den kvällen, kan vara det sista någonsin! Svindlande tanke, eller hur??
Och vad det gäller antal dagar så har vi alla olika antal dagar bakom oss - men 100 och hur många fler vi vill framför oss..???!
Stor kram
/Fibblan ?.

Det fanns kanske en anledning till att du hamnade bredvid just den kvinnan på flyget. Att hon gjorde så starkt intryck på dig betydde säkert något. Ta chansen att ha henne som förebild. Fräsch, trevlig och nykter - vilken härlig kombo.

Lycka till, fina du! ?

Kram

Helt klart att man ska gå in här och läsa mer när suget kommer! Tack snälla ni för pepp och stöd. Går inte på tredje dag som helvit. Hela flygresan hem gick galant för att jag satt bredvid denna fantastiska människa. Hemma har jag fortsatt i samma bana men känner en inre stress på något sätt. Har alltid lite för bråttom med att jag vill känna resultatet direkt på en massa olika punkter och gör jag inte det så faller jag lätt. Magen, vikten, ögonen, hjärtklappningen...

Jag skulle vilja prata med kroppen och höra hur den reagerar och mår inifrån när jag avstår från att dricka. Stegen är fortfarande tunga och inte det där klippet som jag kände i augusti. Någon skrev här att alkohol suger ur en mineraler och att magnesium hjälper! Jag måste läsa på om det

Nu väntar en lång arbetsdag! Kraaam

Det blir bättre för varje dag även om det inte alltid känns så.
Fortsätt och skriv och läs, hämta kraft här från oss andra på forumet.
Det är så kul om vi håller ihop kvintetten/kvartetten även om det var ett tag sedan Lennis hördes av.
Men alla som vill får plats på Framgångståget?? skulle det bli trångt är det bara att koppla på en vagn till?
Ha en fin dag Pellis ?
Kramar
???

Nannin

Dag 1 för min del. Är så himla rädd att jag inte ska fixa detta. Man har ju sagt så många gånger innan att man ska låta bli, men har då ändå fortsatt.

Behöver allt tänkbart pepp och peppar gärna tillbaka till er.

Är så taggad och vill göra detta för mig själv och min familj. Framförallt mina barn .
Kramar till er . Ni är så grymma som tar dag efter dag och fixar de ??

??

Fibblan

Ville bara titta inom med en kram och höra hur du mår? Ingen nystart är den andra lik och det tar ju tyvärr ett tag innan "nyponros-grejerna" börjar hända..?.
Även om du inte känner samma "klipp", som i augusti, och otåligt vill börja få syn på fördelarna utan, så kommer de snabbare än man tror om du bara orkar hålla ut denna första vecka??. Sikta in dig på den ?, bara 3 dagar kvar och så har du en hel vecka med dig, sen efter ännu en, kommer de första positiva förändringarna, så som mindre plufs, (både ansikte och mage ??) klarare, vitare och piggare ögon. Och hjärtat kommer vara mer i en naturlig rytm❤️ !
Hoppas du hänger kvar på tåget ??️!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

..nya tag (?) !
Hur har du det Pellis ??
Oavsett hur helgen varit, stannar tåget när som för dig att hoppa på ? !
Hoppas du mår bra och att du har haft fullt upp med andra grejer, så det är därför, bara tre dagar sedan du hördes av ju..
det känns väl länge för mig, eftersom jag hänger här väldigt frekvent nuförtiden ?.
Stor kram!
/Fibblan ?.

Jag sitter fortfarande kvar fast längst bak i vagnen! Ni är så gulliga som kikar in och hejjar på mig. Helgen gick inte alls bra men nu ska jag boka en läkartid, måste ta detta till en nivå extra. Har ingen direkt läkare jag gillar på min vårdcentral och det måste vara en snäll läkare för skäll är det sista jag vill ha!

När jag skriver att helgen inte gick bra menar jag inte att jag spårade fullständigt men jag har gått och ojjat mig över en bokad "frulunch" sen länge tillbaka. Låter helt sjukt att jag inte kunde motstå att ta lite vin men som jag skrivit förut är jag en oerhörd centralfigur vid dessa tillställningar så jag dividerade in i det sista med mig själv. Jag svettades och fick hjärtklappning och var ilsken som en tjur på arenan över denna lunch. Kände att jag inte orkade svara på en massa följdfrågor.

Nu ska jag alltså boka en läkartid för provtagningar. Sovit dåligt inatt men jag känner mig oerhört laddad faktiskt trots att det kommer finnas så många hinder och utmaningar på vägen. Däremot vet jag inte hur det går till med läkare? Om jag oavsett, först måste gå till husläkarmottagningen eller om man kan komma till en beoendeläkare? Får googla under dagen. Sen ska jag ju flytta nästa år inom samma kommun men jag kanske ta en mer närliggande värdcentral än den i centrum? Börja på ny kula. Ni som har läkartips att ge - boosta mig gärna!

Kraaam

Fibblan

Klippet du kände i augusti, verkar vara
tillbaka?! Man riktigt känner din styrka i mening efter mening?! Och nu är du där att du vill hjälpa dig själv till en nivå extra, genom att ta kontakt med läkare. Modigt! Och såklart då att du är mån om att det ska bli rätt. Mitt tips på den fronten, är att du letar upp din närmaste beroendemottagning (i små kommuner kan behöva leta sig fram till närmaste största stad..) och ringer o bokar en tid det direkt. Jag kan ju inte garantera att just den mottagningen du söker, är bra på bemötande, men min erfarenhet är att eftersom de jobbar med just dessa frågor, är de generellt bra på och bättre än de vanliga allmänläkarna ☺️. Lycka till ?!
Sedan när det gäller den där "frulunchen", låter det inte ett dugg konstigt i mina öron. Vi har alla varit där och jag är fortfarande där. Bävar inför kommande tillställningar som rasslar in i mängder nu när december kommer.. Men det finns ju ett gäng nödlögner att ta till, så jag kommer välja bland dem..?, i första hand tror jag. Efterhand som jag bygger upp min egen tillit, styrka och glädje inför mitt beslut, så tror jag att jag så småningom kommer kunna säga bara nej tack, jag dricker inte alkohol.✊??!

Heja dig Pellis - nu kör vi! Och drar åt svångremmen för a-? ännu lite till?!
Stor kram!
/Fibblan ?.