Anonym 21523

Tack

Ja känner så väl igen mig sedan min tidigare relation med en annan alkoholist. En dag fick jag nog o sa att det är över, gick också och funderade på det exakt som jag gjorde med den här mannen.

Nu känner jag samma att ingenting får mig att gå tillbaka, inte ens om han vill gå i en rehabilitering, det får han göra utan mig och förhoppningar om att jag ska komma springandes

frågar jag om du gått på Alanon? Kunde annars vara värt att pröva - för att inte falla in i samma mönster en gång till. Medberoendet sitter djupt och är minst lika ’listigt och starkt’ som beroendet. Svårare att känna igen också... Bara en tanke! / mt

Anonym 21523

Hej
Jag har inte gått där
Kanske vore nåt att göra.
Har dock gått många år i terapi för min traumatiska barndom ( inget ja vill ta upp mer om här)
Men ja förstår vad du menar

Ska kolla upp det... tycker jag hela tiden ger bort mig o fastnar i medberoende relationer

Tack för tips ??

att du halkar in i och fastnar i såna relationer så är det verkligen värt ett försök! Pröva! / mt

Anonym 21523

Slriver av mig

Det har bara gått några dagar efter beslutet och steget från honom.
Jag har redan känt och märkt skillnad på mig. Igår tex satt jag och njöt av musiken jag hade i lurarna, på väg mot mitt arbete, småsjöng tom!

Har kunnat slappna av på ett helt annat plan på arbetet. Visst kommer tankarna som funnits där länge, va gör han osv, men direkt efter så kommer jag på mig att just ja!!! nä det där är av vana, och inget jag behöver bry mig om och oroa mig för mer ?

Sen kom det en liten tomhetskänsla en stund men jag kan inte påstå att den var fel? det kändes sunt att få den,som att den ska finnas där just nu men den går över.

Jag märker skillnad på hur jag är mot kollegorna nu med. Mera här o nu och inte så nedstämd och tung.

Anonym 21523

Skriver av mig
Känner mig psykiskt starkare, dock väldigt trött fysiskt. Att ta beslutet var en kraftansträngning. Jag är inte ledsen, så som jag var rädd att känna, heller ingen ånger vad jag kan känna.

Känns bara ovant. Ovant att inte skriva jag älskar dig, saknar dig osv...
Känns också ovant men befriande att åka hem efter min arbetsplats och känna lugn. Känns befriande att inte behöva va orolig över lögner, hans humör.

Så bra Troja, att du kommit till ett beslut. Det kommer bli bra för dig. Ett lugnare liv. Håller tummarna för dig.

Anonym 21523

Jag känner lust till saker igen....
Jag blir glad av nya tankarna på att nu är det bara jag/ mig själv att tänka på.

Har börjar göra sånt jag gjort innan, sjunga, vara mer social och mera säker. Det går lättare att prata med de jag känner. Nu handlar det om mig.

Anonym 21523

Skriver av mig

Det här kanske låter löjligt men jag vill ändra status på sociala medier! Jag vill att det ska stå att jag är singel, INTE för att locka till mig andra män utan ge en signal utåt att jag och han inte ses längre.

Varför jag inte vågar det just nu är för att jag var på honom när han satte ut det. Jag tyckte inte det var bra eftersom det inte var till 100% över mellan oss, men nu är det ju det.

Jag bör inte ens fråga nåt sånt egentligen för att nu handlar det om mig och inte va han känner.

Jag vill bara inte att andra ska tro det är fritt fram bara för det står att jag är singel...

Finns en flik där det står separerad ?
Men samtidigt så vad har andra med det att göra!? Det jag dock vill pusha på är att det faktiskt är över

Sofia

Heja Troja! Det är härligt att följa dina reflektioner och din process där du gör dig fri från ditt ex, bit för bit (som rubriken på din tråd!). Det är glädjande att läsa "nu handlar det om mig och inte va han känner" och "Har börjar göra sånt jag gjort innan, sjunga, vara mer social och mera säker" - du tar tillbaka dig själv. Du har rätt att må bra och ha ett härligt liv, fyllt av glädje och sånt som ger dig energi. Tänk vad du får kraft över när du inte behöver fokusera lika mycket på olika lögner och hans varierande humör.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Härligt att läsa om förbättringar i ditt liv. När det gäller sociala medier. Du kanske kan ändra status i två steg. Först göra din relationsstatus så att bara du själv kan se den och sen när det känns bekvämt öppna upp den för vänner igen och då står det singel. Det kommer inte upp någon avisering i flödet på status singel som det gör när man ändrar tillstatus i ett förhållande. Som tur är? precis som du säger känns det inte kul att alla ska se det i början. Kram från en som haft samma dilemma.

Anonym 21523

Tack ??

Anonym 21523

Idag har städat nästan hela mitt hem. Känns bra nu efteråt. Ser fram emot morgondagen att gå ut och roa sig med några vänner.

Känts ovant att vara hemma från jobbet och han inte är här som han brukar vara när jag inte är och arbetar.

Är avslappnad, trött fast en bra trötthet på nåt sätt

Du tar din plats i ditt hem och makten i ditt liv! Så härligt att få följa.
Fin fredag och trevlig helg? / mt
PS Läste sedan dina funderingar om att signalera ’singel’ och tänker på det du skrev tidigare om att du haft liknande relationer som den du lämnat. Tipsar igen om Alanon - för att stärka dig själv. Kanske att du också är ett s.k ’vuxet barn’ med tråkiga erfarenheter under uppväxten (missbruk, psykisk ohälsa, våld eller liknande). Tänk på det. Jag skriver i välmening /DS mt