Fibblan

Tack för din hälsning ?!
Bara helgen blir nykter, så blir den bra. Jag mår riktigt dåligt tyvärr..men jag lyckades hålla mig undan alkohol igår, trots allt?! Att få vakna idag utan den rent ut sagt äckliga känslan, av alkohol som förbränns..bara det är en lisa för själen just nu. Jag måste hålla i detta nu. Vill ju det så gärna innerst inne, men ångesten är så är så stark. Har tyvärr börjat ta till min "andra drog", nikotinet igen. Känner mig desperat. Egentligen vill jag verkligen inte bli uppslukad i nikotinets käftar heller igen, men jag märker hur jag sakta men säkert är på väg dit.
Är det kamp som är tema för dagen..? Nä, snarare kapitulation. Om jag lägger mig platt och inser mig maktlös..Vad händer sedan?
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

..missnöjd med mig själv, är självföraktande och destruktiv..mest i tankarna ska tilläggas (!) och att jag gör mig själv illa genom att ta till gift i olika former för att kunna hantera allt mörker där inne..
Har druckit vin vid tre tillfällen denna veckan, senast igår. Och det har inte varit några mängder, och det har varit när barnen somnat etc, etc men även om ingen kommer till direkt skada utifrån hur denna vecka sett ut. Så gör ju JAG det. Och när jag tänker alkoholism så tänker jag att det inte har med mängden att göra och hur "städade" vi ändå lyckas vara. Hur disciplinerat vi kan hålla oss till en viss mängd. Egentligen tror jag mer eller mindre att alla här inne har en alkoholism, dock i varierad utvecklad grad. När man är upptagen i tanken på alkohol, oavsett mängd, då är man redan i utvecklandet av vad som officiellt idag betraktas som en sjukdom. Jag har på olika sätt försökt ta mig an min begynnande sjukdom. Och precis som det också beskrivs enligt läkarna så är det en progressiv sjukdom. Jag dricker inte mer. Det senaste året har jag verkligen dragit ner och hållit mig helt fri från det i perioder, men jag har aldrig lyckats komma till punkten att jag känner mig FRI och FRISK.
Jag vill inget hellre - ? FRI och FRISK. Men nu har jag istället dragit i mig nikotin istället. Bättre kanske en del tänker. Men för mig är det bara ett och samma symtom på ett osunt sätt att handskas med livet. Jag är en beroendepersonlighet, har ett mörkt hål, som jag upplever att jag behöver fylla med än det ena, än det andra..

Men jag är nog lite på gång ändå, mitt upp i allt..? (?)
Jag måste tro det. Och som så många har sagt tidigare, så leder ju varje bakslag och varje reflektion kring det, till nya insikter och nya tag i förändringen. Jag måste tänka så, för att inte ge upp hoppet om mig själv. Och det kan jag ju inte göra. Jag har ju trots allt satt barn till världen. Jag gör allt för dem❤️. Och jag är en bra mamma trots det här. Men jag skulle förstås kunna ge dem än mer om jag mådde bra själv. Om Jag var FRISK och FRI. För dem, kommer jag aldrig att ge upp. Imorgon är det ny vecka och nya tag. (Har ett glas vin kvar i flaskan, som jag likt den missbrukare jag är, just nu inte är beredd att hälla ut i vasken..) Som sagt..sjukt. men det är ju det jag är!

Fr.o.m imorgon går jag av såväl alkohol som nikotin igen. Och denna gång kommer jag att ta det dag för dag. Nytt grepp, för att se vad det kan ge. Skriva kort här, var dag i dagboksform, kanske till morgon OCH kväll. Ngt litet. Göra avtalet med mig själv på morgonen, (likt aa om jag förstått det rätt). Ta beslutet om nykterhet den dagen och summera och tacka mig själv på kvällen för att jag lyckats. När suget sätter in, ska jag i alla lägen det är möjligt ge mig ut på en rask promenad, i annat fall skriva här.
Det är min plan nu. Nu skruvar jag åt för a-? återigen, och jag ska vinna?! Jag ska göra den rösten svagare och svagare tills den inte hörs alls!
Kramar till alla här inne, som på olika sätt jobbar för förändring?!
Och en stor till mig själv?.

/Fibblan ?

Fibblan, du är på väg till ett friskare liv. Du har alla pusselbitarna på plats men i oordning just nu....????.
Det gäller att se helheten och en bit i taget så kommer du fixa detta? jag är helt övertygad?
Skriv ett par rader här varje dag och hämta lite pepp här och där?
Du är ju en av de mest inspirerande och peppande forumvännerna här inne? så nu får du ta emot lite egna hejarop också?

Kramar
???

Fibblan

En positiv tanke - har alla pusselbitarna - ska bara få ordning på dem..??!
Tack för pepp och dina fina ord FinaLisa ?!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Börjar min tilltänkta nya vana redan idag. (Tog ju ETT glas vin vid lunchtid idag). Så även om jag förmodligen är att betrakta som nykter nu, så har det ju inte varit en helvit dag. Och det är dem jag räknar - så dag 1 blir imorgon ☑️.

Men som sagt jag hade ju en idé om att både checka in och checka ut här, med regelbundenhet nu för att se vad det kan ge☺️! Så småningom kan det kanske bli en gång om dagen, och vart efter mindre. Men jag måste prova ett nytt grepp!

Och Knaskatten ?, som jag startade 5 dagar efter, nu den senaste omgången här s.a.s, har ju med framgång hållit i sina uppdateringar, så nu kör jag på ditt koncept ?! Och så ska jag omedelbums se också om jag kan ladda ner, alternativt köpa hem boken, this naked mind. (Vill jag minnas den hette..?)
Jag tror stenhårt på omprogrameringen, har bara kämpat på med den på egen hand liksom. Lyckades ju med nikotinet på den vägen, men bara en pytteliten bit med alkoholen. Så nu tar jag tummen ur, och hoppar in i en ny omprogrameringsfas, också med hjälp av boken denna gång?!

Tack till er alla, ingen nämnd, ingen glömd, för inspiration att fortsätta på den nyktra vägen!

Stor kram!
/Fibblan ?

Fibblan

Tack vännen ?!
Dag 1 och så lägger jag första pusselbiten på sin rätta plats?!
Ha en fin dag och en bra start på veckan
du med?!
Kram
/Fibblan ?

Heja heja heja Fibblan! Tycker att du tänker så klokt kring det här, och du kan ju verkligen se att det finns ett beroende och ett missbruk. Jag hoppas SÅ att den där boken kommer att ge dig lika mycket som den gav mig. Det blev verkligen ett startskott för mig. Jag läste och reflekterade och verkligen levde mig in i allt. Och så följde jag upp den med The unexpected joy of being sober, som också var fantastisk. Så peppande och positiv och med massor av bra råd och tips för att klara av nykterheten.
Fibblan, nu är du som en gravid människa. Du ska ta hand om DIG först och främst och göra det som är bra för dig. Sova ordentligt, få frisk luft, äta det du är sugen på, lata dig om du behöver, ställa in sociala tillställningar du inte orkar med. Osv osv osv. OCH - så klart - låta bli alkoholen. Du är din egen bebis i magen som du behöver ta hand om! Jag hejar på dig, stort lycka till vännen! ???

Fibblan

..hihihi?! Ett roligt men också väldigt tänkvärt sätt att se på sig själv i det här "egenomhändertagandet"..!
Visserligen hade jag inte hunnit utveckla mitt beroende då, Jo nikotinet förstås, men det skulle aldrig komma på tal att tillföra ngt gift till kroppen i det tillståndet. Så den tanken funkar väldigt bra att ta till sig av och som en bra påminnelse om jag skulle vackla?.
Och jag ska göra mitt yttersta ??! Tack för pepp och hejarrop?!
Nu ska dagarna bara få läggas till varandra som ett fint pärlband..??!
Stor kram
/Fibblan ?

Fibblan

Ingen bra morgon, sovit dåligt men nykter som en spik??!
Nu kör vi ännu en dag. En dag till närmre friheten ?!
Kram
/Fibblan ?

Jag tror på din plan att gå in här och ge dig själv löftet om nykterhet svart på vitt varje dag. För mig var appen ”I am sober” en klar framgångsfaktor de första veckorna av nykterheten. Man börjar varje morgon med att ge en pledge (löfte) och sammanfattar sin dag varje kväll. Det där med att avge löftet varje morgon är litet som att man skruvar in inställningarna på rätt våglängd från start. Nu tröstar jag mig ibland när jag känner mig allmänt otillräcklig som människa med att kolla i appens räkneverk hur många timmar jag sparat och hur mycket pengar jag sparat på att inte dricka. Typ ”jaha det där och det där gick åt helvete och hur jag ska fixa det ena och det andra har jag ingen aning om... Men jag är tamejfan nykter, så hejja mig ändå!” ?

Västligvind

Bra Fibblan! ?

Vi klarar det ihop!
Finns det något som du skulle vilja göra för dig själv? Alltså något fritidsintresse eller något? Jag har börjat göra mer för mig själv, yoga till exempel. Så får mannen ta hand om allt den tiden. Stänger av telefoner och allt. Bara min tid. Det kanske hade varit något att se fram emot att göra ❤️
Kram

Fibblan

..för er fina respons ❤️! Skulle checka ut denna dagen och möttes av sådan fin hejarklack - tusen tack?!
Det gick ju bra denna dag 2, till sist..?!

Heja oss alla som, oavsett antal dagar, lägger ännu en nykter dag bakom sig!
Längesedan jag fick så mkt gjort en vanlig tisdagskväll efter jobb..?!

Tillsammans klarar vi det -
Bra jobbat till oss alla??!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Checkar in dag 3 ?!
Oavsett vad som händer idag ska jag vara nykter ??!
Kram
/Fibblan