Nykter till midsommar! And beyond..

1209 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Trevlig helg, Fibblan!

Grattis till tvåsiffrigt och ett tack för att du finns här. 💗 Kram kram

Fibblan
Tack själv Vinäger💜

Kram
/Fibblan 🌼

Lennis
Fantastiskt vad du är bra 🌸🌸

Är inte så ofta inne känner att det blir enklare om man inte är inne hela tiden...fast in o tjuvläser är jag ibland. Blev avundsjuk på att du klarade av fastan jag o sambon pratar om att köra nästa eller veckan efter vi får se 😉han tror inte han orkar jobba fysiskt på jobbet med ingen mat...😉
Men du jag läste att du tänkte checka ut ikväll nej gör inte det 💕💕 du gör det så bra så bra!!! Fast vem är jag o komma o säga något! Men man vill att andra ska lyckas!! Hoppas du orkar stå emot o får en superskön helg!! Ta hand om dig!! Kram kram 💕💕

Fibblan
Tack Lennis💕!

Usch, ja kände mig låg igår. Och ensam. Och allt kändes meningslöst på ngt vis. Men jag klarade ju min fasta, typ.
Ja ,det var en prövning alltså..phu. Bröt den sista dagen lite i förtid med en daimbiskvi..🍩hahaha😅! (Men det var det eller korka upp, så valet var enkelt 👍😋)
Nu kommer jag att gå in för att äta nyttigt och komma igång med träningen igen. Kommer också precis som du är inne på att inte logga in här så ofta. Jag ska låta dagarna rulla på och verkligen ha fokus på annat. Kommer säkerligen få mer gjort här hemma och mer närvaro med barnen också 💕. Vi hörs igen, men kanske om en vecka snarare än
Imorgon 😆!
Ha en fortsatt bra helg och en bra vecka 💚🍀!
Kram
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Bra jobbat!

Härligt att det tuffar på för dig. Fortsätt så!

Vinäger
Bra val

Både vad gäller biskvier och inloggning här.

Forumet får inte bli ett tvång utan ska förstås finnas som en ventil när behovet finns.

Ha det gott! 💗

Kram

Fibblan
Snart en vecka sedan jag uppdaterade..

..och det känns länge för mig..😅!
Men jag tror faktiskt att det blir bra. Det har varit 0 fokus på alkohol denna veckan och hur det än är, och hur mkt jag än uppskattar detta forum och framförallt människorna i det 😘💕, så märker jag att det blir bra för mig att inte hänga alltför mkt här inne. Denna vecka har jag levt ett helt vanligt liv. Nöjd och stolt över det! Vem har sagt att vanligt är tråkigt.. Nä, in med än mera vanlighet vet'ja..😝!
Fortsatt lyckönskningar till alla🍀!
Stor kram!
/Fibblan

Mirabelle G-S
Ett vanligt liv 😊

Jag är böjd att hålla med. Vanligt är skönt. Mer vanlighet åt folket! Kram

Fibblan
Tack fina 😘💕!

För din kommentar Mirabelle G-S!
Så tacksam för att du med dina erfarenheter och längre nykterhet, orkar och vill ta dig tiden att göra det du just gjort😘!
Peppat mig på den rätta vägen!
Stort tack💕!
/Fibblan 🌼

Mirabelle G-S
Tack själv finaste Fibblan 😘

Tack själv finaste Fibblan 😘 Vi gör detta tillsammans, allihop. Vi växeldrar, lyfter, peppar och sympatiserar, delar framgång, motgång och balansgång. Utan er alla hade jag struntat i nykterheten flera gånger om ❤️ Kramis

Pellis
Skriver under på det!

Håller helt med er till fullo på allt ni skriver! Jag är inte heller inne här så ofta för tiden räcker helt enkelt inte till! Jag får verkligen dåligt samvete när jag inte hinner skriva och peppa andra som peppar mig och för mig är det en känsla av ännu mera dåligt samvete!

Men det bästa av allt är NI finns! Kram

Knaskatten
Forumet

Det finns ju till för att hjälpa, så jag tänker att alla är fria att använda det precis som det passar. Det finns alltid någon här inne och stöttar och peppar när det behövs. Ibland känner man för att vara här mycket, ibland lite. Allt är okej.
Och vanligt liv låter magiskt, Fibblan. 😸🙏🏼

Fibblan
Pellis, Katten och återigen Mirabelle G-S

VI finns!
Och vi finns för varandra i vått och torrt (bokstavligt talat..😅!)
Precis som ni alla säger, ibland har man lite över att ge till ngn annan, och bland är det just det, som ger den där extra energin man själv också behöver..✨,
Men ibland behöver man precis som en nykastererad/steriliserad katt bara få vara för sig själv och slicka sina sår..
Just nu vet jag inte vad jag behöver mest/bäst..(?)
Det är också ok.
Att inte ha alla svar.
Att inte alltid veta bäst.
Så trött på just det, att alltid veta bäst.
Bara sög åt mig vad jag ska göra, så gör jag det..!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Fibblan
Misslyckande och nya tag

Blev ju inte så j-la lyckat där på lördagskvällen sedan...
Valde att hälla alkohol på såren..😬, bra lösning för rengöring av yttre sår, men absolut inte för de själsliga..det vet vi ju..
Då vad fan..håller jag..på med..då..
Just nu
kämpar jag på och är på dag 3 igen.. inte så nöjd med mig själv just nu.
Samtidigt försöker jag fånga upp ngn slags stolthet och/eller värdighet i att jag aldrig ger upp kampen om bättring och förändring 💪😊!
Lättare att göra med andra än sig själv..
Lycka och styrka 🍀!
Stor kram!
/Fibblan 🌼

Andrahalvlek
Aldrig ge upp!

För varje misstag blir du förhoppningsvis lite klokare, och kan undvika falluckorna nästa gång. I alla fall de välkända.

Kämpa på!

Pellis
Det omöjliga...

Kära Fibblan! Känn dig inte misslyckad! Som Andrahalvlek skriver: För varje misstag blir du (och jag för den delen) lite klokare och kan undvika falluckorna nästa gång. Ibland känns det ju så omöjligt att övervinna bara några vita dagar och ibland går det som på räls. Man har massor med energi att lägga på sin nyktra tillvaro och det är så mycket enklare tillsammans med alla andra här inne och tiden man hinner lägga på att skriva. Allt hänger ihop med vilken sinnesstämning man har i sin kropp, hur mycket egentid man har.

Ett drömscenario är att få träffa alla och bara grotta in sig i det omöjliga men jag vet ju att det inte går. Tänk att få fika med någon? Bara prata prata och prata ännu mera!

Jag ger heller aldrig upp om förändringen! Stor varm kram som innehåller styrka och lycka!

Mirabelle G-S
Ibland tar man slut på någe

Ibland tar man slut på någe vis. Jag vet inte riktigt vad de är som händer inuti dig, eller mig, eller någon annan som snubblar. Men jag ser det litet som att batteriet tar slut, precis som för ett autistiskt barn som får en härdsmälta, när för mycket tar energi, och det inte ges tillräckligt med återhämtning emellan. Jag tror att för oss, liksom det autistiska barnet, ligger lösningen i att undvika att det där batteriet tar slut. När det redan är slut är det liksom kört. Det finns inga resonemang, ingen viljestyrka, ingen avledning som fungerar. Hur märker du att ditt batteri sinar? Hur stoppar du läckaget och fyller på? Stor kram till dig.

FinaLisa
Godmorgon Fibblan🌅

Vi sitter i samma båt och guppar verkar det som....
Mirabelle har en bra liknelse med batteriet, det gäller att byta innan det slocknar.
Fan, att det ska vara så svårt att fatta🙄
Hursomhelst så sänder jag styrkekramar till dig. 💪💪💪
Vi ger aldrig upp 😊🤗✌️

💙💚💛

Fibblan
Tack fina ni💗

Alla som skrivit till mig sedan senaste
bakslaget 💕!
Jag känner mig hopplös, och inte värd varken den omtanke, tid eller energi som ni förmedlat till mig.. samtidigt OERHÖRT TACKSAM ❤️!
Att ngn vill och bemödar sig att plita ner sina tankar, långa som korta, peppiga som eftertanksbegärliga. Vet inte om det sistnämnda ens är ett ord. Men stort tack Mirabelle G-S av det begär till eftertänksamhet, som ditt senaste inlägg väckte hos mig! Det bästa begäret av alla😘😅!
Du är så klok! Och jag har verkligen tänkt till kring dina frågor, för där i ligger viktiga nycklar 🗝️🗝️. Nu är bara frågan också när, var, hur jag ska ta tag i mitt återfall. Jag vet att bästa läget är nu. Var och hur innebär att jag stannar hemma, för här finns inget! Men så finns det den där andra rösten som säger att jag kanske skulle passa på att möta upp en vän..som också säger att jag kan börja om imorgon eller på fredag eller t.o.m söndag..
Nykter.
Jag väljer att somna nykter ☑️!

🙏
Tack ni alla!
Phu,
Vi kämpar på!
Stor kram!
/Fibblan 🌼

Fibblan
Tacksam över att lyckas stå emot

Igår. Och många gånger och dagar t.o.m månader dessförinnan också förstås.
Men det är kämpigt tycker jag att bryta med ett återfall, för det är precis som att man då plötsligt ger sig rätten till ett misslyckande till och kanske ännu ett osv. Man känner ju ändå sig så fruktansvärt vördelös, så man är liksom inte värd ngt annat.. Att det liksom är lätt att hamna in i det omvända. Istället för att skjuta på beslutet att dricka, så skjuter upp beslutet på den nya dag 1.
Jag är idag, just denna morgon, extra tacksam att jag inte drack ngt igår. Jag har lyckats bryta ön en gång, dag 2 idag med andra ord..💪

Sedan skulle jag också kunna meddela att det inte var så mkt, och att inget katastrofer hände etc och det är jag förstås glad över, men alltså det där giftet. Det är verkligen det, om det är aldrig så lite.. Det är som om när en droppe blod sprids i havet och hajen känner det på flera mils avstånd. Så är det med alkohol för mig. Minsta lilla, så slår alkoholdjävulen klorna i mig. Vill bara ha mer. Och att jag lyckas undvika frenesi, är nog snarare för att jag är just människa och inte en haj..😅 (!)
Lite metaforer så här på morgonkvisten, kanske kan pigga upp 😆, men skämtåsido, så är det ju sådan starka krafter som sätts igång.
Ja,ja - så blev det tydligt än en gång Fibblan att du inte ska dricka ngn alkohol. Jag kan hålla igen, kontrollera till ganska stor del också, men denna mentala upptagenhet och besatthet - jag är bara så trött på det, så jag kan kräkas..🤢.

Kramar
/Fibblan

FinaLisa
Godmorgon Fibblan🌅

Vill bara sända en hälsning och hoppas du mår bra.🌻
Önskar dig en skön helg🤗

Kramar 💗💙💚

Fibblan
Godmorgon FinaLisa!

Tack för din hälsning 💕!
Bara helgen blir nykter, så blir den bra. Jag mår riktigt dåligt tyvärr..men jag lyckades hålla mig undan alkohol igår, trots allt💪! Att få vakna idag utan den rent ut sagt äckliga känslan, av alkohol som förbränns..bara det är en lisa för själen just nu. Jag måste hålla i detta nu. Vill ju det så gärna innerst inne, men ångesten är så är så stark. Har tyvärr börjat ta till min "andra drog", nikotinet igen. Känner mig desperat. Egentligen vill jag verkligen inte bli uppslukad i nikotinets käftar heller igen, men jag märker hur jag sakta men säkert är på väg dit.
Är det kamp som är tema för dagen..? Nä, snarare kapitulation. Om jag lägger mig platt och inser mig maktlös..Vad händer sedan?
Kram
/Fibblan 🌼

Fibblan
Ensam, hopplöst jobbigt, trött

..missnöjd med mig själv, är självföraktande och destruktiv..mest i tankarna ska tilläggas (!) och att jag gör mig själv illa genom att ta till gift i olika former för att kunna hantera allt mörker där inne..
Har druckit vin vid tre tillfällen denna veckan, senast igår. Och det har inte varit några mängder, och det har varit när barnen somnat etc, etc men även om ingen kommer till direkt skada utifrån hur denna vecka sett ut. Så gör ju JAG det. Och när jag tänker alkoholism så tänker jag att det inte har med mängden att göra och hur "städade" vi ändå lyckas vara. Hur disciplinerat vi kan hålla oss till en viss mängd. Egentligen tror jag mer eller mindre att alla här inne har en alkoholism, dock i varierad utvecklad grad. När man är upptagen i tanken på alkohol, oavsett mängd, då är man redan i utvecklandet av vad som officiellt idag betraktas som en sjukdom. Jag har på olika sätt försökt ta mig an min begynnande sjukdom. Och precis som det också beskrivs enligt läkarna så är det en progressiv sjukdom. Jag dricker inte mer. Det senaste året har jag verkligen dragit ner och hållit mig helt fri från det i perioder, men jag har aldrig lyckats komma till punkten att jag känner mig FRI och FRISK.
Jag vill inget hellre - 🙏 FRI och FRISK. Men nu har jag istället dragit i mig nikotin istället. Bättre kanske en del tänker. Men för mig är det bara ett och samma symtom på ett osunt sätt att handskas med livet. Jag är en beroendepersonlighet, har ett mörkt hål, som jag upplever att jag behöver fylla med än det ena, än det andra..

Men jag är nog lite på gång ändå, mitt upp i allt..🙏 (?)
Jag måste tro det. Och som så många har sagt tidigare, så leder ju varje bakslag och varje reflektion kring det, till nya insikter och nya tag i förändringen. Jag måste tänka så, för att inte ge upp hoppet om mig själv. Och det kan jag ju inte göra. Jag har ju trots allt satt barn till världen. Jag gör allt för dem❤️. Och jag är en bra mamma trots det här. Men jag skulle förstås kunna ge dem än mer om jag mådde bra själv. Om Jag var FRISK och FRI. För dem, kommer jag aldrig att ge upp. Imorgon är det ny vecka och nya tag. (Har ett glas vin kvar i flaskan, som jag likt den missbrukare jag är, just nu inte är beredd att hälla ut i vasken..) Som sagt..sjukt. men det är ju det jag är!

Fr.o.m imorgon går jag av såväl alkohol som nikotin igen. Och denna gång kommer jag att ta det dag för dag. Nytt grepp, för att se vad det kan ge. Skriva kort här, var dag i dagboksform, kanske till morgon OCH kväll. Ngt litet. Göra avtalet med mig själv på morgonen, (likt aa om jag förstått det rätt). Ta beslutet om nykterhet den dagen och summera och tacka mig själv på kvällen för att jag lyckats. När suget sätter in, ska jag i alla lägen det är möjligt ge mig ut på en rask promenad, i annat fall skriva här.
Det är min plan nu. Nu skruvar jag åt för a-👿 återigen, och jag ska vinna💪! Jag ska göra den rösten svagare och svagare tills den inte hörs alls!
Kramar till alla här inne, som på olika sätt jobbar för förändring🤗!
Och en stor till mig själv😥.

/Fibblan 🌼

FinaLisa
Stora styrkekramen💪💪🤗

Fibblan, du är på väg till ett friskare liv. Du har alla pusselbitarna på plats men i oordning just nu....🧩🧩🧩🧩.
Det gäller att se helheten och en bit i taget så kommer du fixa detta😄 jag är helt övertygad🌻
Skriv ett par rader här varje dag och hämta lite pepp här och där🙋
Du är ju en av de mest inspirerande och peppande forumvännerna här inne👍 så nu får du ta emot lite egna hejarop också😄

Kramar
💛💚💙

Fibblan
Tack💕!

En positiv tanke - har alla pusselbitarna - ska bara få ordning på dem..👍😊!
Tack för pepp och dina fina ord FinaLisa 💜!
Kram
/Fibblan 🌼

Fibblan
Kvällsnotering

Börjar min tilltänkta nya vana redan idag. (Tog ju ETT glas vin vid lunchtid idag). Så även om jag förmodligen är att betrakta som nykter nu, så har det ju inte varit en helvit dag. Och det är dem jag räknar - så dag 1 blir imorgon ☑️.

Men som sagt jag hade ju en idé om att både checka in och checka ut här, med regelbundenhet nu för att se vad det kan ge☺️! Så småningom kan det kanske bli en gång om dagen, och vart efter mindre. Men jag måste prova ett nytt grepp!

Och Knaskatten 😻, som jag startade 5 dagar efter, nu den senaste omgången här s.a.s, har ju med framgång hållit i sina uppdateringar, så nu kör jag på ditt koncept 😘! Och så ska jag omedelbums se också om jag kan ladda ner, alternativt köpa hem boken, this naked mind. (Vill jag minnas den hette..🤔)
Jag tror stenhårt på omprogrameringen, har bara kämpat på med den på egen hand liksom. Lyckades ju med nikotinet på den vägen, men bara en pytteliten bit med alkoholen. Så nu tar jag tummen ur, och hoppar in i en ny omprogrameringsfas, också med hjälp av boken denna gång🤓!

Tack till er alla, ingen nämnd, ingen glömd, för inspiration att fortsätta på den nyktra vägen!

Stor kram!
/Fibblan 🌼

FinaLisa
Godmorgon Fibblan🌅

Önskar dig den bästa starten på denna vecka🤗🍀🙋
Må kraften och alla pusselbitarna vara med dig 💪💪🧩🧩🧩🧩🙏

Kramar
💚💙💛

Fibblan
Dag 1

Tack vännen 💚!
Dag 1 och så lägger jag första pusselbiten på sin rätta plats😘!
Ha en fin dag och en bra start på veckan
du med🍀!
Kram
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Heja!

Heja heja heja Fibblan! Tycker att du tänker så klokt kring det här, och du kan ju verkligen se att det finns ett beroende och ett missbruk. Jag hoppas SÅ att den där boken kommer att ge dig lika mycket som den gav mig. Det blev verkligen ett startskott för mig. Jag läste och reflekterade och verkligen levde mig in i allt. Och så följde jag upp den med The unexpected joy of being sober, som också var fantastisk. Så peppande och positiv och med massor av bra råd och tips för att klara av nykterheten.
Fibblan, nu är du som en gravid människa. Du ska ta hand om DIG först och främst och göra det som är bra för dig. Sova ordentligt, få frisk luft, äta det du är sugen på, lata dig om du behöver, ställa in sociala tillställningar du inte orkar med. Osv osv osv. OCH - så klart - låta bli alkoholen. Du är din egen bebis i magen som du behöver ta hand om! Jag hejar på dig, stort lycka till vännen! 💗💗💗

Fibblan
Dag 1 kväll -Jag är min egen bebis i magen..😆☑️

..hihihi😅! Ett roligt men också väldigt tänkvärt sätt att se på sig själv i det här "egenomhändertagandet"..!
Visserligen hade jag inte hunnit utveckla mitt beroende då, Jo nikotinet förstås, men det skulle aldrig komma på tal att tillföra ngt gift till kroppen i det tillståndet. Så den tanken funkar väldigt bra att ta till sig av och som en bra påminnelse om jag skulle vackla👍.
Och jag ska göra mitt yttersta 🍀😊! Tack för pepp och hejarrop💕!
Nu ska dagarna bara få läggas till varandra som ett fint pärlband..📿🙏!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Sidor