Fibblan

Härligt att höra att du håller i FInaLisa??!
Då fortsätter vi idag helt enkelt?!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Vi kör vidare?!
Jag är så glad att jag håller i och att du också gör det FinaLIsa?!
Tacksam för er alla som ligger framför och visar goda exempel på att det går?!
Kram och ett nyktert god natt!
/Fibblan ?

Fibblan

Checkar in mitt nykterhetsbeslut för denna dagen ☑️!
Det kommer gå så bra, så??!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Det här med fredag alltså..för de allra flesta en dag kopplat till alkohol, efter arbetsveckans slut. Äntligen få koppla av och belöna sig med ett (eller två eller Tre eller Fyra osv.) glas vin.
Men det är ju så feltänkt!

Det är ju idag och i helgen som vi VERKLIGEN ska UNNA OSS att INTE DRICKA! Nu ska vi vila, koppla av och återhämta oss, inför kommande vecka. Umgås med familjen med klara, rena tankar och känslor! Inte hälla i oss gift, som bedövar oss och som bara stressar kroppen ytterligare! Den får ju bara ännu mer den ska ta hand om då.

Känner mig helt övertygad om att helgen blir nykter?! Önskar det varit detsamma med nikotinet..Försöker få till samma tänk där, för det är ju samma sak, ett gift som min hjärna tror sig behöva. Det är ju inte sant!
Och min hjärna var ju äntligen fri från skiten. 100 dagar, hade jag när jag plötsligt stod där med en prilla innanför läppen igen..?. Hade tänkt börja på ny kula idag, men den där första på morgon efter frukost, har tyvärr redan slunkit in..
Nåväl, det betyder ju inte att jag ska snusa resten av dagen eller helgen heller för den delen. Det fina är ju att vi när som helst kan välja att sluta?!

Gör ett nytt försök och tänker att detta är den sista..?! Jag kommer dit med, har varit där förut och dessutom alldeles nyligen??!

Önskar er alla tappra kämpar en riktigt fin och nykter helg?☀️?!
Kramar
/Fibblan ?.

"Det är ju idag och i helgen som vi VERKLIGEN ska UNNA OSS att INTE DRICKA! Nu ska vi vila, koppla av och återhämta oss, inför kommande vecka. Umgås med familjen med klara, rena tankar och känslor! Inte hälla i oss gift, som bedövar oss och som bara stressar kroppen ytterligare! Den får ju bara ännu mer den ska ta hand om då."

Jag håller så med! Det är verkligen ett bakvänt tänk. Jag vill också bli FRI och FRISK. Håller med dig i det inlägget också, för att även om vi kan behålla jobb och familj så finns alltid tankarna på alkohol där. När kan vi dricka igen? Hur mycket kan jag dricka? Jag blir besatt av att jaga känslan osv osv. Då är man redan i ett beroende enligt mig.

Helt rätt tänkt, Fibblan! Hjärntvätt på högsta nivå, hihi. Det tror jag ju på - att verkligen ställa om till att tycka att alkohol är någonting negativt. För det är det ju.
Ha en härlig, nykter fredag!

Fibblan

..somnar nykter och vaknar desamma?!
Wasabi - tack?! Vi följdes ju åt en kort sekvens i början av detta året. Nu sluter vi cirkeln genom att hålla oss nyktra?!
Ingen mer upptagenhet kring nästa tillfälle, nästa glas. Livet är för kort för det! Vi har ett liv så vitt vi vet, och resten av det ska levas FRISKT och FRITT??!
Knaskatten - ?. Ja, här är det hjärntvätt på hög nivå nu?! Varit på tillställning med fördrink, vin och avec. Jag körde! Och hör och häpna - det var inte en uppoffring!!
Njöt av att jag kände mig så stark och övertygad?!

Jag är färdig med alkohol nu??!
Stor kram
/Fibblan ?.

Härligt att läsa dina positiva inlägg, visst är det mycket skönare att slippa tvånget att dricka alkohol ?
Att få uppleva allt med klart sinne, inte vara dimmig, seg och bortdomnad.
Nej, vi ska vara pigga, raska och alerta!!????

Ha en skön helg, Fibblan?
Kramar
???

Fibblan

Sa godmorgon till dig i din tråd FinaLisa☺️! Hoppas din dag blir bra, trots att skönhetssömnen stördes?!

Jag känner mig i nuläget varken så rask, pigg eller alert tyvärr. Men det kan ju alltid
ändras✊! Och för var dag nykter ökar förutsättningarna ?!

Jag märker att min kropp, efter dessa 6 dagar, börjar vakna till liv mer igen?! Och en lite rolig reflektion är att jag vid varje tillfälle som jag slutat, så även denna gång, så vaknar ngn slags impuls att sträcka sig till liv..?. Inte bara sträcker jag mig som värsta katten på morgonen, men även under dagen kan det komma sådan plötsliga impulser att behöva göra det??! Jag hakar på, och tror faktiskt att det är just det som händer även fysiskt, när vi slutar med att tillföra gift. Plötsligt får cellerna en chans att surra igång med mer livskraft igen! De vill reparera sig och slår sina små frivolter av glädje inuti mig nu??!

Önskar bara jag kunde låta bli nikotinet också..Inte nöjd med hur den utvecklingen tett sig..?. Jag förstår ju intellektuellt att det också är ett gift, som sabbar mina naturliga kopplingar i hjärnan, men hittar inte riktigt den rätta motivationen..?.
Jag har iaf kommit till den punkten att jag medveten om det, och anser inte längre att prillan under läppen är lösningen på att hantera de olika känslolägena, vi befinner oss i, under en hel dag. På samma sätt som alkohol blir universallösningen på allt efter ett tag. Jag vill återgå till ett niktonfritt liv också. Va sjutton, jag klarade ju 3 månader (!)?, alldeles nyligen. Och nu känns det omöjligt igen..
Frustrerande?..
Tips ngn (?!)
Trött och inte i bästa form precis, men en sak är säker - jag är och förblir nykter även denna dag?!
Ha en fin lördag alla?!
Kram
/Fibblan ?

Jag köpte magnesium på apoteket och hoppas verkligen att slippa dessa kramper igen ?. Så jäkla ont det gjorde!!

Skönt att du står stadigt och även om du fick ett litet nikotinåterfall så är ju det mycket bättre än A!!
Du får samla ihop all motivation och vilja och stoppa in en ingefärsbit istället för nikotinprilla?

Ha en skön helg nu?

Kramar
???

Fibblan

En låång men väldigt varierande dag..Ganska sä mkt känslor i omlopp, som det brukar bli framförallt så här i början. Högt och lågt och allt däremellan. Sedan har ju jag och min man det inte helt 100 nu, om man säger så.., och det gör ju sitt till i känslosvallet..
JAG ÄR NYKTER iaf?!
Lite tankar på a fanns med under e.m men jag tog ett glas vinäger med kolsyrat vatten istället?, mumsigt och vips så var suget över ✅!

Somnar nykter och det känns fantastiskt!
Så länge jag håller i det här, kan jag alltid vara nöjd och stolt över hur jag hanterat min dag?!
Kram till er alla, och extra till
den/dem som behöver?!
/Fibblan?.

Härlig läsning ???
Visst känns det skönt att "fylla"på nyktra dagar i kalendern?
Ha en fin söndag Fibblan☀️???☘️

Kramar
???

Fibblan

Jaa, så skönt att fylla på ?! Lägga den ena dagen till den andra - imorgon en vecka??!
Städning och möjligtvis ett bak, finns med i dagens planer. Och en promenad hade ju inte varit fel heller. Känner mig tyvärr lite låg, både i humör och energi..?. Kanske lite söndagsångest. Helgerna är för korta. Men har iaf slutat upp med idiotin, att hälla gift på dem, vilket knappast gör dem längre, snarare tvärtom ju! Kan konstatera att detta var första helgen på ett tag, som jag inte druckit på och att det kommer bli många, många flera framöver?! Det är iaf EN positiv tanke, som jag kan hänga mig fast vid idag?☺️!
Ha en skön söndag du med FinaLisa☀️!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

..är FÖR mkt i huvudet tror jag..?. Det som händer i huvudet, alla tankar som far runt i 190, och som sedan denna dagen började är stressiga, kravfyllda och inte så ljusa..De är ju bara en yttepytte liten procent av det som utgör mig. Trots att jag utövat yoga från och till under flera års tid, glömmer jag allt som oftast av resten av mig ? kroppen, själen, hjärtat..❤️.
Ska försöka va lite mer närvarande i hela mig idag. Förhoppningsvis, gör det en skillnad till det bättre?!

(Känner mig redan lite bättre, bara av tanken på att JAG kan göra NÅGOT för att FÖRÄNDRA mitt sinnestillstånd..??)
Kram
/Fibblan ?.

Västligvind

Fibblan ❤️

Blir så glad av att läsa dina senaste inlägg ? Och tack för inlägget på min tråd! Allt är inte super med mannen än men på bättringsvägen.

Jag läste en så bra mening. Den gick något i stil med ' Låt inte fem dåliga minuter definiera hela din dag' Vilket är så sant. Men svårt att leva upp till. Det är kanske en liten procent av en dag som är dålig, resten är ganska okej. Försöker tänka så själv men det är inte så lätt alltid. ?

Kram ❤️

Fibblan

Västligvind - fint o höra att det är på bättringsvägen mellan dig och din man?❤️! (Det.går väl så smått framåt med det här med..?☺️)
Det är en bra mening du har, att ha med sig när det känns deppigt

Det finns varje stund ett nytt val att göra! Vi väljer själv var vi lägger fokus! Det är så sant, men inte så lätt i praktiken alla gånger..??. Men jag kan faktiskt stolt meddela att jag tycker mig lyckats med detta idag
???!
Det blev en bra dag! Fått en hel del gjort och känner hur energin, tack vare ingen alkohol, så sakteliga kommer tillbaka ?❤️!
Kram
/Fibblan ?.