sessi

Brukar era anhöriga bli aggressiva av alkohol. Förra helgen var min särbo och söp bort betal kort mm. I onsdags hade han fått maestro kort som han ville aktivera. Jag försökte förklara för honom att han måste vänta på koden.
Då skrek han till mig att jag aldrig ställer upp, att jag är efterbliven eftersom jag inte fattar. Jag reste mig upp och sa att nu går jag.
Nu är han väl i grannstaden och festar.
Jag ringde honom igår kväll, och han svarade inte.
Han kör med sitt klassiska att jag aldrig ställer upp.
Är det någon som känner igen det här beteendet?

Ja så är det ju. Med alla medel vill dom skylla på någon annan så man inte hotar deras älskarinna, alkoholen. Det dåliga samvetet dövas om dom kan skylla allt på någon i dess närhet. Och då fokuseras ju allt på det, istället för att dom dricker alldeles för mycket.

sessi

Det som var otäckt denna gång var att han försökte hindra mig, ifrån att lämna lägenheten.

Så är min hela tiden, för mig är inte supande det värsta utan det är hans ilska. Vet inte vad det beror på, men nu går han 12 stegs programmet så jag hoppas det lindrar. Men det är absolut inte ok, och jag funderar också på att lämna

Li-Lo

Du berättar om ytterligare en hotfull situation. Det oroar att du utsätts för detta. Du har fått rådet här några gånger att ta kontakt med kvinnofridslinjen. Hotfullhet, aggressivitet och våld påverkar oss människor, ibland på sätt som är svåra att förstå. Detta oavsett om personen använder alkohol eller inte.

Har du kontakt med dem? Vilka råd har du fått där?

Varma hälsningar Li-Lo

sessi

Nä jag har inte ringt dem.
Vi pratade igår att han måste klippa banden med aktiva missbrukare om han ska bli fri.
För det måste man göra för att bli fri. Han sa, att han blev förbannad av frustration och rädsla att pengarna är borta.

Det känns som att man (jag) inte kan säga någonting, minsta lilla så höjs tonläget och får ofta höra att jag ställer alltid upp för dig men får aldrig nåt tillbaka. Så ja jag känner igen mig, tyvärr! Hot och våld ska du aldrig acceptera. Hoppas allt löser sig