Har inte varit inne här på flera månader, men känner att det är dags nu, dags att bli stark, dags att ta tag i livet och få mitt liv tillbaka.
Det brakade ihop totalt på nyårsnatten efter att vi kommit hem från ett par vänners middag. Med såklart alldeles för mycket alkohol till maten och som sällskap...både innan och undertiden vi var där. Jag tog min son och flydde, som jag så många ggr gjort förut...denna gången stannade jag en vecka där, lämnade honom i sin alkoholstinna värld för en stund.
Men som alltid går jag tillbaka när jag får höra de orden som jag vill ska hålla...jag ska försöka sluta dricka, denna gången menar jag det för jag vill inte förlora er, jag har bara er....jag blir så arg på mig själv för det.
Han hade inte druckit på 2 veckor innan han föll igår, dock inte mycket men tillräckligt för att jag ska vackla och vända taggarna utåt och min själ inåt.
Denna gång har jag som jag också sagt till honom ringt för att få hjälp och få börja prata, han ska följa med har han sagt. Sen om han gör det är en annan femma, men då vet han att jag lämnar och kommer att ta till alla medel för att göra det. För denna gång kommer jag ha stöd utifrån....

Jag vet inte vad jag vill med denna tråd egentligen mer än att skriva av mig och kanske få en peppning av mig själv genom att skriva. Att prata med min nära och kära runtomkring är som vanligt hopplöst. Jag har bett dem om att stötta mig men inte komma med några pekpinnar för det orkar jag inte och jag är så väl medveten om dom men ändå så kommer de så fort jag pratar med nån.
Fick även höra idag av en nära vän att det märks att min son håller på att påverkas negativt av detta (han är precis 2 år)...ja, vad ska jag säga? jag vet det, jag är medveten om det...jag håller på att försöka kämpa till att våga ta steget fullt ut, men just nu, just i detta nu är jag för svag....jag är en svag människa som behöver höra att vi fixar det, jag hjälper dig med vad DU än vill oavsett. Men jag får aldrig höra den frågan, vad vill DU? endast såhär vill JAG att du gör, såhär tycker JAG att du ska göra för jag hade aldrig accepterat det här beteendet. Men jag har bara lust att skrika till dom att nä, men DU är inte i detta, DU har aldrig varit mitt i en sån här situation. DU står utifrån och berättar vad JAG sa göra.....

Jag var på en föreläsning hos den gruppen som har hand om anhöriga igårkväll, det va så bra och så skönt att få mina bedömningar bekräftade. Den handlade om symtom och beteenden hos alkoholister...han stämmer överens på varenda punkt. Skillnaden var att jag inte blev bedömd utan mer en bekräftelse på att mina reaktioner är helt naturliga i en sån här situation och att man behöver hjälp för att reda ut det. Jag ska dit på måndag em, då har jag bestämt att göra detta fullt ut. Jag ska prata ut om ALLT som jag aldrig pratat med någon om, aldrig vågat eller erkänt ens för mig själv.

Jag bara undrar som jag alltid gjort, vågar jag verkligen? jag är så rädd för mitt egna liv, för jag har levt med detta i 10 år....det är ju såhär min värld och mitt liv ser ut. Kommer det nånsin se annorlunda ut? Kan det se annorlunda ut? För mig är detta så vanligt att jag t.om trott ibland att det ska se ut såhär och att det ser ut så hos alla....finns inga män som inte gör såhär (för jag har sett det så nära hela livet)!

Samtidigt som jag vet att jag ska att jag måste för mig men framförallt för min son.

Nykteristen

Vilken bärsärkagång d blev här då...håller på fortfarande. Gått runt o skrikit sen 20 då han kom hem igen. Jättearg på allt o alla....som tur är sover barnen sig igenom världskrig!
För shit vad han håller på ?
Ligger o funderar på hur man gör smidigast för ”bli av” med huset. Han vägrar sälja men jag vill absolut inte ha huset o han jobbar bara timmar o jag ser ärligt talat inte ljust på han jobbframtid så han kommer aldrig få kunna ta över lånen plus köpa ut mig...hur gör man?

Therese77

Vilken tuff kväll du fick igår. Lider med dig.
Hoppas att han tillslut slocknade så att du fick sova ett par timmar iallafall.

Vad jag kan förstå har han ingen kvarsittningensrätt då han blir ensamstående. Och då måste huset ut på försäljning om du begär det vid en separation.
Man kan bli tilldelad en bodelningsförättare av tingsrätten för att göra bodelningen om man inte klarar ut det tillsammans.
Ta kontakt med familjerätten i din kommun de kan nog hjälpa dig eller iallafall lotsa dig rätt. Även din bank kan ha denna typ av rådgivning, men de tar säkert ut en avgift.

Nykteristen

Efter att ha brutit ihop över hur olycklig han är i sitt liv så höll han sig nykter i förrgår, även igår på kvällen....men då människan somnade med sonen på kvällen så vaknade han i natt o gick ner för att han va hungrig....han är fortfarande uppe o kl är 04, svårt tro att han fortfarande är nykter!

Nykteristen

Therese77, jag skalpells med en familjerådgivare så får vi se. Egentligen känner jag...ta skiten! Men samtidigt så vore ju de pengarna det kapital jag o barnen behöver för o starta om på riktigt o kanske i slutändan köpa oss ett litet radhus eller dylikt!

Nykteristen

Tredje kvällen i rad o jag tror han dricker på jobbet också nuförtiden för idag hAr han nog varit mer eller mindre onykter hela dagen...jättekonstigt att han inte fått sparken än! Men d kommer väl d med snart igen...
Så himla tråkigt, men tur han jobbar kväll så man slipper så länge med honom. Bara jobbigt att han pratar så högt med sig själv,...blir fan irriterad utav bara helvete

Therese77

Jag lider med dig. Så vågar du andas en stund och så drar det igång vid kl 04. Pratar högt, ja samma här ibland. Fast det är mera pratar hela tiden och läspar och somnar.
Hoppas familjerätten kan hjälpa dig. Försök att hålla ut så att du får pengarna för de kan nog vara goa att ha när du ska börja om.

Jag tänker på dig ska du veta. Skit vad livet kan ta konstiga vändningar, känns så förbannat orättvist ibland.
Jag vill helst inte prata med mina vänner längre om problemet. Det blir bara en massa dåliga råd och ”du måste ju” som ändå inte hjälper utan får mig bara att må sämre än innan jag pratade.

Therese77

Jag lider med dig. Så vågar du andas en stund och så drar det igång vid kl 04. Pratar högt, ja samma här ibland. Fast det är mera pratar hela tiden och läspar och somnar.
Hoppas familjerätten kan hjälpa dig. Försök att hålla ut så att du får pengarna för de kan nog vara goa att ha när du ska börja om.

Jag tänker på dig ska du veta. Skit vad livet kan ta konstiga vändningar, känns så förbannat orättvist ibland.
Jag vill helst inte prata med mina vänner längre om problemet. Det blir bara en massa dåliga råd och ”du måste ju” som ändå inte hjälper utan får mig bara att må sämre än innan jag pratade.

Therese77

Min sambo har mån-ons inte tagit en droppe. Jag frågade i går, onsdag, om han har abstinens men han säger nää och skämtar bort det. Jag bad honom att inte skämta bort min fråga för den är viktig för mig och att den borde vara lika viktigt för honom.
Idag torsdag en öl. Jag blev arg. Han försökte skämta igen men jag sa att det inte var roligt.
Imorgon blir det vin för hans del. För han tänker minsann inte bli nykterist.

Vi får väl se om han tangerar sommar rekordet med en box på en dag...

Nykteristen

Nä jag förstår dig helt!, pratar inte heller med nån om d längre! Såklart hade d varit enklare men förståelsen om situationen är noll....d ser ju så mkt enklare ut på håll att lämna nån.

Jag håller tummarna för dig o barnen att helgen inte blir katastrof även om jag har ont i magen för er skull! Här brukar oftast *ta i trä* helgerna av nån anledning va lugnast....’men nu när han verkar va inne i nån sjuk drickvecka så ska man väl inte ropa hej än.

Jag tänkte på....barnen, säger de nånting om situationen med pappa?

Therese77

Jaha nu har jag varit skit dum ikväll. När 4/5 glaset vin fylls på ber jag honom att ta det lite lugnt. Men då blev det surt. Han blir aldrig gapig eller våldsam bara väldigt sur/arg och tyst.

Tydligen borde jag vara mer glad för att han inte druckit i veckan. Inte förstöra en bra kväll. Och att dricka en box nu fredag och lördag det är normalt för han är så stor.

Det som går ut över barnen hittills är att pappa tar sovmorgon och har inte samma energi som mamma. Ibland kan pappa vara en retsticka men oftast i barnens ögon bra, tror jag. Han blir ju sällan otrevlig eller gapig. Bara trött, oengagerad, fet, slö. Samtidigt är han engagerad i barnen med skola, ledigheter, simskola och annat.

Det hela går mest ut över mig..
Förstår att det är många på detta forum som har det långt värre än mig. Men jag är inte dummare än att jag förstår att det kanske är så här snart.

Nykteristen

Nä men saken är ju den också att de är olika i humöret med, reagerar olika på alkoholen såklart! Men ja humöret o reaktionen kan ändras, här har den gjort d till mer aggressivt genom åren, dock har han slutat kasta o slå sönder saker som va ”populärt” ett tag. Vet inte hur många grejer som gått sönder eller för den delen dörrar ?‍♀️
Du ska va rädd om dig! ❤️ Hoppas kvällen gick någorlunda iallafall.....
När jag kom hem stod lillan själv mitt i trappan så fick slänga grjerna för o ta ner henne o han sitter lugnt i soffan, d såg väl inte jag heller. Näää men vi har grind för trappan av en anledning. Blev arg, slutade med att han skrek att d kunde aldrig gå mer än 1 min innan jag börjar gapa när jag kommer hem nuförtiden. Men resten av kvällen blev lugn o ingen alkohol...

Nykteristen

Har blivit sjuk i helgen o jag känner mig så bedrövlig men problemet i d hela är ju att s går verkligen inte att tillåta sig själv att va sjuk. Att kunna ligga i sängen o sova bort febern. O mitt i allt när vi kommit hem efter att ha handlat mat jag o barnen så märks d såklart att han druckit o d brister i mig. Jag är sååååå trött, jag har ont i lungorna av hostandet och febern börjar bli riktigt hög! Jag kan inte sluta gråta, d enda jag behöver är en varm kram från en person som verkligen älskar mig!! Men vad får jag? Din jvla fitta d får jag! O två barn som går o lägger sig 18.15 för att mamma är sjuk!

Therese77

Krya på dig Nykteristen. Hoppas du snart blir bättre. Och att du kan få en stund av vila för att kunna bli.
Kram

Nykteristen

O så blev han av med jobbet.....igen! Pga dåligt uppförande, att d aldrig ska gå att behålla ett jobb?! Jag fattar inte...senaste åren har d varit 1 ggr i halvåret ungefär!

Therese77

Hej
Hoppas febern har lagt sig och att du snart är på benen.
Så han har blivit av med jobbet igen. Tråkigt.
Måtte du hitta ett nytt boende snart.

Min helg var ok. Förutom fredagen då förstås. Eller ja, han blev ju full på lördagen förstås. Och på söndagen var det ju fotboll...
Jag räknar konsumtionen så gått det går mest för att ha kolla själv så att jag inte blir tokig. Denna veckan slutade det på 5 flaskor vin och ca 10 öl. Allt konsumerades på tre dagar. Suck!

Igår var en nykter måndags kväll...
får se hur det blir resten av veckan...

Therese77

Hej
Hoppas febern har lagt sig och att du snart är på benen.
Så han har blivit av med jobbet igen. Tråkigt.
Måtte du hitta ett nytt boende snart.

Min helg var ok. Förutom fredagen då förstås. Eller ja, han blev ju full på lördagen förstås. Och på söndagen var det ju fotboll...
Jag räknar konsumtionen så gått det går mest för att ha kolla själv så att jag inte blir tokig. Denna veckan slutade det på 5 flaskor vin och ca 10 öl. Allt konsumerades på tre dagar. Suck!

Igår var en nykter måndags kväll...
får se hur det blir resten av veckan...

Nykteristen

Och herregud Therese77, d är ingen dålig konsumtion över bara ett par dygn!
Har du varit i kontakt med någon än för o få börja prata nåt?

Tack ❤️ Börjar må bättre nu o febern är iallafall borta så blir o jobba imorn.

Igårkväll blev d rejäl fylla när vi gått o lagt oss...men orkade inte bry mig o vaknade i tw heller då han ändå somnade nere på soffan, riktigt skönt! Både jag o barnen sov länge imorse vilket vi kände oss förtjänade av!

Idag hjälpte jag honom skicka cv...jag vet, helsjukt egentligen men människan kan inte ens sånt ?

Therese77

Hej
Skönt att du börjar bli frisk igen. Så jobbigt med småbarn och sjukdom.

Jag vet det är helt sjukt vad man håller på att hjälpa. Men jag intalar mig att jag gör det för att han är pappa till mina barn.

Nää jag har inte tagit kontakt ännu. Men jag har sett ut företaget som jag ska kontakta. Vet inte vad jag väntar på, mod kanske.

Idag blir det inget dricka för det finns inget hemma, tror jag...

Tar en dag i taget. Men idag är iallafall en bra dag.Jag har energi och är rätt glad.