Nannin

Idag har jag sån ångest över att jag drack igår. Min sambo är arg på mig för att jag gjorde det IGEN!

Jag dricker inte varenda dag och har inte alltid sug efter alkohol. Men när jag väl dricker så blir det för mycket. Det finns inget stopp förrän det har blivit för mycket helt enkelt.

Jag mår så dåligt efteråt och säger till mig själv att låta det vara. Men så kommer känslor och tankar om min pappas bortgång som var jobbig för mig. Att ha en sambo som bara är sur och aldrig finns där. Ja , där finns saker som alltid triggar.

Hur ska man tänka när man känner att man vill ”självmedicinera” ?

Uppskattar verkligen alla råd.

Mvh Nannin

Här på forumet har du hur mycket klokskap som helst. Så mycket igenkänning eftersom alkohol skapar mycket ångest och depressioner och det är svårt att fixa själv.
Vi stöttar varandra och är anonyma vilket ger oss möjlighet att vara öppna och inte censurera oss själva.
Fundera på om ditt mål är att bli helnykter eller om du tror att du kan bli en " normaldrickare".
Vad tänker du om det?
Kram ?

Fibblan

Välkommen hit och in i en värld som förhoppningsvis kan ge lite av det du hoppas på ?!
Låter som att du både haft och har det tufft efter din pappas bortgång..?. Att dessutom inte uppleva att man får den stöttning från sin sambo, som så väl behövs i den situationen gör det hela än mer ensamt och ledsamt, tänker jag..?.
Och då är det lätt hänt att den där alkoholen, nästan blir som vän. Den lovar ju lindring och lägger lite lugn över alla jobbiga känslor..
Jag behöver ju knappast "föreläsa" om att det sedan blir 7 resor värre, ju oftare vi tar till denna strategi..
Du dricker inte dagligen och känner inte alltid sug när du inte gör det. För mig betyder det två saker:
1.) Du är klok och uppmärksam som reagerar och nu försöker få stopp på det destruktiva mönster du hamnat i ?!
2.) Du vet redan med dig att det finns sådana dagar när behovet/suget inte uppkommer och kan med fördel titta lite mer noggrant på dem. Vad är annorlunda då? Om du analyserar detta, kanske du kan göra om dina dagar så att de dagarna blir fler?! ?!

"Knepet" med att sluta självmedicinera är våga vara kvar i de känslorna som uppstår, som du vanligtvis vill och/eller brukar dricka på. Hitta andra sätt att handskas med dem, helt enkelt. Och jag vet, tro mig..det är allt annat än enkelt, men det går! Vi är många som slitit/sliter med detta här, och det finns många goda "bevis" på att det går!
Fortsätt skriv och läs här! Det har hjälpt mig fantastiskt mkt!
Lyckönskningar ?!
Kram
/Fibblan ?.

Välkommen hit! Det finns underbara människor här inne. Som ny från början kan man känna sig lite förvirrad, osäker men samtidigt en vilja av stål. Jag har kämpat länge, lyckats några veckor i följd men sen fallit tillbaka. Det enda raka är att ta sig upp igen och gå in här varje dag! Jag gör en omstart idag som heter duga, jag har tragglat i flera månader nu men igår fick jag nog. Då kan man säga att vi gör detta tillsammman då :-) Kraaam

Recoverme

Hej Nannin!
Jag tror du och din sambo behöver försöka hitta tillbaka till varandra igen.
Dels för att du behöver ha någon nära nu och sen i fortsättningen också.
Jag har börjat hitta tillbaka till min fru på bara en vecka. Jag började gömma små post-it lappar med hjärtan o.s.v. Sen lyssnade jag på Kärlekens fem språk ljudBok av Gary Chapman och då trillade poletten ner. Jag fick min fru att börja lyssna på den och efter bara en vecka så är vi kära igen.
Vi har båda problem med alkohol och triggar varandra. Men jag tror att kärleken vinner till slut.
Om man varit tillsammans ett tag så försvinner oftast förälskelsen, men kärleken kan man vinna tillbaka.
Kram!!