Bestämd

Först och främst: Soffi, tack för dina ord. Tillvaron tickar på, jag är nykter. Idag är det fredag och jag har inte ens fumderat på alternativet att dricka (förutom att jag skriver det här då). Helgerna har blivit något annat: god mat, mys och tid för roliga aktiviteter. Det kan jag verkligen njuta av, att veta att jag kan hitta på saker närhelst jag vill utan att bära på den där äckliga bakisfilten. Som sagt är inte allt helt okomplicerat. Jag vill fortfarande fly ibland, just för att det är så jobbigt att möta sig själv. Hade nog någon slags naiv förhoppning om att allt skulle bli bra bara jag slutade dricka men jag har fortfarande min pms och min oro (lite bättre dock). Men dricka? Nej! Jag är så klar med den karusellen. Jag vill leva på riktigt. Just nu lever jag som att alkohol inte finns och har slutat räkna dagar. Vet inte om det är en bra strategi, men just nu är det så skönt att göra så.

Bestämd

Har en ledig dag och tänker ägna den åt bara sånt som jag tycker är härligt. Inga krav, inga måsten. Helgen har varit nykter och full av roliga aktiviteter. Det enda jag kan märka är att när det inte händer något blir jsg väldigt rastlös. Inte så att jag vill dricka, mer så att jag sätter på en kanna kaffe och föreslår fika. Ännu är det som om jag inte orkar möta mig själv fullt ut. En å ena sidan tänker jag att jag bara måste vara ibland, en å andra sidan tror jag att mitt verkliga jag är ganska rastlöst. Saknar fortfarande en ventil där jag kan stänga av hjärnan ett tag. Alkohol lockar dock inte. När tankarna på alkohol har kommit har jag varit noga med att tänka förloppet fullt ut. Det är så lätt att fastna vid de där 2-3 första härliga timmarna i soffan och glömma desperationen i att dricka mer och mer för att få tillbaka den där härliga känsla. Men jag tänker allt fullt ut, hela vägen till hur det känns att vakna med ångest och ha en helt förstörd dag framför sig.

Bestämd

Uppdaterar lite. Det nyktra livet rullar på. Ibland kan ett plötsligt sug komma, men det försvinner ofta ganska snabbt. Designat om mina helger så att roliga aktiviteter är inplanerade. Måste ha annat än vin att se fram emot. Börjar utvecklas till någon slags naturmupp..haha. Typ så!

Bestämd

För mig blir det en nykter sådan, vet inte för vilken i ordningen. Förut var tanken på en helg utan vin så fruktansvärt grå och deppig. Trodde aldrig att jag skulle känna annorlunda. Det enda som är knasigt nu är att jag saknar någon slags ersättare. Visst, jag aktiverar mig och har det bra men ibland vill den här bråkiga hjärnan bara slappna av. Har inte riktigt något sånt utlopp nu. Det har funnits stunder då jag velat ta till vinet, eller snarare velat att jag hade velat. Det alternativet är inte så lockande längre. Måste bara hitta andra sätt att slappna av.

Är läst delar av den här tråden och känner igen mig i mkt som skrivs. Börjar känna att jag måste ha en längre paus från alkohol men behöver inspiration
Känns som jag kan få det från "Bestämd" och flera av er andra som skriver här...
Det här med tristessen, att det blir en dålig vana, jag kan både känna mig halvkass (typ bakis) och inte alls sugen och ändå dricker jag några glas - helt meningslöshet.
Jag vill "bara" dricka när det är gott och mysigt och jag mår bra av det - vilket i och för sig är ofta - men...Och så behöver jag spara pengar också - hoppas det kan vara en motivation...?

Bestämd

Trevligt att du hittat till min tråd och att du börjat skriva här :) Det är en hkmla bra början. Känner igen mig i en del av det du skriver, men jag lovar att det finns något bortom alkoholen som är så mycket bättre. Jag vet att det kan kännas som att det är omöjligt, men så är det. En dag i taget har hjälpt mig massor. Inga förbud, bara kngen alkohol just idag.

Bestämd

Så kom helgen igen! Igår tänkte jag på hur otroligt skönt det är att slippa dividera med sig själv om man ska dricka i helgen, bestämma sig för att göra det och sedan ångra sig i samma stund som bakfyllan slår till. Just nu är jag i ett läge där jag verkligen inte vill dricka. Det är liksom inget alternativ. Tänk att jag förr nästan tyckte synd om dem som inte unnade sig lite alkohol till helgen. Förstod inte hur de kunde klara sig utan guldkanten. Trodde deras liv måste vara trista och grå. Så otroligt absurda tankar. Nu är jag så glad över att slippa. Har slutat räkna dagar men är lite mer än två månader nyktert nu (förutom 1,5 glas vin på en tillställning). Känner att hjärnan blir mer och mer hel. Jag resonerar klarare och är mer jämn i humöret.

När man kommit till den punkten att man faktiskt inte vill dricka.
Och synd om dem som inte unnade sig lite alkohol till helgen? Nej, synd om dem som inte väljer själva att de måste dricka.
Som vi förut. ;-)

Kram!

Bestämd

Livet rullar fortfarande på, jag dricker fortfarande inte. Visst kan jag tänka att det vore trevligt med ett glas rödvin till helgen, men det kostar för mycket. Vet med mig att det inte är så jag vill dricka egentligen. När jag dricker vill jag att det ska finnas mycket så att jag kan ta glas efter glas. En sån kväll skulle kosta alldeles för mycket. Den skulle kosta motionen som jag kommit igång med, den skulle kosta alla roliga aktiviteter och all tid med nära och kära. Oftast tänker jag inte på alkohol längre utom just tiden vid pms. Att veta att jag är svagare då har hjälpt mig att mobilisera. Ingen stress, vara snäll mot mig själv och vila.
Kort sagt, jag mår bra! Trevlig helg på er :)

Du har också så många insikter som hjälper dig.
Men jag förstår att du har ups and downs precis som vi andra, och du hanterar det starkt!

Kram och önskar dig en fin första advent!