Vet inte vilken tråd i ordningen det är som jag börjar...så typiskt mig..börja om och börja om..istället för att fortsätta och att ta itu med saker...Det är som om de här nya omtagen som kommer hela tiden ger mig hopp..men så fortsätter jag inte...och varför fortsätter jag inte?? En fråga som jag har ställt mig så många gånger...för vinsterna med att sluta dricka alkohol övervinner allt kan jag känna just nu..Varför får jag ingen kontinuitet i motionen eller varför tröstar jag mig även med mat? Jo, men det beror ju på den där jäkla alkoholen!! Jag tänker att orsaken till att jag dricker alkohol är flera ..den största är ju att jag har utvecklat ett beroende..men sedan är det en vana att åka till Systembolaget efter jobbet, det är en vana att dricka alkohol till fredags- och lördagsmyset. Jag dricker pga tristess, ibland ensamhet och många gånger att dämpa ångest. Alkoholen kanske ger mig glädje den första timman då jag har druckit för då är allt möjligt då ska jag ta itu med alla dåliga vanor och det kommer gå bra för att nästa dag blir det likadant igen.
Jag behöver jobba med mina tankar för mina tankar styr mig väldigt mycket...och jag behöver påminna mig om hur farlig alkoholen är för min hälsa. Jag har förhöjda levervärden som än så länge kan bli bra om jag tar itu med alkoholen men hur många gånger har jag inte suttit där med min läkare och inte förändrat mitt beteende. Imorgon ska jag ta prover igen..har bokat om tiden några gånger för jag ska ju ha klarat det här bättre...tänkte nästan boka om tiden imorgon igen...för jag skäms så förfärligt när jag träffar min läkare när jag inte har slutat med alkoholen. Fast jag har bestämt mig att imorgon tar jag prover..och jag väntar på att få träffa min läkare..för att få svar på hur proverna ser ut. Ikväll ska jag gå till Viktväktarna..jag jobbar inte aktivt med vikten men mötena för mig är viktiga..kanske lite som att gå till AA. Anledningen att jag inte går till AA i min stad eller grannstäderna är att det är små orter och jag har ett offentligt arbete där jag har jobbat i flera av kommunerna. Därför är det betydelsefullt för mig att ha kontakt med rådgivare här på Alkoholhjälpen och att få skriva här på forumet. Hoppas att jag ska klara den här dagen och morgondagen!!

Ha det fint Alla!!

Men det här kanske är omtaget som ger dig en rejäl puff framåt i nykterheten ? Jadu... varför släpper man sådant man vet är bra för en... Det finns nog lika många anledningar som det finns människor. Något som hjälpte mig något enormt i början av nykterheten var att finna och kultivera nya intressen. Dels bröt jag gamla rutiner när jag inte gjorde som jag brukar. Läsa böcker i soffan med vinglaset i högsta hugg på helgerna byttes tex mot att vara ute och spela golf i timmar och åter timmar. Man blir ju upptagen av de nya intressena, och glömmer bort att längta efter sitt vin. Och sen är man så nöjd med sig själv när man utvecklas och lär sig nya saker att man inte vill sabba med vin. Testa får du se ?

Tack för svar:)

Idag klarade jag att inte köpa alkohol...Hade en brottningsmatch med mig själv när jag satt i bilen på väg till Viktväktarna..det var ca 45 minuter kvar tills systemet skulle stänga...men jag klarade stå emot! Det som gjorde att jag vann mot alkoholen var att jag ville titta på Vår tid på SvtPlay och jag vill inte vara så himla trött...Så nu har jag en helt suverän känsla inom mig så himla skönt!!

Ler

Se där .. Bra jobbat .. Ha med dig känslan nu ..och att vakna nykter imorgon bitti övervinner allt .. Lycka till nu ?

Hej Varafrisk!

Bra kämpat av dej ? Ja, det är bra att ha andra saker än alkohol som ”guldkorn/belöningar att fokusera på, i vardagen. Som bra tv-serier (jag följer också ”Vår tid är nu”) eller bra film. Man får mycket bättre behållning av att uppleva saker nykter, med öppna och klara ögon. Lycka till i fortsättningen! ?

Jag är väldigt verbal, medveten och expert på att skriva när det går bra....medveten på så vis att jag ändå vet vad jag bör göra...men jag tystnar lätt när det inte går bra..så därför har jag bestämt att jag ska skriva när det inte går bra för då behöver jag ju stöd egentligen ännu mer. Onsdagen gick jättebra utan alkohol men torsdagen och fredagen gick inte alls...När jag vaknade på torsdagmorgon var jag så inställd på att inte dricka för jag hade en go känsla när jag vaknade. Under fm träffade jag en fd kollega/vän som jag tycker mycket om men som kanske inte alltid förstår mig. Hon vet om mitt alkoholberoende. Vi hamnar lätt i att hon ställer frågor och jag berättar vilket blir att vi hamnar inte på samma nivå. Jag tänker att hon känner inte så men för mig blir det så...och efteråt kände jag mig så dränerad och så ledsen....så det var lätt att köpa glögg...och igår var det vin och fredagsmys...Men ngt som ändå inspirerade var Anna Hellqvist som var med på Skavlan som berättade öppet och ärligt om hur hennes förhållande till alkoholen hade varit/har varit...kände igen mig i det där med att ha koll på hur mycket man kan dricka för att kunna jobba nästa dag och att tanken på alkohol alltid finns med en..så himla tröttsamt...men när hon beskriver livet att kunna rida på Fårö så känns det befriande....
Nu blir det en promenad i novembermörkret men naturen är så läkande och befriande! Ha det gott:)

Det behövs inte mycket för att trigga igång drickandet, känner så väl igen mej i det. Det räcker med att känna sej missförstådd eller nån annan dålig känsla. Men låt det inte slå ner dej.
Jag såg också Skavlan igårkväll, mycket bra och starkt av Anna Hellqvist att berätta så öppet.
Nya tag mot alkoholen nu! ?

Drack alkohol igår också...men idag är Systembolaget stängt och då ska det nog funka! En av anledningarna till att jag dricker är att jag känner mig ensam. Jag lever tillsammans med min man och har utflugna barn men vännerna är få. Jag behöver egentligen inte en mängd av vänner utan några få nära vänner. När det gäller de vännerna som jag har är inte jag deras närmaste vän utan de finns någon annan vän för dem som är närmare än vad jag är och då blir inte behovet av varandra på samma vis. Det blir lite ojämnt och jag blir alltid den som behöver mest/saknar mest...och för att inte vara den som alltid tar kontakt, skickar sms behöver jag stå ut...stanna i min känsla... i känslan av ensamhet..å det är så himla svårt..det är då det är så lätt att ta till alkoholen. I veckan som kommer är jag hembjuden till en vännina tillsammans med tre andra, vi alla har varit kollegor för några år sedan. Jag både vill komma till träffen och jag vill inte komma...två av de fyra vet om mitt alkoholberoende.....beroende på mitt stämningsläge så kan jag känna mig så ensam fastän vi är vänner...Jag har haft de otroligt tufft med mina barn när de var i tonåren och även efteråt....erfarenheter som jag inte har någon att dela detta med..och de här vännerna ..deras barn har följt "normen"...Ja, ni hör...givetvis kan man strunta i allt detta...för det handlar om min svaga självkänsla...om jag är på topp då bryr jag mig inte på samma vis men så är det inte nu....Hela min tankevärld är upptagen av tankar med alkohol..att sluta dricka...att vilja dricka..sluta...och ibland vill jag bara vara ensam hemma ..inte gå till jobbet...bara äta nyttigt...ta promenader...läsa..lyssna till mitt inre..inte ha några störande moment som arbete, träffa vänner ...men jag behöver gå till jobbet...jag mår bra när jag är där..jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med vännerna men det känns som om jag är i en egen bubbla...ja, vi får se hur det blir.

Ha en fin söndag!!

Idag har det varit en riktig skitdag...känt mig så ledsen för att jag inte får ordning på mitt liv å sätter mig själv i främsta rummet....men nu lägger jag den här dagen bakom mig och hoppas att morgondagen blir bättre????