Fibblan, vad bra att ni kommunicerar tydligt med varandra. Det är så himla lätt att det blir missförstånd om man inte talar klarspråk vad det än gäller...
Så många gräl som hade undvikits om man hade låtit bli att tro att nu menar hon eller han sig eller så och blivit sur för det.
Skönt att du är stabil i din nykterhet ??
Jag är också stabil ?
Skönt!
Nu ska jag laga en god gryta ?
Kramar
???

Fibblan

Gör en tidig utcheckning för denna kväll☺️.
Nykter - naturligtvis ☑️
Trots att mannen sippat lite öl. Funkar hur bra som helst, kunde inte bry mig mindre ?! Bra det blev som det blev igår, så var jag(vi) var rejält förberedd(a) ?!
Jag har dock kvar den förbenade huvudvärken, så det får bli tidig sänggång trots lördag.
Kram på er ?!
/Fibblan ?.

Fibblan

Och till er andra som ev. läser detta..☺️.
Fokus idag förutom att fortsätta nykterheten, är hemmafix, kort och gott.
Finns massor att göra..?
Har mkt funderingar och känner mig egentligen ganska låg. Vaknade med en slags sorgsenhet..?. Ska bli skönt nästan (?!) att röja runt med dammsugaren och annat städ och så får tankarna och känslorna städas och plockas bland parallellt under tiden, tänker jag??!
Ha en skön söndag ni andra ?! Hoppas majoriteten av er känner att ni vaknat på rätt sida idag ?! Oavsett, har man klarat sin nykterhet, (eller de förändringar man satt sig för) finns det all anledning att känna glädje och stolthet för det❤️?!
Kramar
/Fibblan ?.

Ibland känner man sig låg och sorgsen, så är det bara. Hoppas att känslan släppte när du började röja runt. Jag tycker också att det kan vara så himla befriande att göra saker och jobba på. Få känna sig lite duktig, liksom. Och inte bara sitta och gräva i varför man är nere.
Tre veckors nykterhet är inte fy skam! Det kan du verkligen vara glad över. Kram! ?

Fibblan

Håller helt med dig ?! Ikväll somnar
jag nöjd -
både över nykterhet - 3 veckor?❤️?, och rent hus, såväl bokstavligt
som själsligt talat ? !

/Fibblan?.

Till att fira tre veckor! Du SKA inte vara nöjd över dina tre veckor du ska vara SUPERNÖJD! Grymt! Tack snälla du som peppar mig! Kram . till dig!

Fibblan

Vi hjälps åt!
Checkar ut supertrött men supernöjd över mina 3 veckor??!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Det gör vi verkligen ?! Och visst är det härligt att få tala om veckor numera?☺️!

Tyvärr är jag inne i en lite kämpigare period just nu. Det går inte så lätt. Stress och trötthet suger musten ur mig och därmed blir ett annat slags sug också mer lättväckt.. tyvärr ?, men jag gör allt i min makt för att inte trilla dit på
det???!

Jag vet att jag behöver få ner stressnivån, och få in mer av lugn och bättre sömn, även om det är svårt att få till just nu.
Jag påminner mig om mina tre veckor och att jag minsann inte tänker ge efter för den lille patetiska a- ??! Nä, jag tänker då inte bryta min vackra linje med vita, fina
friska dagar ??!

Nu är det äntligen kväll och inte så många måsten kvar av denna dag ? !
Och än en gång har jag lyckats bevisa för mig själv att JAG är STARKARE än den lilla rösten som tror den kan få mig till ngt annat ?!
Somnar nykter ☑️
Kram
/Fibblan ?.

Hoppas din dag har varit bra såhär långt ?
Vissa dagar är lite tristare och man undrar varför allt känns grått.
Nu när vi inte lurar oss själva längre med Alko (som gör oss ännu gråaare till sinnet ?) så får vi hitta på något annat bättre alternativ.
Jag ska fika med en kompis i eftermiddag, det är alltid trevligt☕?

Ha en fin kväll, fina Fibblan?

Kram ?

Fibblan

Visst är det så Mirabelle G-S! Känner mig så nöjd över att inte låta mig besegras av ngn dum gammal tanke. Det tillhör det förgångna, att ta till sådana kontraproduktiva
metoder??!
Låter mysigt med fika med kompis ☕?! Idag har också varit en rättså trist dag, men åtminstone inte lika stressig. Och precis som du säger, så får det bara vara ibland. Ibland känns det grått och trist. Ibland för stressigt för ens eget bästa. Dessa dagar hör också livet till och inte heller dessa känslor kommer att vara för evigt.
Snart är jag mer pepp igen???! Acceptans är mitt nya go to! Behöver jag säga att det är ? ggr bättre än alkohol..(?) ?.
I stunden lite trist - men långsiktigt gör det mig till en vinnare???!
Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

Bra Fibblan, att du lyckas stå emot även de dagar som känns tyngre. Och det är ju precis som FinaLisa skriver, att just de dagarna blir ju tusen gånger värre om man dessutom toppar dem med alkohol och all ångest och skit som kommer på köpet. Det är så otroligt kortsiktigt.
Läser du fortfarande hjärntvättningslitteratur? Tror ju hemskt mycket på att liksom demonisera alkohol i hjärnan så att man inte tänker att man "inte får" utan faktiskt att man inte VILL. Att inte gå och längta för sig själv, utan direkt tysta tankarna med allt negativt som alkohol för med sig, så att det blir automatiserat att tänka NEJ USCH när man tänker på ett glas vin. Typ.
HEJA HEJA dig! Kom ihåg att du blir starkare för varje dag. Kram!

Fibblan

Det ska gå bra, det kommer att går bra!
Jag VILL INTE, dricka alkohol. Men ibland poppar tanken upp ändå, och jag försöker betrakta den som en gammal rest från en gammalt invant beteende mer och visst, då krävs det lite mer av mig, så det är ju inte lekande lätt alla gånger.. Men det är STOR SKILLNAD ändå i hur jag hanterar även de situationer där det krävs lite mer handfast viljestyrka. Jag vet ju nu, på ett annat sätt, att jag innerst inne inte vill. Det är liksom inte den typen av kamp att knogarna vitnar. Med detta sagt tror jag ändå det kan vara bra för mig och helt klart läge igen för att fylla på med
"hjärntvättslitteratur" ??!

Tack för omtanke och pepp, kära Knaskatt?!
Kram!
Ä
/Fibblan ?.

Fibblan

Checkar ut nykter för 25e dagen i rad ?!
Inte illa det??!
Stress och trötthet har verkligen varit det ogästvänliga temat för veckan..bara en arbetsdag kvar och sedan ska jag vila, vila och åter vila..?. Så mkt det går då med de olika aktiviteterna som redan är inbokade (barnens), så inget jag kan avboka direkt.. Får göra det bästa jag kan av den lilla tid som kan kallas min?
En dag i taget. En sak i taget.
Kram
/Fibblan ?.

Det gäller ju vad jag har förstått att kunna stå emot och komma över den riktigt stora tröskeln! Det har ju du gjort nu efter denna vecka! Så himla starkt eftersom du kände dig lite svag och det är ju så faktiskt att man blir starkare av att klara sig igenom svagheten. Grattis och trevlig helg Fibblan!

Fibblan

Strulan65, FinaLisa och Pellis - tusen tack för pepp och förståelse?!
Precis som du beskriver Pellis, stöter man emellanåt på trösklar eller som jag kallar det pucklar. Oavsett ordval är det ju helt naturligt att vi i ett förändringsarbete stöter på tillfällen, ibland perioder som är mer utmanande..och ibland handlar det om, precis som du säger strulan65, att hantera livet korta stunder i taget ✅!

Det känns så bra att detta forum finns då?☺️! Det behövs i både med- och motgång och denna vecka känner jag mig extra tacksam för det, och er??! Inte minst för dig också FinaLisa, som sitter stadigt i vagnen ?! Om tanken slår mig att jag kanske skulle hoppa av vid nästa station, så tittar jag bara på dig och mina andra medresenärer, och ställer mig frågan igen. Finns inga skäl i världen att hoppa av och ställa sig ute på en kall, regnig perrong med snålblåst som letar sig in vid nacken och sprider obehag i hela kroppen. Nä, jag stannar här inne i värmen hos er?! Tar en kopp kaffe ☕ och pratar vidare om livet; dess vedermödor och ljusglimtar??!

Tack för att ni finns❤️!
Och tack till mig, som väljer att sitta kvar??️! Snart ser det lite annorlunda ut utanför fönstret..☀️??!
Kramar
/Fibblan ?.

Du är underbar med dina tankar och funderingar ?? och jag vill absolut ha dig kvar på tåget???️.
Du får inte smita av eller gömma dig på toan ? det är mycket roligare att vara tillsammans. Då blir vi starkare och gladare på riktigt och kan leva livet utan fylleångest.
Så vi ångar på med nyladdade batterier???!!!
Ha en skön fredagskväll Fina Fibblan?

Kramar ???