Sofia

Det blir nog en hel del påminnelser om träffen och pepp inför den när det börjar närma sig februari. Det går ju också bra att anmäla sig redan nu! Det ska bli så roligt att träffa er alla som kan och vill komma, nya som gamla på forumet, er som har varit med tidigare och er som kommer för första gången. Det är ni forumanvändare som gör både forumet och de här träffarna till de härliga mötesplatser som de är.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Den förra träffen var helt fantastisk, pirrig och befriande på samma gång. Tänk att kunna berätta högt om sina A-erfarenheter för andra. En mycket märklig och häftig känsla. Dessutom jättekul att få ett ansikte på en del av alla man lärt känna här inne, inte minst de otroliga människor som arbetar på AH.

Det fanns inte tillstymmelse till att känna sig pressad vare sig att avslöja vem man är eller hur mycket eller lite man vill prata. Helt upp till var och en.

Vill ni läsa min upplevelse av hur det var sist finns den under #1089 (!) i min tråd, skriven den 17 februari 2019. Försökte länka, men det funkade inte...

Rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att vara med.

Hoppas vi ses!

MBS

Känner mig som om det fastnat i mitt huvud att på ett rutinmässigt sätt dricka. Jag tycker det smakar illa, vrf fortsätter jag? Mår jättebra de dagar jag lyckas låta bli att dricka. Hjälp!

Har ägnat så lång tid att ’stand up tall’ och leva min sanning att den här gången kommer jag med ?

Ser verkligen fram emot det. Får väl gå som mitt nick, tänker jag ?

Bra att du hittat hit!
Jag känner så väl igen det du skriver: rutinmässigt drickande - jag tyckte det smakade apa med den där ständiga sura smaken av vin i munnen.
Kan du inte skapa dig en egen tråd här på forumet och berätta lite mer om hur din relation till alkohol är?
Har du kollat runt på forumet? Det finns bra med information, berättelsens från oss är många och så finns det möjlighet till självhjälpsprogram på startsidan du kan anmäla dig till.

Mod och styrka,
Dee

Har bestämt mig? och redan bokat tågbiljett! Förstår ni hur peppad och övertygad ni gjort mig som ska våga detta!? ???
Hoppas få se flera kära forumvänner som vågar???

Vilken rolig nyhet. Nu blir jag ännu mer peppad inför träffen. Ska bli sååå kul att ses. Kram kram

Fibblan

Både vill och inte vill. Hade varit så fint att få träffa er IRL, samtidigt som det kanske känns lite för spännande..
Jag får fundera några varv till?! Har ju lite tid på mig..☺️
Tycker det är ett superbra initiativ iaf?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

e rädd att känna som att jag så att säga..."befäster mitt problem" om jag hänger på... men vill inget hellre än att träffa er och känna gemenskapen här inne IRL <3

Det känns som en spännande träff, att mötas på riktigt. Jag kommer att presentera mej som santorini, det är liksom själva poängen. Ni på forum som läst min historia, ni känner mej bättre än nån annan människa. Jag har inte berättat detaljer för nån i min närhet. Det känns onödigt. Men det har varit väldigt viktigt att kunna vara öppen här på forum. Jag har mest mej själv att tacka för min nykterhet förstås men det vete sjutton hur det gått utan detta forum. Den allra viktigaste hjälpen var aha-upplevelsen när jag såg att det fanns andra som var som jag. Fler som drack för mycket och smög och gömde. Jag insåg att det var symptom på missbruket och inte att jag var helt galen. Jag var inte ensam i detta och det gick att sluta. Den viktigaste insikten för min bestående nykterhet är att inse att jag aldrig kan dricka igen. Att sk ”normalt drickande” inte existerar för en med beroendeproblematik. Och det jag önskar förmedla till andra är att det går att leva alldeles utmärkt utan alkohol. Det är ingen förlust utan en vinst.
Spännade blir det att ses!

Fibblan

Jag är övertygad om det nu! Sedan jag hittade detta forum och startade min tråd för snart 1 år sedan har det verkligen varit en resa i att förstå mig själv och alkoholens destruktiva inverkan på mitt liv.. Vad det gäller det förstnämnda är jag ännu trevande..?
Det sistnämnda är klart som korvspad och ändå är det svårt. Antar att det är det som kallas beroende..
Jag har som sagt, sedan jag började läsa och skriva här, gått från klarhet till klarhet. Och jag har laddat för att våga vara med☺️. Men nu går det inte ändå..?. Modet finns äntligen där och viljan, som ju aldrig fattats, men det krockar med en resa vi bokat. Känns som en besvikelse då det hade gett mig så mkt att få träffa er som kommer. På ett år hinner man ju med en hel del
konversationer..☺️.
Jaja, nu vet jag iaf. Och ni också.
Ingen Fibblan på träffen?.
Avis.
Accepterar.
Alles gut☺️.
Kram!
/Fibblan ?.

Men det kommer fler gånger Fibblan!
Huvudsaken är att du hänger kvar i gänget och helst på tåget men du bestämmer. Kram ???

Det var riktigt trevligt förra året på den här träffen. Spännande att möta en del av er "nicks" i verkliga livet. Jag bor på Sveriges framsida, men en tågresa till Stockholm är värt varenda öre. (Jag litar inte på tågen, så åkte dagen innan och låg över för att vara säker på att komma fram i tid:-) Det har inte gått så bra för mig under året som gått när det gäller alkohol, men nu är jag uppe på banan igen. Insåg att det går riktigt illa om jag inte slutar. Förhöjda levervärden och så trött på slösa bort halva dagar i bakfullt tillstånd. Nykter sedan 15 dagar, och går två dagar i veckan helt frivilligt till vårdcentralen och tar antabus. Litar inte på mig själv, men nu sådan lättnad att leva nykter och njuter varje kväll jag ska somna och varje morgon av att vara nykter. Kul nu att se fram emot träffen, och att komma i nyktert tillstånd sedan en längre tid. Ni som tvekar, sluta med det! Finns inget att frukta. Med vänlig hälsning, Fenix

Jag hoppas få se både bekanta och nya ansikten på träffen den 8 februari. För mig var det första gången jag deltog på träffen förra året. Lite nervös och pirrigt innan men det släppte fort när jag kom till träffen.
/Mrx

boka tågbiljetter till träffen. Ser fram emot den, var givande förra året. Roligt att få träffa dig och förhoppningsvis många andra igen Mrx. Ha de, Fenix

Måttligajag

Det här låter spännande. För mig är sociala sammankomster med folk jag inte känner en stor trigger för ångest men det här känns viktigt. Jag har ca 4 timmar (och mycket pengar) med tåg till Stockholm plus övernattning så jag får se om jag kan dyka upp. Krävs det anmälan?