Hej alla fantastiska människor som kämpar och delar med er så generöst av era historier!
Jag har tjuvlyssnat på er sedan i höstas men nu är det dags även för mig att aktivt delta i kampen mot alkohol missbruket.
Min hjärna har varit kidnappad ett bra tag, har försökt hur många gånger som helst att dra ner men lyckas oftast bara komma till dag 3 eller 4. Sedan är det dags för en liter vin igen...
Nu är jag på dag 8 och det vill jag tacka er här på forumet för! Och mig själv såklart...

Fibblan

Solen har stigit upp även denna dag, även om det är svårt tro..?. Gråmulet hos mig. Oavsett väder hos dig, önskar jag dig en fin måndag och en bra start på veckan?!
Kramar
/Fibblan ?.

Man hinner knappt gå upp ur sängen förrän man ska lägga sig igen?❓
Fibblan, hoppas du får en fin kväll ?
Tack, Stormenlilla ? bra att vi inspirerar andra också ??
Det är verkligen bra att kroka arm med någon, då blir det en extra spärr mot alkoholdjävulen?
Hittills har han låtit mig vara ifred denna gång men man vet ju aldrig....
Kramar
???

Fibblan

..det är väl mörkret med kanske som gör att dagarna känns kortare. Men det har också med nykterheten att göra förstås ??❤️.
Man är ju liksom mer alert och har mer av både energi, lust och tid till att göra annat. När inte vinet hägrar efter dagens måsten, så finns plötsligt så mkt mer man vill hinna med och
få ut av dagen?! Underbar känsla!

Skönt du slipper a-?! Oavsett, håller vi stadigt vår armkrok, tycker jag?!
Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

Vad det sprudlar om er! Blir alldeles lycklig från knopp och topp ner till tårna! Så glad för eran skull att ni kan gå hand i hand, jag skulle aldrig ha släppt greppet. När jag startade i somras tillsammans med dig Fina Lisa och Fibblan gick allt så mycket enklare och nu har jag liksom hamnat på efterkälken eller snarare i sista vagnen. Men jag hänger mig kvar här och läser om din glädje och hur himla duktig du är! Ha en fin dag FinaLisa! Kraaam

Fibblan

Ville titta inom dig innan jag börjar släcka ner för kvällen! Och du är still going strong?! Precis som det ska va ?!
Det glädjer mig?!
Känns som vi vunnit på triss nästan ?, plötsligt händer det?! Aldrig känt mig så långt ifrån alkoholen som jag gör nu och det känns så bra att vi kan dela framgångarna och lyckan över det! Du är en klok, och stark och omtänksam medresenär ?!
Och jag är också så glad att du hänger kvar på tåget Pellis ?! Klart det kan kännas ångerfullt att ha släppt greppet. Jag gjorde ju också det för ett litet tag efter jag hakade på er inledningsvis efter semestern där. Men det var då, precis som nu är nu ?! Nu tuffar vi vidare tillsammans ??!
Kram och god natt!
/Fibblan ?.

Hela dagen har bestått av för många . motgångar... Så tröttsamt? och hade jag inte haft forumet så vette fan...då hade jag förmodligen travat iväg och köpt vin.
Men Fibblan, jag varken vill, kan eller ska hoppa av och lämna dig på tåget!
Nej, nej, aldrig på tiden som man sa förr...? Vi hänger ihop som ler och långhalm..(vad nu det uttrycket kommer ifrån?)
Har köpt en liten flaska matlagningsvin på ICA idag. Ska bjuda på middag till helgen och gästerna tar med sig egen dryck tack och lov?
Vill inte ha en droppe alkohol hemma.
Vet hur det blev förra året med den där dumma presentglöggen som stod i skåpet och som jag i ett svagt ögonblick tyckte jag kunde smutta på.
Den smutten blev väldigt stor, hela flaskan försvann på ett par timmar..?

I år är jag ett år äldre och mycket klokare?
Nu känns det lite bättre att fått ha skrivit av sig lite.
Ha en fin torsdag kväll ?
Kramar ???

Fibblan

Absolut?!
Inte kan du lämna mig på tåget..?!

Tråkigt o höra att du haft en sån kämpig dag ?. Tur vi har forumet och varandra ??!
Så, har jag också känt, när det varit motigt. Jag varken kan, vill eller ska släppa armkroken?! Skönt att det lättade lite när du
skrev av dig ???!
På tal om glöggen..ännu en igenkänning..
Jag drack den kall ur flaskan..usch. Så mkt konstigt man gjort bara för att få döva..?. Den tiden är förbi dock??!

Starkt gjort o stå emot idag ?! Ännu en erfarenhet rikare och bevis på att det går! Heja dig!! Du är grym?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Tack för hejarop Fibblan!?

Sov lite sämre inatt och fick ta en Alvedon mot huvudvärken när jag vaknade.
Har en del knutar att lösa upp idag. Ibland tjorvar det till sig men det är bara att kavla upp ärmarna och ta itu med problemen....
Så min fredag innebär logistik och en viss lyftkraft...haha, vad kryptisk jag känner mig. Allt för anonymiteten?

Men jag är i varje fall inte "hemlighetsfull" och tackar Vinäger för den ordvitsen???

Ha en fin fredag!
Kramar ???

Fibblan

Gott med humor mitt i allt..
ja, den är bra den?!
Lycka till med knutupplösande, logistik och lyftkraft idag ?!
Låter som sådant som kräver nykterhet ?!
Hoppas när kl. är kväll, att du kan känna dig nöjd med vad gjort Idag ?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Med lite hjälp så löstes knutarna upp?
Har redan hällt upp godis i skålen och sett ett avsnitt på HBO Nordic.
Min diffusa huvudvärk håller i sig dock och det blir nog sängen tidigt denna fredag kväll.??
Kramar
???

Fibblan

fina FinaLisa ?!
Det blev godis och tidig sänggång för mig med. Skönt att knutarna löstes upp igår. OCH med lite hjälp, säger du. Det är faktiskt värt att stanna upp lite vid det. Åtminstone för min del.. Att be om hjälp. Inte envist tro och tänka att man ska klara av allt själv. Jag har tyckt mig se ett samband sedan jag kom till forumet i början av året. Att många som hamnar i alkoholberoende, så länge kämpat och envist försökt/försöker klara av både det, och det mesta andra själv. Givetvis har det med skammen också att göra. Men inte bara, tror jag. Inte minst för oss kvinnor, duktiga flickor, (finns massor av duktiga pojkar med) som kämpar igenom än det ena, än det andra. Biter ihop, slår ännu en knut på sig, och när sedan alkohol på olika sätt blivit ytterligare ett drivmedel, så har vi klarat lite till, och lite till. Och så har beroendet kunnat utvecklas..
Lite hjälp. Tänker på Beatles och I get by with Little help from my friends..?, som tyvärr nog inte heller åsyftade reella vänner av kött och blod..
Hursomhelst, VI gör ANDRA VAL nu! Vi har också sökt hjälp i a. Men det är slut med det nu ?! Det är ju ingen riktig hjälp att hämta för ändå.
Keep Up the gods work, sister?! Och hoppas huvudvärken lättat??!
Stor kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Inte en så dum felskrivning ändå kanske..?.
Good work är nog för de som tror på en kraft större än en själv, också gods work. Att vi utvecklas till vår fulla potential, genom att vara sann mot sig själv och andra.
Och det stämmer ju också in på många som bryter med sitt beroende. Många finner ju den hjälpen och kraften hos en högre makt.
Vad mkt skrivande och tankar det blev..?.

Ha en fin dag???!
Kram
/Fibblan ?.

Så glad att det går så bra för dig och flera andra. Imponerande hur du tagit dig vidare, trots mycket som har hänt. Motgångar fixar du numera med annat än den tillfälliga och mycket falska vännen i flytande form. Både du och Fibblan låter helt annorlunda och jag blir alldeles varm inombords. Och tänk, i februari ses vi. ? Kan knappt vänta...

Hoppas att huvudvärken släppt och att du får en fin fortsättning på helgen.

Kramar i massor

Gästerna har gått, jag har diskat undan och ligger nu i sängen.
Nöjd med den a-fria kvällen/ölen och maten blev bra även om såsen är godare med riktigt vin i....men jag ville inte köpa hem vin ifall jag skulle få för mig att smutta på det som skulle bli över efter såsen var gjord.
Men gästerna tyckte den var god hursomhelst och då får jag också vara det?
Det var många som skrev i trådarna ikväll men orkar inte kommentera nu då jag är så trött. Men mina tankar går främst till Miss Hyde som åkt ner i ett svart hål och jag önskar verkligen att hon ska ta sig upp oskadd och fortsätta på den vita vägen igen.

Vinäger, du är aktiv ikväll och jag är så himla glad att du är tillbaka. Det känns helt overkligt och fantastiskt kul att vi ganska snart ska ses IRL!!?
Fibblan är ju också helt makalös fantastisk på att peppa och stötta alla härinne på forumet ? fattar inte hur hon hinner ?
Men nu ska jag sova och vakna imorgon med lätt huvud??
Kramar
???

Fibblan

Hahaha ?, nä det kan man undra..
Jag är snabb som en vessla när det gäller ?! Och så kanske jag lagt väl mycket tid här inne..?.
Men det ger ju så mkt, både att ge och få?! Umgås inte så mkt med vänner IRL heller nu förtiden. Det är jobba, familjen, och hänga här som är mina prio. Men förra veckan hann jag ju t.o.m med träning med, vilket jag är så glad över. Nu är jag dock sjuk tyvärr..??.
Jag blir typ av arg av det, jag som var så på G ?..
Jag är också så glad för Vinägers skull ???!
Och DIN ?! Grymt bra jobbat igår, med lyckad alkoholfri (för din del) bjudning! Så bra gjort ?! Och såsen blev ju lika bra utan ??!
Heja dig ?!
Hoppas du fått sova gott i natt och att du kan unna dig en slapp dag idag ?! (Eller vad som passar dig bäst ☺️!)
Stor kram
/Fibblan ?.

Lingon1svart

Vilken hoppfullhet det ger att läsa om din resa. Att ramla och falla kan en göra men en KAN också ALLTID välja att resa sig, borsta av gruset från axlarna och sätta ena foten framför den andra på sin friska (are) väg i livet . Det ger mig hopp om att jag också kan! Tack för att du skriver här♥️ O stort grattis till dina dagar!