Tack sisyfos och Vinäger. Länge sedan jag hörde av dig vinäger! Fast sist hette jag Zorro! :-)

Jag känner mig inte stark. Då hade jag inte behövt göra just det.... Kämpa! Men är det inte det de allra flesta härinne gör? Kämpar! De senaste dagarna har jag funderat mycket. Över mitt drickande och resterande dagar av mitt liv.
Det jag skriver nu, ska ses som en vision eller en längtan. På onsdag är det löning och det finns en möjlighet att jag då åter är ”kung i baren”.

Just nu vet jag bara en sak med säkerhet. Jag VILL inte dricka mer. Inte någonsin mer i mitt liv vill jag ha skiten i min kropp. Jag har funderat mycket på varför jag under så många år frivilligt förgiftat mig. Det finns inte ett uns av logik i detta. Några exempel på hur snedvriden i huvudet man kan bli! Drickandet tär på ekonomin. Det ger ångest när det är för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Vad gör jag då? Jo, går och köper ett flak 7,5or för 400 spänn. Detta när det är just detta som havererar ekonomin. Har under många år lagt c.a 4000 kr i månaden för äran att frivilligt förgifta mig.

När jag dricker, vilket senaste åren har varit större delen av dygnet, vaknar jag varje morgon med något som liknar panikångest. Vad gör jag? Jo, drar i mig ett par öl på morgonen, trots att jag vet att det är just detta som orsakar måendet.

Det minsta lilla praktiska problem….MER öl. Har jag därefter löst något av dessa problem? Gissa!

Jag har under många år lagt 4000 spänn per månad på något som inte ger mig NÅGONTING mer än att jag mår skitdåligt! Semester på sommaren i 4 veckor går ju semesterkassan till Systemet.
Vad i H-vete håller man på med?

Idag är det dag 12 nykter och jag vaknar utan ångest på morgonen! Visst är det väl underbart.
Jag har insett att Alkoholen inte ger mig någonting positivt alls. Bara skit och elände. Ändå kalkylerar jag med risken att jag faller på onsdag när jag blir ”rik” några dagar igen! Förstå varför jag själv anser mig vara inte bara svag, utan en äkta idiot!

Dag 12 föresten! Detta idiotiska sätt att räkna! Faller jag nu, är det då att börja om på dag 1 igen? Det klarar ingen av oss så många gånger! Läste ett inlägg här på forumet, ”Nu har jag varit nykter 12 dagar av 15”. DET är rätt sätt att resonera. Inte börjar man om! Processen har startat och även om det tar tid, tror jag inte den går att stoppa.

Har även funderat mycket på mångas önskan att bli ”normaldrickare”. Om man tagit sig hit, varför vill man bli normaldrickare och vad är normalt? Skulle jag vilja bli normaldrickare finns ju min längtan kvar efter skiten! Jag vill inte dricka en droppe A mer i mitt liv. Känner inget behov av att utsätta mig för detta (just nu). Min högsta önskan är att leva resterande dagar utan att dricka en droppe!

Jag VET att jag riskerar att åka dit igen. Jag VILL det inte, men har senaste åren blivit expert på 2 saker. Sluta och börja.

Vet inte om det var Nalle Puh som sade det på riktigt, men en skämtteckning visade en konversation mellan Puh och Nasse.

”Man lever bara en gång!”
”Skitsnack! Man dör bara en gång! men lever varje dag!”

Det låter som att du har en väldigt stark insikt om att du inte vill dricka någonsin igen och jag tror att det är när man verkligen INTE VILL längre som man har förutsättningen att lyckas.
Behåll den starka viljan även när lönen kommer!
Så kan du också börja leva varje dag.