Om planeringen är att man ska tillbaka är det oftast när drogtester visar att man är ren på,samtliga preparat. Har man druckit och behöver avgiftning så får man ofta komma efter det. Det finns dock inga generella regler utan man gör olika. Brukar dock inte ta någon längre tid om det är bestämt att man ska tillbaka. Ibland kan man ifrågasätta mitivationen och kanske bedöma att just det här behandlingshemmet inte kan tillgodose dom behoven som personen har. Då får man leta efter ett annat och det kan ju ta längre tid. Jobbat tjugo år inom missbruksvården så jag har besökt ett stort antal behandlingshem

med gros 19 och vill bara tillägga att det inte är en självklarhet att du får en ny chans till behandling.

Li-Lo

Välkommen. Jag gissar att det gäller en anhörig till dig då du skriver på "anhörigsidan". Jag gissar även att du kanske känner dig ledsen och besviken nu. Klokt av dig att söka dig hit här finns även stöd för dig på andra plan om det är relevant. Många med dig har liknande erfarenheter. Det har varit fint om vi kunde lindra din oro genom att berätta vad som händer din anhöriga nu dessvärre ser det olika ut beroende på vart ni bor och på hur planen var från början. Och på hur din anhöriga ställer sig till eventuella erbjudanden. Tufft för dig, ibland är det värre att inte veta än att få ett svårt besked.

Hur är det med dig mitt i detta?

Om du vill så kan berätta mer om din situation här.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sticktoka

Förstår att det inte är självklart att han får en behandling med placering.Men nån hjälp finns väl att få? Eller jag ska bara vänta på att han förstår allvaret själv, eller ligger död nånstans?

Du ska inte vänta på att han ligger död nånstans. Anser du att det är fara för hans liv så gör du en orosanmälan till socialförvaltningen och då kan det eventuellt bli aktuellt med tvångsvård dvs LVM. Frivillig vård är ju bara möjligt om han själv vill. Det brukar, förutom behandlingshem, finnas vård på hemmaplan sk öppenvård. Hoppas ni hittar någon lösning.?