Då var man här igen..

19 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Biggie
Då var man här igen..
Biggie
Då var man här igen..

Fick mitt andra barn för 6 månader sedan. Har druckit minst 3 stora glas vin om dagen de senaste 4 månaderna. Dricker mycket när sambon jobbar, missköter absolut inte mina barn, men att dricka vin hela tiden är väl ändå ett slags "misskötsel". Ångesten är nu total.

Sofia
Välkommen åter, Biggie!

Du startade en tråd här när ditt första barn var liten och du var orolig över ditt drickande och lyckades då göra en jättefin förändring av dina vanor, det är ju en himla bra erfarenhet att ha i bagaget! Klokt av dig att lyssna på den där ångesten, som jag tror kan handla en del om att du någonstans känner att vindrickande varje dag inte riktigt är i linje med hur du vill vara som förälder, även om du inte känner att du missköter dina barn. Vad var det som du tyckte var hjälpsamt förra gången du förändrade ditt drickande? Är det något som du kan återuppta? Jättebra att du är här igen och skriver, så att du får en chans att få stöd av andra. Du är inte ensam i detta!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Biggie
Tack Sofia

Ja jag tror att det var peppen man fick av alla andra här inne, det kändes som att man inte var ensam i det. Jag har bestämt mig för att inte dricka något vin i dag. I går kväll blev det "bara" ett glas. Jag är rastlös. Jag vill gå ner ganska mycket i vikt och skulle vilja börja träna. Jag vet ju att både träning och mindre vin kommer göra att jag går ner vikt, men det är så förbannat svårt.

JoYo
Hej Biggie!

Härligt att du tar tag i det svåra! Fortsätt skriva och ta små steg mot ditt mål!
Jag har också barn och vill vara sund! Jag har satt ett mål: 9/12. Idag är min 5:e nyktra dag.

Kanske en promenad/träning ikväll kan mota suget? Jag gillar yoga eller pass på gymet. Det ska vara roligt att träna. Så det inte blir motigt att ta sig för.
Har du nån plan för ikväll? Jag ska köra min minsting på aktivitet och kan inte dricka, dessutom hinner Systembolaget stänga innan jag är hemma igen! Yippi!
🌸

Biggie
Hej JoYo!

Vad menar du med 9/12?
5 dagar e ju toppen! Jag säger som så många andra här inne att jag vill inte sluta dricka helt, vill kunna ta några glas på helgen med vänner etc. Men funkar det verkligen? Är det nån som gått från beroende till sunt drickande?
Ja jag tänkte ta en promenad ikväll när min sambo kommer hem, ensam! Ser fram emot det faktiskt. Jag hatar annars att vara ute o gå 😅
Ikväll ska jag försöka röja i min garderob, eller leka med min son. Typ måla vattenfärg eller nåt som tar lite tid typ 😉
Heja dig, tack att du gav dig till känna 💐

Biggie
Hahaha

Jaha 9 december menade du såklart 😂 Trodde det var nån annan variant av 5:2 dieten! 🙈

Biggie
Gick skit redan första dagen..

Jaha, nu tog jag ett glas vin till lunchen. Fan jag är så ensam.
Tog ett till sen.. Sambon e snart hemma. Tänkte försöka strunta i vin ikväll när han är hemma. Då lär han bli förvånad. Jag hittade en tråd där en tjej sökte hjälp pga sin alkoholiserade pappa. Då väcktes nåt inom mig.
När mamma jobbade kvällar så minns jag hur pappa tvingade mig gå o köpa Aftonbladet på macken. Trots att jag inte ville. Men han blev jättearg, så jag gick. Där gick jag o studsade min basketboll arg som ett bi när han satt hemma o svepte i sig några groggar. Vilket jag förstått nu i efterhand. Ett par år senare, när jag var kanske 11 hade mamma träffat en ny. När pappa fick reda på detta söp han sig dyngrak o kom ut i vardagsrummet med en pistol mot huvudet. Han ville att vi skulle se på när han dog. Han sköt aldrig. Han har haft blodiga slagsmål med min storebror. När jag var 22 o bodde utomlands o kom hem en helg o hälsade på med en kompis jobbade mamma (tyvärr). När jag o min kompis kom hem från krogen hade han kissat ner sig i sängen o det låg krossade blomkrukor på golvet.
Trots allt detta kan jag inte ignorera hans samtal, jag kan inte klippa några band. När jag var kanske 9 sa han att han skämdes över att jag var så tjock så han inte ville hålla mig i handen på stan. Han sa att jag inte kommer ha några vänner kvar för att jag är så tjock.
Jag vet att han inte kan skylla mitt eget beroende på detta, men att det ligger i släkten är ju en sak som är säker. Jag är aldrig elak när jag druckit. Men jag får minnesluckor. Jag har i flera år sagt att jag aldrig kommer bli alkoholist eftersom min pappa har visat vad det ställer till det. Men här sitter jag nu. Fy fan..

Biggie
Borta

Nu är allt rödvin borta. Jag hällde ut det som fanns kvar i vasken. Kändes skönt! Jag drack ikväll, men kommer alltså inte dricka i morgon. Sambon ska på julbord i morgon kväll, så jag är ensam med barnen hela kvällen, bra start ❤

Javelin
Vad bra att du du hällde ut

Vad bra att du du hällde ut vinet, det är en tydlig markering för vart du vill. Jag känner så fruktansvärt mycket med dig och det du berättar om din pappa. Har tyvärr egen erfarenhet av det...

Jag delar även det självförakt man känner när det går upp för en att man dricker för mycket trots att man har barn... Kan inte komma på en värre känsla än det. "Vi som vet borde ju veta bättre-känslan"... Man måste nog försöka använda det som en drivkraft att hålla sig nykter. Mina ursäkter har varit att det spelar ingen roll hur mycket jag än dricker så kommer jag aldrig bli så urspårad som han, och förmodligen är det sant. Men faktum är att jag dricker mer än jag borde och det är ett problem oavsett tidigare erfarenheter.

Ta hand om dig och försök njuta av den här tiden. Minns att jag själv kände mig så ensam när jag var mammaledig. Drack första glaset vin 2 veckor efter födseln, absolut inga volymer men ändå... Så onödigt, men det är ju en hormoncirkus utan dess like som pågår lång tid efter födseln med.

Jag skickar dig en stor bamsekram och hoppas du hittar en varm och mysig adventsstämning. (även om du inte firar jul) Kanske baka några hälsosamma pepparkakor eller liknande? (kämpar också med vikten, så jag vet värdet av att känna att man gör bättre val) Du fixar det här, mammor är urstarka! ❤

Biggie
Tack Javelin!

Du har rätt, man känner sig så värdelös när man har små barn och ändå inte kan hålla sig ifrån alkoholen. Jag vet ju att jag är en jättebra och rolig mamma, men det är som att vinet gör att jag kan slappna av och jag anser aldrig att jag blir särskilt full. Men det är ju dagen efter jag märker att jag inte ens kommer ihåg vad jag o sambon pratat om kvällen innan, då kommer ångesten som en ångvält. Nu är jag riktigt pepp på att vara hemma nykter en fredagkväll med barnen. Köper lite godis o läsk som jag kan mumsa på när de somnat. Det godisfria livet får vänta en stund 😉
Ja jag tror att det fortfarande är mycket hormoncirkus här, det är väl därför jag "unnar" mig vin.
Ska ut o käka med några jobbarkompisar på tisdag, har fortfarande inte bestämt mig om jag ska köra eller faktiskt dricka vin. Jag har iallafall bestämt mig att inte dricka något innan dess. Och nu när vi inte har något vin hemma så tror jag det blir enklare. Trodde först jag skulle kunna ha det hemma, men nej det var ju dödsdömt.
Har du några planer för helgen?
Tack för ditt pepp! Kram

JoYo
Hej.. jag menar 9:e december..

Måndag 9 december.. kanske kan jag hålla det målet. För att rensa kropp och tankar.

JoYo
Och nu såg jag att du förstod det direkt efter..🤦🏼‍♀️🤪

😆

Biggie
Historien upprepar sig..

Första nyktra fredagen på länge. Känns magiskt! Hängt med kidsen hela dagen och bara haft det mysigt. Nu sitter jag i soffan o käkar godis o dricker läsk. Känns himla bra ❤
Hittade min gamla tråd. Helt galet, det var som om jag kunde kopiera det första inlägget och klistra in det nu. Exakt vid samma tillfälle i mitt liv började min överkonsumtion, exakt efter lika lång tid skrev jag mig första inlägg här.. Skrämmande!
God helg på er alla 🥳💐

Biggie
Nykter fredag

Japp! Inte en droppe vin igår. Känns så himla bra! Får nog bli en nykter lördag nu när jag ändå håller på 😘

Biggie
Nykter lördag

Blev två stycken julmust istället. Fantastiskt skönt. Men att säga att jag inte ägnade vin en tanke vore lögn. Jag var riktigt sugen, men har ju hällt ut allt 😂
Nu somnar jag gott ikväll och vaknar goare!
Hur har eran lördagskväll sett ut?
🐅

FinaLisa
Godmorgon Biggie🌅

Läste din tråd och ville bara skicka en stor styrkekram🤗.
Du kämpar på bra och står emot alkoholdjävulen 👿.

Min egen lördagkväll bestod av tv-serie, skumtomtar, choklad och vindruvor 🙄
Lite för mycket av allt men bättre än vin😊
Kram 🧡

JoYo
Heja heja!!

Så gott med julmust! Det är ljuvligt att vakna nykter.. jag tror man/vi behöver fylla tomrummet av drickandet? En hobby som upptar tankarna? Iallafall för att orka nu i början? Lära oss nåt nytt?
Ha en härlig söndag! (älskar söndagar, då fattar hjärnan att man inte behöver dricka och det är lättare tycker jag 🙃)

Javelin
Hur går det Biggie? Låter som

Hur går det Biggie? Låter som du hade en fin helg iaf! 😊