Det är min tid nu!

498 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ensam1984
Dag 137

Med risk för att upprepa mig för mycket - så kan bara sägas att i dag har jag det så himla skönt. Chillar, kikar på serier, har bara slappa myskläder. Det är så jädra skönt.

Jag kan se framtiden och trots vetskapen just nu att allt med flytten kommer bli tungt och jobbigt så känner jag ändock att jag kommer fixa det. Har dessutom lagt in om semester veckan innan jul. Så hinner kanske stressa ner då och verkligen insupa julstämningen och fixa det sista finliret

Väljer att inte dricka i dag. Istället njuter jag av lugnet.

Ensam1984
Dag 138

Har inget att tillföra i dag. Bara dokumentera ännu en dag utan A. Lugn dag igen, skönt. Lång jobbvecka som kommer.

Väljer att inte dricka, istället gör jag ingenting

Ensam1984
Dag 139

Ny jobbvecka, sena dagar igen. Men just nu känns det okej. Bor fortfarande hos päronen. Och gud vad det hjälper mig att stressa ner.

Troligtvis får jag tillgång till lägenheten lite tidigare. I början av december, men vi får se. Förhoppningen är att jag kan börja flytta om 2 veckor. Det kan inte komma snabbt nog.

Och shit vad flyttar kostar, inte bara renoveringen - utan allt nytt som ska inhandlas. Bland annat till köket - all inredning och sen garderober, bokhyllor. Blir ju helt ruinerad. Men tar en smäll nu och sparar lite av det andra till senare. Det blir inte perfekt direkt, och det får vara okej.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så funderar jag igen på att börja dricka i sociala sammanhang. Det irriterar mig att jag tänker på det, för jag behöver ju inte göra det. Men på fredag är det AW och jag orkar verkligen inte gå nykter. Jag vill gå - men då vill jag kunna dricka ett par Prosecco och vara som alla andra. Orkar inte umgås och vara trevlig utan A. Som jag dividerat om innan så vet jag att detta är till 99% ett dumt beslut, men då jag aldrig testat innan så tar den där 1% över. Jag har aldrig testat att inte dricka till jag stupar. Jag har aldrig testat att bara dricka ute. Och jag går ut kanske en gång varannan månad.

Sen vet jag inte om nu ändock är en bra tid, ska jag verkligen börja gå på AW och dricka i en tid då jag är megastressad och labil. Nej, troligtvis inte. Vill ju starta mitt "nya" liv i lägenheten med rätt förutsättningar.

I vilket fall, måste iväg till jobbet.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag försöka att inte jobba ihjäl mig.

Ensam1984
Dag 141

Glömde att skriva i går - första gången. Sunt antar jag.

Har inte tid att skriva. Men har bestämt mig för att dricka på fredag, har resonerat kring detta i över en vecka och har nu bestämt mig. Det känns jobbigt och spännande samtidigt. Det är AW. Har regler för hur mycket, när var och hur. Vi får se hur det går. Har ju aldrig testat innan. Går det åt pipsvängen så startar jag på dag 1 igen såklart.

Väljer i alla fall i dag att inte dricka, istället ska jag kika på färger till mitt sovrum

Ensam1984
Dag 142

Har bestämt mig för att pausa forumet en stund, det har börjat kännas som en måste-grej. Självklart har jag behovet av att skriva så kommer jag gå in. Men inte som förut. Måste jobba nu

Väljer att inte dricka i dag, istället kramar jag lite extra på hunden.

IronWill
Fredag

Kom bara ihåg att inte läsa in för mycket i det om det går bra att dricka kontrollerat på fredag. Det är ju när man vaggats in i den falska trygghetens famn som det går åt skogen.

Ta det lungt och ha kul.

Mirabelle G-S
Det är svårt att veta hur

Det är svårt att veta hur något funkar om man aldrig testat. Det är sant. Jag hoppas så att det ska gå som du önskar, och att du ska få en trevlig kväll. Kram

Crna macka
Min erfarenhet är att de

Min erfarenhet är att de gånger jag har testat efter en tids nykterhet är att jag aldrig har vetat hur det ska gå. Och då menar jag inte under själva drickandet utan efter, för väldigt länge sedan var jag nykter i 3 sammanhängande år, fick plötsligt för mig att nu skulle det minsann gå bra. Sagt och gjort så testade jag, själva drickandet gick som planerat den gången men jag hade satt mig i baksätet helt plötsligt. För att göra en många år senare lite kortare, tog det 10 år eller så innan jag lyckades få stopp på det. Det gör jag aldrig om. Satan vad svårt det var att sluta igen, det som hade varit relativt lätt tidigare.

Kanske ett osammanhängande inlägg, men vis av erfarenhet vågar jag aldrig väcka den björn som sover igen.

Mvh

Ensam1984
Nu ska jag ut

Det blev senare än planerat. De andra har nog grundat hemma men jag köper inte hem alkohol, regel. Vi får se vad som händer i kväll.

Jag är så medveten om allt ni skriver och är på ett sätt livrädd för konsekvenserna. Men tänk om - tänk om! Jag kan aldrig släppa det, blir detta ändå gången och jag inte gillar det, får ett återfall så vet jag iallafall. Då har jag testat efter jag fattade hur dåligt jag hade det, hur dåligt jag mådde.

Skriver säkert något i morgon.

Kan inte säga att i dag tänker jag inte dricka, för det vet jag inte...

Ensam1984
På väg hem

Började med en alkoholfri cider, drack sedan 1,5 öl på fat. Det var skumt så vidrigt alkoholen smakar. Har inte känt den smaken sen jag var typ 15. Det kändes jättestarkt. Drack 1,5 under 3 timmar och känner mig inte påverkad. Kanske lite mindre kallt ute. Får tänka på detta och hur jag gör framöver, inget inplanerat mer, och känner att det var skönt att få vara som de anda, men blev inte full så jag kunde släppa loss. Men hade det trevligt ändå.

Hade nog helst inte druckit, det gav mig inte mersmak, men just nu känns det som att om jag väljer så är det okej att ta en eller två öl i sällskap på puben.

Det knäppa var ju att jag lämnade en halv fatöl, jag drack inte upp den hastigt för att bli full. Hade ingen längtan till det. Men skulle aldrig mer dricka själv. A-fri öl är perfekt för att dricka själv eller i skönt sällskap.

Jag är stolt över att jag höll vad jag lovade, men visste innerst inne att jag skulle fixa detta. Men det var jobbigt och kikade på ölen i säkert 1 minut innan jag tog första klunken.

Kommer min hjärna bli knäpp nu och vilja ha mer? I morgon typ?

Vi får se, nu har jag testat, och det gick bra.

Mirabelle G-S
Skönt att a-hjärnan inte

Skönt att a-hjärnan inte löpte amok där och då och tvingade dig att halsa vad som helst med promille... Vad som händer i det långa loppet, tex eventuellt ökat sug eller normalisering av att söka rus... det vet man ju inte förrän just i det långa loppet. Tiden utvisar det. Kram

IronWill
Tror

Det går över ganska snabbt. Det du måste se upp för är ju fröet som planterats. Att det ju gick bra. Det kan gå bra flera gånger. Det har gått bra för mig i månader (kanske inte så många) sen kommer den där gången när man är arg, extra glad, deppig, trött eller något annat och så ”fuck it, jag kan det här nu. Eller ”spelar ändå ingen roll” och så blir det för mycket. Sen tänker man kanske att en gång är ingen gång. För man vill ju innerst inne kunna ”släcka törsten (elden)”. Så fortsätter man. Släpp inte garden är väl vad jag försöker säga.
Man kan leka med elden så länge man har full fokus och kontroll. Men man orkar inte ha det så länge.

Ensam1984
Det har ju gått några dagar

Det har ju gått några dagar sedan jag drack 1,5 öl. Känner ingen längtan efter att dricka. Visserligen är det bara tisdag. Har kanske funderat något mer på A än innan men är lika bensäker att fortsätta vara nykter på heltid men kanske ta något någon gång. Har inget inplanerat framöver, vilket känns skönt och vill inte heller dricka mer just nu. Gissar att nyår blir nästa test. Brukar ofta vara ensam då, vi får väl se hur det blir i år. Men är jag ensam så blir det nykter i alla fall. Aldrig mer onykter ensam, det är mitt no.1 motto.

Annars mår jag ganska bra just nu, får snart flytta in i lägenheten, lite jobbigt med pengar men inget som är panik eller kaos. Det kostar så mycket att flytta som man inte budgeterar för. Inget att stressa över i alla fall.

Jobbar bara 2,5 vecka till på jobbet, sen tar jag låååång julledighet i ca 3 veckor pga. flytt och ofantligt mycket övertid. Förr var en sån period maxad av A och annat unnande. Nu ska jag unna mig att köpa ett gymkort för mitt friskvårdsbidrag istället. Har 2 tjejkompisar som jag kan gå med till ett gym i nya staden, ska bli skönt faktiskt.

Längtar så ofantligt till flytten faktiskt, vet inte exakt när det blir, hantverkare liksom, men inom 2 veckor hoppas jag på att ha kommit in i lägenheten.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag jobba järnet i kväll så jag kan ta en ledig dag i morgon :)

Ensam1984
Dag 151

Fortsätter min räkning tänker jag. Har ingen önskan att dricka just nu. Har inga planer på att dricka.

Mycket annat i livet är stressande och lite jobbigt men detta känns inte svårt just nu. Jag är en sån som väljer att inte dricka för det mesta. Jag nästan alltid.

Skulle just nu behöva en extra inkomst, vet inte hur jag ska ha råd med allt om jag ska vara ärlig. Flytten suger musten ur mig, vill flytta nu.

Bor fortfarande hos mina päron då jag inte har ork att resa långt varenda dag och bo i ett flyttkaos. Lagad mat hjälper så mycket. Har gått ner 5 kg och väger mindre än på väldigt länge. Bara att någon tar hand om mig och jag får vanlig god mat gör så mycket. Känner mig som en 5-åring och ganska värdelös för att jag inte fixar sånt själv. Men det har alltid varit så. Jag har inte den kapaciteten, men jag gör så gott jag kan. Förhoppningsvis visar utredningen varför jag är som jag är.

Utredningen har inte dragit igång ännu. Ska kolla med kuratorn på tisdag då jag ska dit om något händer. Tänker inte på det så mycket längre, what will be will be liksom.

Ska åka till min lägenhet i dag/över helgen och packa. I vanliga fall hade jag supit skallen i bitar under en sån här period och sen inte orkat packa. Nu ska jag köpa ett par A-fria öl, lite popcorn och kika serier mellan packandet. Bara få egentid. Så himla skönt.

Väljer att inte dricka i dag, istället njuter jag av att vara nykter och lite duktig

Ensam1984
Dag 154

Utredningen fastnade på VC, men den ska snart vara på väg. Men jag får räkna med ett par månader till tror de. Bara den här jävla flytten blir av och renoveringen blir klar så kan jag andas ut lite.

Får sån ångest av allt skit med denna lägenheten, om jag ska flytta igen ska jag flytta till något nytt, eller som redan är renoverat - klarar inte av hantverkare som säger en sak och inte menar det. Det sades för några veckor sedan att jag nog kom in i början av december - dvs. NU. Men så är inte fallet. I slutet av nästa vecka är nya datumet. Vill bara bort från min situation just nu, ja - det är skönt att få lagad mat, men pallar just nu inte att bo hos mina päron, pallar inte att reda till min annan bostad och orkar inte bo i ett flyttkaos.

Detta stressar mig, det är så ångestfyllt. Förr tog jag till flaskan. Jag kan tänka tanken nu, men vet att det inte är ett alternativ. Det gör jag bara inte. Det för inget gott med sig. Däremot så har kuratorn sagt att jag måste stanna i ångesten, att jag måste tillåta mig själv att känna den, helt och fullt, tills den går över eller minskar. Vet bara inte riktigt hur - känner mig ångestfylld och arg just nu. Jag vet inte riktigt varför - jag känner mig arg på en situation och personer, men tror kanske att det är mig själv jag är arg på. Kontrollbehovet och perfektionismen i mig, samt oförmågan att förstå ologiska personer (som agerar ologiskt för mig) tar död på mig just nu.

Jädra mycket babblande här. Har haft en väldigt bra period ett tag nu trots lite stress. Men just i dag känner jag lite hopplöshet, självömkan. Jag känner för att gråta - men vet inte riktigt varför. Vill inte ta tag i något - vill kunna göra allt. Det är inte enkelt att vara mig.

Väljer att inte dricka i dag, istället ska jag försöka hålla ihop min inre frustration, så ingen annan blir drabbad iallafall

Ensam1984
Dag 157

Har varit "nykter" eller snarare inte full i 5 månader nu. Det går så jädra bra. I kväll ska jag ha en lugn kväll i min gamla lägenhet. Nya lägenheten bör vara klar med all renovering nästa vecka. Så detta blir lite av ett hej då, fast jag behåller den lägenheten med för nu. Ska dricka cola och kanske någon A-fri öl, äta popcorn och packa. Ren och skär njutning känner jag.

Väljer att inte dricka i dag. Ska njuta av mina framgångar och inte motgångar istället

Mirabelle G-S
Härligt vännen ❤️

Låter som en perfekt helg! Skönt att ha slutet på renoveringen i sikte 😊 Kram

Sidor