Tänk att det är första december och perfekt "tajmatt"med första advent! När jag läser vad du skriver tycker jag iaf att du glöder av energi men skrift är ju inte samma som känsla! Hoppas du får en fin 1:a advent! Kram

Fibblan

Så härligt att vi kan fira in den första advent med nyktra sinnen!
Önskar dig en fin och stämningsfull dag ?️✨!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Så känns det idag. Glad att äntligen ha nykterheten som både mål och medel igen. Det trista och tråkiga, står nog för mestadels annat. Inte varit ett dugg sugen idag. Jo, ett par millisekunder när hjärnan höll på att koka över. Men jag kom åt rätt knappar och kunde sänka värmen, så inget bubblade över?! Vad var det som var att jag lyckades med det just idag..?? Är det den där berömda bestämdheten bara? Att jag bestämt mig för åtminstone en helnykter december. (Vill ju längre och mer också, men som ett första delmål).
Försöker sätta fingret på vad som gör att det här funkar. Nykterheten alltså..
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Ställt om räkneverket och checkar ut dag 1, som nykter ☑️!
Härligt att vara på väg mot ett sunt och friskt liv igen! Och ser verkligen också fram emot att vakna nykter imorgon ??!

Inget ont som inte har ngt gott med sig..dagar jag vaknat, om än så med "bara" två glas vin i kroppen, har gjort mig riktigt sugen på att få uppleva skillnaden igen ??!

Kram och godnatt fina forum vänner ?
/Fibblan ?.

Trist med återfall! Men precis som du skriver raderar det inte det du har gjort tidigare. Det är bara att köra igen! ❤️

Fibblan

trist med återfall. Trist nu med, trist väder, trist och tungt sinne. Trött. Men inte fan blir man piggare eller på bättre humör av alkohol. Det är bara en illusion, så jag trampar vidare på nyktra stigen. Jag har vandrat den förut, så det är upptrampat och lätt att se vart jag
ska gå?☺️!
Kram
/Fibblan ?.

Lingon1svart

Skönt med nyktra, klara tankar och att känna att en kan ställa sig upp o trampa vidare✊❣️

Hakar på????♥️

...men vi behöver ljus! Kylan som nu svept in över huvudstaden har iaf gett lite kyla och sol. Så vackert och fint! Tyvärr kommer det inte vara så länge men man får suga i sig av det lilla när det finns.Nykterheten är nästan som vädret, så himla svajande men när det är stabilt så känner man sig så nöjd och glad.

Underbart Fibblan att du vaknar klarsynt och trampar vidare på nyktra stigen, jag går strax bakom men är ett håglös på energi faktiskt. Ha en fin dag! Kraaam

Fibblan

..och med en julgransslinga virad runt kroppen,??️?????️
så ska vi nog hitta rätt på stigen Pellis?!

Har med mig ett par ??, i ryggsäcken med om vi skulle möta på ngn ful fan ?, längs med vägen..?!

Hoppas din dag varit/blir bra,
trots låg energi?!
Håller vi oss ifrån det förbannade vinet, finns det goda chanser att energin
kan få återvända???!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Här är energin också låg. Men jag trampar på. Vad har jag för val? Massor.
När det kommer till nykterheten, väljer jag dock att fortsätta hålla mig vit. Så ja, checkar ut denna dag 3, grå och trist som en urlakad blöt filt i sinnet, men vit som en skimrande pärla också. Det är ju faktiskt så de bildas (om jag inte blev felinformerad en gång i tiden..?) Att sand som kommer in i musslan irriterar och så producerar den pärlemor, som ett sätt att handskas med skavet. Är inte detta en fantastisk metafor för hur det är att bli nykter och hålla sin nykterhet?. Klart det skaver ibland. Irriterande kan det vara, även om man själv bestämt sig för att låta bli. Men av denna frustration kommer det något fantastiskt ur det. Om vi håller i, och låter kroppen ta om hand om alla tankar och känslor längs med vägen, utan att ta till alkohol, då kommer vi så småningom om ha ett helt pärlband av vackra, stolta erfarenheter med oss?! Och så kan vi bära dem med vördnad och vara precis så nöjda och förtjusta i både vårt pärlhalsband och oss själva som vi bör ?!

Jag har förstått längs vägen att nykterheten för mig, min förmåga resp. oförmåga att hålla i den, är starkt förknippat med hur bra resp. dålig jag är på att ta hand om mig. Sköter jag om de basala behoven, blir nykterheten enklare. Det självklara valet t.o.m. Men så fort jag börjar slarva med de andra grejerna såsom mat, sömn, motion etc då ser a-? sin chans.. Men jag går in med samma övertygelse denna gång. (Finns inget annat sätt för mig!) NU har han inte en chans?!
Jag går in för svart bälte..? ?!
Kram!
/Fibblan ?.

Lingon1svart

Svart bälte coming your way!

Igenkänning i hur skör jag blir om jag inte tar hand om mig eller när mina cirklar rubbas o stressar eller skrämmer mig ur balans. Försöker preppa mig med bra, god mat, rörelse och utevaro samt sömn. Borde egentligen ha larm som kommer lite random med texten; du äter väl ordentligt så att du inte tappar bort sig själv, fina du❤️

Tror jag ska lägga in lite sådant på direkten. Får bli i kalendern med påminnelsenotis. Och lite här o där så att jag inte blir galen på påminnelserna?

Kram på dig fina Fibblis! Imorgon är det dags för en skön onsdag oavsett väder och energilöshet✊ Skön eftersom vi odlar pärlor ju! ?

Varje insikt du får om hur du (och din egen personliga lilla alkoholjävel) fungerar hjälper dig att lyckas. När du vet att det är när du är skör allt går åt skogen, ja då får du se till att sköta om dig lika fint och bra som om du vore ditt eget lilla spädbarn. Hungrig? Arg? Trött? Ledsen? Eller något annat skav? Då är det extra ompysslande som gäller, i form av allt annat än alkohol förstås.
Jag hejar från sidlinjen! ❤️

Fibblan, precis så här kan du tänka:
Mat, sömn, träning och vila. Ett batteri för varje behov, se till att de alltid är laddade.
Inte nödvändigtvis till 100%, men 80% kanske är bra?
Heja dig Fibblan??? du är en sann glädje att ha med på tåget.
Godnattkram ? ??

Du har den i dig nu, det där extra starka övertygelsen. Trots att din A-hjärna tillfälligt lyckades övertala dig att ta några glas, så har den fått allt mindre makt över dig. Det märks när du analyserar och resonerar, något är annorlunda den här gången.

Vilken kämpe du är, trots allt. Önskar dig lite lugn och ro! ? Rent egoistiskt önskar jag också att vi ses i februari. Jag tror att du vågar. ?

Kramar i massor

Fibblan

Hann inte i morse, men wow, vilken härlig morgon det blev tack vare er?!
Vaknar med trumpen min, masar mig upp lite försent för att det ska bli bra flyt i morgonbestyren för alla i familjen.. trots det skummar jag raskt igenom min tråd.
Och då känner jag hur jag fylls med en sån positiv känsla och värme✨?️?! Lingon1svart, Knaskatten, FinaLisa, Vinäger -
Jag blev rörd till tårar av den omtanke som jag känner ifrån er?!

Tack för att ni tror på mig??❤️!
Tack för att ni bjuder så på er själv i era egna trådar och hos mig, ja både här och där??! Tillsammans är vi starkare! Och jag blir stärkt av vart och ett av era inlägg!

Herregud, vilka fina människor jag fått möjlighet och träffa tack vare detta forum❤️! Tack för att ni finns! Och så vips, kände jag mig mer hoppfull inför framtiden också!
Vi odlar pärlor ju ?!
Om jag vågar ta mig till träffen i februari (måste kolla så det inte krockar med en resa först..) ska jag ha några utav dessa pärlor på mig..?!

Önskar er en fin kväll! Och kom ihåg, skaver det, betyder det "bara" en chans till utveckling och att ännu en pärla är i görningen..?. Och då pysslar vi om oss extra?! Laddar upp batterierna, tar hand om oss som små bebisar ☑️. Och varför inte lägga in små påminnelser, som du va inne på Lingon1svart☺️! Jag fick en tanke också om att jag kanske skulle lägga in, typ schemalägga 1 tim. en gång i veckan för analys, där jag går igenom hur jag lyckats resp. lyckats mindre bra i projketet "ta hand om mig".
Tänk så många yrken vi kvalificerar till och/eller strängar till vår lyra vi tillför, när vi gör nykterhetsresan?;
pärlodlare, ingenjör/projektledare, psykolog, biolog, karate proffs, elit-mörker-orienterare etc,etc.? Detta är bara början..
Hoppfull, va det ja..?
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Jodå, en o annan karatespark har jag fått till med framgång idag ?!

Och är en pärla rikare??!
Somnar nykter och fantastiskt nöjd över det?!

Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

Fibblan

Började skriva imorse, men hann inte. Argh, vad kämpigt det är att komma upp på morgonen nu..?. Såå mörkt och ledigheten börjar så sakteliga närma sig.
Men det gick fint, trots allt??!
En stund sedan jag landade på jobbet och bestämde mig för att ta min första lilla kaffepaus☺️. Natten var inte så kul kan jag meddela. Sov oroligt och vaknade flera gånger. Vid ett tillfälle jag vaknade hade jag haft en sådan där dröm ni vet, där man drömmer att man har druckit, vaknar helt besviken, för att efter ett par klipp till med ögonen, förstå "Ah- det var bara en dröm..!" Såå skönt att det bara var en dröm, phu.

Vaknade nykter och kommer göra allt i min makt för att somna desamma?!
Önskar alla en fin dag!
Kram!
/Fibblan ?.