Lantliv

Tack Tillbaka och Soffi för er uppmuntran och pepp ❤

Personutredningen gick bra. Frivårdsinspektören gav ett bra och vänligt bemötande. Inget fördömmande eller tråkiga attityder. Hon sa att hon tänker föreslå skyddstillsyn med villkor om att delta i program hos dem, eller samhällstjänst. (Såååå lättad) Så vi får väl hoppas att rätten instämmer med det.

Idag känner jag lite energi igen, det var nog en stor sten som lättade från mitt hjärta.

På måndag börjar jag om att jobba deltid, anpassade uppgifter som jag faktiskt ser fram emot.

Önskar er en fin fredag. Hoppas dagen går som ni vill ❤

Kram på er

Hel

God morgon! Skönt att läsa att det gick bra, att du får hjälp och därmed ny energi . Snart 3 veckor utan alkohol också, bra jobbat. Sträck på dig och var stolt när du fortsätter på din nya väg i livet.
Önskar dig en fin dag ? ?

Lantliv

Yes, har klarat mig i 3 veckor nu.

Idag har jag åter fått bevis för hur störd missbrikshjärnan är. Kommer att fira jul på annan ort, så jag kommer inte att ta min medicin på VC som jag annars gör. Vi pratade om det på VC idag. Det räckte för att den där jäkla tanken på att det kanske går att lura och möjliggöra för ännu en fylla ska vakna till liv. Fasiken så frustrerande! Så jag gjorde det enda rätta: Berättade om planeringen för maken, så att möjligheten till en ev lucka i den medicinska behandlingen tas bort.

Jag behöver verkligen jobba med de där sjuka tankarna spm letar möjlighet till alkoholkonsumtion.

Lantliv

Yeii, närmar mig en nykter månad med stormsteg! Hurra för lilla mig som bara en gång stött på den där skurken kallad suget.

I veckan har en första rehabplan tagit form med arbetsgivare och företagahälsovård och det känns bra, jättebra faktiskt ?

Jobbar bara tre dagar veckan som kommer och går sen på långledigt. Det finns också en stabil plan för att få de tre lediga veckorna att inte riskerar bli frestande och det känns stabilt.

Till veckan ska vi träffa den som ska genomföra utredningen kring orosanmälningarna som polis och min chef har gjort för barn. Inte ens det känns så stressande eftersom nu har jag ingen fasad att försöka upprätthålla. Jag har lagt ner masken och möter allt mer naken och ärlig i min önskan till förändring än förut.

Det är läskigt att möta allt detta utan en uppbyggd fasad som skydd och kräftans annars så hårda skal men jag tror det det är just det som kommer att bli skillnaden.

Kram på er, om det är någon som orkat läsa ända hit! ❤

Vilken härlig läsning! Känner precis som du att det är läskigt att möta det som är men samtidigt det som är steget till förändring. Önskar dig en fin helg och att allt går bra för dig på mötet i veckan! ❤️

Lantliv

Hej alla kämpar där ute!

Ännu en helg har förflutit i ett töcken. Jag är så löjligt trött. Det grå regniga vädret gör inte saken bättre.

Nu är det nedräkning inför vår julresa. Resan ser jag fram emot, men har mycket att fixa innan vi kan stå förväntntansfulla på perrongen.

Jag har kommit in i en period med massor av drömmar där jag hamnar i konfliktfyllda situationer. Antar att det är hjärnan som är på träningsläger.

Jag saknar glögg, inte för fyllans skull utan för det är julmysigt. Förr gjorde jag egen glögg, flera olila smaker och där jag kunde reglera socker- och alkoholhalten sjäöv. Den som finbs att köpa färdig är för söt för mig.

Jag har rannsakat mig själv en del. Det är längesedan alkohol innebar något festligt, inga speciella och festliga sammanhang att förknippa den med, utan bara hemmadrickande för mig.

Alltså har alkohol bara förstärkt mitt flyktbeteende. Vad är det jag vill fly ifrån? Det är nog där jag kan finna svaren till mitt drickande, förutom att jag har osund alkoholkonsumtion i generna.

Slut på dagens grubblerier!

Måendet är ändå stabilt, dag för dag längre bort ifrån alkoholanvändande.

Mer än så kan jag inte säga. Även om vi alla här kämpar mot samma djävul så är vi ju olika och har olika historia.
Jag känner så väl igen mig, jag frågade också i början "När släpper tröttheten?", för jag gick som i ett töcken. Jag kan riktigt säga när det släppte, det var ju inte så att jag vaknade upp en dag och var pigg som en mört plötsligt, även om en del vittnar om att de får uppleva det, utan orken har nog mer kommit smygande genom att jag märker att jag orkar mer och mer och blir klarare och klarare i huvudet.
Så håll ut, energin kommer!

Gällande glögg så saknar jag också det, dels för att det värmer oslagbart när man varit ute länge och fryser. Då har jag börjat dricka O'boy, löjligt gott!
Och vill jag ha det där julmysiga med glögg så kryddar jag äppelmust och värmer och det är också jättegott. Du får prova dig fram. Vill du inte ha något sött så finns det ju också gott glögg-te.

Kul att läsa att du är på rätt väg och att måendet är stabilt.

Hejja dig!

Lantliv

Tack för ditt inlägg Soffi! Varje kommentar värmer så mycket och stärker mig i mitt flrändringsaebete ❤ dag har jag träffat advokaten. Vi har gått igenom och förberett mig inför rättegången. Hon verkar rätt säker på att utgången inte kommer att bli frihetsberövande och det känns skönt.

Alla de jag träffat på som är insatta i rättväsendets arbete är förvånande över hur snabbt det blir rättegång men det är bara positivt.

På tal om skönt så är morgondagens samtal med anledning av orosanmälningen det sista jobbiga måste-grej jag har innan julledigt, därefter är det bara rättegången andra veckan i januari.

I övermorgon har jag varit vit i en månad. Tiden springer verkligen fram oxh nu ör det full fart mot jul!

Kram på er!

Lantliv

I dag är det alltså en månad sedan jag vaknade upp dagen efter min rattfylla.

Under denna månaden har jag nog upplevt alla känslor jag har; skam, sorg, ångest, ilska, frustration, rädsla, uppgivenhet för att sakta mynna ut mot hopp, nyfikenhet och inte minst tacksamhet.

Ja jag är tacksam över att det finns människor som stöttar mig och vill se mig lyckas med att uppnå varaktig nykterhet.

Jag har hopp om att nu när jag kommer att delta i samtalsbehandling så får jag verktygen för att hålla alkoholdemonen långt borta.

Men skammen över vad jag har gjort och utsatt de som står mog nära för, bara för att nära demonen.

Det blev inget möte med soc ang orosanmälan igår, de ombokade till efter nyår. Så det kommer att hänga över mig ett tag till.

Önskar er en fin torsdag, alla kämpar där ute.

Lantliv

Snart slår vi över till nytt år och nytt decennium som jag ser fram emot.

Det kommande året kommer att bli förändringarnas år. Jag kommer att genomgå samtalsbehandling som jag ser fram emot. Jag är fortfarande peppad på att få verktygen för varaktig avhållsamhet.

Julen har gått utan svårigheter, bara trötthet och kvalitetstid med närmaste familjen.

Kram på er och gott nytt år!

Lantliv

I dag var dagen D. Datumet jag fruktat sedan brevet med stämningen damp ned i brevlådan.

Japp, i dag var det dags för rättegång. Min partner hade tagit semester för att stötta mig vid dagens rättegång. Det är med blandade känslor faktiskt. Han har verkat njuta av min nervositet och pina och det har kännts sårande.

Mitt juridiska ombud var en pärla och försökte stilla min oro innan målet ropades upp i rätten.

Själva förhandlingen förlöpte rätt okej. Åklagaren yrkade att rätten skulle frångå praxis med fängelse, för att istället föreslå skyddstillsyn och föreskrifter. Vilken lättnad!

Nu är det två veckors väntan innan dom meddelas. Mitt ombud såg ändå positivt på utgången. Det är inte allt för vanligt att rätten dömmer annan påföljd än vad åklagare och försvarare är överens om.

Gällande alkoholsug så är det fortfarande obefintligt. Kan det vara så att denna gången blir annorlunda?

Hur går det för er andra i er kamp för förändring?

Kram på er alla som kämpar ❤

Du jobbar verkligen på i detta och idag var en av de stora dagarna med mycket känslor och tankar såklart, rättegången. Tråkigt att du känner så med din sambo samtidigt hörs det att du uppskattar att han var där, antagligen vill han samma sak som du. Oavsett tar du de steg du behöver nu och verkligen jobbar på, du är stark!

Det låter som det går åt det håll du vill med rättegången, hoppas det såklart för din skull. Det går även åt det håll du vill med alkoholen, du följer ditt val att vara nykter och det låter som att du verkligen gillar det. Du frågar om denna gång blir annorlunda, gissar att du kanske känner svaret? och att det redan nu är annorlunda än det tidigare varit?

Modigt, klokt och generöst att du berättar om det du går igenom här, tack!
Hoppas att du känner att du får det stöd du behöver här av oss och gissningsvis kan många vara hjälpta av att läsa lite om din resa för att se att det går trots att något hemskt kan hända.

Önskar dig en fin vecka trots allt,

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Lantliv

Nu är det ett bra tag sedan jag lättade mitt hjärta. Fortfarande inget sug.att prata om. På sin höjd, en förstulen tanke på en enkel flykt när det kör ihop sig i vardagen. Men den försvinner lika snanbt den dykt upp. Däremot har jag märkt att jag är väldigt gottesugen numera... varming för nytt tröstemedel? Återstår väl att se.

Grattis Lantliv till 72 dagar! Vi pratade om den där vardagslunken i en annan tråd häromdagen. Den är inte så dum faktiskt kan jag tycka Vad skönt att du slipper det starka suget!
Charlie

Såg att du var tillbaka först nu!?
Det har kommit så himla många som skriver i forumet så du försvann väl ur mitt synfält här...
Vad skönt att du kommit så långt i din nykterhet och att du verkar må hyfsat bra. Inget direkt sug och att du nu har rättegången bakom dig.?

Så nu är det bara godisspöket som suger...????
Ja, honom eller henne tycker jag du kan mata någon gång i veckan. Typ på lördagar...? Något måste man ju unna sig?
Lycka till ?
Kram ?

Fröet

Ett tips är att äta torkad frukt och bär och nötter, sött, nyttigt och mättande på ett bra sätt ?
Dadlar med lakrits, finns på ICA,
torkade aprikoser, pekannötter... mums ?