Nu är det dags

167 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nordäng67
Stanna i din lägenhet..

Du måste inte gå tillbaka! Du har skapat dig själv och dina barn en jättefin öppning till något annat genom att kämpa med din egna lägenhet. Du har ett val! Välj dig själv nu! Skickar styrka och kramar. Lider med dig! ♥️

Skrållan
Å som du

Å som du kämpar. Ändå lyckas du ge mig tröstande ord. Välj dig och dina barn nu. Inget annat är viktigare.
Din kamp är över nu. Du kan inte rädda honom och dig själv. Sätt dig först nu. Hur jobbigt det än blir, så blir det bättre, så småningom.
Mina dagar är jobbiga ibland, men de ljusa blir fler, undan för undan. Och så kommer det bli för dig med.
En stor, varm kram från mig💕

Spinoza
Bra att du är säker

Bra att du och barnen är i säkerhet och stanna nu kvar där i lägenheten vad han än säger!
Finns det någon du kan få hjälp av så att du kan få lite stöd och kanske lite tid för dig själv utan att behöva tänka på barnen?
Styrkekramar från mig!!!

InteMera
Tack för era kommentarer, det

Tack för era kommentarer, det värmer 🧡
Barnen och jag har gjort det bästa av situationen, ätit ute och handlat prylar till lägenheten så nu börjar barnens rum bli ganska mysiga redan. Jag tog en lång promenad i ensamhet medan barnen gjorde annat på eftermiddagen så en liten paus har jag fått. Mannen har jag inte hört ett ljud av idag, antagligen är han då fortfarande full och förbannad. Brukar inte komma några livstecken före ”det gått över” och jag har lärt mig det är lika bra jag inte hör av mig till honom alls heller. Så det har faktiskt varit en ganska lugn och skön dag trots allt. Vi passar på och leker lite semester i lägenheten jag och barnen, badar bubbelbad och äter kakor och försöker ha det så bra vi kan.

Vet jag måste åka till huset en sväng senast imorgon kväll för att hämta arbetskläder och barnens skolsaker men försöker att inte tänka så långt just nu. Är fortfarande rätt utmattad och kommer bli en tung vecka på jobbet efter den här helgen, sover inte så mycket och huvudet går på högvarv, kroppen värker och tårar pressar nästan jämt i ögonvrån.

Men jag vet ju jag i grunden är en fighter, så nånstans därinne morrar tigern inom mig och tids nog ska jag väl få mig igenom eländet denhär gången också. Men ja roligare kunde man ha det...

Azalea
Nu är det ni som gäller

Ni är så värda att ha en lugn stund så stanna i din lägenhet och bygg upp er vardag där. Det kommer att bli så skönt för dig och du kommer att få din styrka tillbaka när du får distans och inte lever i det destruktiva.
Jag fick nog för snart 2 veckor sen. Kom bara till den punkten du verkar hamnat i och fick bara nog.
Packade mina saker och flyttade till min lägenhet .
En madrass på golvet någon lampa men en frihet som var värd mer än saker.
Nu har jag inrett och fått det lite mysigt och känner att jag blir starkare för varje dag.
Visst vi kommer att ha sååå mycket framför oss men vi kommer att klara det.
Stor bamsekram till dig🧡Azalea

InteMera
Tack Azalea

Får tårar i ögonen av det du skrivet. För ja en madrass på golvet i en tom lägenhet är bättre än det både du och jag levt med! Tids nog blir vi starka igen, tids nog kommer även det inre lugnet ikapp oss också hoppas jag. Vägen dit kan ännu vara lång, åtminstone för mig, men allt det hopp jag satt till att försöka reda upp mitt förhållande kommer jag nu sätta på att bygga upp mig själv istället.

Hoppas du har en lugn och fin lördagskväll Azalea!

Azalea
Lugn och skön

Tack, det hade jag och det ger energi några millimeter i taget. Vi kan inte räkna med att allt ska bli bra direkt men varje stund i lugn och ro betyder att vi blir starkare.
Det bästa med att ha sin lägenhet, även om den är lite spartanskt än, är att man äger sin egen tid och din egen vilja.
Vi tar hand om och älskar oss själva🧡
Hoppas du får en fin söndag

InteMera
Åkte till huset och hämtade

Åkte till huset och hämtade kläder för en vecka till mig och barnen. Hade en kort sms växling med mannen innan dess och kan konstatera han skyller allt på mig, för att jag är sur jämt. Han fattar bara inte. Han var inte hemma så jag packade hastigt det nödvändigaste i några väskor och åkte tillbaka till lägenheten, och här tänker jag stanna med barnen. Skrev till honom jag inte orkar leva såhär längre, att jag inte kan göra nåt för att han ska bli nykter och att jag tänker stanna i lägenheten om han inte själv fattar han måste sluta dricka. Jag orkar bara inte mera med den här dansen, nu tänker jag dansa solo på vilket humör jag önskar utan att för den skull bli anklagad för att en annan dricker!

Skrållan
Bra

Bra InteMera, tänk på dig nu och barnen. Bra beslut att bo i lägenheten. Och det är ju så som du skriver, man kan inget göra för att männen ska bli nyktra.
Stor kram.

InteMera
Som väntat

Som väntat blev reaktionen från mannen skarp när han fattat att jag inte avser komma hem i första taget. Arga mess, hot om myndigheter och rättegångar och allmänt dumförklarande av allt jag gör och är hela kvällen. Insikten drabbade honom hårt när han fattade att han på riktigt kan komma att bli tvungen att sälja vårt hus och därmed sitt älskade garage. Under natten svängde sms:en till självömkan, att han inte hade nåt att leva för som har en så tråkig och hemsk fru som tagit allt ifrån honom. På morgon undrade han om nåt ändrar om han slutar dricka och jag svarade ärligt att han först ska bevisa att han klarar av att vara nykter länge innan nåt alls kan komma på tal. Jag vägrar bli behandlad som jag blivit mer, ännu igår tyckte han att han hade all rätt att behandla mig som han gör för att jag inte fattar att ändra på alla mina fel. Nu kommer det gulligheter om att han ska sluta dricka och att han älskar mig. Han tar verkligen till alla manipulationsmetoder han kan tänka sig från hot, övertalning, kärlek och resonemang.

Han har skrivit bara om mig och alla fel och brister jag har, skrollade igenom hans mess och inte ett enda reflekterar över att han väljer att dricka och vad det ställer till med. Har bett han läser på om alkoholism och medberoende och vad det gör med barn att växa upp mitt i det. Före han alls fattar att spriten inte handlar om nån annan än honom själv och hans val finns inget mer jag kan göra än skydda mig själv och barnen. Hur ska man kunna ta till sig att han säger han älskar mig efter dagar av elakheter, hot och kränkningar? Nu är det nog med ord, nu ska ha bevisa i handling om det alls betyder nåt innan jag ens vill prata om nån fortsättning. När han inte får nåt svar på sitt sms så lär det snart komma elakheter igen, varför han ska bry sig när jag uppenbart inte gör det för bara för han säger förlåt så ska allt vara glömt enligt honom. Att prata om dt går inte, jag tänker inte ens försöka motivera hela min existens längre till honom.

Vad tröttsamt allt dethär, jobbet går som i dimma och man önskar sig en knapp för snabbspolning att ta sig ett år fram.

Nordäng67
Starkt av dig..

att stå emot övertalningskampanj! Hoppas du får en välförtjänt lugn vecka nu. Ord är inte värda ett dugg utan efterföljande handling. Särskilt inte när det gäller missbruk. Till slut blir man ju inte ens besviken när löften inte hålls, blir en vana liksom. Sorgligt för ens egen del för det betyder ju att man typ har blivit avtrubbad. Hoppas du kan vila lite nu och ladda batterierna.

Skrållan
Starkt

Starkt gjort. Kram❤️

InteMera
God morgon!

Jag har sovit så gott och vaknar tidigt, dricker kaffe i lugn och ro. Fick färdigt mitt kök igår, detdär sista lilla som skulle på plats och nu sitter jag och bara njuter! Inte ett ljud från mannen sen igår eftermiddag, jag tänker inte kontakta honom heller för lika bra vi hålls på var sin kant just nu för det blir bara bråk som inte leder nån vart. Ska låta honom smälta verkligheten i ett tomt hus ensam nu några dagar så får vi se om han alls börjat reflektera över vad som lett hit.

Ha en bra dag alla ni som kämpar, ni mina hjältar som redan orkat ta er ur det och alla ni som ännu inte riktigt vet vad som komma skall!

Spinoza
Härligt

Härligt att höra InteMera, du har verkligen förtjänat lugn och ro i din egen lägenhet!
Så starkt gjort av dig!!!

Azalea
Låter härligt

Så skönt att ha en morgon i lugn och ro. Det stärker, känner det också.
Jag är i samma sits som du med sms av alla olika karaktärer. Försöker inte ta till mig det han skriver men ibland kommer det en liten tagg av ånger. Då försöker jag skaka av mig det med en promenad eller ringa en vän och prata om nåt helt annat. Lyckas ofta men inte alltid.
Men jag är nog lite sabbad i känslorna så det får jag räkna med.
Imorgon har vi en ny fräsch dag framför oss och den bestämmer vi över.
Kram till dig 🧡vi fixar detta

InteMera
Tack Spinoza och Azalea!

Tack Spinoza och Azalea!

Kom endel sms igår från mannen, han skriver kort han vill få en chans till, att han ska sluta dricka och vara elak. Jag skrev tillbaka och förklarade hur jag känner. Svaren jag får tyder på att han varken helt förstått och att han egentligen inte är förmögen att på riktigt ändra på mycket av det som inte fungerat hos oss även när han varit nykter för han vill fortfarande ha rätt. Han skyller fortfarande på mig och före han på riktigt ger mig en plan för sin nykterhet, mer än att han i tre ord säger han ska sluta, och verkligen visar nån förståelse för den skada han åstadkommit finns inte mycket mer att prata om. Jag har lagt ut texten nog till honom, han klarar inte av att bemöta det och lämnar det mesta helt okommenterat.

Men det är skönt att ha ett ordnat boende så vardagen kan fungera nu trots allt, men känner det tar ut sin rätt på orken med allt funderande. Jag vet inte riktigt vad nästa steg nu blir, tänker jag tar en dag i taget så visar det sig säkert.

Ha en bra dag alla ni som kämpar!

Azalea
Det löser löser sig

Så säger jag till mig själv när jag inte har en aning om vad dom ska hända. Hur det är blir så kommer det en ny dag och man kan ta nya fräscha tag och beslut då.
Min är inne på att tigga och be just nu värvat med nedlåtande sms. Jag bryr mig inte ens om att svara just nu.
Sov sött 🧡

InteMera
Tänk vad lika dom fungerar

Tänk vad lika dom fungerar Azalea...jag får också sms om att han saknar mig och vill jag kommer hem. Har inte svarat på det. Måste åka till huset senast i helgen, få lite kläder tvättade då mitt husbolag saknar tvättstuga och jag ännu inte skaffat egen tvättmaskin. Känner mig kluven inför att åka tillbaka. Klart det känns som man saknar sitt gamla liv, men när man tänker efter var det inget liv värt att sakna. Det är mycket som borde bli annorlunda för att jag på riktigt skulle trivas tillbaka med mannen och jag tror vi bara halkar in i gamla vanor efter nån vecka om jag åker hem igen permanent. Det är jobbigt dethär...

Azalea
Jobbigt men skönt ändå

Det känns ändå som om det överväger att kunna känna ett lugn när man är i sin egna lilla lya där allt är som man själv vill ha det. Saker ligger där man lägger den, inget tassande för att inte väcka björnen som sover och möjligheten att göra precis vad man vill utan att behöva fråga eller behöva stå till svars sen.
Men dipparna kommer.....fick hemska sms idag om hur usel jag är ofta om skiter i allt och inte bryr mig... mådde så dåligt efter det och vågar inte ens läsa det igen. Några timmar innan var det hjärtan och guld att jag skulle komma hem igen.
Tack och lov har jag underbara arbetskamrater som lyfter mig på jobbet genom att skoja och skratta och dra med mig i det roliga så jag inte fastnar i en stress-bubbla med tankar själv. Älskar dom för det.🧡
Tråkigt att du måste åka dit i helgen. Har du någon som kan följa med dig? Som en trygghet så du inte är själv och inte ger honom en möjlighet att manipulera dig.
Vi ramlar dit igen direkt om vi återvänder. Tänker ofta på något som en fd alkoholist sa till mig om min man.
Det blir aldrig någon förändring så länge FÖRSÖRJNINGEN och servicepersonalen finns kvar. Så sant....
Kramar från mig🧡

Spinoza
Lite tips

Lite bra lästips till alla oss som redan lämnat finns här:

http://www.varningstecken.n.nu/overlevare

Kram!

Azalea
Tack Spinoza

Det var bra och tänkvärd läsning.
Kram Azalea

Blade Runner
Bra läsning, tack !

Ska få tillbaka till denna sida och läsa när jag behöver det

InteMera
Det var ett bra lästips

Det var ett bra lästips Spinoza, tack!

Jag har ännu inte klarat av att bryta dansen, har bott i huset med mannen igen sista veckorna. Han har varit nykter men vartefter dagarna gått med en välbekant ökande irritation över allt och alla. Det tydligaste tecknet före han ramlar i en rejäl fylla. Jag reste bort med barnen några dagar och idag svarar han inte på sms. Jag vet vad det sannolikt innebär. Han kommer ljuga och påstå han glömt telefonen inne medan han varit ute eller i garaget, jag vet att det inte stämmer. Att han inte svarar beror alltid på han slocknat. Tänkte att detta var ett bra test för hur långt han är villig att gå med sin nykterhet. Tydligen bara så långt att det är okej att vara redlös om jag inte är hemma. Alltså verkar han inte ha planer på att lära sig låta bli eller vara måttlig, om han fortfarande inte kan stå emot mer än två veckor tills pirrandet stigit till nivå att han måste dricka igen har han inte tagit itu med det på allvar. Som jag egentligen redan visste, att nykterheten kommer med knogarna knytna och gnisslande tänder. Han tycker fortfarande antagligen jag gnäller om strunt. Att han borde få vara full när jag inte är hemma. I min värld är det bara ännu ett intyg han inte går att lita på. Men jag får skylla mig själv som ens låtit mig hoppas på nåt annat.

Nordäng67
Ja hoppet..

är det sista som överger en. Den som dricker har vita knogar på ett sätt och vi som är medberoende på ett annat sätt. Egentligen är dessa sjukdomar skrämmande lika. När jag ser tillbaka så var både jag och mitt ex beroende av att han drack för mycket. Han på ett kemiskt sätt och jag på ett känslomässigt sätt. Han ville ha ruset och jag den "martyriska besvikelsen". Tror också att många alkoholister har en lång eller t.om livslång fas när dom har ambitionen att bli normaldrickare. Vi som är anhöriga har ambitionen att dom skall sluta dricka för gott. Ambitionerna krockar. Bäst man bara har önskningar och mål för egen del. Kram till dig Intemera.

Skrållan
Jaa

Jaa, som anhörig ger man dom många chanser att visa att dom vill bli nyktra. För många chanser. På något vis vill man vara säker på att man gjort allt.
Men så många gånger man blir besviken.
Snart, InteMera, så vill du inte åka med på berg-och dalbanan. Snart blir det nog. Snart vill du sätta dig först. Snart💕
Kram

InteMera
Har varit lugnt hos oss, inga

Har varit lugnt hos oss, inga fyllor alls faktiskt på länge. Den helgen vi andra var borta misstänker jag han drack men ja vi andra var bortresta så det drabbade ingen. Har inte frågat honom, ids inte tjata. Vi har faktiskt i bättre anda än tidigare år julstökat tillsammans, mannen till och med på gott humör. Men ikväll försvann han ut i garaget och har varit borta ett bra tag och genast får jag en klump i magen. Jag har i veckorna som gått mått dåligt, oron för att med varje nykter dag kommer nästa fylla närmare. Vet det är oundvikligt. Har bara så önskat få en normal jul för första gången på alla år. Bedrar jag mig själv som ens tror det är möjligt? Och nu är det jag som går runt och är tvär och småsur för att jag stressar upp mig på förhand. Tar ut eländet på förhand. Funderar om jag borde ha julmat i kylen i lägenheten, ifall det blir att åka dit i all hast fastän vi planerat för en jul tillsammans. Kommer gråta ögonen ur mig om jag nu till julafton igen ska fly huset för elakfylla. Jag vill inte ha mycket till jul, det enda jag önskar är en lugn jul utan fylla.

Blade Runner
God Jul

Vill bara önska dig en god jul och hoppas att den blir så där lugn och fin som du önskat dig.
Kram Blade Runner

Skrållan
Hoppas

Hoppas så för din skull att du får en fridfull jul. Kram💕

InteMera
Julafton blev faktiskt

Julafton blev faktiskt riktigt trevlig, han nykter och därmed alla andra också avslappnade. Skulle ändå vara förvånad om hela denna helgperiod förblev nykter, skulle i såfall vara rekord i vårt över 10-åriga förhållande. Men ja hoppet är det sista som lämnar en och jag känner mig lite taskig som inte nu njuter fullt och litar på honom, men efter alla år börjar man bli ganska svårlurad och det ska nog länge till av nykterhet innan jag på allvar ser en ljusning och en framtid för oss. Egentligen skulle det kanske vara lika bra att lämna nu ändå eftersom jag ändå har plan B i bakhuvudet och det är jobbigt att leva så, att ändå veta att botten när som helst kan ramla ur mitt liv och jag måste sjösätta plan B. Blotta väntan blir ett stressmoment och en ångest som när man ändå vet nåt hemskt ska hända men man vet inte exakt när. Eller är det nu jag som är problemet, han håller det han lovade men jag mår likadant som förr. Jätte jobbigt.

Skrållan
Ja hur ska man tänka

Ja hur ska man tänka? Stanna eller gå? Beslutet är svårt, och man vill ju helst att allt ska bli bra, mannen nykter, så man slipper hoppa av och på tåget hela tiden.
Men det finns ju inget Quick-fix, varken för han eller dig. Tilliten har fått sig en rejäl knuff.
Förstår om du tvivlar InteMera, det blir till slut inte bara drickandet. Det är så mycket som händer under alla år dom druckit. Man har blivit sårad, hårda ord har sagts, man har blivit kallad både det ena och andra. Och så helt plötsligt ska allt vara glömt och förlåtet.
Men hoppas för din skull att julhelgen blir fortsatt nykter.

Sidor