Lillmamman75

Blev visst ingen text....
Jag har en vän, vi står inte varandra jättenära. Vi har jobbat ihop ett tag men hon har nyligen sagt upp sig. Vi träffas ibland på fritiden.
Hon gick igenom en skilsmässa för mindre än 1 år sen. De har 2 barn i förskoleåldern.
Jag har förstått att hon dricker för mycket och jag har konfronterat henne. Hon erkände då att det stämmer. Hon dricker 1-2 flaskor vin per dag. Även då hon har barnen.
Jag har lovat henne att jag finns för henne och att jag ska hjälpa henne.
Har också sagt att jag inte vet hur. Hon har sedan tidigare en samtalskontakt som vet om hennes alkoholproblem men inte riktigt tar tag i dem.
Vad kan jag göra? Hon har inte nån jättenära vän och jag ör den som vet om det hör.
Känner mig mycket orolig för henne.

Framför allt är det barnen det handlar om. Förstår inte varför samtalskontakten inte anmäler till socialen. Det har man som proffessionell skyldighet att göra. Sedan vad du bör göra anser jag är att, om inte din vän tar emot hjälp för sitt missbruk, är en anmälan till socialen. En till två flaskor vin varje dag är väldigt mycket och då har man mycket allvarliga problem och behöver avancerad missbruksvård. Där kan du inte hjälpa henne. Fundera vad du kan göra för barnen i första hand. Barn ska inte och får inte växa upp under sådana förhållande. Förhoppningsvis har dom en pappa som tar sitt föräldraransvar när inte mamma gör det. Så tycker jag.

Tycker också du ska göra en orosanmälan till soc.
Barnen ska absolut inte växa upp i sådana förhållanden.
Bäst om om hon söker hjälp själv men om hon inte gör det så ska du absolut anmäla.