Humle

Jag är inte med i en grupp IRL. Tänker hitta ”min grupp” här. Jag har varit och är ff aktiv inom missbruksvården plus annat som gör det svårt för mig att vara aktiv i grupper i min hemkommun, så jag sökte mig hit plus att jag ska gå programmet här. Jag har ff lite kontroll - det är på gränsen att rasa, men jag har inte tappat det helt ännu. Ser dock hur jag själv flyttar fram gränserna för varje gång jag ”släpper taget”.
Är livrädd för att det en vacker dag gått över den lilla gräns jag har kvar.
Hoppas hitta stöd bland andra här, kanske ha en slags grupptråd som är som ett möte ❤️
Jag har dock en stöttande kompiskrets och är öppen med dem om mitt drickande. De vet och stöttar när jag försöker.

Kanske kan vi stötta varandra?

Humle

Det är jag som ska tacka! Läser din tråd och imponeras av din resa. Det var som en spännande deckare så jag var tvungen att gå till sista sidan för att se att det fortfarande går framåt.
Du ger mig hopp.

Det är så tydligt när man läser trådar att rollen som ”duktig flicka” har allvarliga biverkningar. Önskar verkligen att mina barn slipper ta på sig den rollen och göra med sig själva det jag gjort med mig.
?

Humle

Femte dagen idag.
Går som vanligt enkelt att bryta och hålla när jag väl bestämt mig. Inget sug men en del automatiska tankar.

MEN: till helgen kommer en efterlängtad julfest med alla vänner. Kommer dricka.
Det kommer gå bra då jag aldrig tappar kontrollen bland folk, så min oro är främst att jag fortsätter på söndag; att jag då tycker att jag kan ”belöna” mig på egen hand eftersom jag ”hållit ihop” under helgen. Att helgens roliga alkoholintag visar att jag inte alls har några problem, och så är jag på det igen (been there done that...)

Efter denna helg tänker jag att jag inte har något inplanerat som kommer äventyra min nykterhet. Då vill jag göra ett seriöst försök att hålla mig helnykter iaf tre månader som start, ev ett år - allra helst helt komma från alkoholen som en del i mitt liv. Jag vill inte att den ska vara viktig för mig.

Min största fallgrop: ensamdrickandet.
Mitt primära mål är att HELT sluta med detta. Med er hjälp.

Milliemus

Hej?
Läste ditt inlägg och måste säga att jag är avundsjuk på att du klarar av att dricka med andra utan att vara nervös för att du ska bli för "mycket" Jag kunde det en gång i tiden med. Kände mig så självsäker och hade inte en tanke på att jag skulle dricka över gränsen. Varför skulle jag? Hade ju aldrig gjort det förut! Sen small det till (och så klart) på en personalfest. Kommer inte ihåg nåt och min nya mobil som jag hade haft i två dagar var i 3 delar. Alla på jobbet var lite tysta och undvikande mot mig nån vecka. Var så jobbigt och jag vet än i dag inte vad jag gjorde eller sa den kvällen. Säger absolut inte att detta kommer hända dig. Vill bara varna dig dig om att det (på mig) slog ner som en blixt från klar blå himmel. Och efter denna ena gången har det blivit så minst ett par gånger per månad. Hoppas du inte tycker jag är en besserwisser eller nåt. Jag vill bara att du har det i bakhuvudet. Vill inte att detta händer dig. Kram

Humle

Åh, vad jag känner din ångest! ?
Jag är ganska orolig över min hälsa just nu och särskilt över min alkoholkonsumtion- känner jag mig lika svajig som jag gör just idag så får det nog bli nyktert ändå. Vill verkligen inte hamna där, men är medveten om att det finns en risk ? Min grej är dock mest att sköta mig ute och dricka sen ?

Jobba första dagen efter att ha legat hemma sjuk i halsfluss en vecka. Får ångest direkt pga stress. Tårar i ögonen och panik i kroppen. Känner mig helt kass och hinner inget. Dock inget sug att dricka och det är ju positivt ?

Humle

Jag vägrar leva såhär längre. Dags att gå vidare. Har tagit itu med många saker den här veckan, plus:
Varit hos läkaren idag för ett hälsoproblem jag dragits med länge.
Har lämnat leverprover på werlabs, får se vad de visar.
Har bokat läkartid på vårdcentralen för hälsokontroll och så:
bokat tid hos en terapeut.

??
.

Humle

Det rullar på bra. Farligast är de automatiska tankarna som kommer när det kör ihop sig - den invanda tanken på att belöna mig själv lite senare och då dricka. Då hugger det till i själen, men sen kommer jag på mig själv och viftar bort det.

Märkligt nog fick jag svar från werlabs redan idag: mina värden är perfekta. Har t.o.m. blivit BÄTTRE senaste halvåret. Hur är det möjligt???

Börjar tänka efter och inser att jag ändå gjort små förändringar hela året. Kanske är det så att jag förberett mig för att komma just hit, utan att jag eg tänkt på det ? märkligt och glädjande. Jag har fått en ny chans!

Gör om, gör rätt. ??

Humle

Besökte en vän. Vi har nog aldrig hängt utan att dricka. Jag förklarade förra veckan att jag inte kan dricka som tidigare.
Hon bjöd på mat och det fanns vin. Spontant sa jag att jag kanske kan lämna bilen, men så kom jag på migsjälv och tog tillbaka det i samma mening.
Drack några alkoholfria öl, hon tog en med styrka. Vinet stod på diskbänken.
Var inte sugen. Beslutet att inte dricka som förut ligger fast.
I helgen blir en slags prövning. Tappar jag det nu, då måste det till än mer drastiska åtgärder. Jag har lagt ribban för vad som är ok, känner mig stabil.
Jag har koll.
Jag tror på mig själv.
Jag förtjänar bättre.
❤️

Kära Humle, jag tror på dig, du är definitivt på väg mot dina mål och ett skönt mående.
Du skriver det så bra helt på egen hand.
Du har koll.
Du tror på dig själv.
Du förtjänar precis allt du önskar.

Tänker på dig, kämpa på!
Kram GP!

Humle

Det är betydelsefullt att få stöd. Är lite nervös över att jag ska ”glömma” bort vad jag lovat mig själv och köra på, men så länge jag är här så blir det svårt ?

Jag följer din process också så jag säger detsamma till dig; tänker på dig och kämpa vidare! ❤️

Humle

Helgen har gått bra. jag har hållit min målsättning. Mår bra och känner mig stolt idag :-)

Humle

Tack Fina-Lisa, ja känslan av återtagen kontroll är fan amazing! ??

Humle

Nu börjar de komma: De där tankarna om att jag visst borde kunna dricka.
Tänker på julledigheten: Två veckor i vila - utan barnen!!!
Jag behöver det och jag vill ha den tiden för att hinna ikapp mig själv. Ska skriva och softa.
Men då: "Ja och dricka vin". - Nej. "Jo, lite kan jag dricka." - Nej, du ska inte. "Jo, en kväll är ingen fara - tänkt, lite vin framför brasan...." - Ja.. kanske det kanske...? "en kväll kan ju inte skada..."
och så rullar det på. Loggar in här istället.
JAG SKA INTE DRICKA ENSAM FÖR DET SPÅRAR UR:
Jag är inte en person som dricker själv.
Inte alls är jag sån.
Nej. Bara nej.
nej.

Knaskattens liknelse är på sin plats.... Humle, tänk på alkohol som den där skvätten i skålen under toaborsten..?
Blää..!!
Tänk vad mycket bättre du mår om du dricker något godare och utan alkohol!!
Kämpa på!??
Kram ?

Humle

Vad ÄCKLIGT! toaborstskålsvatten!! :-D
tack för den <3

Humle

Jag loggade in här den dagen då allt kändes vidrigt. Den dagen då jag landat i att det fanns två vägar att gå; Nedåt eller Uppåt. Jag valde uppåt.
Det har inte gått många dagar, men jag känner i mig att jag grundligt fattat beslutet att göra en förändring.

All förändring går genom olika faser, man är omedveten, man är ambivalent och man kommer till ett beslut. Efter beslutet återstår att göra förändringen och därefter att bibehålla förändringen utan att trilla dit (lite förenklat). Jag har länge befunnit mig i ambivalensen - stor del för att jag gjort mitt beslut så svart eller vitt: Antingen eller, på eller av. Det har gjort att jag stannat alldeles för länge i en negativ situation - jag har nu bestämt mig för att jag inte vill vara där, för att jag förtjänat annat och klivit över i "beslutsrutan". När beslutet väl landat i mig känns förändringen så enkel.

Jag är inte i ett "maniskt förändringsljus" som jag ibland känt tidigare när jag försökt förändra: Då har jag lagt upp stora planer och hållit mig vid dessa med vitnande knogar och beslutsamt sinne. Där jag är nu är beslutet varmt och välkommet, jag vet vad jag måste göra och jag gör det med glädje. Jag vill inte längre, jag orkar inte längre -
Jag förtjänar bättre.

Jag är glad jag tagit beslutet och jag är stolt över att jag insett att mitt värde är högre än vad jag tidigare trott.

Glad idag <3

Sofia

Hej Humle! Vad härligt att ta del av att du känner att beslutet är så grundat inom dig, att göra en förändring den här gången. Du har länge varit ambivalent eftersom du har tänkt på förändring i antingen eller-termer och nu bestämt dig för att du förtjänar bättre och klivit över i "beslutsrutan", starkt! Din mening mot slutet är väldigt inspirerande att läsa - "Jag är glad jag tagit beslutet och jag är stolt över att jag insett att mitt värde är högre än vad jag tidigare trott." Du är värd att må bättre, du är på väg uppåt!
Glad lucia!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Humle

Ja det känns så lugnt inom mig - tidigare har det mer varit av en kamp varje dag. Jag har inte alls den känslan nu. Det är bara en slags lugn beslutsamhet. Kort tid den här gången, men några års process innan jag hamnade här. :-)
Tack för att ni finns.
<3