Frissan

Här inne hängde jag ganska mycket i våras. Då A stod mig upp i halsen och jag hatade det. Bestämde mig för att ta en vit månad.. lite test för att se om jag klarade det. Jag gick programmet här och läste mkt i forumet. Det gick förhållandevis lätt. Trodde jag skulle kunna förändra mina vanor och min fixering vid A... Ny månad och såklart, det gick mindre bra. Sommaren kom och även om jag hade hyfsad kontroll på intaget så smög sig alkoholen på mer och mer och nu är jag tillbaka i samma hjulspår.
Fredag, lördag och söndag... och gärna onsdag. Ojojoj. Hur blev det så här??
Nu är jag trött på skiten och har insett att jag har problem. Jag kan inte dricka ”lagom” utan häller i mig två glas så fort vi öppnat dunken på fredageftermiddag...! Och så två öl.. och sen ett par-tre glas vin till. Somnar i soffan 9 ggr av 10. Lördag ungefär samma. Fast då börjas det tom ännu tidigare på dagen..
Och söndag är det dags att tömma förråden..
Och så håller det på!
Orkar inte längre ha det så här.. vill inte. Behöver hjälp!! Vet att det finns så många kloka mskr här..? Denna gång känns det som en vit månad inte räcker! Vill ha ett vitt liv.. Undrar om någon orkat läsa detta långa inlägg?
Undrar också lite hur AA fungerar?
Hejhopp

Inga problem alls för din text var varken svårläst eller lång.

Du skriver ”när vi öppnat dunken”! Lever du ihop med någon?

Önskar dig en fin dag och hoppas du kan börja bygga upp dig mentalt för att bryta med alkoholen. Du klarade det i våras. Du kan göra det igen.
Kram

Välkommen tillbaka ?
Ja, du är inte den första eller den sista att ha den historien ?
Känner igen mig på pricken och kan bara säga att man får kämpa sig igenom processen.
För egen del har jag kapitulerat och insett att jag aldrig kommer kunna bli en normaldrickare. Därför går det väldigt lätt att avstå numera.
Har hållit 8 veckor nu och vet att jag inte vill riskera något för att tex ta ett glas glögg eller bubbel nu i julhelgen.
Det skulle räcka för att stjälpa min tillvaro som numera är väldigt lugn inombords.
Även om det stormar en del problem utanför mig så inser jag att jag inte mår bättre av att fly dessa med alkohol.
Då mår jag ju ännu sämre så det får vara helt enkelt.
Hoppas du hittar din styrka och lust att vara här och få pepp och stöd?
Kram ?

Frissan

Tack❤️ Ja, jag har en man som har exakt samma beteende som jag. Han är också trött på A och vill sluta men tror inte han är där jag är just nu.. har alltid varit jag som drar tåget om du förstår. Men jag måste nog göra min resa själv först o främst, kan ej förlita mig på honom...
Tack för pepp

Frissan

Så skönt att hitta fler med samma mönster. Känns ju så ensamt för det mesta. Du verkar veta vad jag menar och jag tänker att om andra klarar det så kan jag ?

Frissan

Hej. Dag tre. Inget farligt sug än så länge. Men är mest rädd. För hur det ska gå. Men rädsla verkar vara något vi alla känner här inne. Och så undrar jag hur min man ska reagera när jag inte vill dricka mer.. senast jag hade en vit månad hängde han på men lite som ett trotsigt barn och jag kände mig som hans mamma. Nojig och kontrollerande. Denna gång tänker jag göra det vare sig han hänger på eller inte. Göra valet helt till mitt eget!
Ha en fin dag i mörkret!?

Frissan

...eller natten till första fredagen utan A.
Känner mig stark pigg och glad. Full av tillförsikt. Men såklart förhandlas det inne i hjärnan. Såg all denna reklam för rödvin på tv. Genast kom tanken: ett par glas skulle jag väl fixa? Men så började jag gå igenom all skit som A har inneburit för mig de sista åren: Så många kvällar jag somnat bort, så många lördagsförmiddagar jag segat bort, så många dater med min min man vi druckit bort, biofilmer jag inte minns handlingen på, bråk med man och barn, så mycket skakiga nätter, dålig sömn, ångest, viktproblem, flera semesterresor jag druckit bort, grillkvällar jag minns i en dimma, gjort bort mig för vänner, glömt vad jag pratat med barnen om kvällen innan, kört bil för snabbt inpå. Och detta smygande: kaffekoppar med vin bakom gardinen, pantburkar i stora säckar inlåsta i ett förråd, boxar i klädgarderoben, ännu mera kaffekoppar, gärna svarta så det inte syns...
Så det får räcka nu!
Tar såklart en dag i taget.

Känner din energi ändå till mitt vardagsrum :-)! Min man skulle heller aldrig hänga med mig på en vit månad men nu dricker han väldigt kontrollerat. Hans stora problem är mat och motion, självklart även alkohol som whisky och öl. Han skulle aldrig stötta mig eftersom han inte tror på mig. Jag skulle bara bli narrad typ.

Grattis till dag 4! Gå in här och läs och skriv så fixar du detta och kom ihåg: en dag i taget. Man får inte döma och var för hård mot sig själv. Även om jag inte skriver varje dag försöker jag läsa och uppdatera mig. Hjälper massor! Ha en fin helg och fredag! Kraaam

Frissan

Tack för dina ord! Även om din man inte tror på dig gör jag det och vi andra här inne ?
Körde barnen till skolan imorse och slogs av en tanke som jag blev så glad av så jag höll på att köra i diket: Inte en enda tanke på ”fredag=alkohol” på hela morgonen hittills!!! När hände det senast?? Kommer ej ihåg. ? blev så glad. För det mesta har jag planerat upp min lediga fredag utifrån när jag kan börja dricka. Först städa, sedan en löprunda, hämta barn fr skola och så vid 16-17 då är det dags att få slappna av och ta de första glasen. Just idag känns det så främmande och inte alls lockande. Mycket tack vare alla starka fina människor här inne!! Idag ska bli en pigg, ljus och nykter luciadag!? Det är vi värda eller hur? Kram ?

Frissan

Tack för dina ord! Även om din man inte tror på dig gör jag det och vi andra här inne ?
Körde barnen till skolan imorse och slogs av en tanke som jag blev så glad av så jag höll på att köra i diket: Inte en enda tanke på ”fredag=alkohol” på hela morgonen hittills!!! När hände det senast?? Kommer ej ihåg. ? blev så glad. För det mesta har jag planerat upp min lediga fredag utifrån när jag kan börja dricka. Först städa, sedan en löprunda, hämta barn fr skola och så vid 16-17 då är det dags att få slappna av och ta de första glasen. Just idag känns det så främmande och inte alls lockande. Mycket tack vare alla starka fina människor här inne!! Idag ska bli en pigg, ljus och nykter luciadag!? Det är vi värda eller hur? Kram ?

Frissan

Hej på er. Lite uppdatering. Har haft en vit vecka nu och mår så fint. Så skönt. Det som slår mig när jag bestämmer mig för uppehåll är att den sjuka fixeringen vid alk försvinner. Så mkt tid av min mina tankar som uppfylls av alk annars.. Detta är så skönt att slippa. Och min man har också kört en vit vecka utan minsta gnäll. Endast något irriterad en kort stund i fredagskväll. Han tog några folkisar igår men jag kände mig inte frestad öht. Igår släktkalas där det bjöds vin osv men jag körde. Trodde att min man skulle dricka men det gjorde han inte. Blev förvånad och glad?.
Just fredag eftermiddag är min värsta på hela veckan. Då kommer suget som ett brev på posten. För mig handlar drickandet inte om att fly ångest eller oro eller att jag är ledsen. Nej tror mer att varva ner, mer fly tristessen iså fall. Vi har en stor och bullrig och högljudd familj med många viljor, en del tjafs och massa aktiviteter hela veckorna. Så på fredag em är frestelsen som störst.. kommer jag bara förbi 16-19 så brukar helgen gå hur bra som helst utan att dricka. Så nu försöker jag strategiskt hitta saker att tänka och göra istället under den tiden!! Springa, pussla, lyssna på ljudbok, greja hemma osv. Vill ta tre månader helvitt till att börja med men vet inte hur det kommer gå. Tar en månad till att börja med. Ha en fin vecka nu och ta hand om er! DU är värdefull och älskad! Kram❤️

Bra jobbat?vad fint att det gick bra hela veckan! ?
Som du själv skriver så är det jättebra att ha strategier för sina sårbara tillfällen.
Just fredag eftermiddag är nog vanligt att man faller och tappar impulskontrollen. Det är då man ser "alla andra" rusa in på Systembolaget och då tycker man genast att det känns helt normalt...
Men ojoj så feltänkt!!! Så meningslöst att slösa bort värdefull ledig tid på alkohol!!
Så heja dig Frissan, du väljer helt rätt?
Kram ?

Bra att du fått med dig mannen på dina nya vannor! Precis som du skriver är nästan fredagar värsta veckan att utesluta alkohol på. Jag har åkt på julledighet till landet. Här har vi många vänner och stort umgänge men alla har inte kommit än så det blir inga sena kvällar än så länge. En stor utmaning och jag funderar när jag ska trycka på min off knapp. Samlar inspiration i poddar och gud vet allt! Ha en fin vecka!

Frissan

Så glad för er härinne!❤️ Vi har samma kamp att utkämpa och står gemensamt i striden! Pellis,, har ju läst lite i din tråd och vi verkar ha en hel del gemensamt? så häftigt att träffa nya vänner här inne! Och FinaLisa, tack för din uppmuntran, betyder så mycket! Önskar er en fin vecka.
Kram F

TessMa

Läste precis din glädje över att inte funderat på A trots fredag. Det är fredag i morgon och jag har inte heller tänkt på A alls förrän nu mär jag läste här?också utifrån att det känns så skönt att inte tänkt på det. Visserligen bara på dag 5 än så länge och vet att ju längre tiden går ju mer kommer jag börja förhandla med mig själv. Jaja, då finns detta forum tack och lov?I morgon vaknar jag upp till dag 6 utan baksmälla. Bara det?? Kram

Frissan

Heja dig!??? Skitbra jobbat! 6 dagar, Hela ditt väsen säger Tack!!!
Förhandling ja.. men ”den” man förhandlar med är en ulv i fårakläder! Lögnare och tjuv som vill stjäla så mycket från oss eller hur?? Vår hälsa, livslust, energi, relationer, familjen, frid, sömn. Ja listan kan göras lång. Imorgon vaknar vi utan baksmälla, precis!
Ha en fin helg!
? kram

Frissan

som infinner sig. Det är fredagkväll och barnen sover (tror jag?). Stormen har lagt sig. Utkämpade en enorm kamp under eftermiddagen. ? Dialogen med mig själv som vanligt på just fredagar. ”Jo lite.. ett par glas bara, kom igen...” Men Vet ju så klart hur det brukar sluta...

Har varit själv med barnen på kvällen och kollat film med de minsta. Misstänker att mannen har bunkrat upp lite i garaget, jag sa förut att jag inte tyckte han skulle köpa nåt, men å andra sidan kan jag inte bestämma åt honom.. det här är min resa och mitt beslut. Förstod på honom att han ändå köpt hem A men konstigt nog blev jag inte sur. Tänker att jag måste kunna ”klara” det själv! Orkar inte dra och tjata på på honom att köra helvitt.. men så var jag ute med soporna och sneglade mot garaget. Var sååå nära att gå in och korka upp.. men jag styrde mina steg med tvång vidare och gick in i huset igen!! Tack och lov!! Nu är jag så glad att jag gick in till kidsen. En nykter och närvarande mamma istället för en onykter och flummig mamma åt mina barn.
Ja, lite om min något kämpiga eftermiddag. Kram o gonatt

...det låter med lugnet och jäkligt bra att du lyckades stå emot och att du inte lät stegen styra dig in i garaget! Ha en riktigt fin lördag också! Kraaam

Frissan

En nykter lördag till!
Idag var en fin dag. Sov till 11 ungefär. Trött efter mycket jobb och en del förberedelser inför jul. Hela familjen behövde en välförtjänt sovmorgon. Sedan utfodring av barn, kalas på eftermiddagen. Kvällen avslutades med tadaa: korvstoppning!! Lagat egen julkorv!! ? Så inte så mycket tid att tänka på a. Efter barnen somnat la jag lite pussel vilket är oerhört terapeutiskt för mig! Samt lite tv. Så nu är klockan mitt i natten. Ser fram emot en god sömn. Som VERKLIGEN är en skillnad från när jag druckit. Sover som en sten zzzz
Godnatt vänner!