Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Pellis, vad härligt med ett lugnare december för din del. För många är det nog precis tvärtom vad gäller julmånaden.

Önskar att det är just de minskade kraven som får dig att orka hålla den här gången. Hålla i det A-liv som du önskar, alltså.

Är lite avis på din träning, måste jag erkänna. Är hyfsat bra på att hålla i mina långpromenader, men i övrigt, har jag inte mycket att vara stolt över vad gäller det området.

Håller tummarna för att du verkligen får keva så kravlöst det bara går nu.

Kram till dig

Fibblan

Vill bara titta in och höra hur du mår??
Mitt trista deppläge vände faktiskt en smula i morse?! Det är jag i ett nötskal, och många med mig vad jag förstått.. berg och dalbana. Känslor som svallar med mig än hit än dit. Men jag kommer att ha det så, med eller utan alkohol. Och utan, blir nog både topparna lite trevligare (man kommer ju komma ihåg dem fullständigt dessutom..?), och dalarna förhoppningsvis inte så avgrundsdjupa. Det är min förhoppning iaf. Och i bästa fall, och mest troligt blir resan däremellan mer stabil och jämn.
Hur är läget för dig idag??
Stor kram!
/Fibblan ?.

... dagarna springer iväg och veckorna likaså. Hinner inte sitta och skriva här som jag skulle vilja göra. Några helvita dagar men sen stampar jag kvar i det gamla, dras med liksom. Förmodligen för att jag alltid möts av sååå mycket kritik när jag säger att jag ska ha en vit period. Har ingen som stöttar mig förutom ni här inne. Min man deklarerar alltid för mig att jag inte har någon karaktär om jag börjar med vegetarisk mat, inga cigaretter, nyttig man eller att inte dricka vin. Du klarar ju aldrig det du säger att du vill klara. Mina vänner... men guuuud va trist! Du som är så hälsosam och sportig. Sant... men karaktären har blivit sämre med åren och jag ger verkligen inte upp.

Jag är så glad för andras skull men för mig går det halvbra dock vill jag ändå säga att det går framåt och jag tänker mig för hela tiden. Jag ger inte upp! Frågan är bara var jag tankar energi? Är helt dränerad på bygget, jobbet och livet som kvinna. Alla drar i en och man ska orka stå upprätt hela tiden.

Sitter envist kvar i sista tågvagnen och dinglar med benen men jag hoppar inte av :-) Ha en fin dag! Kraaam

...krispig och vit helg! Även om jag kämpar och inte lyckas sådär helhjärtat bra så hjälper det mig massor när jag kliver in här på morgonen och läser. Jag blir glad, jag blir berörd, kan liksom inte slita mig från datorn. Förut kände jag mig misslyckad över att jag inte lyckades så att säga men grejen är att jag faktiskt kämpar på, ger inte upp. Den här fantastiska känslan av att vakna pigg och fräsch på morgonen, den är ju alldeles underbar!

Ta hand om er i helgen vart ni än befinner er! Själv ska jag ut och resa en tripp till södra Sverige. Blir spännande, har aldrig varit i Blekinge i hela mitt liv och det ska bli roligt! Kraaam

Fibblan

Ha en riktigt fin helg i Blekinge! Hoppas solen kommer lysa lite på dig också eller att du åtminstone får ha ☀️ i sinnet, vilket ju är det viktigaste ?!
Det är tufft när man inte får stöttning och uppbackning när man vill göra förändring?. Därför tycker jag det är så bra och starkt gjort av dig, att du kan peppa dig själv med dina framgångar ?! Du kämpar! Du ger aldrig upp!
Och du ser på dig själv och det du åstadkommit/er med snällare ögon! Jag tror det är jätteviktigt!
Heja dig?!
Kram!
/Fibblan ?.

Inte ge upp, det kommer en dag då du sitter mjukt och skönt långt fram i vagnen. Och vägen dit får du ta som den är, lite hit och lite dit.
Huvudsaken är att du är med ?
Kram, ha det fint i Blekinge?

Lingon1svart

över att läsa att vänner o man inte kan supporta dig. Gör de likadant med en diabetiker? Säger men Guuuu, så trist! Måste du vara så hälsosam? Ta lite socker nu!

Alkoholsjukdomar är potentiellt livshotande o diabetes är det definitivt....

Hoppas att du får en fin helg o hittar stöd i vardagen. Annars så är vi många här att luta sig på eller bara få babbla av sig hos!

...sitter jag här och läser i trådar och fångas av andras glädje blandat med frustration och kämparglöd vilket gör att jag inte hinner skriva själv i min tråd. Jag återkommer ikväll efter träningspasset! Ha en fin dag alla!

Godmorgon! Igår var det så himla fint med snö och minusgrader. Det knastrade så härligt under fötterna. Idag är det precis tvärtom...uschligt väder. Känner mig trött och less på det här året. Vill ha ett nytt friskt år samtidigt som jag får lite ålderspanik, herregud jag blir ju gammal nästan år, ännu äldre. Jag känner det i kroppen men framförallt i knoppen. Jag tänker helt annorlunda än vad jag gjorde i början av januari 2019. Bara på några månader har huvudet liksom svängt i tankarna och saker som var urviktigt förut känns inte alls viktigt idag.

Tidigare var jag alltid pigg på att hitta alla anledningar och träffa vänner och bekanta så jag fick en chans att dricka vin. Nu känns det bara jobbigt att ut på stan och hänga när man väl kommit hem för dagen. Det känns ju lite som att jag, precis som en gammal repad LP skiva hakar upp mig. Upprepar samma sak om igen och om igen. Omstart, omstart...

Man lovar att man ska hålla sig undan vinet, när man inte lyckas sviker sig själv och man sviker vänner här inne. MEN nej, inte tänka så. Jag är så himla glad att ni finns.

Ja och visst är det tråkigt att jag inte blir supportrad av omgivningen. Lite lustigt Lingonsvart, att du nämner diabetes. Min man är just typ 1 diabetiker och lever i min värld absolut inte hälsosamt. Dricker alkohol ja, men inte lika ofta som jag och inte så mycket vin. Han skulle dock behöva tänka mer hälsosamt rent överlag och det skulle hjälpa mig också på traven men vi är ljusår ifrån varandra där. Han vägrar motionera och gå ut med hunden, vägrar att äta nyttigt och tycker livet skulle bli trist om han inte fick sitta i bastun och gagga med "gubbsen".

Nåväl jag som hade en blank kalender i december kvällstid skulle kunna varit ute varje dag/kväll på tillställningar men har verkligen sagt ifrån. Jag måste prioritera vad jag vill göra. Min man tycks stå pall för massor. Var borta igår och då valde jag träning, vi ska bort ikväll tillsammans och imorgonkväll vill min man äta julbord och det vill inte jag. Dragkampen är inte slut än. Tiden finns inte att vara trött på dagarna och känna sig som att huvudet är inlindat i bomull.
Hade det varit december 2018 hade jag gladeligen hängt med på allt detta och gjort mig fin varenda kväll för nya uppdrag.

Igår var det en vit december och idag är det en svart december - vädermässigt. Jag sitter på framgångståget men jag sitter längst bak och fyller på min "att tänka på lista" så jag kan avancera framåt.

Som vanligt - lite morgonsvammel från mig! Önskar er en fin dag! Kraaam!

Fibblan

Mkt tankar och känslor i omlopp, uppåt och nedåt och hit och dit. Tid för eftertanke är väl inte så dumt när året närmar sig sitt slut??! Skönt att du är kvar på tåget ??!
Jag sitter här med??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Frissan

Hej Pellis ?
Har läst lite i din tråd. Du skrev att din man har diabetes 1, det har min man också. Och dricker alldeles för mycket, äter för mycket och rör sig typ inget... och jag som längtar efter ett liv med träning och bra mat och ingen Alkohol.. Jag följer din tråd vidare. Ha det fint!
Kram Frissan

Så mycket tuffare allt blir när man inte får stöttning. Men tycker att du resonerar klokt. Sätt dig själv i första rummet och prioritera ditt välmående istället för sociala saker där det är lätt att halka dit. Man kan aldrig förändra någon annan människa, men kanske kan din man bli inspirerad av dig? Det vore ju något.
Kram och kämpa vidare!

Tack för pepp! Blir så glad och varm i själen. Jag lovar att svamla vidare och mitt svammel är alltid med nyktra ögon och klar hjärna. Som jag skrev igår så känner jag inte alls igen mig själv. Igår var jag och min man ute på en jultillställning med hans jobb och jag ville bara hem. Hade inte funnits på världskartan förut att jag inte stannade kvar och dansade natten lång. Musiken var precis MIN musik och jag kände hur det sprattlade i benen men jag kände mig oerhört klar med kvällen. Efter middagen gick alla till baren och beställde mera vin och alla frågade om jag skulle ha ett glas. Nej Tack! Jag ska åka hem! What! Jag behövde inte ens förhandla med mig själv och draken. Jag vann! Var inte ens sugen på att stanna, ville kunna kliva upp idag och känna mig fräsch.

Jag tänkte, att det är nu jag har chansen. Bäst att passa på att inte dricka vin - ikväll blir det julbord med bilkörning och julmust.

Frissan! Festligt att vi båda har män med typ 1 diabetes. Då vet du precis som jag hur det är att leva med ett svajande blodsocker. Att han skulle kunna bli inspirerad av mig och mitt sätt att leva skulle inte finnas på världskartan då han är av den typen att han vet bäst själv och inte ens läkarna vågar"facea" honom utan skriver gärna ut mer piller som kan sänka blodtrycket och kolesterolet. Motion är vad han skulle ha på recept, inget annat.
Jag har ett liv med träning och motion men äter bara nyttigt när jag kan bestämma själv vad jag ska laga och äta. Mina boys i huset äter inte alls som jag. Vinet ja det är det jag kämpar med men jag känner mig så himla glad och upprymd över att jag mer och mer lämnar det åt sidan. Inte värt det helt enkelt och fy sjutton vad ful man blir när man dricker. Mascaran geggar under ögonen och ögonskuggan smetar ut sig. För att inte tala om de röda ögonen.

Ha en fin torsdag! Kraaam

Så kul, du låter så himla uppåt?
Härligt att vinna över fanskapet? så kan han stå där övergiven och ful i synen.
Du dansar iväg?hemåt vacker och fräsch som en nyponros ??
Härligt Pellis ?
Kram ?

Blir så glad över att läsa att du kan stå över alkoholen utan att behöva kämpa just nu. Kanske starten på ett nytt och naturligt lugnare liv. Håller tummarna. Det är du värd.

Kram

Tack fina ni! Jo det har varit mycket lättare att stå över vinet de senaste veckorna men jag har ju inte nått målet om att skippa "skiten" helt det är mängden som minskar och minskar hela tiden. Jag har blivit förändrad och jag känner en förändring det kommer förhoppningsvis att bli ännu bättre, eller den inställningen måste jag ha.

Idag är det Lucia, träning står på schemat (lunchträning). Handling och packning inför morgondagens julresa till landet. Ha en fin vit och ljus Lucia!

Kraaam

...min tråd igen! Jag har landat på landet :-) Fåglarna kvittrar och solen skiner, såklart jätteskönt MEN! Min hjärna är kidnappad fortfarande och varje natt smider jag planer hur jag ska gå till väga för att lyckas vilket gör att jag vaknar och känner mig misslyckad. Min man är döförkyld vilket dessutom gör att min sömn blir totalt rubbad och jag blir på dåligt humör så in i he-v--e.

Två kvällar i rad när jag varit ute och gått med vovven har jag stött på en man som heter Kjelle. Kjelle har suttit utanför Svenska Kyrkan och druckit vodka och rökt samt försökt få kontakt med mig. Han har suttit där med sitt handbagage, säger sig ha blivit lurad på pengar. Han är typ 1 diabetiker och mättar sin mage med vodka. Han var oförskämd, sen blev han liten för att sen bli ganska ödmjukt men vips var han jävligt kaxig igen. Jag sa till honom att vara trevlig mot mig eftersom jag ändå tog mig tid att lyssna på hans sorgliga historia. Han bodde inte här nere, han var på väg hem till Sverige. Kjelle skulle kunna vara hur ren och snygg som helst men något att gått helt fel för honom. Jag bad honom ta itu med sitt liv och åka tillbaka till Sverige. Igår när jag gick förbi satt han inte där...undrar så vad som hänt Kjelle. Vilken tragisk livshistoria. Kjelle har gjort intryck på mig men han var en stark personlighet som inte skulle visa tacksamhet över hjälp. Han var en ganska otrevlig människa egentligen eller väldigt otrevlig faktiskt. Jag blir inte rädd när jag pratar med honom, han skulle aldrig kunna göra något men jag tror ändå att han uppskattade vårat samtal. Svor och skrek efter mig när jag var tvungen att gå.

Nåväl...jag kämpar vidare med mitt och Kjelle med sitt. Same same fast väldigt different liksom. Ha en fin dag alla! Kraaam

Tycker att din berättelse om Kjelle visar på att du har både empati och visar respekt för de svaga. Mycket fina egenskaper. ?

Kram till dig

Absolut INTE men ibland tänker jag att jag borde ge upp jakten på livet utan A och bara "let it flow" liksom, det är ändå försent, ingen mening att ens försöka. Morgonsvammel? Javisst men från en klarsynt Pellis! Vissa dagar känner jag mig så vansinnigt pigg och viljestark men lika snabbt kan det skifta till total orkeslöshet. Dränerad på energi liksom, idag är en sån dag. Sovit lite, inte fått mina timmar sömn. Hade gäster igår och de gick aldrig hem. Att jag dessutom drack vin gör ju inte saken bättre idag.

Jag är så himla elak mot mig själv, dömer mig själv så hårt. Måste bli vänligare och se mig själv från en mer positiv sida, titta mig i spegeln och gilla det jag ser istället för att undvika mig själv. Allt går mycket enklare om jag försöker se saken från en ljusare sida. Försöka fixa till håret, försöka låta lite smink pigga upp ansiktet. Låta tankebanorna snurra runt i positiva banor och säga till sig själv: fy f-n vad bra jag är egentligen! Hallå? Kan ni inte se det? Hoho här är jag! Istället för att smyga omkring runt husväggarna och tycka man är ful och en dålig människa.

Ju mer man funderar och funderar när man inte kan sova på natten så kommer man ändå fram till några bra beslut. Jag blir inte gladare av dricka vin längre det muntrar inte upp mig öht, bara för ett år sedan tyckte jag att det gjorde det. Inte nu, det senaste året har förändrat mig. Jag har blivit ett år äldre och jag kan inte riktigt acceptera det. Känner mig som en gammal tant ibland. Igår när vi hade gäster kunde jag lika gärna ha druckit vatten eller om Kombucha hade funnits här nere. Här finns det vara 0 öl och jag gillar inte öl. Får ta till juice istället, man blir trött på vatten.

Så mina fina vänner här på forumet! Kom ihåg: Jag ger INTE upp!

Om ni orkat läsa så här långt så kan jag också meddela att jag inte har träffat Kjelle. Hoppas verkligen han köpte en flygbiljett hem till Sverige så att han inte ligger på sjukhus, ja iof så är ju sjukhuset ett bättre alternativ än bänken utanför kyrkan med vodkan.

Kraaam