Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Ligger nykter och fin i soffan denna lördag kväll. Knaprar på salta pinnar och dricker mälarvatten. Känner mig nöjd med tillvaron. Imorgon bitti har jag bokat in ett spinnings pass på gymmet. Det här är min nya drog att kunna unna mig att må bra utan alkohol. En dag i taget ?

Oktober börjar lida mot sitt slut. Jag hade ju tänkt köra sober october men har valt att dricka lite kontrollerat. Har väldigt många vita dagar i bagaget. Jag har haft sten kontroll på min konsumtion. Frun och jag har valt att dricka vin under några fredagarna i oktober. Det har funkat bra. Jag har inte känt något sug efter att dricka mera. Jag kör vidare i samma stil under november. Märker jag att det spårar ur byter jag taktik direkt. En dag i taget ?

Nu är det lördag kväll igen. Jag ligger spiknykter i soffan och läser en bok. Försöker hitta min inre ro och må gott känsla. Är det kanske den inre oron som är min drivkraft. Ska jag försöka acceptera att den finns eller försöka ändra på mig? Imorgon bitti blir det ett spinnings pass i alla fall. En dag i taget ?

Jag ska bli morfar igen! Helt plötsligt kommer det en ny människa in i mitt liv. Otroligt häftigt att få uppleva detta. Snacket om livets efterrätt stämmer väldigt bra. Jag satsar på att bli en lek och bus morfar med mycket energi. Vill absolut inte bli en alkis morfar med dålig energi. En dag i taget ?

Mrx, grattis till både blivande barnbarn och flytt till Det vidare livet. Här händer det grejer, minsann. Följer inte denna sida lika frekvent, men måste i alla fall skicka en hälsning.

Vi ses förmodligen i februari. Kanske en fika efteråt, det var ju flera som hade uppskattat det sist.

Ha det gott. Kram

Vinäger, Tack för omtanke.
Det ska bli super kul att få ett till barnbarn. Jag valde att flytta min tråd hit eftersom jag inte har akuta problem med alkoholen just nu. Jag har lärt mig mycket om hur jag fungerar tillsammans med alkohol sedan jag började hänga på forumet. Jag har haft som mål att bli "normal" drickare under min förändringsresa. Jag tror att jag kan klassa mig som en "normal" drickare för tillfället. Även om jag vet att det lurar en A djävul runt hörnet. Märker jag att det går åt fel håll ändrar jag strategi på studs. Vill absolut inte bli storkonsument igen med 2-3 dryckesdagar per vecka. Jag ser fram emot träffen i februari och tar gärna en fika efteråt. Hoppas det går bra även för dig med din kamp. En dag i taget ?
/Mrx

Jag valde att dricka både öl och vin igår. Allt var planerat och gick bra. Idag ligger jag här och känner mig seg med taskig mage. Jag tycker inte att gårdagens rus var värt dagens mående. Nä fy tusan vad bra att jag känner som jag gör inför alkohol. Nu ska jag försöka hitta på någon trevlig sysselsättning i det trista vädret.

Vaknade tidigt idag innan frun gick till jobbet. Har plöjt igenom div tidningar på paddan och druckit kaffe. Klockan 10 börjar mitt en timmes spinnings pass på gymmet. Jag mår kanon bra och saknar inte andra söndagar när jag vaknat bakis. Det här kallas livskvalitet. En dag i taget ?

Jag och gumman bor på hotell den här helgen. I kväll har jag festat på bubbel vatten och ostkrokar. Tidigare hotell vistelser brukar alltid innebär konsumtion av vin och bärs. Imorgon lördag kommer jag att njuta av att vakna nykter utan ångest. En dag i taget ?

Wow, att vara på hotellmys och hålla sig till bubbelvatten, det är ta mig f-n riktigt bra gjort. Särskilt när det häller dig, som tyckt att det är ok att dricka ibland.

Kram till dig och hoppas att vi ses igen i februari. Vid P-automaten kanske? ?

Vi åker till Gran Canaria i slutet av nästa vecka. Det ska bli super skönt. En vecka med sol och värme är precis vad jag behöver. Alkohol behöver jag inte. Jag kommer ändå att välja att dricka med måtta. Gumman och jag har en öppen dialog om alkohol. Vi har redan pratat om hur vi vill ha det under semestern. Långa promenader, läsa böcker, bada, sola och käka god mat står högst upp på våran att göra lista. Vi kommer att dissa sena kvällar med barhäng och uteliv. Tänk va skönt och få lägga sig tidigt och sova tills man vaknar UTAN bakfylla. En dag i taget ?

Frun fick helg på torsdag den här veckan så kan det bli när man jobbar inom vården. Hennes arbetsvecka börjar på lördag kl 13.00. Sen jobbar hon till 21.00 på lördag kväll. Söndag morgon börjar hon kl 08.00 och slutar kl 18.00. när barnen var små jobbade vi skift båda två. Vilket var bra med tanke på barnomsorgen. Mina päron ställde alltid upp i skift skarvarna! Vi bodde ju närmare dem än fruns päron. Fan, va vi slet. Sen fick jag nytt jobb i Stockholm och börja veckan pendla. Nu är det slut. Fortsättning följer.!

Jag är väldigt glad och tacksam för att jag lyckades ta första steget för 35 år sedan. Jag var då semester vikare på ett av landets största sjukhus. Där mitt i sommaren på min dåvarande arbetsplats sprang jag ihop med min blivande fru. Vi har tre vuxna barn tillsammans som alla har lyckats bra här i livet. Barnbarn börjar komma. Vi har villa bilar och varsin katt. Om typ 10-12 år när vi får pension ska vi skaffa vovve. Alkohol? Ja den finns i våra liv men den kommer aldrig att få ta över. Är så glad och tacksam för mitt liv. Varför ska jag förstöra det med alkohol?
/Mrx

Ännu en nykter lördagskväll kan jag bokföra i min logg. Skönt att jag lyckades bryta mitt gamla alkohol mönster. En dag i taget ?

Imorgon åker vi hem efter en härlig vecka med sol och värme. Jag har druckit alkohol varje dag. Dock i betydligt mindre mängd än jag brukar på utlandssemester. Jag har inte känt något behov av att supa mig full. Jag har istället känt att alkoholen inte längre har samma plats i mitt liv. Jag har varit nöjd med ett par öl vid poolen på eftermiddagen och nått glas rött på kvällen. Under tidigare resor har konsumtionen varit hur mycket bira som helst och nån flaska rött varje dag. Har fått beröm av min fru och jag känner mig stolt som en tupp. En dag i taget ?

Vad skönt det låter att du kunnat vara måttfull på utlandsveckan. Du skrev tidigare att ni är öppna mot varandra med alkoholen och jag och min man är i samma läge. Min man är måttfull och jag är den med A problem. Vi pratar öppet om mina problem och hur vi vill att intaget ska ske, kontrollerat och i varandras sällskap och det har fungerat bra, så vi fortsätter på den inslagna vägen.
Om några veckor åker vi till värmen och då med all inclusive, men vi har redan bestämt hur vi vill att det ska vara med alkoholen, måttligt och kontrollerat som hemma, sköna dagar med promenader och ladda batterierna.
Hoppas jag lyckas lika bra, tack för att du inspirerar :)

Vi pratar väldigt öppet om allt. Har hängt ihop i 35år. Hade vi inte pratat som vi gör skulle vi inte varit ett par idag. För din del gäller det att sluta dricka när allt är toppen och du bara vill ha en skvätt till. Undvik berusning och nöjd dig med mindre. Känn efter hur det känns inom dig. Är de värt att dricka mer eller är jag nöjd? Ta det lugnt och ge dig själv tid att bestämma hur du vill må imorgon. Din A-hjärna tycker du kan ta en flaska vin till men den ska du inte lyssna på. Sista kvällen för oss och min A-hjärna tyckte att jag kunde dricka mera. Min fru tyckte det var en dålig idé. När jag lugnat ner mig efter 5-10 minuter insåg jag att jag absolut inte behöver mer alkohol i kväll. Vi har käkat en super god middag och jag har druckit 3 glas rött och två bärs under hela dagen. Varför ska jag hälla i mig mer gift nu? Nä den tanken gick fett bort när jag fick tid att reflektera

Du är på väg att uppnå ditt mål. Med din frus hjälp fixar du att sluta medan tid är. Vilket teamwork. Ett bevis på att ärlighet varar längst.

Kram till dig

Jag har definitivt kommit en bit på vägen mot en sundare konsumtion och inställning till alkohol. Ärlighet mot sig själv och anhöriga är oerhört viktigt för att lyckas ändra sitt beteende. Jag har en underbar fru som jag är rädd att förlora. Läste i din tråd att du också är på rätt väg igen. Utan det här forumet skulle jag inte kommit så här långt. Ser fram emot mot träffen i februari. Jag följer gärna med på en fika och eftersnack. En dag i taget ??
/Mrx

Förändringsresa, kanske ett slitet uttryck, men det är det ord som kommer till mig efter att ha läst hela din tråd. Du har verkligen gjort en utveckling och delat med dig av den under lång tid. Jag blir framför allt imponerad av din successiva förändring av inställningen till alkohol. Så inspirerande att följa! Jag känner också igen mig i hur du fungerar med stress, alkohol som bränsle och träning som en strategi. Tack för pepp och inspiration!