Fibblan

Fint o höra ifrån dig!
Du är en sån inspirationskälla för mig✨!
Läste att du hade det lite "kruxigt" i din showgrupp..Låter helt rätt att ta en paus. Det ska vara lustfullt om kreativiteten ska få komma till sin rätt ☑️☺️! Tråkigt att ni hade det, men att som det ju inte sällan blir, att man drar åt olika håll..
För egen del kämpar jag på med att avhålla mig från alkohol. En vecka imorgon?! Men alltså, jag vill bara bort från kampen, phu. Hitta tillbaka till det där självklara som jag var i lite när jag samlade på mig mina 5 veckor. Men det är åtminstone en tankeställare till, att ta med sig nu i denna omgång. Att verkligen innan man sätter det där glaset till munnen. Förstå vilken oerhörd kamp det är att sedan komma tillbaka i hjulspåren. Det är inte värt det! (Det visste jag ju förstås innan, men för varje gång jag trillar dit, etsar sig minnet och erfarenheten fast). Så jag vill i vanlig ordning, bestämt tro att denna gång är sista gången jag slutar och att jag alltså aldrig börjar igen. Det finns inget mellanting för mig. Det är allt eller inget. Och jag har bestämt mig för inget.
Undrar nu om jag ska ta o lägga nikotinet också på samma hylla. Får för mig att det ena triggar det andra.. Samtidigt som det ju just nu kanske är tufft nog att komma tillbaka till non-alcohol-spåret..?
Jag provar! Det värsta som kan hända är ju att jag misslyckas, och då är det ju bara till att på't igen! Jag kommer aldrig ge upp! Jag ska ta mig fan, bli den där tjejen som Pellis träffade på planet - NYPONROSEN, som strålar välmående och lugn och som kan hantera sitt liv, sina Ups and downs, utan tillsatser..?!
?????!
Önskar dig och er alla en fin lördag?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Är riktigt hård. Men grattis till en vecka! ❤️ Gud vad skönt att du har det i bagaget nu. En dag i taget, men tycker att du är så otroligt grym! Jag förstår vad du menar. Jag vill också hitta tillbaka till förr när jag inte hade några problem alls med att vara nykter. Men man kommer dit igen. Du ger inte upp!

Jag vill också vara en nyponros ❤️

Ja just Nyponrosen, hon dyker upp lite då och då på mitt instagram och FB. Vilken kvinna! Jag glömmer henne aldrig, hennes namn var så vackert också.
Saknade henne på planet denna gång. Nu är jag på landet! Återkommer snart! Kraaam

Hallå! Var är du? Hur mår du?
Du får gärna pausa ett tag men snälla, söta du, säg det i så fall, jag blir hypernervös av att inte veta....?
Saknar dig?
Kramar ???

Fibblan

Tack för att ni tänker på mig och bryr er om hur det går och hur jag mår. Det värmer?!
Det var inte tänkt att jag skulle ta en paus, utan det blev väl så snarare för att jag föll igen och att jag inte riktigt orkade med att skriva om det. Känner mig misslyckad och dålig. Jag har inte ballat ur på något vis, men har heller inte lyckats hålla helvitt.
Jag vet känslan, att man gärna vill höra något. Så därför skriver jag nu. Inget allvarligt har hänt.
Men heller inget positivt. Så..ja. så är läget helt enkelt.. tittar in till er ikväll och kollar av hur det är med er?!
Hoppas bra och att det flyter på ✊?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

siggestardust69

Hej Fibblan !
Jag är en ”gammal” forumräv, som har har haft ett uppehåll härifrån på drygt 1 1/2 år, dock hade jag inget uppehåll med whiskeyn! Jag har läst hela din tråd och jävlar så bra du är! Både att skriva och förmedla känslor i med som motgång!
Så verkligen all RESPEKT till dig!
Du gör det så jävla BRA!
Kram Sigge beroende 3.0 vidare livet.

Du är inte misslyckad!
Du är en av de mest lyckade som begåvats med förmågan att känna och våga uttrycka känslor, peppa och stötta,
kämpa i uppförsbacke och i motvind och ändå orkar komma igen.
Du är ju en förebild, en kämpe som inte ger dig ???.
Ta den tiden du behöver och det är ingen annan som kräver att du ska vara helvit men jag blev så nervös när du inte skrev på ett par dagar...
Mina katastroftankar slår till direkt?
Må kraften vara med dig Fibblan ? du är fantastisk och nu är jag lugn igen?
Kramar ???

Nu får du lugna dig lite, det är väl ingen som riktigt kan hantera sitt liv i dagens Sverige, med eller utan substanser ?.
Inte vara så hård med sig själv är väl ett område många av oss måste jobba med. (Jag med). Jag vet exempelvis inte ens vad lyckad betyder i mina egna ögon. Fejsbookbetydelsen kan jag sedan länge. Rätt var det är så har du nog med motivation att hålla dig på spåret. Det är okej att öva, det måste man väl med det mesta. Men vara snäll med sig själv men ändå hård är nog viktigt. Hård innan det händer men snäll om det hänt. Lite som Bamse kanske. Med din energi och ihärdighet så kommer det gå vägen. Och glöm inte att alla nyktra dagar är dagar du kunnat dricka men inte gjort det. Det är inte en fajt att sluta dricka, det är en varje dag (i alla fall ett tag). Kan man ens vara misslyckad när man antar den utmaningen? De flesta utan alkohol i den andra ringhörnan får ju en boost av att klara av EN fajt.
Ta hand om dig.

Blev också lite orolig ett tag. Håller med den andra, du är bra som du är, trots att det inte varit helvitt. Tänk på hur jag stretar på - i evighet, känns det som.

Ta hand om dig, fina du. ?

Kram

Så är du fortfarande goa Fibblan ? Inget balla ur låter bra. Det här med helvitt blir gärna ett självändamål som överskuggar allt annat... Vi slutar ju dricka för att eliminera risken att det ballar ur. Du har inte ballat ur. Gott så. Fortsätt att inte balla ur ? Kram

Lingon1svart

Du jobbar ju med att förändra ditt drickande! Det är DIN förändringsresa och du får göra den på det sätt du vill o kan. Lägg skuld o misslyckandekänslor i sopsäcken o kom tebaks o reflektera över din förändring som du arbetar med nu, såsom livet är nu. Varmaste kram från Lingon1?

Frissan

Håller med de övriga här! Du är INTE misslyckad!! Du är fantastisk! Modigt att berätta och vi står ju arm i arm allihopa här inne!! Kraam❤️❤️

Fibblan

Med alla dessa kloka ord från så många fina människor som ni, är det inte svårt att vilja rycka upp sig och ta nya tag igen?❤️!
Så, så tacksam över alla er som tagit er tiden att skriva till mig?❣️

Jag tror som du Ironwill, att det gäller att hitta den där balansen mellan hård och snäll. Och som ni andra också säger, inte slå på sig själv när man redan ligger. Ska jag vara hård mot mig själv, ska det vara innan jag tar det första glaset. Säga till mig själv på skarpen i bästa Pippi-stil! Men nu när det har hänt behöver jag tänka snälla tankar om mig själv för att ens tycka att jag är värd ett bra liv. Och jag är fortfarande övertygad om att ett bra liv för mig är ett liv utan a. Så är det bara. Och sedan har jag ju barn också, så det är klart att det också motiverar till att än en gång ta beslutet?.
Och precis som du är inne på Lingon, är det här ju en förändringsresa - min förändringsresa☺️! Och det har hänt massor med framsteg detta året. Det får jag inte glömma! I början av året, när jag skaffade mitt inlog här, var jag mer inne på att få till ett kontrollerat drickande, efter en tids uppehåll. Nu är det inte längre ett eftertraktat mål. Nu är målsättningen ett nyktert liv. Ett liv fritt från sinnesförändrande substanser. Bara det är en skillnad. Samtidigt är det precis som du säger Mirabelle, det är lätt hänt att den målsättningen liksom överskuggar alla andra framsteg. Har man inte lyckats med helvitt, har man inte lyckats med sitt mål. Men det är ju inte som att det man har gjort och lyckats med är bortkastat för det! Behöver påminna mig om det?!
Det är verkligen en process det här'a..
Och jag tror faktiskt, återigen, att det är möjligt även för mig att vinna över a. Envisheten är verkligen på gott och ont?! Men nu som sagt, använder jag inte den för att envist tro att jag kan dricka. Jag tror inte jag kan det och jag börjar mer och mer landa i att jag heller inte vill. Och ja, livet utan alkohol kommer också vara tråkigt, trist och alldeles underbart. Precis som livet med är. Men det är en stor skillnad ändå förstås..
Jag vet att alkoholen förstärker svängningarna, och att jag i förlängningen mår sämre av det. Tröttare, tristare, fetare och fulare på både insidan och utsidan.
Jag ser inte längre alkohol som något som gör mig gott. Sjukt att man någonsin trott det egentligen.. Avkoppling, få slut på snurret, mer energi - snacka om lurad..!!
Det dövar, alternativt tillför det som behövs i stunden, men sen då?! Nä, det är verkligen bara en illusion! Och så är det ju med nikotinet också. En placebo-effekt. Man tror man blir piggare, mer avslappnad eller vad som behövs i stunden. Men hur fan ska kroppen kunna avgöra och tillföra vad som behövs när vi tillför en drog som liksom kapar systemet. Nä, nu får det bara vara slut på de här dumheterna en gång för alla! Knaskatten har sagt, och säkert flera med henne, att jag ska ta hand om mig som ett litet barn. Just nu, sätter jag tydliga gränser för det här lilla barnet?! Det behöver de ju också☺️. Vänligt men bestämt markerar jag nu för mig själv vad som gäller?.
Tack än en gång för allt stöd och kloka ord på vägen ❤️❤️❤️!
Nu kravlar jag mig upp från diket och trampar på, på min nyktra stig ☑️ !
En vit jul! Det önskar jag alla✨??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Ditt inlägg här är helt fantastiskt. Vilken superwoman du är, glöm aldrig det! Som många har skrivit så är du en så fin inspiration här och har ett hävlar anamma! Minns det när du mår som sämst. Det är riktigt snarig skog det här men det känns som att du är bestämd, tar stora starka kliv mot ett nyktert liv. Det är inte så konstigt att det blir lättare att vackla i juletider. ❤️

Tänkte också på det som du skrev, fast för egen del. Jag skrev också här för att få till ett måttligt drickande, men illusionen försvinner. Man vill kunna så gärna men tillslut är det nog bäst för en själv att packa ner dom tankarna och skicka långt bort.

Kämpa på, du är värd allt bra! Kram

Jag har sagt det förut och jag säger det igen:
Jag tror på dig och det är självklart att du fixar detta ???
Låt det ta den tid det tar.
Kram ?

Du gör det så bra. Skäms inte över snedsteg. Tänk om jag skulle göra det... Då hade jag inte blivit långvarig här. ?

Nä, nu gäller det att se framåt...

Kramar i massor

Hur vi kommer dit vi vill är olika, huvudsaken är att vi har viljan att må bra. Tror på dig själv och gör det för din egen skull många kramar Strulan ❤️