Jag är ny i detta forum och har läst många intressanta trådar, inlägg och historier.

Blåste positivt för rattfylla i trafikkontroll i lördags och oavsett promille känns det såklart oerhört jobbigt, men samtidigt helt rätt eftersom det är och ska vara NOLL i trafiken!
Detta hände mig även dessvärre för 6-7 år sedan och jag hade då villkorat-körkort med alkolås i ett år. Hur det blir nu vet jag inte, men tror och hoppas på liknande upplägg eftersom jag hela tiden använder bilen i jobbet.

Nu när detta hänt igen blir det så uppenbart att jag har ett snett förhållande till alkohol även fast de flesta inte har sett det. Jag dricker knappt sprit, väldigt sällan vin utan mest öl som jag enkelt och billigt handlat på taxfree. Jag gillar att ha kontroll och vill egentligen aldrig och blir sällan packad utan hellre i så fall lite salongsberusad. Förstår nu att detta långsamt förvärrats och har haft en höst med utmatningssymptom som jag till stor del tagit tag i, men att drickandet eskalerat och man kan ta "den där ölen" på tider som känns utanför normalt. En tanke som slagit mig nu är att det kanske inte alls var utmattning i höstas utan att det var alkoholen som gav stress, trötthet mm.
Förutom en bra familj så har jag även vänner som gått & går igenom detta där jag har varit den som hjälpt och en av just dem sa: Men du har väl inga problem?! Och precis så tror jag att folk omkring sett det, men plötsligt kommer då tanken: "Händer detta mig!?" Det är nog uppenbart att jag känt på mig att svaret är; "Ja". Jag har tänjt på gränser och i min egen bubbla tänkt att allt är "ok eller det går nog bra", sedan tänjer jag lite till och lite till, håller masken och kör på tills man går över gränsen…
Just nu känns det förutom att man är besviken på sig själv och en jobbig tid att vara utan bil (handla julskinkan, granen, julklappar) helt självklart (eller förhoppning om) att det blir en helt vit jul!!

Önskar er God Jul!

Fibblan

Förstås tufft både rent praktiskt men kanske inte minst känslomässigt att få körkortet indraget.. Andra gången dessutom. Menar inte o rub it in. Men kanske ligger det ngt i det gamla uttrycket, en gång ingen gång, två gånger en vana..?. Menar inte att du vanemässigt kört onykter. För precis som du säger, det är ofta en gräns som vi gör allt för att inte överträda. Men också, som du säger, gränserna flyttas och det är lätt hänt att man kanske chansar dagen efter. Det går nog bra. Man känner sig ok. Vet inte hur det var för dig..men oavsett, så är det ju nu världens bästa läge att ta tag i dryckesvanorna en gång för alla! Önskar dig all lycka på denna nykterhetsresa och på en vit jul för både dig och mig❤️??!
Kram!
/Fibblan ?.

Här hittar du fullt upp med människor och olika öden, ett fantastiskt sätt att få stöd på genom att läsa och skriva.
Finns ett bra självhjälpsprogram här som ger en många insikter och är en bra hjälp.
Önskar dig en fin jul// kram Strulan