Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Fibblan

Tack för påhälsning i min tråd?!
Jakten på livet utan A..tröttande och kantad av känslor av misslyckande och uppgivenhet.. Ja, så är det. Känner mer än väl igen det, tyvärr. Men precis som du säger, så länge man inte ger upp, så finns det alltid en chans till den där vändpunkten. Jag gör nytt avstamp idag. Haft lite varannan dag nu i veckan, av vindrickande respektive 0 intag. Och jag håller med dig om att det ju heller inte längre ger en det, som man förut fått ut. Det framstår mer och mer som onödigt. Och det måste jag va ett steg i rätt riktning, eller..?. Jag längtar också efter dagen när jag inte är så upptagen av att avhålla mig från alkohol. Men enda vägen dit är ju att göra just det?! Så jag kämpar på. Men det där med viljan och motivationen är ju så skiftande. Just nu tar jag sikte på en vit jul. Och så får jag börja bygga upp styrka och motivationen till en nykter nyår. Den kan bli svår, men med omstart nu har man iaf 10 dagar med sig till denna kväll.
Bra du inte ger upp??!
Det gör inte jag heller ☑️.
Stor kram till dig och en till Kjelle, som vart han än befinner sig, säkert behöver en?.
/Fibblan ?.

Ja inatt blev det att sova på soffan för mig. Inte blir man så mycket gladare av det men vad gör man inte för lite sömn. Min man är döförkyld, alltså verkligen döförkyld. Hostar och snarkar hela nätterna igenom men igår tog jag täcket och flyttade till soffan. Lite av en bakiskänsla att vakna eftersom det kanske inte är optimal bekvämlighet meeeen det positiva i kråksången är ju att det inte blev nattsudd med vin och sen gå ut på bar. Det är ju så skönt att vakna pigg men ändå inte, ja ni fattar. Tankarna är bara halvmörka över A-intaget och suget.

Vad ska man göra på kvällarna? När köket är undanplockat, disken i maskinen? Hundpromenaden fixad? Ja igår gick jag till sängs tidigt, redan vid 21 och det är ju superskönt eftersom man inte sitter uppe och tänker på sitt glas, om man borde eller inte. Kan ju inte lägga mig 21 varje kväll nu när mellansonen kommer. Åh vad jag längtar...med honom är det så roligt att prata.

Som vanligt, morgonsvammel från mig Ha en fin dag! Stressa inte ihjäl er! Kraaam

Vill bara skicka en hälsning och önska dig en riktigt God Jul ? med mycket vila och avkoppling.

Hoppas du hittar balansen och känner att du mår bra. Det är det viktigaste.
Att inte bli rastlös på kvällarna får man träna på, det blir bättre efter ett tag.

Kram?

Tack snälla ni! Det här kommer att bli toppenbra... till slut...måste ha den insikten och viljan! Jag ser framemot ett nytt friskt och krispigt 2020. Tror faktiskt att det blir ett riktigt roligt år. Jobbigt men roligt! Mycket som kommer att hända med bygge och flytt.

Känner dock att jag också har något i halsen och idag ska jag till flygplatsen och plocka upp min mellanpojke. Suck! Hoppas på en lightvariant av hosta och snuva.

Ha en fin 4:e advent! Kraaam!

Fibblan

Kämpa på Pellis!
Vad härligt att du har så mkt att se fram emot på det nya året??! Det närmar sig med stormsteg!
Önskar dig allt det bästa och all lycka på det nya året?✨!
God jul och gott nytt år!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Skrev ett jättelångt GOD JUL och det postades aldrig eller jag tryckte på knappen men det har inte lagts in! Nåväl!

GOD JUL alla nya och gamla vänner forumet! En värmande kram till alla som behöver!

svagis

Hej alla i tråden!
Jag har ett ordnat yrkesliv och få vet om att jag är alkoholist. Har levt med missbruket till och från i 10-15 år men sökt stöd på beroendemottagning 2006 och hos AA 2013 och fått bra stöd där. Precis som någon skrev så har även jag druckit på kvällarna, somnat och varit i skick att jobba dagen efter.

Mina 2 barn är utflyttade och de vet att jag kämpar och stödjer mig. Ändå är det svårt....jag har en självdestruktiv ådra som tar sig uttryck i att jag dricker för ofta och för mycket. För 2 år sen fick jag influensa och tog värktabletter som gav mig magsmärtor så jag åkte till akuten. Sa som det var till sköterskorna, jag dricker för mycket och är rädd att detta är alkoholrelaterat. De tog alla prover med anledning av detta. Proverna var ok men jag fick börja medicinera mot högt blodtryck.

Jag har haft det stressigt sen dess och fortsatt drickandet men nu har jag inte druckit någon alkohol sedan fredag 20 december och tänker fortsätta på den vägen.

Tack för detta forum - jag ser fram emot att läsa era inläggi nöd och lust.
God Jul ?

...svagis! Välkommen till forumet! Kul att du tittade in på min tråd! Super att du inte druckit sen 20/12...håll den linjen. För att du ska få en helhet i din nyktra resa så är ett tips är att du startar en tråd för peppning och stöd!

Det är super att hänga här! Kraaam

Jag är helt däckad idag. Vilken fruktansvärt förkylning jag har fått, längesedan jag var så här sjuk. Känslan är ju tyvärr som att gå vrålbakis, som ett vaccum i både huvud och kropp.

Detta jul och nyår hade jag bestämt att skulle gå i ett sunt viloläge, med mycket träning, ingen alkohol. Bli pigg helt enkelt och komma tillbaka utvilad och med energi. Ibland känns det som det liksom inte är meningen. Nu är jag ju sjuk, det jag orkar är att gå med vovven. Det positiva är att det är lätt att avstå från alkohol, i mitt fall vin. Men lite lustigt är det eftersom de flesta människor säger att: äh, du behöver lite starkare drycker som tar död på bakterierna.

Ha en fin dag alla! Kraaam

Det är bara att vänta ut viruset och nysa och fräsa ut så gott det går?
Sänder en krya på dig kram ?
Bra att du slipper vinsuget iallafall ?
???

Inget ont som inte har något gott med sig... Självklart önskar jag inte att du är sjuk, men minns en gång i början av min tråd att jag var tacksam över en magsjuka - för då kunde jag inte dricka. Hoppas att du snart blir piggare och orkar ta tag i de bra saker du föresatt dig. Du är så bra och kämpar så mycket.

Kram till dig

Idag är allt lite bättre! Smakerna börjar komma tillbaka. Det är min mans födelsedag idag och ja jag kommer att dricka lite lite vin idag. Inatt när jag inte kunde sova låg jag och smidde mina planer igen. Jag hatar nyårsafton, alltid gjort och kommer att göra det i all framtid. Den falskaste kvällen på hela året, alla löften som var och varannan ger varandra och som man i samma andemening man säger orden vet att så kommer det ändå inte att bli. Nåväl, mina tankebanor var iaf att inte ge något nyårslöfte om nykterhet på nyårsafton, har ju aldrig funkat tidigare, det löftet måste komma dagarna innan. Jag har bestämt mig för en vit nyårsafton, det kommer att bli den första på ja jag vet inte hur många år.

Mera morgonsvammel...

Träffade Kjelle igår på vovveprommisen. Helt förfallen, jag pratade med honom länge och igår var han trevlig hela tiden. Han ena öga hade trillat och han kunde inte öppna det. Jag sa till honom att han har större kapacitet i sig än att sitta på bänken och dricka vin, han höll med. Han ville hem till Sverige, någon hade snott hans bagage. Försökte samtidigt förklara att han inte kunde resa i det skick han är i nu, måste kamma till sig och tvätta sig. Ingen vill sitta bredvid Kjelle på flyget som han ser ut nu. Han berättade att en kvinna från Svenska Kyrkan lovat att hjälpa honom men hon återkom aldrig, han kände sig sviken och hatade när folk i höll vad det lovade. Jag HATAR svenska kvinnor! Hhhm okej...Jag har en kvinna, hon är från Gambia och är min bästa vän. Ställer alltid upp säger Kjelle. Bra sa jag, då tycker jag hon kan komma och hjälpa dig hem för är hon en av dina bästa vänner gör hon det. Det är vänner till för!

Kraaam på er!

Fibblan

o höra att du mår bättre vännen?! Sorry att jag inte hört av mig på ett tag, men har haft fullt upp på alla möjliga sätt.. Kamp mot alkoholdemonen inberäknat tyvärr?.
Jag hör ju till den skaran som älskar nyårsafton..?, inte bara för att det tidigare inneburit en möjlighet till fest, utan gillar att summera året som varit och starta det nya med förhoppningar snarare än löften..✨. En av få kanske också som gillar sprakandet och glittret på himlen..inte varken så miljövänligt eller djurvänligt, men vackert och mäktigt..✨
Detta år ska jag inviga det nyktert, för första gången av egen fri vilja sedan 16 års ålder..
Det är stort!
Heja oss som båda tagit detta beslut??!

Stor kram?!
/Fibblan ?.

Blir aldrig bra från denna envisa förkylning. Att man befinner sig i värmen gör ju inte saken bättre men nu måste jag bli frisk. Inte slarva med någonting. Sköter man sig inte så får man också skylla sig själv. Drack vin i lördags till födelsedagsmiddagen och sen satt vi ute, och även om jag inte frös så är man ju inte påklädd till max.

Har sovit dåligt inatt, har lite småont i huvudet vilket jag aldrig brukar ha. Lite ont i ena örat. Ja nu mina vänner låter jag väldigt liten och gnällig. Men jag är ju aldrig sjuk och jag menar verkligen aldrig. Inatt när jag låg vaken och var som mest ilsken började ju såklart alkoholhjärnan prata med den nyktra hjärnan. "Klart du ska unna dig att dricka på nyår?" Men NEJ jag ska inte... Det finns rätt mycket alkoholfria barndrycker här nere men det skulle sitta fint med Kombucha, åh vad jag saknar den. Man kanske kan blanda ihop något liknande på ett enkelt sätt, alkoholfritt rött vin med seven up?

Jag behöver också lite hjälp med tips på någon riktigt god vitaminshot på färskpressad juice. Jag behöver all pepp jag kan få! Jag måste bli frisk och det i dubbel bemärkelse

Ha en fin fin dag alla! Jag återkommer...Kraaam

svagis

Stackars Pellis :( det är jobbigt när förkylningen kommer tillbaka....men jag tror att du ska ta dig en shot med färsk ingefära och lime blandat med vanlig apelsin.
Jag har ju också varit vrålförkyld men har nu bara en djup hemsk hosta kvar.
Inte minst ska du sova som ett murmeldjur tycker jag, ha högläge för huvudänden.
Kram
Syster Anna ;-)

Fibblan

att du känner dig sämre igen?!
Tyvärr har jag ingen mirakelkur i bakfickan, bara det gamla vanliga med vila och sömn och dricka mkt vatten. En dryck som inte är så god men immunförvarshöjande är att koka upp riven ingefära, citron tillsammans med vitlök. Tänkte på med, om det inte finns så bra alkoholfria alternativ där du är, kanske man kan utesluta vitlöken och göra ett kok på bara citron och ingefära, sedan när det svalnat kanske man kan spritza med kolsyrat vatten (?)
Bara en tanke, aldrig provat?.
Skickar med massor med kryakramar
också???! Vill att du ska bli frisk snarast möjligt, på alla sätt❤️! Jag vet ju också, hur snedvridna resonemangen kan bli när man är sjuk. Och sist, var det verkligen det som gjorde att jag också tänkte precis som du, att man är sjuk i dubbel bemärkelse. Bara någon som problem med alkohol, får lust att hälla vin på eländet..
Håll i, vila och ta hand om dig på alla sätt nu Pellis❤️! Jag vet att det är svårt, men jag vet också att du klarar det om du bestämmer
dig för det??!
Nu avslutar vi och påbörjar det nya året nyktra tillsammans ???!
Kramar!
/Fibblan ?.

Kära vänner! Gamla som Nya! Jag önskar alla ett Gott Slut och Gott Nytt! Idag vaknar jag iaf utan nästäppa, bara det gör mig lite gladare. Har ju annars skrivit hur illa jag tycker om nyår, denna falska afton som jag i år ska tillbringa på samma sätt som alla år men den stora skillnaden blir att jag inte ska dricka.

Igår hittade jag en hel hylla med 0,00 sin alcohol på Hiperdino. Valde en flaska som tydligen ska smaka lite som sangria, det får bli min måltidsdryck. Min son vill eventuellt åka in med lite kompisar till människobyn men tvekar eftersom det är ganska rörigt därinne med mycket poliser och folk. Han har ju Asberger och blir otrygg om han inte exakt vet att han kan ta sig hem med taxi precis när han vill vilket är jättesvårt en nyårsafton Jag har erbjudit mig att skjutsa samt hämta, vi får se hur han gör.

Så...dagen till trots...känner jag mig ganska tillfreds! Nu ska jag ut och gå med hunden och sen, ja sen, vad gör man när alla andra korkar upp? Jo kanske tar bilen på en liten utflykt. Det blir bra! Kraaam

Fibblan

Pellis?!
Stark och övertygad!
Nu kör vi!
???!
Gott nytt år vännen ?!
Massor med kramar!
/Fibblan ?.